Jeugdtijdschrift van de Palestijnen verheerlijkt de martelaarsdood

Screenshot_3

Het pedagogische jeugdtijdschrift “Zayzafuna” van de Palestijnse Autoriteit heeft al voor de derde maal een gedicht gepubliceerd dat de martelaarsdood voor Allah verheerlijkt. Mede-uitgevers zijn de viceminister van Onderwijs Jihad Zakarneh en de chef van de media-afdeling van het ministerie van Onderwijs van de Palestijnse Autoriteit, Abd Al-Hakim Abu Jamous. Het gedicht werd gepubliceerd in de edities van januari 2012, juni 2013 en september 2013. Dat berichten Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik van de organisatie “Palestinian Media Watch”.

Het gedicht verheft herhaaldelijk de dood tot ideaal en zegt met verschillende woorden dat men “een Palestijn is” wanneer men voor Allah de martelaarsdood wil sterven: “Als je je dood tegemoet gaat zonder dat het je iets kan schelen, ben je een Palestijn; Als je lied het lied van het martelaarschap is en de dood voor jou de geboorte – dan ben je een Palestijn! Als je houdt van de dood…dan ben je Palestijn!”

Het gedicht spreekt bovendien bewonderend van diegenen die al gestorven zijn. Deze zouden de weg geëffend hebben voor de komende martelaars: “Wanneer je de boom van je geboortland met je vrije bloed, je liefde doordrenkt hebt en je resterende lichaamsdelen als een brug hebt aangeboden aan diegenen die nog zullen komen – Dan ben je een Palestijn!”

Dit gedicht reflecteert de ideologieën van de Palestijnse Autoriteit tijdens diens 5-jarige terreurcampagne, de Intifada, toen de Palestijnse leiding ook kinderen aanmoedigde om naar een martelaarsdood te streven. Moeders werden ertoe aangemoedigd om vreugde tegenover hun kinderen te tonen over de martelaarsdood. Een muziekvideo, die in de jaren 2000 tot 2004 honderden keren op de zender van de Palestijnse Autoriteit werd uitgezonden, laat een kleine jongen zien die een afscheidsbrief schrijft met de daarin de hoop voor Allah te sterven. Hij schrijft aan zijn moeder: “Wees blij over mijn bloed, huil niet om mij.” Als de kinderacteur in de video sterft, zijn diens laatste woorden: “Hoe zoet is het martelaarschap.”

Screenshot_4

Bron:
Israelheute.com
Auteur: Miriam Kuhlmann

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", Islam, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, Moslims, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

5 reacties op Jeugdtijdschrift van de Palestijnen verheerlijkt de martelaarsdood

 1. vanhetgoor zegt:

  Er is een fout in geslopen, shahada is de zogenaamde geloofsbelijdenis van de Mohammedanen. Shahid is martelaar. De vertaling van shahada met martelaarschap is dus onjuist. Wat niet weg neemt dat de Palestijnse TV dit soort rotzooi gewoon uitzend. Daar twijfel ik niet aan, alleen zijn de ondertitels fout.

  Like

 2. exter39 zegt:

  Die halve zolen die de onzin versprijden , waarom als het zo goed is daar, trekken ze niet zelf aan het touwtje.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Het erge is dat dit allemaal ook meegefinancierd wordt met westerse subsidies en westerse hand en spandiensten middels de meest perverse vluchtelingen hulporganisatie ooit. Het UNRWA

  http://www.pomonieuws.nl/2013/07/vn-zomerkamp-op-de-westbank-leert.html

  Like

 4. luckybee zegt:

  Het is een schande dat er een religie bestaat die de dood als heerlijk noemt.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @luckybee: 09.56. uur. Beste luckybee, de islam is GEEN RELIGIE, maar een perfide cultuur des doods! Niet meer en niet minder. De Islam heeft 278 miljoen doden opgeleverd in plm. 1400 jaar tijd! Weg met deze SMEERLAPPERIJ!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s