Over “ziek” gesproken!!!: Ziekenhuis belt ambulance

Screenshot_1

Een fietser die gistermiddag op 200 meter van het Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl werd aangereden door een auto die haar geen voorrang gaf, moest wachten op de ambulancedienst voordat ze hulp kreeg vanuit het ziekenhuis. Een voorbijganger meldde aan de balie van het ziekenhuis dat de 89-jarige vrouw vlak bij de hoofdingang was aangereden en vroeg of een arts of verpleegkundige naar het slachtoffer kon komen kijken. Het ziekenhuis belde 112 voor een ambulance en ondernam verder geen actie.

Regelgeving 

Volgens voorlichtster Ria Wubbels van de Ommelander Ziekenhuisgroep is alles wat buiten het terrein van het ziekenhuis gebeurt een zaak van de ambulancedienst.

Dit is regelgeving van het Ministerie van Volksgezondheid. De ambulancedienst moet een slachtoffer eerst ophalen. Pas dan mag het slachtoffer naar de eerste hulp worden gebracht.

De ambulance was binnen acht minuten ter plekke. De vrouw bleek uiteindelijk lichtgewond te zijn en mocht na onderzoek weer naar huis.

Bron:
http://nos.nl/artikel/565967-ziekenhuis-belt-ambulance.html

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland, Overheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op Over “ziek” gesproken!!!: Ziekenhuis belt ambulance

 1. Wachteres zegt:

  Welja E.J., moet je weer even wat lelijks over Delfzijl zeggen? 😉

  Ik ben daar regelmatig geweest. Mijn vader heeft daar in het ziekenhuis gelegen, tot hij in een verzorgingstehuis moest, waar hij is overleden.

  Like

 2. felix zegt:

  Ik had nog iets over de dierenambulance, een van die mooie dure speeltjes van Smeriglinks. Iemand had een kat in de goot gevonden. Het vroor en er lag sneeuw, dus de dierenliefhebber nam de kat mee naar huis. De dierenambulance wilde niet meer langskomen omdat deze dierenliefhebber zich er al over had ontfermd: Hij moest de doodzieke kat weer terugleggen in de sneeuw, pas dan wilden ze langskomen, stelletje hufters.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   En toen een kat van mij werd aangereden -op slag dood, misschien wel gelukkig voor hèm- en ik netjes de dierenambulance belde om het stoffelijk overschot op te halen kostte me dat meteen 35 Euro!
   ALS ze ook eens iets doen, doen ze het niet voor niets!

   Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  O, nou weet ik waarom de zorgpremie in 2014 met een paar rotcenten omlaag gaat en in 2015
  weer omhoog… Zie ook hier: http://tinyurl.com/brjr8cr en linkdump-zelfde site.

  Like

 4. Pingback: DE LOGICA VAN DE ISLAM! | E.J. Bron

 5. Als die vrouw was overleden omdat hulp net te laat kwam, zou ik als ik familie was, dat ziekenhuis vet aanklagen!

  Like

 6. bigljohn zegt:

  De huisarts, die komt nog bij je op bezoek als je iets bijzonders mankeert. Specialisten van het ziekenhuis lopen altijd met een verwaande air rond. Je moet ze maar eens zien paraderen door de ziekenhuisgangen. Verwaand met hun hoofd omhoog lopen ze je misprijzend voorbij. Ze spelen voor God met ieder mensenleven, en bij een overlijden van een hunner patienten waar ze dik schuld aan hebben, komen ze altijd goed mee weg. Zouden wij iemand door omze schuld laten overlijden, dan zijn we goed voor jarenlange gevangenisstraf. Het enige waar die bloedzuigers zich druk om maken is hun inkomen. Tot wel 5 ton per jaar – verdienen – ze. En als er gevraagd wordt te bezuinigen op dat fortuinlijke inkomen, dan komt de hele beroepsgroep in het geweer, desnoods met hele dure advocaten erbij. Geef mij maar de huisarts, die is tenminste nog menselijk gebleven !

  Like

  • Latraviata zegt:

   Een huisarts is tegenwoordig ook een medisch specialist. Als moeder van een medisch specialist vind ik dit wel behoorlijk generaliserend en bezijden de realiteit. Als u om 3 uur ’s ochtends voor de poorten van de dood bent weggesleept door zo’n arrogante voor god spelende specialist, zegt u dan nog steeds hetzelfde?
   http://nl.wikipedia.org/wiki/Medisch_specialisme
   http://knmg.artsennet.nl/Opleiding-en-herregistratie/RGS-1/Opleiding/Huisarts-2.htm
   Maar het bovenstaande ambulanceverhaal is natuurlijk te absurd voor woorden.

   Like

   • bigljohn zegt:

    Een arrogante en voor God spelende medische specialist (de meesten), slepen mij om 3 uur in de ochtend heus niet voor de poorten van de dood weg. Ten eerste is het dan nacht, en geen ochtend, en ten tweede kan het hun geen zier schelen als u alsnog overlijdt doordat hun goddelijke behandeling niet aanslaat. Het verhaal van Janssen Steur staat niet op zich. Er lopen massa’s van die voor God spelende specialisten in Nederland rond. Ze dekken elkaar in als er grove medische fouten gemaakt zijn. Ze geven elkaar tips hoe men het meeste geld kan slepen uit declaraties naar de zorgverzekeraar toe. Laatst dat geval van die specialist die voor de rechtbank moest komen. Buiten medeweten van de rechtbank had hij zijn advocaat aan al zijn benadeelde patienten een brief gestuurd met de achterliggende bedoeling dat ze ontlastende verklaringen over hem zouden gaan afleggen. En in het ziekenhuis zelf hoor ik vaak verhalen van mensen die door hun specialist behandeld zijn, gelijk als door een paardenslager. Een voorbeeld uit de vele; Ik zal die maagslang eens even snel door uw keel duwen mijnheer, daar voelt u echt niets van ! En mevrouwtje, laat mij die operatie maar uitvoeren, er kan helemaal niets misgaan. Wij hebben er voor geleerd, u kunt ons volkomen vertrouwen…….

    Like

 7. luckybee zegt:

  Autisme is zo te zien weitverbreidt,ook in zieken huisen vind je ze.

  Like

 8. Tom Hendrix. zegt:

  Tja, ons Nederland verworden tot ABSURDISTAN! Regelnevenland, en totaal door LINKS verziekt land! Wat een aanfluiting, dat deze mevrouw moest wachten op een ambulance.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Toch horen wij nog weleens van NL-ers, die hier in Fr hun “öuwe dag” willen gaan meemaken, aan ons vragen:: “IS DE ZORG HIER NET ZO GOED ALS IN nl ? ? “vroeger stonden we een beetje perplex, nu zeggen we: “je bedoelt, is de zorg ( heet hier trouwens anders……) in NL net zo goed als in Fr”. ?! ?

   Like

 9. Latraviata zegt:

  @Bigljohn

  Drie uur is toch echt ochtend.
  Dan laat u zich toch zeker niet behandelen, dat scheelt weer……
  U komt met een paar voorbeelden van de ca 60.000 geregistreerde artsen en gevallen van horen zeggen, u heeft echt geen argument.

  Like

  • bigljohn zegt:

   Beste Latravia. U heeft absoluut geen besef van tijd. De dag is ingedeeld in vier delen. De ochtend, die gaat van 6.00 uur a.m. tot 12.00 uur. De middag gaat van 13.00 uur tot 18.00 uur. De avond gaat van 18.00 uur tot 24.00 uur, en de nacht loopt van 24.00 uur tot 6 uur a.m. Althans, zo heb ik het op school geleerd. En eenieder mag het er het zijne van denken over die specialisten, maar er wordt door patienten niet zomaar geklaagd over hun specialist cq behandeling. Die verhalen van patienten die je hoort, gaan bij mij altijd nog boven die van personen die zich als lid van de Medische Stand bestempelen. Ze hebben geen enkele stand, zijn geen Heer van stand, zelfs niet van de adelstand, nee ze blazen alleen maar hoog van de toren. Voor mij zijn ze niet meer dan een vlieg op een hoop stront. Dat voor God spelen dat kon wel anno jaren 50. Maar nu in deze mondige moderne maatschappij kan dat beslist niet meer ! Alle misstanden die vroeger in de doofpot gestopt werden, alsmede ook die van de katholieke Kerk, komen nu ineens boven water drijven. Er zullen er nog vele volgen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s