Gerolf Annemans laat kansen liggen bij Ivan de Vadder

Screenshot_8

(Door: Martien Pennings)

Het zou kunnen dat Ivan de Vadder eigenlijk Ivan Devadder heet of zelfs Ivan DeVadder. Je weet het maar nooit met die Belgen. Maar in elk geval is hij een huichelaar, die net zo min iets van zijn vak begrijpt als de rest van de Vlaamse, sorry, de West-Europese, sorry, de westerse journalistiek. Sorry: de linkse westerse journalistiek. Nou ja, dat zijn ze dus zo’n beetje allemaal. Pensée unique, zoals het op zijn sappigste Vlaams heet.

Er staat een stuk op deze site van Sam van Rooy waarin olijk bolleke Tom Naegels figureert. Sam wijst erop hoe hilarisch en tegelijk tragisch tekenend voor de starnakelse domheid van “links” die opmerking van Naegels is dat er zo weinig “rechtse” journalisten te vinden zijn. “Ga eens kijken achter het cordon sanitaire, Tom!”, roept Sam hem toe.

Ik kom terug op dat stuk van Sam van Rooy. Eerst: De Vadder interviewt Gerolf Annemans, de nieuwe leider van het Vlaams Belang. Nou ja . . . . . interviewt? Het is meer een kruisverhoor. Let op de vanzelfsprekendheid waarmee De Vadder zich moreel superieur acht. Dat tóóntje dat het midden houdt tussen beschuldigend en bestraffend. De mainstream westerse journalistiek in optima formavolksopvoedend in plaats van informerend.

“Die komen uit extreem-rechtse hoek”, roept De Vadder na nog géén minuut en Annemans verzuimt om voor open doel te scoren door te zeggen dat deze insinuatie ongepast is, want dat het Vlaams Belang zich niet “extreem rechts” acht. Annemans had het bovengenoemde stuk van Sam van Rooy duidelijk niet gelezen, een tekst toch waarin hem alle materiaal aangereikt wordt om hevig te scoren en dat in dubbel opzicht.

Annemans had dus moeten beginnen met heftig verontwaardigd te worden over die insinuatie van De Vadder over dat extreem-rechtse karakter van het VB. Vervolgens had hij er aan vast moeten houden om de gelegenheid te krijgen die aantijging te weerleggen. Hij had op dat punt niet moeten toegeven: “Eerst krijg ik de gelegenheid voor een ruime weerlegging en dan kunt u verder vragen, mijn heer DeVadder!” Zoiets.

En die weerlegging had er, als hij goed gebruik had gemaakt van de bovengelinkte tekst van Sam van Rooy, er aldus kunnen uitzien:

“Geert Van Istendael heeft er al op gewezen dat de link-rechts tegenstelling is ontploft. Het VB heeft ook linkse opvattingen. Het VB wil de verzorgings-staat behouden en daartoe moet de immigratie beperkt worden. Het VB wijst de islam af en wil de westerse vrijheidswaarden behouden en daartoe moet de immigratie beperkt worden. Het VB is vóór Europese samenwerking en wijst dus de anti-demokratische moloch in Brussel af.”

Is dat niet mooi kort? En Annemans had dat vast zelf nog wel kunnen optuigen met een paar mooie vrijzinnige standpunten op cultureel gebied.

Die insinuatie van De Vadder kwam vrij vroeg in het kruisverhoor en als Annemans die kans voor open doel had gescoord, dan zou hij waarschijnlijk de rest van het interview niet zo in het defensief hebben gezeten.
_______________________________

Door:
Martien Pennings
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Gerolf Annemans laat kansen liggen bij Ivan de Vadder

 1. JGerber zegt:

  “kruisverhoor…” was ook de eerste gedachte die bij mij op kwam. Ik vond al bij al, Annemans vrij rustig. U moet weten dat de liberalen ooit Annemans hebben willen binnen halen. De Vadder heeft een blauw, liberaal profiel…. en wat wil dit nog inhoudelijk zeggen , NIKS, ZERO.
  Eurocommunist “de Guust” Verhofstadt bepaalt nog altijd de koers.
  En Gwendolyn Rutten heeft zich NU al als een schoothondje genesteld aan de voeten van de Waalse socialisten….communisten, kozakken,stalinisten,marxisten… elke dag groeit mijn afkeer voor die uitverkopers van ons continent.

  Like

 2. Tiemen Veenstra zegt:

  Uit ervaring weet ik dat zulke argumenten op linksmensen geen enkele indruk maken. Zij gaan nooit op de inhoud in, spelen altijd op de man en vinden overal de bevestiging van hun eigen gelijk.
  Een voorbeeld van mijzelf laat dat duidelijk zien:
  “Ik vind dat Duitse soldaten niet herdacht moeten worden op 4 mei, ook als zij zelf slachtoffer zijn geworden in de Oorlog.”
  reactie: “Jij haat Duitsers!”
  Met zulke mensen valt niet te discussiëren. 😦

  Like

 3. Jean zegt:

  Dhr Gerolf Annemans was veel te beleefd tegenover dat stuk vuil van de BRT.
  Ik wacht nog steeds op die persoon die dat stuk vuil eens op zijn plaats zet.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Tsja, hij zal wel te laf zijn om Sam of Wim van Rooy uit te nodigen. Of Thiery Baudet bijvoorbeeld…

   Like

  • Rudi zegt:

   @Jean en Webmaster
   Hear hear!
   Gerolf Annemans staat bekend om zijn oratorische bekwaamheid, redelijkheid en beleefdheid, maar toont in dit vraaggesprek net iets te vaak de behoefte om de underdog te spelen.
   En minkukel Vadder, Yvan De zou inderdaad eens op zijn plaats gezet moeten worden.

   Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Tja….misschien zie ik het verkeerd, maar, afgezien van die ‘extreem-rechtse hoek’ vind ik die De Vadder nog vrij tam overkomen, vergeleken wat je op dat gebied in Nederland af en toe tegenkomt. Hij laat zijn studiogast althans fatsoenlijk uitpraten; kom daar bij P&W of zelfs bij K&B eens om.
  In het defensief? Je maakt het hier ècht wel erger mee. Kan het grotere fatsoensgehalte van de Vlamingen wel zijn, natuurlijk…..

  Like

  • Jean zegt:

   Theresa,
   Wij Vlamingen zijn altijd al te netjes gebleven, het wordt hoogtijd dat dit gaat veranderen, mijn voorkeur gaat voor 100% naar Geert Wilders of Filip Dewinter om er maar 2 op te noemen.
   Er zal uiteraard NOOIT een linkse rat in voorkomen.

   Like

 5. luckybee zegt:

  Waarom zoeken julie het bij ons zuiderburen?Ik heb vandaag eenvadaag gezien en ben tot de conclusie dat in de TV , alleen de mening van de SP belangrijk genoeg schijnt te zijn.om geinterviewt te worden. Een vissage van de Sp volgt op een andere SPers.Zijn die idioten vergeten dat ze schietbefeel hebben uitgedeeld om zo de burgers thuis te houden?Marxisme is despotisme, en geen democratie.
  Onbeschoft zijn ze ook ze gaan weg zonder een groet of iets, en dat tegen de mensen die ze betaalden.

  Like

  • Willie zegt:

   Lucky, de socialisten zijn overal t zelfde ,of ze nu SPA noemen of PVDA of whatever , overal dezelfde smeerlappen . En idd , hier in Belgie zijn t ook zij die de moslimkonten likken

   Like

 6. lucky9 zegt:

  De Nederlander Martien Pennings mag dan wel denken dat hij iets af weet van de toestanden in het onland.be maar hij kent er geen bal van! Slechte vrienden of zo…?

  De realiteit is dat Annemans het maximum puurde uit de geboden mogelijkheden. Brussel is Hilversum niet! De graad van poco fascisme die heerst in Hilversum is een slechts flauw afgietsel van de harde realiteit in Brussel. De meeste Nederlanders weten niet wat hen te wachten staat of zou kunnen of zal overkomen. De Vlamingen zullen de islamofiele tsunami wel tegen houden in hun plaats, zo lijkt Pennings te redeneren.

  Ik vind het aanmatigend dat een oordeel geveld wordt over een “veronderstelde” mogelijkheid en deze dan voorgesteld wordt als product van een ‘loser’, met véél gemiste kansen.

  Samengevat in Hilversum zou m.i. Gerolf Annemans Martien Pennings met gelijke wapens en spreektijd binnen de tien minuten laten afdruipen van de echte debattafel met de staart tussen zijn benen!

  En dan is de jurist Gerolf niet eens mijn favoriet. Ik verkies in feite Filip De Winter, de SS-Obersturmgrüppenführer geboren in 1962, aan wiens mening -althans volgens dezelfde Martien Pennings- eveneens een luchtje hangt of een smaakje kleeft!

  Ik vraag me in feite af wat verkieslijker is: het Franstalige paternalisme of het Hollandse paternalisme. Pennings of Pechtold, het maakt mijns inziens van uit de Vlaamse loopgraven terzake geen milligram verschil uit. Excuseer mij voor de ingewikkelde beeldspraak.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s