Merkel: Opvolger van Barroso wordt niet democratisch bepaald

Screenshot_1

Angela Merkel en José Manuel Barroso

Angela Merkel heeft de hoop van het Europees Parlement om aan de benoeming van de nieuwe president van de Europese Commissie mee te werken duidelijk de bodem ingeslagen: de regeringschef van de EU werd tot nu toe altijd in het geheim bepaald, en dat zal zo blijven. Daarmee neemt Merkel een duidelijke positie in: in de EU bestaat aan de top geen democratie. Waarom in hemelsnaam zouden de burgers een door geklungel aan de top van de EU in functie benoemde “president” als hun vertegenwoordiger moeten accepteren?

Angela Merkel zal samen met enkele vrienden bepalen wie de volgende president van de Europese Commissie wordt.

De stem van de burgers en Europarlementariërs wordt bij deze beslissing nadrukkelijk alleen naar eigen goeddunken in overweging genomen.

Merkel zei vrijdag in Brussel dat de volgende EU-president geenszins diegene zal zijn wiens partij de meerderheid in het Europees Parlement krijgt. De EUObserver schrijft dat Merkel gezegd zou hebben: “Ik zie geen enkel automatisme tussen topkandidaten en de aanspraak op functies. Het EU-verdrag zegt dat er bij de benoeming van de Europese commissie weliswaar rekening gehouden dient te worden met de meerderheidsverhoudingen. Maar de president wordt door het parlement op voorstel van de politieke leiders van de EU-landen gekozen.”

Merkel zei dat er “veel overleg en discussie” zal zijn wie uiteindelijk de president wordt. Merkel zei dat de echte kandidaten zich duidelijk zouden moeten onderscheiden van de kandidaten van de partijen.

Daarmee staat vast: de EU-verkiezingen in het voorjaar van 2014 zijn opnieuw een enorme verkwisting van belastinggelden, omdat de stem van de burgers niet van betekenis zal zijn.

Het probleem van het Europees Parlement van nu is dat alleen de Europese Commissie wetsvoorstellen mag presenteren. Het parlement kan nog wat bijstellen aan de voorstellen, met een veel geluk het ergste verhinderen – maar wet wordt in de EU wat de democratisch niet gelegitimeerde Europese Commissie bepaalt.

Het afstand nemen van alle politieke partijen door Merkel betekent ook dat Merkel zich daarmee duidelijk en bewust voor een niet gekozen, door geheime afspraken en deals in achterkamertjes uitgekozen leiding aan de top van de EU uitspreekt.

Voor de burgers dient daarmee duidelijk te zijn: wat de nieuwe president ook zegt en eist, heeft voor hen wel een disciplinaire, maar geen enkele representatieve betekenis. De president van de Europese Commissie zal een marionet van dubieuze figuren op de achtergrond – partijstrategen, lobbyisten, banken – zijn, die de burger nooit te zien krijgen en die natuurlijk ook door niemand ter verantwoording kunnen worden geroepen. Hij heeft geen democratische legitimering – en dat is ook duidelijk een bewuste politieke beslissing van de elites in de EU.

Daarmee blijft de EU bij haar koers om zwakkelingen en twijfelachtige figuren van het kaliber Van Rompuy en Barroso aan de top van topfuncties te voorzien – voor wie de Europese belastingbetaler vanzelfsprekend moet betalen (meer hier).

Gezien vanuit het oogpunt van de burgers van Europa is het duidelijk: dat is geen democratie, maar een heerschappij van functionarissen. De macht in de EU gaat niet uit van het volk, maar van een feodale elite – die vastbesloten is haar mooie baantjes net zolang te verdedigen totdat de man aan de top eruit ziet als Erich Honecker.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/10/26/merkel-barroso-nachfolger-wird-nicht-demokratisch-ermittelt/

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, dictatuur, Elite, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, nieuw fascisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

17 reacties op Merkel: Opvolger van Barroso wordt niet democratisch bepaald

 1. Avidia zegt:

  Ik was toch al niet van plan om de EU te gehoorzamen, ik heb nu een extra reden om juist alles te doen wat zij ons (willen) verbieden en al verboden hebben, ik hou me niet aan ondemocratische regels, ik ga gewoon mijn eigen gang.

  Like

 2. bobzelf zegt:

  dus neem een lul, een nietzeggende klootzak, een leugenaar , een man met 12 ambachten en 13 ongelukken , neem iemand die zegt dat hij nergens voor staat , neem een zakkenvuller , neem niemand die weet waar een land vroeger voor stond , neem iemand zonder ruggengraat , neem een landverrader , neem iemand die tekent bij kruisjes , neem iemand die schijt heeft aan de burger , neem een ja knikker , neem een leugenaar, neem iemand die het achter ijn ellebogen heeft !!
  NEEM BALKENENDE !
  die heeft tenslotte , al deze voorkeuren !!!!! , heeft ons gekkenhuis veroorzaakt , met zijn christelijke leugens, en waar is de V.O.C. mentaliteit ? dus de tijd dat Nederland de hele wereld leeg stal !!
  Hij mag ook eerdaags als 1e het schavot op !!

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Opvolger van Barroso wordt niet democratisch bepaald zegt de oud communiste Merkel, niet zo vreemd toch van democratie hebben ze bij de Europese Unie nog nooit gehoord !!

  Like

 4. Jan zegt:

  Merkel-Bananen-Betrüger-Banken-Republik-Deutschland

  Ist Angela Merkel Stasi-Mitarbeiter gewesen?
  http://brd-schwindel.org/ist-angela-merkel-stasi-mitarbeiter-gewesen/

  Die Karriere der Angela Merkel
  http://www.wsws.org/de/articles/2005/06/mer1-j23.html

  Aardige site:
  Anti-Merkel blog
  http://anti-merkel.blog.de/

  vb: viel Geschwafel von Angela Merkel in der “Wahlarena”…„Wir müssen die Finger dorthin legen, wo die Dinge nicht so gut laufen.” Was soll das denn konkret (!!!)) heißen ? Wohl nichts, eben typisch Merkel: Phrasen, Floskeln, nur dummes Gequatsche, keinerlei Substanz. Bei Merkel gibt es nur 2 Arten von Äußerungen: entweder Blabla (das ist bei ihr der Normalfall) oder dreiste Lügen. Man fragt sich bei Merkel, ob sie wirklich so blöd ist wie sie daherredet oder ob ihr Geschwafel der dummdreiste Versuch ist, die Bürger zu verarschen. Beides wäre unerträglich.

  Like

 5. Jean zegt:

  De houdbaarheidsdatum van die EU vuiligheid is reeds jaren overschreden, afvoeren richting containerpark en voor zolang het niet opgeruimd is er geen enkele rekening meer mee houden.
  Laten we de ordinaire volksverraders resp. zakkenvullers aanpakken zodat ze de woning niet meer durven verlaten, overal spandoeken met de opsomming van hun misdaden én gestolen kapitaal.
  Ze belastingen verplichten te betalen met terugwerkende kracht vanaf dag 1.
  Ook de bende uit Laeken belastingen doen betalen maar dan met terugwerkende kracht vanaf 1830.

  Like

 6. Pingback: Het astronomische loon van EC-voorzitter Barroso | Lang Leve Europa!

 7. henk zegt:

  Zal dat de reden zijn waarom de Amerikanen Merkel niet vertrouwen?

  Like

 8. Tom Hendrix. zegt:

  De EUSSR, is gewoon een dictatoriaal communistisch gedrocht! Het is ” de HOER van BABYLON”.

  Like

 9. Pingback: Juncker wil voorzitter van de Europese Commissie worden | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s