Spanje: Vrijheid i.p.v. 3826 jaar gevangenisstraf voor ETA-terroriste

Screenshot_28Madrid moet na een vonnis van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens beruchte terroristen vrijlaten. Eentje van hen, Inés del Rio, heeft 23 mensen vermoord. Familieleden van de slachtoffers reageerden geschokt.

Inés “la sanguinaria”, Inés de Bloeddorstige, wordt ze in Spanje genoemd. Die naam past bij de ETA-terroriste Inés del Rio Prada, 55, die wegens 23 moorden in totaal tot 3826 jaar gevangenisstraf en daarmee tot een van de hoogste gevangenisstraffen in de geschiedenis van Spanje werd veroordeeld. Die straf werd niet zomaar opgelegd.

Screenshot_13

De uit Navarra afkomstige vrouw, die behoorde tot het beruchte “Comando Madrid” van de ETA, had in 1986 op doorslaggevende wijze deelgenomen aan vier bomaanslagen, waarvan de bloedigste in juli van dat jaar op een konvooi van de Guardia Civil op de Plaza República Dominicana werd gepleegd. Alleen al bij deze aanslag kwamen twaalf jonge agenten om het leven. Destijds raakten er 56 mensen gewond.

Een maand daarvoor had del Rio de militaire commandant Ricardo Sáenez de Ynestrillas en twee andere militairen doodgeschoten. Na de aanslagen vluchtte ze naar Argentinië. Pas in juni 1987 kon de terroriste in Zaragoza gearresteerd worden. Toen had ze 35 kilogram springstof bij zich, die bestemd waren voor aanslagen aan de Costa del Sol.

Screenshot_15

Ondanks de hoge gevangenisstraf zou del Rio oorspronkelijk in juli 2008 zijn vrijgekomen, omdat het toenmalige strafrecht nog voorzag in een voortijdige vrijlating bij goed gedrag of werk. Maar vanwege de verwachte kreet van verontwaardiging van de familieleden van de ETA-slachtoffers stelde de regering kort daarvoor de zogenaamde Parot-doctrine (genoemd naar de beruchte ETA-terrorist Henri Parot) in werking.

De regering rijzen de haren te berge

Deze doctrine moest garanderen dat terroristen en zware misdadigers de maximale gevangenisstraf in Spanje, destijds 30 jaar, volledig uitzitten. Daarop diende del Rio een aanklacht in bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg en kreeg afgelopen maandag gelijk. Spanje moet de Parot-doctrine afschaffen, hoewel de regering van minister-president Mariano Rajoy de haren te berge rijzen en het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn “zorg” tot uitdrukking brengt.

Screenshot_14

Niet alleen del Rio, maar nog 61 andere leden van de Baskische terreurorganisatie zullen nu spoedig in vrijheid gesteld worden, daarna nog eens 76 in een tweede fase. Meerdere slachtofferverenigingen protesteerden maandag tegen het vonnis uit Straatsburg. Men voelde zich woedend, verdrietig en hulpeloos, zei men. “Ik begrijp het niet”, zegt Manuela Lancharro, de zuster van Antonio Lancharro, een van de in 1986 vermoorde agenten van de Guardia Civil. “Waarom moeten mensen van buitenaf over ons beslissen? Ze weten toch helemaal niet wat wij doormaken.”

Ondertussen probeert minister van Binnenlandse Zaken Jorge Fernández Díaz de gemoederen van de Spanjaarden tot bedaren te brengen, temeer omdat de terreurorganisatie ETA twee jaar geleden aankondigde geen aanslagen meer te plegen en tot nu toe woord hield. Maar zijn conclusie is duidelijk: “We hebben 40 jaar tegen de ETA gevochten, vandaag is een dag van rouw.”

Screenshot_22

Leden van de Vereniging van de slachtoffers van Terrorisme tijdens een persconferentie

Bron:
http://www.welt.de/politik/ausland/article121082614/Freiheit-statt-3826-Jahren-Haft-fuer-Eta-Terroristin.html
Auteur: Ute Müller

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Justitie, Krankzinnigheid, landverraad, Mensenrechten, Rotzakken, Spanje, Terrorisme. Bookmark de permalink .

38 reacties op Spanje: Vrijheid i.p.v. 3826 jaar gevangenisstraf voor ETA-terroriste

 1. Waar bemoeit die goddeloze EU zich mee?

  Like

 2. Willie zegt:

  And JUSTICE for all ??????????? Forget it , Europa (waar het recht krom is, ) wil opnieuw die moordenaars gebruiken tegen ons , Time to wake up people !!!!!! Zoals een oud maffia gezegde luidt : Wraak is een gerecht dat liefst IJSKOUD opgediend wordt

  Like

 3. Rick zegt:

  Worden binnenkort zeker ook de IRA. RAF, Baader-Meinhof en overige Europese terroristen vrij gelaten.
  Verzoek deze vrijgelatenen vriendelijk om de eerste aanslagen in Straatsburg te willen plegen.
  Dát zal ze leren. Bureaucratische nitwits!!

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Ook Spanje voelt het, wat meer Europa betekent. Meer recht voor zware criminelen, meer onrecht voor slachtoffers van die zware criminelen, meer dictatuur, meer Islam, en tot slot de totale ineenstorting van Europa, wat ook nog eens muteert tot een Eurabia.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Geen geschikte draad: EP-parlementslid Ria Oomen-Ruiter(cda) vanmorgen op BNR over de toetreding van Turkije tot de EU: het gaat nog heel lang duren, zei ze…
  http://www.bnr.nl/?service=player&type=archief&fragment=20131025113400960

  Like

  • Daiyu-ninja zegt:

   Een citaat uit het interview: Op het moment dat Turkije hervormd heeft en gemoderniseerd is, dan is de vraag aan Turkije, maar dat zal nog vele jaren duren, : Turkije wilt u nog lid worden van de europese unie? Pas dan zal er een besluit genomen worden………….Etc.

   Dus wij pompen miljarden in dat land zonder er zeker van te zijn of Turkije wel lid wilt worden van de EU. Zegt Turkije Nee, dan zijn wij al die miljarden kwijt.
   Er is nu al negen miljard in Turkije geinvesteerd. Dat geld is naar de regio’s gegaan waar armoede heerst. (Naar gebieden waar de Turken cultureel heel ver af staan van Europa en waar de antieke islam in de koppen van de islamisten gegraveerd zit. En dan denken ze daar in Brussel zeker dat er binnen enkele decennium opeens een mentaliteitsomslag gaat plaatsvinden in de hoofden van die islamisten ???)

   Een deel van de bevolking zal seculier worden, maar een deel niet.
   Buiten dat: Erdogan is Turkije JUIST aan het her-islamiseren en dat is niet bevorderlijk voor ons.
   .

   Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Ach gossie, wat sneu. Hattie maar een vak moeten leren. Stumper.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22004364/__Stille_tocht_verdronken_boef__.html
  Allah hebbe z’n ziel.
  Vast.

  Like

  • @Gerrit; hij is nou bij Allah (de Duivel)! Of zal ik zeggen; De Duivel is nou bij Allah! Of; Hij is nou bij de Duivel Allah! Of; Hij is nou bij Allah de Duivel!

   Like

  • Rudi zegt:

   @G.Deckzeijl
   Het valt me op dat, als er eens een ‘verrijker’ tegen de lamp loopt, zijn omgeving altijd op dezelfde manier reageert: “Mijn zoon was een brave jongen.” en “Hij deed het zo goed op school.” Kwestie van de familie-eer te redden waarschijnlijk.

   “Hij verdiende een pak op zijn donder, maar zeker niet de dood.”
   Gaven ze die gasten maar wat vaker op hun donder, in plaats van ze van kleins af aan te behandelen als prinsjes.

   Like

 7. Tiny zegt:

  On topic: hoe krankzinnig wil men het nog hebben?

  Like

 8. Republikein zegt:

  We weten het nou wel.
  Dit staat Europa ook te wachten, misschien wil Jansen Steur nog een goede daad verrichten, tot slot!
  http://nos.nl/video/566614-wat-is-palliatieve-sedatie.html

  Like

 9. Ach laten de Spanjaarden nog maar blij zijn, naar Nederlandse maatstaven heeft ze met 26 jaar in de gevangenis een vreselijk hoge straf gekregen, dat zou hier ondenkbaar zijn geweest.
  Daarbij neem ik aan dat de Spaanse gevangenissen dichter in de buurt komen van gevangenissen dat de vier-sterren hotels hier.

  Like

 10. Tom Hendrix. zegt:

  Inderdaad, waar bemoeit de RODE EUSSR zich verdomme overal mee, met in hun kielzog de rest van de rode instanties. Ongelooflijk, dat massa moordenaars op deze manier weer worden losgelaten in de Spaanse samenleving! Franco, draait zich om in zijn graf.

  Like

  • Henk der "Niederländer zegt:

   Niet zo moeilijk als je bedenkt dat de ETA een socialistische club is die een groot deel van het gedachtengoed van de zogenaamde Europesche top vertegenwoordigen.
   Linkerhand wast de rechtse en zo.

   Like

 11. Lucky9 zegt:

  De realiteit tart de stoutste verbeelding:
  http://nageltjes.be/wp/?p=7996#comment-1992

  Like

 12. koddebeier zegt:

  Het schijnt dat al die clubjes van opvreters die zijn ontsproten uit de EU of VN volslagen krankzinnig zijn.
  Nederland stop aub met de mede betaling van al deze idioterieën, het is zonde van onze belasting euro’s !!

  Like

  • Henk der Niederländer zegt:

   Zo zijn er veel meer jihadi’s die hier achter gebleven zijn wegens geen geld om de reis te betalen, of wegens niet de goeie connecties naar anderen toe die de reis voor hen betalen.

   Ondertussen zit dat gebroed gewoon te wachten tot ze hier de werkelijke moslim uit kunnen hangen, zoveel is mij allang duidelijk

   Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  Denk da’k ook maar ’s een boekje ga schrijven.Als ik er ooit aan begin zal de inhoud niks
  met haatzaaien te maken hebben, de waarheid heeft nou eenmaal niks met haatzaaien
  te maken.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22005339/___Mein_Kampf__te_koop__.html

  Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1729760/2013/10/26/Allochtonen-die-hier-geboren-zijn-voelen-zich-vaker-oneerlijk-behandeld.dhtml
  Ze kunnen het zichzelf een heel stuk makkelijker maken door niet zo stupide rond te lopen als bv. aangeklede kolenkitten met ingebouwde brievenbus, hoofddoek, niqaab, djellaba etc.
  Nog makkelijker wordt het als ze het uit hun geïndoctrineerde koppen laten te proberen anderen, lees: niet-moslims hun veroveringsideologie van vrouwenhaat en apartheid op
  te dringen, sterker: openlijk dat verzonnen hersenspinsel af te zweren, volwassen worden
  en te werken aan de toekomst.
  Dat zou de oplossing voor alle problemen in de EU kunnen zijn.
  Nou hoop ik niet dat er één is die over racisme begint te zeiken,
  die krijgt van mij de wind van voren.

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  Dat woordje “nog” + de mededeling dat een aantal gemeentes over aanpassingen denkt,
  is sowieso voor mij veelzeggend..!!!
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3533706/2013/10/26/Gemeenten-houden-vast-aan-Zwarte-Piet-bij-intocht.dhtml

  Like

 16. G.Deckzeijl zegt:

  Een land waar christenen worden vervolgd en journalisten het werken onmogelijk wordt gemaakt en waar niet zelden de accomodatie van hotels niet deugt, mag nooit deel gaan uitmaken van de EU.
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3533213/2013/10/25/EU-toetreding-Turkije-vooruitgang-en-hindernissen.dhtml

  Like

 17. louis-portugal zegt:

  We hebben niks meer te vertellen over ons eigen land.
  Betalen voor die club is het enige wat we mogem en moeten.
  Wanneer begint de opstand tegen onze politici die ons zo verkwanselen???

  Like

 18. henk zegt:

  Het wordt nu toch wel de hoogste tijd dat er een vernietigende aanslag wordt gepleegd op die volgevreten nitwits daar bij dat gerechtshof en andere EU instanties in Europa.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s