Aken: Straatbende jaagt op politieagent

Screenshot_23

Een politieagent achtervolgt een delinquent en staat plotseling tegenover tien tot vijftien personen, die hem uitschelden, bedreigen en achtervolgen. Het lukt de politieagent te vluchten. Hij roept versterking op, maar ook die moet zich terugtrekken. De “Aachener Zeitung” schrijft in haar gedrukte editie van 26-10-2013:

Escalatie in Elzasstraße: straatbende jaagt op politieagent.

Poging tot arrestatie mislukt. Politie ruimt het veld voor 50 tot 60 agressieve personen. Zorgen om “rechtsvrije ruimte”.

Aken – Een politieagent achtervolgt een delinquent en staat plotseling tegenover tot 15 personen, die hem uitschelden, bedreigen en achtervolgen. Het lukt de politieagent te vluchten. Hij roept versterking op, maar ook die moet zich terugtrekken – omdat er inmiddels 50 tot 60 agressieve personen bij elkaar zijn gekomen. Wat aandoet als scènes uit een harde Hollywood-film over straatbendes uit New York heeft zich donderdagavond in werkelijkheid afgespeeld in de oostelijke wijk van Aken – en heeft de dag daarna vooral op het hoofdbureau van politie in aken voor heftige discussies gezorgd. “Er zijn enkele mensen die denken dat ze zich in een rechtsvrije ruimte bevinden”, bevestigt de woordvoerster van de politie Sandra ASchmitz op vragen van de Aachener Zeitung over het uiterst bedenkelijke incident. “Maar dat is een ontwikkeling die we absoluut niet zullen dulden.”

Het begint allemaal op donderdag tegen 19.00 uur in de Elzasstraße. Een van de politieagenten herkent de man, die op de vlucht slaat. De politieagent achtervolgt hem te voet, maar wordt al snel zelf achterna gezeten. Want een groep van tien tot vijftien personen, waar de beide aan voorbij komen, zet eveneens de achtervolging in – en jaagt op de politieagent. “Klotensmeris”, schreeuwen ze de agent na, “we krijgen je wel en dan slaan we je in elkaar.” Het lukt de politieagent te vluchten. Hij roept versterking op. Er komen meerdere patrouillewagens. De politie wil de 20-jarige, die al meerdere malen als geweldpleger in verschijning is getreden en deze keer gezocht wordt wegens vals geld delicten, per se arresteren. Maar opnieuw is men duidelijk in de minderheid: de politieagenten staan midden op straat tegenover een groep van 50 tot 60 personen – en ruimen het veld. “Dat zijn situaties, waarin je je om de zaak de de-escaleren liever eerst terugtrekt om later toe te slaan”, zegt Schmitz. Er worden onmiddellijk twee aanklachten ingediend wegens openlijke geweldpleging met vereende krachten tegen personen of goederen: tegen de 20-jarige en tegen een 26-jarige, die bekend is bij de politie. Er wordt tegen de anderen een onderzoek ingesteld onder het trefwoord “onbekend”. Over andere maatregelen hult de politie zich in stilzwijgen. Wat er overblijft, is onbehagen bij de burgers – en op het hoofdbureau van politie. “De collega stond werkelijk doodsangsten uit”, zegt Schmitz. “Stel je eens voor dat hij tijdens de vlucht gestruikeld zou zijn of zijn dienstwapen had moeten trekken.”

Bron:
http://www.pi-news.net/2013/10/aachen-strasengang-jagt-polizisten/

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Incidenten", "Integratie", "Verrijking", Criminaliteit, Duitsland, Eurabië, Immigratie, Islamisering, Justitie, Krankzinnigheid, migrantengeweld, Multiculti, Naïviteit, Rotzakken, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

14 reacties op Aken: Straatbende jaagt op politieagent

 1. Daiyu-ninja zegt:

  Ik snap die agenten niet. Is dit de toekomt die ze voor hun nageslacht willen?
  Een toekomst vol geweld? Een toekomst waar je de hele tijd over de schouder moet kijken of je niet achtervolgt wordt door dat tuig die er op uit zijn jouw te beroven, in elkaar te slaan of te verkrachten.
  Een toekomst waar wetteloosheid heerst?

  Mijn respect gaat uit naar Marine Le Pen.
  Stuur de Afrikanen terug naar hun land.

  Like

  • realist zegt:

   voor de prijs dat die illegalen betalen aan mensensmokkelaars kunnen ze in hun land van herkomst royaal leven.wat ik mij nog afvraag is waar de vrouwen en kinderen zijn,is het voor hen dan niet gevaarlijk in thuisland,blijkbaar is het daar enkel gevaarlijk voor mannen tussen 20 en 40 jaar??

   Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Wat een geweldige “verrijking”, toch. Want ik ga er voorzichtig van uit, dat het hier “lichtgetinten”, betreft. Maar de politiek WIL het absoluut NIET waar hebben!

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Het lukt de politieagent te vluchten en ook de later ter hulp gesnelde versterking ???
  Hoezo is de politie daar soms ongewapend ????
  En dat moet de ongewapende burgers beschermen ??

  Like

 4. Monalisa zegt:

  Als ik had gestruikeld en mijn leven was in gevaar, dan had ik als politie man er zes mee genomen naar boven.maar veder geen melding van huidkleur!! of durven ze dat hier ook niet bekend te maken.20 jaar en dan al zo bedorven wat moet er van te recht komen van zo iemand.

  Like

 5. droef zegt:

  Het wordt tijd voor doodseskaders, de straat dient te worden terug gewonnen door het gezag, niet wettelijk? Jammer dan…..

  Like

 6. HUUBSAN zegt:

  tsja stel je voor dat hij gestruikeld was /of dienstwapen had moeten trekken ,,,dat alleen al je moet je dus ook als agent de pest pokken laten slaan of erger .je wapen mag je schijn baar dus niet gebruiken /dus hebben ze een vrijbrief .om maar zo veel mogelijk geweld te gebruiken hoezo krom …ik zeg schiet ..zorg voor voldoende munitie voor de agenten ..SCHIET ,,

  Like

 7. Cathja zegt:

  Kunnen we Merkel niet inruilen voor Marine Le Pen? ZIJ zegt wat zovelen denken! ZIJ durft tenminste het beestje bij de naam te noemen! ZIJ ziet glashelder welke ramp ons, Europeanen, te wachten staat als er niet per direct wordt ingegrepen!
  Als de politie al slachtoffer wordt van dat tuig, wat kunnen zij dan nog voor de burgers betekenen als die in gevaarlijke situaties terecht komen?

  Ik blijf het zeggen: er zal een grote ZUIVERING moeten plaatsvinden!

  Zo niet, dan is het leed binnen Europa niet te overzien!

  Like

 8. luckybee zegt:

  In Dordrecht is dat nog niet zo ver. maar het aantal moslims dat bij ons erbij komen dan moeten wij het wel in de toekomst ook mee rekenen.

  Like

 9. realist zegt:

  waarom zijn agenten bewapend?schiet dan toch!

  Like

 10. Jan zegt:

  Intussen in Brazilië: Zwart Blok (capuchonnen en gemaskerd volk) valt politie aan

  Brazil protests: Sao Paulo bus station attacked
  http://www.bbc.co.uk/news/world-latin-america-24680283

  Like

 11. henk zegt:

  Ja, ja at vredelievend pestvolk toch he?!
  Weet zeker als het een geboorige Duitser was geweest had die agent wel direct zijn pistool getrokken en bij bedreiging ook geschoten. Kennelijk mag dat ook daar niet omdat het toch zo’n cultuurverrijkers zijn of toch niet?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s