Ron Paul verzekert: Het VS-imperium zal plotseling instorten, zoals daarvoor de Sovjet-Unie

Screenshot_26

Ron Paul

De voormalige Amerikaanse congresafgevaardigde Ron Paul voorspelt voor de Verenigde Staten geen rooskleurige toekomst. Veelmeer verwacht hij een herhaling van de jongere geschiedenis – echter niet van die van de VS.

In een interview met radiopresentator Alex Jones van InfoWars zei Paul – arts van beroep en sinds kort exploitant van een eigen radio- en tv-netwerk – dat hij het “bankroet al spoedig ziet komen.”

“Het (Washington) zal hen niet meer lukken uit de crisis te komen, dus zal alles gewoon instorten”, zei hij. “We kunnen er beter maar voor zorgen dat we op het moment dat we het hele systeem weer moeten opbouwen dat zó doen zoals het oorspronkelijk bedoeld was, of zelfs nog beter.”

Minder staat, meer vrijheid

Verder zei Paul: “Ik denk dat het concept van de vrijheid zich sinds de dagen van de oprichters door heeft ontwikkeld, maar wij zij zo achterop geraakt bij zijn bedoelingen… Ik denk dat we moeten verwachten dat het in de toekomst, in de komende jaren, tot een echt grote instorting zal komen, en dan zullen we erover moeten praten welke soort monetaire politiek we willen, hoe we onze troepen weer naar huis halen, waarom we ermee moeten ophouden dagelijks onze schulden te verhogen en een socialistisch medicijn te plannen – dat alles moet stoppen, en het zal stoppen, omdat het zal mislukken. Ik denk dat we hierop moeten anticiperen en het als kans moeten beschouwen…”

En verder: “Wat we nodig hebben, is minder staat en meer vrijheid.”

Jones merkte op dat veel mensen van mening zijn dat de VS op weg zijn naar de vuilnisbelt van de geschiedenis, dat het land gevangen zit in een dodelijke spiraal. De enige vraag is alleen nog wanneer en hoe het gaat gebeuren.

“Het tijdstip valt moeilijk te voorspellen”, antwoordde Paul, “maar ik ben het eens met de inschatting dat het ten einde loopt… Ik beschouw het als een gebouw zonder fundament. Het staat en wankelt, maar is nog niet ingestort. Maar ik denk dat dit zal gebeuren, want het financiële systeem is dermate instabiel, het berust zo volledig op schulden en vertrouwen in de dollar en in de Federal Reserve dat zij steeds de juiste hoeveelheid geld drukt en de rentes steeds op de juiste hoogte houden en altijd iedereen uit de stront helpen die dit nodig heeft – wat ik als complete oplichterij beschouw…”

Ron Paul: “De grote crash kan volgende week plaatsvinden of pas over vijf jaar, maar vooral dan, wanneer de dollar als reserve- of hoofdmunt niet meer geloofwaardig is.”

De arts en politicus benadrukte dat het feit dat uit de nieuwste peilingen een gebrek aan vertrouwen van de Amerikaanse bevolking in de regering is gebleken, “een goede zaak” is. “Want dat toont aan, dat de mensen de regering niet meer geloven”, zei hij tegen Jones. “Ze vertrouwen de regering niet, ze geloven haar niet, de regering beliegt ze, constant, zowel in de binnenlandse als de buitenlandse politiek.”

“We zijn ongeveer in het jaar 1987”

Hij verwees naar de jongste uitspraken van de spionagechef van het land, waarbij ze kennelijk over het werkelijke doel van de terroristische aanslagen gelogen hebben, die zogenaamd door de massale diefstal van telefoondata van de Amerikanen, maar ook door het bestaan van het programma überhaupt, verijdeld werden.

Paul zei: “Het systeem, waarin we leven, werd altijd als veel gezonder beschouwd dan het nu is.”

“Weet u, wanneer iemand een dag of een maand of een jaar van tevoren had gezegd ´Ach, weet u, volgens jaar is het”met het Sovjetsysteem afgelopen´ had iedereen hem voor krankzinnig verklaard. Maar het Sovjetsysteem was broos en het stortte in, en wel snel en godzijdank hadden we geen atoomoorlog nodig om van het Sovjetsysteem af te komen.”

“We bevinden ons misschien in het jaar 1987, dat wil zeggen, waar de Sovjets zich in 1987 bevonden, en twee jaar later waren ze weg”, benadrukte hij.

Bron:
http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/geostrategie/j-d-heyes/ron-paul-versichert-das-us-imperium-wird-ploetzlich-zusammenbrechen-wie-zuvor-die-sowjetunion.html
Auteur: J.D. Heyes

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

21 reacties op Ron Paul verzekert: Het VS-imperium zal plotseling instorten, zoals daarvoor de Sovjet-Unie

 1. bobzelf zegt:

  oftewel , wanneer ramt iemand een naald in die keihard opgepompte ballon ??
  en daarna ?
  Dan kunt U uw reet afvegen met de dollars en de euro’s !!
  want die zijn nog minder waard als het papier waarop het gedrukt is !

  En al deze mensen die dit veroorzaakt hebben , die hebben allemaal gestudeerd !
  en lopen rond in een kotspak, in nederland heet zo iemand Gerrit Zalm ,
  of die oude klootzak van DNBank , die schele !!
  En nu heet hij arie verstand van koeienstront , Dijsselbloem

  NOU GENIAAL ???

  POETS DE GUILLOTINES MAAR OP , HET IS HAAST TIJD !!!

  WAAR ??, zitten balkenende, de jager , rutte , franske , pechthold , zalm , dijsselbloen !
  volgens mij , staat toch op landverraad , DE DOODSTRAF !!
  EN OP samenwerken met de vijand ( brussel ) trouwens ook !!
  DUS VAN MIJ !!, mag het feest nu wel beginnen !

  daarna als een speer de grenzen dicht , de afgeslagen koppen van de landverraders
  op spiezen bij de grensposten , wat varkenskoppen erbij om de islam rechtsomkeert
  te laten maken !.
  En mijn keiharde mooie gulden terug !

  en een ieder die zich daarna niet als Nederlander wil gedragen dan wel aan wil passen aan onze gewoontes ?? en regels ?

  Oprotten , dan wel met gratis vliegreis naar het Rif gebergte , dan wel hun oude zandbak
  en procederen , doe je ook maar vanuit je eigen tent !!

  Wanneer gaat het feest beginnen ???

  Like

  • Peter,R de Boer zegt:

   Dit is ook de reden dat ik lid ben geworden op facebook van de groep wilders(kabinet Wilders 1)
   Wij moeten zo snel mogenlijk uit de EURO en Brussel keihard de rug toe keren.Wij hebben het altijd zelf gered en kunnen het dit keer ook weer.Leve nederland en de Florijn(gulden)

   Like

 2. Cathja zegt:

  Het ziet er voor de VS beroerd uit! Obama zal zijn land het laatste zetje geven, en dan storten ze de diepte in! Ik vertrouw Obama niet! Men zegt wel eens: “Een kat in ’t nauw maakt rare sprongen!”, en dat geldt zéker voor Obama! Zijn toenadering tot Iran vertrouw ik niet. Dat nucleaire programma van Iran vertrouw ik ook niet, en door toenadering te zoeken met de aartsvijand van Saoedi-Arabië heeft Obama de woede van dat volk op de hals gehaald! Langzaam maar zeker verandert de VS in een (ik zou bijna zeggen) derde wereldland. Kijk eens hoe onnoemelijk groot de schuldenberg is! Kijk eens naar de vele steden en dorpen die er ronduit armzalig bij liggen!
  Obama heeft grote groepen mensen in de VS tegen zich in het harnas gejaagd door te eisen dat ze de dure “Obama-care” moeten accepteren. Veel mensen kunnen deze dure verzekering niet betalen. Obama speelt met vuur, en hij weet dit! Als de boel tijdens zijn presidentschap in elkaar klapt, kan ik niet voorspellen wat de woedende bevolking met hem wil doen.

  Dat het daar grandioos fout gaat kan een kind nog zien.

  Maar hoeveel tijd gaat er nog overheen?

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Cathja: 23.51. uur, op 25/10. Dat is waar Cathja! Geld maken uit het “NIETS”. Dat gaat opbreken in de VS, en ook in Europa. Er zijn enorme ZEEPBELLEN van NIET BESTAAND GELD GEMAAKT. En daardoor gaat het een grote RAMP worden zowel in de VS alsook in NEDERLAND en EUROPA!

   Like

  • louis-portugal zegt:

   Cathja, toen Mohbama begon waren er ongeveer 25 miljoen mensen die leefden van FOODSTAMPS, een soort bijstand.
   Nu zijn het er al bijna 48 miljoen met tendens stijgend.
   Obamacare gaat een flink stuk van de middenklasse verarmen.
   Een voorbeeld, mensen die minder dan 30 uren per week werken vallen buiten die regeling.
   Resultaat honder-duizenden (al meer dan 500.000) worden ontslagen en kunnen opnieuw voor die bedrijven gaan werk voor 28 uren per week met relatieve inlevering van salaris.
   Zelfs vakbonden hebben al gewaarschuwd die wet niet door te zetten.

   Like

 3. Helena zegt:

  Patrick Henry, Famous Orator

  “The liberties of a people never were, nor ever will be, secure, when the transactions of their rulers may be concealed from them.”

  Like

 4. luckybee zegt:

  Achter de USA staat God; de tweede democratisch land ter wereld,na Nederland.God zal verhinderen dat de Katholieken de USA zal beheersen, en het naar de zodamieter helpt net als Zuid en Midden Amerika, en de Filipeinen.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ luckybee 00:15

   Bent u ervan overtuigd dat God achter de USA staat, beste luckybee? En bent u ervan overtuigd dat de USA een democratisch land is?
   Ik heb mijn twijfels. Als God Zich werkelijk zou bezighouden met Amerika, dan zou er wellicht een CHRISTELIJKE president aan de macht zijn, en niet iemand waarvan wordt gezegd dat in zijn zegelring staat: “er is geen god dan Allah”, en anderen berichten over deze ring dat het getal 666 erin gegraveerd staat. Als u in het boek Openbaring kijkt, dan zult u ergens kunnen lezen dat dit getal voor DE DUIVEL staat.

   Ik vind het onjuist dat u de Rooms-Katholieken in een verkeerd daglicht plaatst, door te stellen dat deze kerk landen ‘naar de sodemieter helpt’! Ik heb echt wel begrip voor de mening van veel mensen over deze kerk n.a.v. het sexueel misbruik binnen dat kerkgenootschap, en ik ben ook niet erg gelukkig met de nieuwe paus, maar om vele goede Katholieken nu een sneer te geven, dat gaat te ver. Er zijn wereldwijd zeer veel Katholieken die de misstanden binnen hun kerk net zo betreuren als ik dat doe, als protestant.

   Like

   • louis-portugal zegt:

    Cathja als oud-rk wil ik wel zeggen dat er bij vele rk. ambtsdragers veel te veel LINKS geweest is en nog is.
    Dat misbruik van kinderen is vreselijk natuurlijk maar komt ook bij anderen voor en zeker bij gristenen (incest).

    Like

   • luckybee zegt:

    Net als bij ons wordt de USA door Katholieken overzwemd.Niet vergeten wie de constitutie van Amerika daar heeft gebracht, dat waren Calviniste uit Groot Britanie. die voor de katholieke kerk en koning moeste vluchten.The Pilgrimsfathers.Ze hebben als het waren onze grond wet mee naar Amerika gebracht.natuurlijk aangepast aan wat voor Amerika beter gepast zou zijn.Denk er aan dat alle nieuw komers zweren moeten dat alle mensen gelijk zijn.Maar zo te zien, zijn velen dat gewoon vergeten.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Luckybee: Ja, maar die Pilgrimfathers van jou waren ècht niet op de vlucht voor de Katholieke Kerk, Luckybee.
    Daar was toen, in de vroege 17de Eeuw, niet eens sprake van in GB! De staatskerk was de Anglicaanse, sinds die door Elisabeth I weer was hersteld, nadat ze haar -inderdaad vurig katholieke- zuster was opgevolgd. En hààr uiteindelijke opvolger, James I Stuart, was Presbyteriaans gedoopt. -al liet hij de Staatskerk ongemoeid. Trouwens, de Puriteinen -de Pilgrimfathers dus, hadden in GB evenmin ergens last van gehad, als ze er niet voortdurend naar gestreefd hadden, om HUN levensopinies aan de hele goegemeente op te leggen en maar openlijk andersdenkenden te blijven aanvallen en beledigen. Eigenlijk was het zo’n beetje dezelfde houding die de moslims in het westen nú aannemen: Drammen en nog eens drammen. Ja, dat lieten de andersdenkenden toen minder op zich zitten dan ze op dit moment doen. En zó ernstig werden ze ook weer niet vervolgd, want voor de definitieve oversteek naar de koloniën moesten ze toch weer kort terug naar Engeland, wat ze rustig konden doen: Er is er niet één gearresteerd bij die gelegenheid! Dus zó erg was het voor hen allemaal ook weer niet.
    Ik zei het al: 17de -Eeuwse varianten op de moslims nú, die zich ‘slachtoffer’ voelden, dat waren de Pilgrim Fathers.
    En over hun schrikbewind later in Massachusetts zwijgen we dan nog……

    Like

 5. Jan zegt:

  Wat wil men verwachten in een land met dergelijke idioten:

  Like

 6. Jan zegt:

  * Meer overheidsinstellingen zullen sluiten
  * Minder makkelijk geld te lenen
  * Moeilijker banen te vinden wegens het gigantische aantal illegalen (nu meer dan 11 miljoen) die bewust worden toegelaten
  * Aantal mensen dat nu op een of andere wijze bijstand krijgt is groter dan het aantal werkenden
  * Meeste banen zijn halve banen
  * Gigantisch aantal zwervers in grote steden
  * Meer banen verdwijnen naar het buitenland
  * Meer mensen verliezen baan door het gedrocht Obamacare (werkt iemand minder dan 30 uur dan hoeft de werkgever de premie niet te betalen, dus worden van hele banen halve gemaakt of sluiten bedrijven. Aangezien het gedrocht verplicht is maar 4-5x duurder wat premie betreft kunnen mensen deze niet betalen en zullen dus in de gevangenis verdwijnen, gaan zwerven wegens huisuitzetting. meer diefstal, plundering, roof enz.)
  * Geen geld meer om werklozen te helpen
  * Meer mensen die moeten leven van voedselbonnen. Nu al meer dan 47 miljoen
  http://www.washingtonpost.com/blogs/wonkblog/wp/2013/09/23/why-are-47-million-americans-on-food-stamps-its-the-recession-mostly/
  * Meer steden zullen bankroet gaan na Detroit, ook New York is in feite al banroet (de staat Californië is in zijn geheel zelfs bankroet)
  * De staat is al lang bankroet, net als veel kleine gemeenten
  http://www.forbes.com/2010/01/20/united-states-debt-10-business-wall-street-united-states-debt.html?feed=rss_popstories
  * China heeft aangekondigd niet langer de dollar als reservemunt te willen, de rest van de wereld zal volgen. Rusland gaat al over op de Canadese dollar
  http://tinyurl.com/ol73xhs
  * Geen geld voor pensioenen
  http://www.forbes.com/2010/01/20/united-states-debt-10-business-wall-street-united-states-debt.html?feed=rss_popstories
  * Alle sociale voorzieningen verkeren in een crisis, het geld is er niet meer. Artsen worden momenteel massaal werkeloos vanwege het gdrocht ‘obamacare’.
  * De schulden worden alleen massaler wegens de te betalen rente en de aanhoudende leningen

  En de communistische junta gaat gewoon door (net als die van Brussel)
  Ponzi Scheme: The Federal Reserve Bought Approximately 80 Percent Of U.S. Treasury Securities Issued In 2009
  http://theeconomiccollapseblog.com/archives/ponzi-scheme-the-federal-reserve-bought-approximately-80-percent-of-u-s-treasury-securities-issued-in-2009

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Jan ik had al op Cathja gerageerd voordat ik jouw stuk las.
   Mijn dank om het hier nog eens uitgebreider neer te zetten.
   Mohbama maakt net als Carter voor hem het hele land kapot.
   Reagan heeft de eerste 4 jaar van zijn periode gebruikt om het zelfvertrouwen van de amerikanen weer wat te herstellen.
   Het zal nu veel moeilijker worden.

   Like

 7. Jan zegt:

  De Gek: “Als wij meer schulden maken groeit de economie”

  Obama says he doesn’t want to hear about spending cuts
  “Don’t tell me we can afford to shut down the government, which costs our government billions of dollars, but we can’t afford to invest in our kids,”
  “This obsession with cutting for the sake of cutting hasn’t helped our economy grow, it’s held us back,”
  http://thehill.com/blogs/on-the-money/budget/330715-obama-says-he-doesnt-want-to-hear-about-spending-cuts

  Slimste president ooit: “I Liked Math Until It Got Hard”

  Niet werkende website voor ‘obamacare’ kostte de belastingbetaler ruim $500.000.000. Holbewoner Ed Schulz: “Het was een koopje, maar dan heb je ook niks”
  http://newsbusters.org/blogs/scott-whitlock/2013/10/24/msnbcs-ed-schultz-half-billion-dollar-obamacare-website-its-cheap
  Dat de rotzooi niet werkt is de schuld van de Republikeinen, ofwel ‘De Ander'(traditie bij socialisten), want zij weigerden meer geld in de rotzooi te investeren:
  NBC Reporter Tries to Blame House GOP for ObamaCare Website Failure
  http://newsbusters.org/blogs/kyle-drennen/2013/10/24/nbc-reporter-tries-blame-house-gop-obamacare-website-failure
  En daarom zijn Republikeinen moreel walgelijke figuren:
  MSNBC Race Baiter Karen Finney Calls Republicans “Morally Disgusting” For Opposing Obamacare…
  http://www.mediaite.com/tv/msnbc-panel-brawls-over-who-to-blame-for-obamacare-website-failure-obama-or-gop/

  Like

 8. Jan zegt:

  Intussen vermaakt het Iraanse regime over de puinhoop in de VS (is in Iran vele malen groter en bovendien is het land een demografisch sterfhuis)

  Iranians compete for ‘Down With USA Great Award’ in nationwide essay contest
  Participants are to submit essays in several categories, including “Why Death to America?” “America and Human Rights,” “America and Oppression,” “The False Democracy in America,” “America in the Hands of Worldwide Zionism,” “America and Iran Fear-mongering,” and “America and Dictatorship,”
  http://dailycaller.com/2013/10/23/iranians-compete-for-down-with-usa-great-award-in-nationwide-essay-contest/

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Wat zal Mohbama blij zijn met die “contest” terwijl hij zoveel doet en faciliteerd voor die moslims.
   Het is duidelijk nog niet genoeg.

   Like

 9. louis-portugal zegt:

  Helemaal met Ron Paul eens.
  Er is maar EEN oplossing en dat is tegen de muur die hele kar inclusief €uropa.

  Like

 10. Avidia zegt:

  Er is maar EEN probleem, uit de EU en snel ook!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s