Raad van Europa over “onverantwoordelijke verslaggeving over Roma”

Screenshot_6

“Door de bij de Roma-families in Griekenland en Ierland ontdekte kinderen is het al lange tijd bestaande probleem van de negatieve mediaverslaggeving over minderheden opnieuw in de belangstelling geraakt. Een groot deel van de mediaberichten op Europees en wereldwijd niveau benadrukte de etnische herkomst van de families bij wie de kinderen ontdekt werden, waardoor traditionele legendes, waarin Roma als kinderontvoerders worden neergezet, verder verbreid zullen worden”, aldus de commissaris voor de mensenrechten van de Raad van Europa, Nils Muižnieks, donderdag in een open brief aan journalisten.

“Een dergelijke onverantwoordelijke verslaggeving kan voor miljoenen Roma aanzienlijke gevolgen hebben en de bestaande, gewelddadige anti-Roma bewegingen nog sterker maken. Ofschoon Roma niet meer tot crimineel gedrag leiden dan andere bevolkingsgroepen, voedt de hardnekkigheid van de media om de etnische herkomst te noemen de legende volgens welke Roma van nature criminelen zouden zijn. Dit is niet alleen onjuist, maar ook gevaarlijk, omdat daardoor de reeds gespannen betrekkingen tussen Roma en de meerderheidsbevolking in Europa verder kunnen verslechteren.

Het verbreiden van zo´n negatief beeld schaadt ook de integratie-inspanningen, want hoe kunnen we van de Roma maatschappelijke integratie verwachten wanneer de media hen er bij iedere gelegenheid aan herinneren dat ze ongewenst zijn?

Ik roep alle journalisten die zich bezighouden met de verslaggeving over de beide zaken ertoe op nogmaals heel goed na te denken of het noemen van de etnische herkomst echt noodzakelijk was, of het welzijn van de kinderen en hun recht op privésfeer in acht werden genomen en of men zich heeft gehouden aan het vermoeden van onschuld.

Voorbeelden uit het verleden leren ons dat de demonisering van een groep mensen in de media fatale politieke en maatschappelijke gevolgen kan hebben. Bij de beschrijving van minderheden, en vooral bij de verslaggeving over Roma, moeten de media met hun macht om de publieke opinie te vormen verantwoordelijker omgaan.”

Screenshot_7

Bron:
http://german.ruvr.ru/news/2013_10_24/Unverantwortliche-Medienberichterstattung-uber-Roma-verbreitet-negative-Legenden-2207/

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Europa, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, mainstream-media, Multiculti, Naïviteit, politici, Roma en Sinti, Rotzakken. Bookmark de permalink .

9 reacties op Raad van Europa over “onverantwoordelijke verslaggeving over Roma”

 1. Jean zegt:

  Als ik Roma’s zie dan weet ik verdomd goed wat te doen nl. ALLES goed sluiten en weer buitenkomen als de karavaan voorbij getrokken is en hopende dat dan nog alles op zijn plaats ligt.
  En die bende EU criminelen willen o zo graag die bende aansluiten bij Europa idem dito die moslimfanatici uit Turkije.
  Mensen laten we die bende EU misdadigers toch heel snel eens flink op hun donder geven bij de eerstvolgende verkiezingen met de “hoop” er nooit meer iets over te horen w.w.z. de bende is wandelen gestuurd want er zullen vele jaren nodig zijn om de aangerichte schade enigszins nog te kunnen herstellen.
  Terug naar Onafhankelijke REPUBLIEKEN die onderling afspraken maken over hetgeen ze samen willen doen “na goedkeuring” van het volk, dat heeft een naam: DEMOCRATIE.

  Like

 2. Republikein zegt:

  Raad van Europa! Al jaren carnaval, terwijl het zo goed bedoeld was! De Prins woont in Straatsburg.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Als je zaken benoemt Roma of niet Roma dan kan er beleid op gezet worden. Hier zit hem echter de knijp. Ze willen er geen beleid op zetten want dat beleid zou de groei van de EU in omvang schaden. De Raad van Europa is eigenlijk niet zo geïnteresseerd in het welzijn van de Roma maar veel meer geïnteresseerd in het project Europese Unie. Niets mag dat project in de weg staan. Zelf weten ze ook wel dat de Roma als groep (ondanks die enkele Roma’s die eerlijk aan hun geld komen) grote maatschappelijke schade aanricht in alle landen waar ze neerstrijken. Dit toegeven is zeer ongemakkelijk voor hen die een Europese federatie nastreven. De mensenrechten, anti-racisme wetgeving, het recht op privacy, het recht op gelijke behandeling en gelijke kansen wordt op een perverse manier door de EU technocraten misbruikt om alles wat de doorontwikkeling van de EU ook maar even schaadt via juridische procedures weg te vagen. Soms denk ik wel eens dat al deze wetten specifiek en met voor bedachte rade en voorkennis een aantal decennia geleden in het leven geroepen zijn om als extra instrumenten ingezet te kunnen worden t.b.v. de globaliseringswaanzin die ze aanhangen. Lang voordat wij het wisten, wist de elite al dat ze achter de rug van de Europese burger aan het werken waren aan een federatief Europa. Voor het bereiken van dit doel hadden ze zoals gezegd aanvullende wetgeving nodig op gebieden mensenrechten enzovoorts zodat ze alle toekomstige critici van het EU project de mond konden snoeren.

  http://www.rtlxl.nl/#!/rtl-nieuws-132237/601ab8cc-4430-463d-8721-ba73618bb79f

  Like

  • Henk der Niederländer zegt:

   Ik lees graag je reacties Guus en dat alleen omdat ze altijd goed afgewogen zijn.
   Even naar het artikel.

   Wat wij niet mogen weten is wel dat een Roma en Sinti van zichzelf vinden dat zij niet moeten werken en dat het bestelen van anderen hen aanzien geeft in hun gemeenschappen en uiteraard hoe meer gestolen hoe meer aanzien.
   Zo iets benoemen in de raad van Europa zou inderdaad het EU project in gevaar kunnen brengen evenzogoed als ten koste van alles het lidmaatschap van Turkije erdoor gedrukt zal worden.
   Nu las Ik vandaag dat Albanie en Macedonie er volgens de Raad er ook bij moeten komen.
   Nou dat word dus een echte bodemloze put want deze landen gebben helemaal niks toe te voegen aan de EU (zoals zo veel andere trouwens)
   Albanie en Macedonie ben Ik zelf geweest en daar is helemaal niks de armoede daar is zo groot dat het voor een westerling in totaal niet voor te stellen is.
   Dus laat Ik het maar niet te gek maken, maar Ik zie de volgende bui al hangen.

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @guusvelraeds: 20.35. uur, op 24/10. Sluit mij aan bij de reactie van: @ Henk der Niederländer, om 21.54. uur, op 24/10. Uw bijdragen zijn altijd zeer lezenswaardig en goed onderbouwt!

   Like

 4. Daiyu-ninja zegt:

  Voorbeelden uit het verleden leren ons dat de demonisering van een groep mensen in de media fatale politieke en maatschappelijke gevolgen kan hebben……………..

  Goh………daar hebben ze anders geen problemen mee als het om de Joden gaat.

  Like

 5. bigljohn zegt:

  Ja, en per 1 januari 2014 gaan de grenzen in de E.U. wijd open staan voor de Roma. Weest voorbereid, en zorg voor deugdelijk sluitwerk op uw ramen en deuren. Met politie keurmerk zou ik er bijna aan toevoegen. Want in de Roma cultuur is het een verplichting voor ze om te stelen, en kinderen uit bedelen te laten gaan. Hun aanwezigheid laat zich raden door de aanwezigheid van zigeuner orkesten in de winkel centra. Ik hoop dat de PVV bij de komende verkiezingen uitkomt op 80 Kamerzetels. Alleen dan weten we zeker dat er een eind komt aan ons lidmaatschap van de E.U. en de nationale sport van onze overheden; Moslimpje vertroetelen. Maar dit zal wel een zoete droom blijken te zijn.

  Like

 6. Republikein zegt:

  De schoorsteen van nuttige idioten moet ook roken, maar het is wel zum kotzen.
  Willen wij toch nog straks niet met al te veel frustratie te bedde gaan dan moet de volgende link beslist niet aangeklikt worden!
  http://www.watwilwilders.nl/WildersdiscrimineertMoslims.html

  Like

 7. luckybee zegt:

  Mag je over a sociale mensen niet berichten waar ze vandaan komen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s