Vrouwen uit Saoedi-Arabië willen autorijden – met de niqaab

Screenshot_9

Journalistes en activistes van de globalisering zijn enthousiast: de Saoedische vrouw oefent in ongehoorzaamheid en rijdt auto. En ze doet dat, hoewel de islamgeleerden haar waarschuwen dat autorijden schadelijk voor de eierstokken zou zijn. De o zo Verlichte activistes en journalistes van de linkse globalisering zijn enthousiast over hun eigen “slimheid” tegenover de achtergeblevenheid van de islamgeleerden:

Autorijden is schadelijk voor uw gezondheid!

In Saoedi-Arabië mogen vrouwen niet autorijden. Klinkt naar betutteling en religieuze hardliners. Allemaal onzin, zegt een Saoedische sjeik. Hij zou zich bezorgd maken over de gezondheid van de dames.

Zaterdag 26 oktober werd door activistes uitgeroepen tot een vrouwen rijdag uitgeroepen. En zelfs enkele mannen zijn niet meer bang om hun steun te betuigen aan de rijdende vrouwen.

Saleh bin Saad al Lehaydan volgt deze ontwikkeling met zorg. Per slot van rekening bezit de Saoedische sjeik al jarenlange kennis in wetenschappelijke studies, die zo geheim zijn, dat zij tot nu toe niet gepubliceerd werden. Maar nu, nu de inslagen steeds dichterbij komen, waar het gevaar voor de deur op de loer ligt, moet het hoge woord er gewoon uit: een vrouw, die regelmatig autorijdt, zou haar gezondheid en die van haar pas geboren kinderen in gevaar brengen, verklaarde de geestelijke afgelopen vrijdag op de nieuwssite Sabq.

Stern

Wij echter zeggen: zo dom kunnen alleen fanatieke goedmenschen en fanatieke feministes zijn. Want ook al heeft het autorijden niets met de eierstokken te maken, dan is nog levensgevaarlijk om de Saoedische vrouw achter het stuur te laten. Kijk maar eens goed naar de foto hierboven, dan begrijp je onmiddellijk waarom. Willen jullie misschien daar in je auto rijden waar zulke in doeken gehulde vrouwen de straten onveilig maken? De auto werd in Europa uitgevonden en kort daarna vond men hierbij de passende mode, zowel voor vrouwen als voor mannen. In het pragmatische Europa vond men passende helmen, handschoenen, kinderzitjes voor kinderen, hoofdbedekking en kleren voor wielrenners en pilotenkleding voor piloten uit. En ook de naar actie snakkende, sportieve vrouwen hielden zich aan deze verstandige geboden.

Destijds heerste er in Europa nog een streng kledingvoorschrift, maar de Europese vrouw was slim genoeg om te begrijpen: als ze sportief wilde zijn, moest ze haar traditionele kleding uittrekken, want met lange rokken kon ze zelfs niet eens goed fietsen. En ze paste zich hieraan zonder woorden aan, of aan welke geboden van de tijd dan ook.

Maar kijk nu eens naar die “geëmancipeerde” Arabische vrouw op de foto, die wil autorijden. Ze mag de lompen voor haar gezicht niet verwijderen, want dat is wet in Saoedi-Arabië. Maar hoe moet een gesluierde vrouw autorijden? En als de doeken tijdens de rit wegglijden? En als ze haar hoofd moet omdraaien om achterom te kijken?

Idiotie! Als de activistes ook verstand zouden hebben, niet alleen eierstokken, dan zouden ze eerst hun lompen uittrekken. Eerst zouden ze van hun imams moeten eisen dat ze zelf hun kleding uitkiezen. En als hen dat niet lukt, dan zouden ze het autorijden maar beter moeten laten.

Bron:
http://www.kybeline.com/2013/10/27/saudi-arabiens-frauen-wollen-auto-fahren-mit-burka/#more-49821
Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Mensenrechten, Saoedi-Arabië. Bookmark de permalink .

6 reacties op Vrouwen uit Saoedi-Arabië willen autorijden – met de niqaab

 1. Theresa Geissler zegt:

  Dat is zo. In díe volgorde. Maar het mag niet al te verwonderlijk heten, dat ze het op deze knullige manier aanpakken: De indoctrinatie zit natuurlijk dieper, dan wij denken. Ze willen dan opeens wel kunnen autorijden -misschien omdat het ze begon te dagen dat dit op zichzelf niets met de vrouwelijke ‘eer’ te maken heeft- maar die kleding, inclusief de gezichtssluier heeft daar volgens hen wèl mee te maken, met andere woorden, daar zien ze de zin van in. Wij niet, maar zij wel. Dús zijn ze, zelfs als ze het zouden mogen, niet uit die (kop)vodden te krijgen en gaan rustig in die uitdossing achter het stuur zitten. En de sheiks zullen het wel laten om zich op dat punt zorgen te gaan maken over chaufferende vrouwen, want die willen zo mogelijk nóg minder van die versluiering af, dus verzinnen ze maar dat nonsensverhaal over die eierstokken. Al illustreert het wel weer mooi, hoezeer vrouwen voor hen ook niets anders zijn dan broedmachines voor kanonnenvlees, anders hadden ze misschien nog wel iets steekhoudenders bedacht. Maar nee, op een bepaald fixatie-punt staan hun hersens stil. Bij beide seksen, kun je wel zeggen. (Meteen ook weer een verklaring waarom er praktisch geen Nobelprijswinnaars zijn uit die contreien.)

  Like

 2. oogenhand zegt:

  Zoals gezegd, de vis rot aan de kop. Overigens, die wetenschap van die sjeik is fikr, en fikr leidt tot kufr! Waarom zou wetenschap alleen gebruikt mogen worden wanneer het bepaalde mensen goed uitkomt? Waarom niet andersom?

  Like

 3. Jean zegt:

  In Saoedi-Arabië worden sommige vrouwen stilaan bewust van de achterlijkheid van islam maar in Europa slapen ze nog, vooral die in dat EU gedrocht. Die misdadigers zouden graag die barbaarse toestand van “alleen heerserij of beter gezegd dictatuur” hier willen introduceren desnoods onder dwang!

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Straks willen promotors van de verzonnen islamitische modeshow hier ook totaal ingepakt achter het stuur, maar ik weet nu al zeker dat het CBR daar niet aan begint. Vanwege voor de hand liggende redenen.

  Like

 5. win zegt:

  soms denk ik weleens: geen cent meer betalen voor de olie, het leger sturen en de olie gewoon pakken, de ransel over de islam en de vrouwen bevrijden.

  Like

 6. Harry zegt:

  Kerels kunnen ook heel slecht autorijden daar . Vroeger gebeurden daar aan de lopende band ongelukken op kruisingen .
  Toen hebben ze waarschijnlijk een blanke een oplossing laten verzinnen voor dat probleem .
  De kruisingen werden afgesloten , als je rechtdoor wilde , moest je verplicht rechts afslaan en kon je drie honderd meter verder via een linkse U bocht en diezelfde driehonderd meter terug en weer rechts afslaan op je oorspronkelijke route terugkomen .
  Zo werden er een soort middenbermen gemaakt van een meter of tien breed , met opstaande randen van dertig , veertig centimeter hoog , alleen zo’n meter of twee diep uitgegraven .
  En verdomd , nog iedere week kon je een aantal auto’s vinden die kopvoor in die reuzengreppel gedoken waren ! Die op hun neus in het zand stonden .
  Toen ik vroeg waarom ze daar bleven staan zei m’n chauffeur dat ze gewoon uitstappen en verder gaan lopen . Morgen halen ze gewoon een nieuwe auto .
  Niks aan de hand .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s