Kostenexplosie: 350 miljoen euro voor EU-paleis in Brussel

Screenshot_6

Een protserig paleis in Brussel met de naam “Europa” doet op dit moment alle financiële richtlijnen exploderen: het nieuwe gebouw van de Raad van Europa is volledig buiten controle geraakt. De opening moest nu officieel uitgesteld worden. Er bestaat geen enkele controle op de bouwkosten door de geldschieters – de Europese belastingbetalers. Op de EU-website staat een pure leugen over de bouwkosten. In Brussel ontstaat een gigantisch gedenkteken van de grootheidswaanzin.

In Brussel wordt al tien jaar lang aan een gigantisch paleis gebouwd. Hiermee wil de president van de Europese Raad, Herman Van Rompuy, een monument voor alle eeuwigheid neerzetten. Bovendien is de bouw een indirecte subsidie van de Europese belastingbetalers voor de Belgische bouweconomie.

Het gebouw wordt gebouwd door de Belgen, dat direct tegenover dat van de met de Raad van Europa om de hegemonie strijdende Europese Commissie staat, en ze gebruiken de Europese gelden om “op de hoek van de Rond-Point Schuman… aan de Rue de la Loi” een samenhangend stedelijk gebied op te richten.

De architectuur van het paleis is extravagant. De Raad van Europa prijst het paleis, dat gebouwd wordt door het bureau van de sterarchitect Philippe Samyn in samenwerking met studio Valle Progettazioni en het bureau Happold: “De mooiste bouwelementen van dit Art-Déco-ensemble vallen onder monumentenzorg.” Voor de bouw wordt hout uit heel Europa aangevoerd – zogenaamd van tweedehands kozijnen om het milieu-idee te dienen. Zonnepanelen op het dak en een ondergrondse garage zijn, behalve de 27.000 m² kantooroppervlakte, andere highlights van de manifestatie van de mateloosheid.

Screenshot_4

De kosten zijn volgens informatie van de Deutsche Wirtschafts Nachrichten volledig uit de hand gelopen. Bij de nieuwe hoofdzetel van de Europese Raad met de naam “Europa” gaat het om een gebouw dat volledig door de Europese belastingbetalers wordt gefinancierd.

Oorspronkelijk zou de bouw 240 miljoen euro kosten. Wie naar de website van de EU gaat, krijgt op 28 oktober een pure leugen voorgeschoteld. Hier staat:

De verbouwingskosten blijven onder het maximum van 240 miljoen euro dat in november 2005 werd overeengekomen (waarde januari 2004).

Dit bedrag is al lang geschiedenis – en dat heeft de Raad van Europa al toegegeven: in maart 2013 bedroegen de kosten al 301 miljoen euro . De openingstermijn – oorspronkelijk april 2014 – moest uitgesteld worden: nu deelt de Europese Raad mee dat de opening gepland staat “tegen het einde van het eerste halfjaar van 2015.”

Blijkbaar is de EU niet alleen op haar website het overzicht over de kosten kwijtgeraakt : uit een parlementaire interpellatie blijkt dat de kosten in januari 2014 officieel op 218 miljoen euro werden geraamd. Waarom de bouw diezelfde maand nog eens 22 miljoen euro duurder werd, kan niemand in Brussel uitleggen.

Daarmee staat in ieder geval al vast: de belastingbetalers moeten 61 miljoen euro meer opbrengen, opdat de Raad van Europa – die niemand van de burgers van Europa kent of heeft gekozen – in Brussel een gigantisch glazen paleis kan bouwen. Waarnemers van de bouw en insiders van het gebeuren aan de Rue de la Loi (Straat van de Wet!) verwachten dat de totale bouwkosten eerder 350 miljoen euro zullen bedragen. Alleen al de kosten van het uitstellen van de opening zijn niet meer te controleren.

Screenshot_5

350 miljoen euro uit de zakken van de burgers van Europa – voor een kantoorgebouw in Brussel.

De begrotingscommissie van het Europees Parlement heeft vanwege het uit de hand lopen van de kosten geweigerd de Europese Raad voor het begrotingsjaar 2011 te ontlasten. De commissie “roept de Raad er opnieuw toe op een omvangrijke schriftelijke verklaring in te dienen, waarin het totale bedrag van de voor de koop van het gebouw Résidence Palais uitgegeven middelen, de begrotingsrichtlijnen waaraan deze middelen werden onttrokken, de tot nu toe betaalde en nog te betalen termijnen en het geplande gebruiksdoel van het gebouw worden aangegeven.

Tot nu toe heeft Van Rompuy gewoon geweigerd om informatie te verschaffen.

Er werden al 275 miljoen euro aan België overgemaakt. Het al toegegeven ontbrekende bedrag van 26 miljoen euro moet het komende jaar door de Europese belastingbetalers opgebracht worden.

De belastingbetaler zal voor de nog noodzakelijke miljoen geen verklaring krijgen: de Europese Raad heeft een informeel informatieverbod opgelegd.

De handelwijze is een uniek schandaal: hier worden Europese belastinggelden in een bouwwerk gestoken, over wiens exacte gebruik geen rekenschap wordt afgelegd. In een tijd, waarin de bevolkingen van Europa kreunen onder een unieke recessie, bouwen de bureaucraten in Brussel een tempel voor de eigen ijdelheid.

Dat alles vindt nu al jaren plaats – zonder enige controle door het publiek. Het laatst was er kritiek in 2011 van de Bond van de Europese Belastingbetalers. Die stierf ongehoord weg.

De kosten stijgen verder.

De Europeanen moeten dag en nacht werken, opdat komende generaties op zekere dag in Brussel een enorm gedenkteken van grootheidswaanzin kunnen bewonderen.

Screenshot_3

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/10/28/kosten-explosion-350-millionen-euro-fuer-eu-palast-in-bruessel/

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, dictatuur, Elite, EUSSR. Bookmark de permalink .

25 reacties op Kostenexplosie: 350 miljoen euro voor EU-paleis in Brussel

 1. bobzelf zegt:

  we moeten ze straks toch allemaal ergens begraven ???
  Na malieveld 4.0 dan wel neurenberg 2.0 !!!
  dus op de grafsteen komt dan : DE VERZAMELING ONGEKOZENEN en LANDVERRADERS !
  zij stierven heel snel achter elkaar !!!

  een soort 14e juli !! maar dan met een groot feesie er achter aan voor de burgers !!

  Like

 2. Henk der Niederländer zegt:

  Zo hebben dit soort gekken allemaal een geweldige klap van de molen gehad kijk naar Mugabe indertijd een Hitler die ook Duitsland vol bouwde met de grootaste onzin hij wilde zelfs het hele centrum van Berlijn verbouwen tot Germania En wat blijkt hoe megolomaner gebouwd hoe groter de diktators

  Like

 3. Rudi zegt:

  Samen met het feit dat dit wraakroepend is, roept het ook herinneringen op aan de grootheidswaanzin van ‘der Korporal’ met zijn bouwwerken van megalithische proporties. Om van Versailles nog te zwijgen.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Hoogmoed komt voor de val, dat het maar niet te lang mag duren, ik kijk er naar uit.

  Like

 5. maar zoals merkel durft te zeggen, WIJ ‘kiezen’ de opvolger v barosso… het is om te janken!

  Like

 6. Trucker zegt:

  Zal uitzonderlijk nog eens een comment plaatsen, hoelang is het geleden dat ik over dit “ei” pende op deze blog…vergeten
  Wat de eurabia despoten en hun tienduizenden handlangers verzwijgen is dat brussel letterlijk vergeven is van lege kantoorgebouwen, waaronder talloze van die aard dat ze het etiket luxe zelfs laten verbleken. Dat de pers over deze (hoe moet ik het heten, die schoft van een van rompuy met zijn megalomane ziekelijke zucht naar grandeur) onthutsende verspilling van belastingsgeld geen letter schrijft zegt veel zoniet alles over wat de pers voorstelt (in mijn ogen) niks nada ofte zero.
  Tussen haakjes ik hoef geen pers het www is mijn informatiebron en als bijkomend voordeel hoef geen bakstenen meer te stapelen in mijn living om door het scherm te keilen.
  Indien ik maar de geringste mogelijkheid had knalde ik het hele eurbia circus naar de hel en dan komaf maken met de islamieten in de Vrije Westerse wereld.
  Zij die denken aan verzet…heb laastleden op deze blog nog dromers hun fantasieen daarover horen spuien (ik schrijf met opzet : fantasieen), het is te laat omdat de tegenstander alle macht in handen heeft (ALLE macht), één optie is er en die is : jezelf beschermen that’s all.
  Een overheid die zijn burgers niet kan beschermen verwacht ik niks van.
  Een overheid die massa’s islamieten binnenhaalt waar het reeds onomstotelijk bewezen is dat ze een gevaar vormen voor de veiligheid en of het nu de baardman in een vrouwenjurk is of de baardloze in kostuum waar de laaste het grootste potentiële gevaar betekend maakt niet uit, ze kunnen ongestoord hun eigen gang gaan, hun territorium afbakenen, hun eisen afdwingen en steeds meer druk uitoefenen op de wankele democratie (let wel ik pen “wankele” democratie) daar ze zich door politiek partijen gesteund weten, en de mogelijkheid hebben de democratie van binnen uit te hollen.
  De infiltranten (de baardlozen in kostuum) zijn de voorbereiders, ze zitten op alle echelons en hebben toegang tot alle databases, geen ilusies koesteren ook deze van de binnenlandse veiligheidsdiensten zodat ze net zo goed geinformeerd zijn (en zelfs nog beter) als de besluitnemers.
  Nog eens in herhaling vallen: de stadions zijn uitgerust om massa’s in af te zonderen, de veiligheidsdiensten hebben scenarios klaar liggen om gebieden af te bakenen en mensen te evacueren (kan voor allerlei doeleinden gebruikt worden) en iedere ambtenaar kan gevorderd worden om mee te werken aan operaties in het “belang van de natie” (eufemisme).
  Verder zijn er de talloze linkse multikulle islamofiele volksverraders en last but not least de islamiet met één specialiteit : bruut geweld.
  In feite moet ik ondanks het nakende vooruitzicht (een totale dictatuur zie de gestage wijze waarop de eurabia despoten te werk gaan) eens smakelijk lachen met al de dromers op deze blog die praten over “verzet organiseren” of whatsoever…to little to late.
  In de vorige eeuw kon er nog gedacht worden om massaal verzet te organiseren, nu in het digitale tijdperk is dit verwezen naar het museum van oude kunst en ambachten, ik hoef niet omstandig uit te leggen waarom aangezien er op deze blog meer dan één slimme jongen of meisje voorbijkomt.
  Ik wist al langer dan vandaag dat ze niet pasten in onze Vrije Westerse Wereld (was één van de “eigen volk eerst” stemmers die de linksen in begin ’90 KO sloegen) dat het zou openbarsten als een etterende zweer (in de context islamiet zeer treffend) maar dat het zo snel zou gaan…dat verwachte ik niet.
  Nu ga ik geen enkele stad in bij avond en vermijd verlaten straten want veilig over staat wandelen is iets uit de vorige eeuw de jaren zeventig, begin tachtig en toen was het gedaan.
  Veiligheid…als zelfs politie TACHTIG man nodig heeft om één islamiet te arresteren en zij zijn gewoon in conflict situaties op te treden dan is er iets fundamenteel mis in onze maatschappij.
  Natuurlijk is de cop in de straat gebonden aan de opgelegde belemmeringen inherent aan een laffe leiding lees de islamiet niet verontrusten, in een normale wereld zou een cop die dreigt ingesloten te worden door een uitzinnige massa islamieten het recht MOETEN hebben om zijn wapen te gebruiken zonder 84 vellen te moeten invullen, en niet zoals nu het order volgen “we mogen niet optreden” “op bepaalde dagen of in moeilijke wijken mogen we helemaal niet optreden omdat het een provocatie zou kunnen zijn”.
  Zal nogmaals eeens mijn mening ventileren gewoon zwaar kaliber laten gebruiken met iets “aangepaste” versie zodat “het” op korte afstand een maximale “uitwerking” heeft.
  Gevaar op “escalatie” is te verwaarlozen want er moet gewoon bij elke “onregelmatigheid” KEIHARD opgetreden worden.
  Ik zie nu voor mijn geestesoog het zooitje politieke partijen voorbijgaan en weet maar één partij GEEN TWEE die opteert voor een veilig Vlaanderen, als ik die neuzelende achterbakse de wever bart bezig hoor weet ik dat zijn BENDE net als alle andere partijen voor bescherming van het speciemen islamiet is dus zeg ik GO TO HELL tegen alles en iedereen.
  Wat de islam betreft zeer interesante video (’60 Minutes’) over de perfide rol van moslimbroeder hussein barack in de aanval en het lynchen van de US ambassadeur Christopher Stevens in benghazi op NBI.
  Post hem niet, wie wil moet maar op BNI zien.
  Ben het allemaal ziek pen geen comments meer slecht voor men bloeddruk en ik koester tegen velen een tomeloze haat zodat ik met mijn oplossingen niet pas in een blog.

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Het ding ziet eruit als een buttplug.

  Like

 8. Tom Hendrix. zegt:

  @Trucker: 00.51. uur. Wat U schrijft is de volle waarheid. Ik kan begrijpen dat U moedeloos bent, dat gevoel heb ik ook als weer de zoveelste ELLENDE van de EUSSR en de MOSLIMS voorbij komt. Toch zou ik het goed vinden als U blijft reageren Trucker.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Ik kan Trucker ook goed begrijpen en een gevoel van moedeloosheid, beste Tom, bekruipt mij ook steeds meer. We zijn letterlijk omsingeld door de eu, de islam en vooral door degenen die ons hebben verraden voor eigen gewin!
   We zitten hier met z’n allen onze machteloze woede te uiten, al dan niet gepaard gaand met het plaatsen van linkjes naar nuttige informatie, maar het verderf neemt toe…

   Like

 9. aquarius4422 zegt:

  Moderne versie van de toren van Babel.

  Like

 10. Martha N zegt:

  301 MILJOEN VOOR DIT “HOLLE BOLLE GIJS TON” GEVAL..?
  ZELFS DAT BEDRAG LIJKT ME EEN LEUGEN.
  ACH JA, HET TOCH MAAR GELD VAN DE BURGER.
  ER IS EEN GELUKJE, WANT WERKENDE BELGEN HEBBEN TENMINSTE HUN SALARIS.

  Like

 11. luckybee zegt:

  Een hopeloze zaak.Rijp voor de afval .

  Like

 12. Jean zegt:

  Nog even wachten dan gebeurd hetzelfde als gebeurd is in New York.
  Waren dat niet 2 hoge torens?
  Personeel om dat te doen loopt hier al in overvloed rond…

  Like

 13. Tistochwat zegt:

  Toren van Babel; zitten we echt op te wachten, op zo’n bouwsel.

  Like

 14. koddebeier zegt:

  Wederom een voorbeeld van de grootsheid waanzin van deze ongekozen dictators en hun graaiende ambtenaren kliek !!

  Like

 15. koddebeier zegt:

  Het zou prachtig zijn als dit gedenkteken van grootheidswaanzin tot in de eeuwigheid leeg blijft staan, omdat het hele EU zooitje in elkaar stort is.

  Like

 16. win zegt:

  doet me denken aan Ceaușescu

  Like

  • Joost Visser zegt:

   Was ook mijn eerste gedachte. En we weten hoe het daar mee is afgelopen. Ik verwacht dat het elastiek nog jaren gerekt zal worden. Het zal waarschijnlijk 2019 worden dat er mensen de straat op gaan. Namelijk, als de banknunie een jaar van start is gegaan en het pakje sjak niet meer gekocht kan gaan worden. Verbaas mij er toch al over dat in de zuidelijke landen nog geen revolutie heeft plaatsgevonden. Blijkbaar ´nemen´ mensen een hoop uit onbegrip voor de situatie, Het idee ´het overkomt ons´ als bijvoorbeeld een storm. Onbegrijpelijk. Het gaat blijkbaar nog te goed. Maar de afkalvende welvaart zal de ogen openen. Niet dat men ineens de situatie begrijpt, maar er is honger en dat zal een keer tot uitbarsting komen.

   Like

 17. bigljohn zegt:

  Er is ooit een liedje gemaakt; Wie zal dat betalen (de belasting betaler), wie heeft zoveel geld, wie heeft zoveel ping ping ping, en wie heeft dat besteld…Moet u hier eens kijken, en naar iemand zijn reactie; http://www.omroepbrabant.nl/?news/185815992/Tilburg+gaat+stadhuis+grondig+renoveren.aspx En bezie deze eens met talloze ingetekende moslim vrouwen, compleet met boerka; http://www.tilburg.com/web/Informatie/Nieuws/Nieuws/Visie-voor-versterking-Tilburgse-binnenstad.htm Men is van zins om in totaal 180 miljoen Euro te investeren in de stadshuizen.
  We hebben het over Tilburg, het grootste dorp van Nederland !

  Like

  • Anneke zegt:

   Nou; nie so seikun..kruik….Grapje bigljohn. Ja; het politiek leugenbeleid van deze stad, of dit dorp deugt al jàren niet. Heb meerderde keren de openbare raadsvergaderingen bezocht, maar ’t is al decennia het zelfde treurlied…De stad Tilburg wil zich groter doen voorkomen, dan ‘ze’ in werkelijkheid is. Bezeten door kapitalisme, macht en roem. “Hartstikke NEP, burgervader Noordanus. Gij zijt géén haar beter dan je voorganger Vreemdeling…oh sorry; die vreemde Vreeman”.

   Like

 18. Tiny zegt:

  Het ei van rompei. Als ze daar allemaal gaan zitten broeden, klapt dat ei een keertje uit elkaar. Net als een echt ei/ Alleen de kuikens zullen het dan waarschijnlijk niet overleven.
  Flink broeden maar eu jongetjes en meisjes, dan gebeurt het vanzelf wel. Nice!

  Like

 19. Anneke zegt:

  Een vloek voor het oog…Belgie wordt niet zonder reden meer geteisterd door bijv. de natuur en de gevolgen van het politieke wanbeleid, dan Nederland. Blij dat ‘k niet bij de buren woonachtig ben; al scheelt het maar een paar tientallen kilometers.

  Like

 20. Pingback: Pim Fortuyn zei het al in 1995: “Duurzaamheid, ’t slaat toch nergens op!” | Het Vrije Woord

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s