GB: Taxichauffeur mag van de gemeentelijke plezierbedervers geen St. George kruis op de taxi voeren wegens “discriminatie”

Screenshot_8

Een vrouwelijke TAXI taxichauffeur heeft het verbod gekregen om een sticker met het St. George kruis op haar taxi te plakken – omdat dit discriminerend ten opzichte van buitenlanders zou zijn.

De vaderlandslievende Denise Said, 56 jaar, heeft drie symbolen van de Engelse vlag op de deuren en de kofferbak van haar auto geplakt. Maar na een klacht van een concurrerend taxibedrijf ontving ze tot haar verbijstering een brief van de gemeente die haar ervan beschuldigde de gelijkheid voor de wet te schenden. De gemeente Teignbridge in Devon zei dat door de stickers iedereen die niet Engels is ‘zich in het dagelijkse leven achtergesteld zou voelen’. De lokale overheid zegt dat zij zal weigeren om de licentie van Denise in februari te verlengen, tenzij zij de stickers van haar taxi verwijdert. Maar de ervaren chauffeur van Newton Abbott in Devon heeft gezworen de vlag in top te houden en ze zegt dat er niets kwetsend/aanstootgevend aan is.

Woedend zei Denise: “Ik vind hun gedrag bedroevend. Ik veronderstel dat de gemeente suggereert dat ik een racist ben, maar niets is minder waar. Ik heb een paar buitenlanders in mijn taxi gehad en ik heb hen gevraagd of ze het aanstootgevend vinden en zij zeiden ‘niet in het minst’. In feite zei één tegen me ‘uw land is gek geworden’.”

“Je hoeft tegenwoordig alleen maar te niezen of iemand vindt dat al beledigend. Ik heb een advocaat advies gevraagd en die zegt dat ik niets verkeerd doe. Het verontrustende eraan is dat ik mijn levensonderhoud en mijn huis zou kunnen verliezen als ze me mijn licentie afnemen”.  Denise heeft al een jaar met de St. George  kruisen rondgereden zonder een enkele klacht, totdat een concurrent haar aangaf. Maar toen ze de gemeente Teignbridge Raad opbelde om haar beklag te doen over het verbod werd haar meegedeeld dat de stickers kleinerend en beledigend waren ten opzichte van buitenlanders.

Screenshot_10

Op de stickers staan de woorden ‘lokale taxibestuurder’, waarvan de gemeente heeft gezegd dat die niet aanvaardbaar zijn. Zelfstandig ondernemer Denise, die 16 jaar getrouwd was met een half-Maltezer man, zegt dat de stickers op haar Volkswagen Touran niemand beledigen. De moeder van één kind voegde eraan toe: “U kunt uit mijn naam wel afleiden dat mijn ex-man een buitenlander was. Men vertelde mij dat het gemeentelijk beleid is dat betrekking heeft op gelijke behandeling. Ik denk niet dat de woorden ‘lokale taxibestuurder’ iemand overstuur maken of  dat die op enigerlei wijze denigrerend zijn. Ik ben een lokale taxibestuurder en ik heb al 16 jaar in Newton Abbott rondgereden. Ik ben Britse, ik ben een lokale taxibestuurder – wat is het probleem? Ik discrimineer niemand die in mijn auto komt. Ik heb het besproken met mijn dochter en ze staat helemaal achter me. Ik kom hier absoluut niet op terug.”

De gemeente zei dat het licentiebeleid van de instantie ‘Hackney Carriage and Private Hire’ beperkingen had opgelegd aan de tekens en de reclame die toegestaan zijn op de taxi’s. Een woordvoerder zei: “Advertenties of tekens die niet voldoen aan onze verplichtingen met betrekking tot de gelijke behandeling of die aanstootgevend zijn omdat men uit woorden of tekens een bepaalde conclusie kan trekken, schenden dit beleid. In dit geval kan het teken van de Engelse vlag, gecombineerd met de woorden ‘lokale taxibestuurder’, andere mensen, die geen van die kenmerkende eigenschappen bezitten, in hun dagelijks bestaan in een nadelige positie brengen. Wij zorgen er altijd voor dat wij er een rechtvaardige dienstverlening voor iedereen op nahouden door te voldoen aan de ‘Equality Act 2010’ – die wetgeving is ontworpen om alle culturen in onze samenleving te beschermen.”  Gemeenteraadslid Mark Walters, de woordvoerder voor de gemeentelijke dienstverlening, bevestigde dat er één klacht was ingediend. Hij voegde eraan toe: “Vanuit hun standpunt kan de boodschap worden opgevat als discriminerend. Wij kijken altijd naar klachten en als een verantwoordelijke instantie die vergunningen verleent, hebben we een wettelijke verplichting om gelijkheid te bevorderen en om ervoor te zorgen dat iedereen rechtvaardig wordt behandeld. “We vonden dat in deze situatie de klacht redelijk was”.

Screenshot_9

Bron:
http://www.express.co.uk/news/uk/437673/Council-killjoys-ban-taxi-driver-from-having-St-George-s-Cross-on-cab-for-discrimination
Auteur: Benjamin Russell

Vertaald uit het Engels door:
Wachteres
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", cultuurrelativisme, discriminatie, Groot-Brittannië, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Multiculti, Overheid, political correctness, politici, Vrijheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op GB: Taxichauffeur mag van de gemeentelijke plezierbedervers geen St. George kruis op de taxi voeren wegens “discriminatie”

 1. E.J. Bron zegt:

  “ENGLAND SCHAFFT SICH AB!” 😦

  Like

 2. Wachteres zegt:

  En dan te bedenken dat wij ook een St George vlag achter op de auto hebben.

  Hebben we speciaal gedaan, omdat daar al tegen geprotesteerd werd; Kwetsend voor buitenlanders. Maar daar worden vast geen Nederlanders mee bedoeld.

  Ik ben benieuwd of we GB wel binnenkomen …. 🙂

  Like

 3. bigljohn zegt:

  En de volgende stap zou kunnen zijn dat Moslims deze vrouw aanstootgevend vinden, en eisen dat zij en al haar vrouwelijke collega’s een boerka gaan dragen. Daar is Engeland gek ook genoeg voor. Het eind is nu echt helemaal zoek, en op termijn zal Nederland ook volgen, want ook hier zijn de overheden en bestuurders knettergek !

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Contradictio in terminis zonder weerga..!!!
  http://www.barenakedislam.com/2013/10/24/82-countries-in-the-united-nations-praise-saudi-arabia-for-its-outstanding-human-rights-record/
  Let op! De zwart-wit foto van een onthoofding dateert uit de jaren ’30 van de vorige eeuw en is niet in Saudi-Arabië gemaakt.

  Like

  • Rudi zegt:

   @G.Deckzeijl
   Enig idee waar dan wel? Ik vind het nergens op die website.
   Die landen die Saudi- Arabië de hemel in prijzen weten natuurlijk àlles van mensenrechten: Cuba, Turkije, China, Soedan, Mauretanië…
   Gekker hoeft het niet meer te worden…

   Stel je voor dat de satellietstaten van de USSR destijds het land prezen voor zijn inzet voor de mensenrechten. O, wacht even, dat déden ze ook! Samen met westerse ‘fellow travelers’ als Walter Duranty, Jean-Paul Sartre en George.Bernard Shaw.

   Like

 5. Rudi zegt:

  “…of die aanstootgevend zijn omdat men uit woorden of tekens een bepaalde conclusie kan trekken…”
  “In dit geval kan het teken van de Engelse vlag, gecombineerd met de woorden ‘lokale taxibestuurder’, andere mensen, die geen van die kenmerkende eigenschappen bezitten, in hun dagelijks bestaan in een nadelige positie brengen.”

  Ik vraag me af of lui dit soort dingen uit hun strot krijgen wel eens naar zichzelf luisteren.
  Als er straks weer een of andere cultuurverrijker uit het rode kruis op een ziekenwagen “een bepaalde conclusie” trekt, gaat dat er dan ook af?

  Och Here, met een taxi meerijden met de vlag erop van het land waar ik naartoe verhuisd ben, wat brengt dàt mijn bestaan in een nadelige positie. Je zou haast willen ruilen met de christenen in Syrië…

  Like

 6. Het feit dat er überhaupt autochtonen zijn, is al heel erg kwetsend, aanstootgevend en discriminerend voor buitenlanders.

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Je cynisme kan ik zeer waarderen, Ronald.

  Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  Fijn dat er hier bloggers aanwezig zijn, die er de humor van in schijnen te zien.
  IK kan het bepaald niet navoelen….
  Mijn God! GB graaft op deze manier haar eigen graf met zo’n beleid!
  Met een dergelijke mate aan politieke correctie is de autochtoon wel gedwongen om politiek INcorrect te worden, louter uit zelfbehoud!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Theresa Geissler: 22.39. uur. Inderdaad Theresa. Om te overleven moet(en) (wij) wel politiek incorrect zijn. Ik citeer Karl Popper maar: ” Intolerant tegen de Intoleranten”.

   Like

 9. Wat ook erg discriminerend is, is het Wetboek van Strafrecht. Want wie zijn daar vooral de dupe van?

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  @Rudi, je vraag van 24-10, 22:43 klinkt bijna als een bevel.
  Ik heb de foto in mijn eigen boekenverzameling zitten. Zo goed als zeker is hij in China gemaakt, óf tijdens de bokseroorlog of na de Japanse inval van 1937.
  Verder denk ik dat je best instaat bent een mailtje naar barenaked te sturen en te vragen
  waar zij die foto vandaan hebben.

  Like

  • Rudi zegt:

   @G.Deckzeijl 25 oktober 2013 om 07:54
   Hartelijk bedankt voor het antwoord.
   Sorry voor de toon van mijn vraag, die was beslist niet zo bedoeld. En het was ook niet uit gemakzucht. Jij scheen er gewoon meer van af te weten, dus ik dacht ‘vragen staat vrij’.
   Voorts ging ik ervan uit dat mensen die de moeite doen om een site als barenaked te beheren, meer weten dan ik. Maar je hebt een punt, een mens moet op zijn qui-vive blijven;

   Like

 11. luckybee zegt:

  Zinds wanneer is GB land van buitenlanders geworden?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s