OVER SLAVERNIJ EN SLAVEN…

Screenshot_21

Is slavernij uitgevonden door Nederland..? Slavernij en excuses, excuses… Laten we het nu eens niet over “Zwarte Piet” hebben, maar het heeft wel te maken met het woord “SLAVERNIJ”. SLAVERNIJ en Zwarte Piet schijnen op dit moment met elkaar verbonden te zijn. Ja, men kan het proberen nietwaar, niets gewonnen, niets geronnen. Nederland wordt slavernij in de schoenen geschoven, net alsof ONS LAND de uitvinder ervan is..! Niets is echter minder waar!

De “Slavernij” is door EIGEN mensen in het leven geroepen, ik bedoel, mensen van eenzelfde ras en land.

SLAVERNIJ..? SLAVERNIJ IS AL ZO OUD… MOETEN WIJ NEDERLANDERS DAN ONZE EXCUSES AANBIEDEN..? JAZEKER, WANT ER IS WEER GELD LOS TE PEUTEREN DAT ERGENS ONDERWEG AAN DE STRIJKSTOK BLIJFT HANGEN.

Slavernij is beslist NIET door Nederland uitgevonden, daarvoor moeten we teruggaan naar het werkelijke begin/ontstaan van “slavernij”. Dit echter zou ons terugvoeren tot Egypte en..? Eigenlijk is er altijd slavernij geweest!

Slavernij heeft niets met Zwarte Piet te maken zelfs. Piet is gewoon een naam en Piet is zwart…  Piet is iemand die een oudere man helpt met pakjes rondbrengen aan kinderen, zowel zwart als blank. Is Piet een slaaf dan..?

Slavernij en Zwarte piet houden schijnbaar toch verband met elkaar. Op de knieën gaan is dus niet alleen voor Nederland, maar dat willen veel mensen (die NIET kunnen bewijzen van slaven af te stammen) ons WEL aanpraten. Zij weten dat Nederland altijd goed is voor een paar centen, want excuses aanbieden gaat vergezeld van een gouden handdruk.

Laten we beginnen met zomaar ergens… door de eeuwen heen van de slavernij.

2e eeuw tot 1789: Oude Wereld naar een Nieuwe.

2e tot 3e eeuw.  Aksum wordt beschouwd als de grootste markt van noordoost Afrika in die tijd. Aksum (Axum was een machtig koninkrijk in Noord Ethiopië, gedurende de vroeg christelijke tijd en handelaren werkten tot zover als Alexandrië en tot over de Nijl. Aksum bezat de dominantie van de Rode Zeekust  tot het einde van de 9e eeuw.

Nemen we het jaar 600. De eerste van de middeleeuwse westers Afrikaanse handelsmaatschappijen is gevestigd in Wadagu, oftewel Ghana. Deze maatschappijen handelen als tussenpersonen tussen de ARABISCHE en Berberse zouthandelaren naar het noorden en de handelaars in goud en ivoor naar het zuiden..!

Rond 1517
De Zwarte plantage slavernij in de Nieuwe Wereld begint wanneer de Spanjaarden slaven importeren uit Afrika, om de Indianen, de oorspronkelijke bewoners van Amerika, te vervangen. De Indianen waren lichamelijk gezien niet sterk genoeg om de harde levenscondities en de ziekten van de Oude Wereld, waartegen zij geen immuniteit bezaten, te doorstaan. Werken op de suikerriet en katoen plantages was het aller slechtste werk..!

1565… De Spanjaarden brengen de slaven naar St. Augustine, het eerste permanente verblijf, dat later de Staat Florida zou worden.

ASANTE (ASHANTI) KEIZERRIJK…

Een West-Afrikaanse staat, dat wat nu zuid Ghana is. Het ASANTE imperium/keizerrijk onder Osei Tutu was zeer actief in de slavenhandel in de 18e eeuw. Hij bevoorraadde de Britse en de Nederlandse handelaren aan de kust in ruil voor vuurwapens om hun territoriale uitbreiding af te dwingen.

Er is nog zoveel meer te vertellen, dit is slechts het begin…

Laat men nu eens ophouden met dit gedoe, over blank en zwart en uitbuiten. Voor een groot deel buiten de donkere mensen eigen soortgenoten uit, net zoals vroeger bij de slavenhandelaars. Laten we het eens zo zeggen: Er werden mensen in eigen land gevangen door soortgenoten en verkwanseld voor een geweer of wat voor glimmends dan ook.

Nederland krijgt weer de schuld, Nederland en Nederlanders die al zoveel hulp bieden aan andere landen. Juist DAAROM misschien..?

NEDERLAND, een land dat RIJK werd door de slavenhandel…?

Kom nou mensen, we hoeven ons echt niet schuldig meer te voelen.We helpen iedereen over gehele wereld financieel en niet alleen financieel, er komt ooit een einde aan.

Wij zijn de laatste die zich schuldig hoeven voelen..!

Zelfs niet over Zwarte Piet.

Door:
Martha N.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

32 reacties op OVER SLAVERNIJ EN SLAVEN…

 1. bigljohn zegt:

  Inderdaad Martha N. Dit is de prijs die betaald moet worden voor een Nederland dat jarenlang het braafste jongetje van de klas wou zijn. Voor al die projekten in de derde wereld, alsmede missionarissen en andere helpers, en niet te vergeten al die fortuinen aan ontwikkelingshulp die in een groot zwart gat verdwenen en veranderden in enorme schulden die nooit meer terugbetaald kunnen worden. Ergo, links Nederland eist wel een eeuwigdurende bijstand aan de derde wereld. Het resultaat is dat we nu worden we ondergesneeuwd, en dat ons nu de – ZWARTE PIET – wordt toegespeeld. Waren we maar wijzer geweest.

  Like

 2. Jan zegt:

  “Slave, you will remove your helmet and tell me your name”

  Slavery in the Roman Empire Numbers and Origins
  http://www.classicsireland.com/1996/Madden96.html

  Like

 3. runner zegt:

  We stoppen met hulp aan afrika.
  Als wij geen zwarte piet mogen hebben spelem we niet meer voor sinterklaas.

  Like

 4. Petrossa zegt:

  slavernij is het op 1 na oudste beroep ter wereld.

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  Precies het gaat alleen maar om geld! De rest is flauwekul. Martha N, groot gelijk. Ik herinner mij nog, de achterlijkheid van de 50 er. jaren, toen we zilverpapier op de lagere school dienden te sparen, voor de MISSIE. Feitelijk voor “de arme zwarte negertjes”. En nu, dik 55 jaar later, zijn de “arme zwarte negertjes”, nog even arm als toen. Terwijl er 1000den miljarden in Afrika zijn gepompt, op aandringen van de gutmenschen en den linkse kerk. Manmanman wat worden wij bedrogen!

  Like

  • Martha N zegt:

   JIJ ook TOM… jij spaarde ook zilverpapier… gossie? Nu weten we beter, wat jij..?

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @ Martha: 19.20. uur. Ja, beste Martha. Dat was in de tijd, dat je als kind tot in het absurde gehoorzaam moest zijn. Hoewel ik op zich, een mooie jeugd heb gehad in de jaren 50 van de vorige eeuw, beken ik ook dat er veel onnozelheid en kadaversdiscipline was. Tja, en naar de meester of de pater moest geluisterd worden.

    Like

  • Ronald Soeverein Mens zegt:

   Beste Tom je hebt helemaal gelijk ook ik ken dit nog van vroeger inzamelingen voor het zendelingenwerk voor zwart Afrika. Het enige wat er veranderd is dat je toen de beelden via 8mm filmpjes en op de weinige tv,s in de straat in zwart-wit zag en helaas nu zie je dezelfde beelden over Afrika in kleur maar aan de situatie van de meeste mensen daar is qua armoede en honger niets veranderd. Behalve op de elkaar opvolgende dictators die met ons ontwikkelingshulp-geld wapens etc kopen om hun eigen bevolking te onderdrukken cq uit te moorden en een vette bankrekening in Zwitsreland hebben.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Ronald Soeverein Mens: 09.21. uur. Inderdaad, het geld, bestemd om deze mensen in Afrika verder te brengen, belandde van het ene op het andere moment, in de zakken van de graaiers,dictators en criminelen. En helaas gaat dat maar steeds door!

    Like

 6. nn zegt:

  Het zij nogmaals gezegd: blanke Westerse christenen zijn verantwoordelijk voor de AFSCHAFFING VAN DE SLAVERNIJ!

  Like

  • oogenhand zegt:

   “Dat is niet meer dan je plicht!”, zou Julius Abagond zeggen. Misschien wordt het tijd onze Bijbels te verbranden, en te beseffen wat je met embryo’s kunt doen, ook met andere “mensen” mogelijk is. Abortus maakt meedogenloos!
   Dwing de Arabieren schadevergoeding te betalen aan Afrika. Het Westen heeft niets meer te verliezen. De islam vernietigt zichzelf in Syrië en Egypte, dus het eeuwige vuur staat al klaar voor de moslims.

   Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Gek eigenlijk: Dit soort ‘opvoedkundige ‘trucjes werden al in mijn jeugd, jaren ’60. af en toe uitgehaald en als kind trapte ik er al niet in: Dan dacht ik: “Wat kan ik nou doen aan iets van zó lang geleden. Zo werd je van tijd tot tijd ook geacht ‘offertjes’ te brengen voor de arme negerkindertjes in Afrika of zelfs een pop af te staan voor de missie. En als je protesteerde ging je moeder op je ‘gevoel’ werken -nu zou ik het manipuleren noemen. Het punt: Ze wilden je maar medeleven laten opbrengen voor dingen, waar je mijlenver van afstond en dat was onbegonnen werk. Daar heb ik me later met het IKON ook zo groen, geel en paars aan geërgerd, wat ze de jeugd allemaal aan schuldgevoel en medeleven in de maag splitsten. Alsof blanken werkelijk níets goed deden en altijd verkeerd zaten! Je kunt het trouwens ook vergelijken met de kerkleer: De Erfzonde. Pasgeboren kinderen moesten onmiddellijk worden gedoopt, anders kwamen ze bij voortijdig overlijden niet in de Hemel…… Dat is in feite hetzelfde: Een schuld aanpraten, die er niet is. Als ik er aan terug denk, voel ik me wéér opstandig worden…..!

  Like

 8. schnoebel zegt:

  En dan hebben we het nog niet over de hegomonie van de islamieten in de handel in blanke slaven. Zeker toen de Moren het zuiden en oosten van Europa bezet hielden was het jagen op Christelijke blanke slaven hot. De janitsaren, het eliteleger van het Ottomaanse rijk, bestond uit gestolen, in slavernij gebrachte Christenen. Ook de barbaarse (berbers) zeerovers uit Barbarije (noordelijk Afrika) waren fervente blanke slavenjagers. Ongeveer 80% van die blanke slaven bestond uit vrouwen, bestemd voor de islamitische sexindustrie, zoals harems. De overige 20 % mannelijke blanke slaven werden gebruikt voor landarbeid of het dienen als eunuch (gecastreerde oppasser) in de harems. Overigens werden zowat alle mannelijke slaven gekastreerd hetgeen maar enkelen overleefden.
  In dat licht gezien vind ik het dan ook vermakelijk dat op “Frontaal Naakt”, het blog van Breedveld de islamlover, een tijdje geleden steeds plaatjes boven zijn stukjes werden geplaatst waarin blanke slavinnen onder het juk van arabieren werden vertoond.

  Like

 9. Joost Visser zegt:

  In een zekere redenatie zou je kunnen beredeneren dat islamfielen een moderne slaaf zijn van de islamieten. Enkel het balletje moet nog vallen.

  Dit artikel doet mij gelijk denken aan mijn jeugd. Mijn vader en ooms hebben toen ik een jaar of zes was zich haast een levercirrose gezopen aan het bier om zoveel mogelijk doppen te sparen voor de arme kindjes in Afrika. Wie de meeste doppen had vergaard binnen een zekere tijd kreeg een prijs(je). Dat ik me daar voor geleend heb. Schaam me nu nog. Toen ik zeven was had ik het gelukkig door. Er werden foto´s getoond in de klas van een legertje negertjes met een bolle buik van de honger . Helaas stond daar een meer dan goedgevulde pater naast die absoluut geen honger had. Mijn vraag aan de juf van ´sparen we nu voor de kindertjes of voor de pater?´. Moest naar de bovenmeester.

  Like

 10. hoi polloi zegt:

  “Mamma ik heb het zo koud”,
  “Niet zeuren Abdoelleke, de kindjes in Nederland DIE hebben het pas koud”.

  Like

 11. luckybee zegt:

  Martha een hardstikke goede speurwerk heb je geleverd.

  Like

  • Daiyu-ninja zegt:

   Ik vraag me af hoe ze het aan de kinderen willen gaan uitleggen als in Amsterdam geen sinterklaasfeest meer gehouden mag worden en in andere steden/plaatsen wel.
   Dat zal veel teleurgestelde kinderen opbrengen. Kinderen die huilend aan de rokken van mama hangen en schreeuwen dat ze ook naar sinterklaas willen.
   Politici horen te regeren met verstand en niet met gevoel.
   Je kunt niet met ieder individu of, met elke groep rekening houden. Waar de een gekwetst om is, is de ander niet.

   Like

 12. Avidia zegt:

  Het is een video, bindt je handen maar op je rug.

  Like

 13. Avidia zegt:

  E.J. Bron zegt:
  29 oktober 2013 om 20:36

  Lol E.J. :-}

  Like

 14. madeleine zegt:

  Uit: “Islam voor ongelovigen” van Dr. Koenraad Elst

  4.4. Slavernij

  De erfenis van Al-Andaloes die het meeste mensenlevens beïnvloed (en verwoest) heeft, is wel de koloniale slavernij. Talloze christelijke bewoners van en reizigers in het Middellandse Zeegebied zijn in de loop der eeuwen door moslims ontvoerd en tot slaaf gemaakt; er was in Europa dan ook een hele industrie van opsporing en vrijkoping van slaven in “Barbarije”.

  Iedereen weet dat de Spanjaarden kort na de verovering van Amerika miljoenen Indianen als slaven tewerkstelden in mijnen en op plantages. Minder bekend is dat de slavernij tegen 1492 in de christelijke wereld eigenlijk een marginaal verschijnsel geworden was. Italiaanse kooplieden verhandelden nog wel eens Slavische en Kaukasische slaven, aangekocht op de Zwarte-Zee-slavenkust van de islamitische Tataren (die de slavenjacht nog zouden voortzetten tot aan de Russische verovering van de Krim). Sedert de val van Byzantium in 1453 echter kwamen deze blanke slaven nog bijna uitsluitend op de islamitische markt terecht. In de meeste christelijke landen was de slavernij tijdens de late middeleeuwen afgeschaft, en als de Spanjaarden en Portugezen ze wederinvoerden, dan was dit in navolging van een model dat ze in Al-Andaloes hadden leren kennen.

  Nu de islam naarstig missioneert onder Afrikaanse en Amerikaanse zwarten, is de islamitische slavernij een taboe-onderwerp. Recente publikaties van Bernard Lewis en van David Brion Davis zijn dan ook een revelatie voor al wie geen vrede neemt met het mistgordijn dat rond de minder fraaie aspekten van de islam opgetrokken is. Davis schrijft : “In de vijftiende eeuw, toen Europa klaar was voor een spektakulaire expansie en kolonizatie, funktioneerde in de moslim-wereld al een slavensysteem gebaseerd op Afrikaanse werkkracht, kompleet met suikerplantages en een volledig uitgebouwde slavenhandel uit Oost-, Centraal- en West-Afrika.” (5) Over de omvang van deze islamitische slavernij schrijft Davis : “De invoer van zwarte slaven in moslim-staten van Spanje tot India vormde een kontinu�, grootschalige migratie die in aantallen, over een periode van twaalf eeuwen, de Afrikaanse diaspora naar de Nieuwe Wereld zeer wel kan overtreffen.” (6) Tel daarbij dat ook de meeste naar Amerika gevoerde slaven van moslim-slavenhalers gekocht werden, en je weet dat zeker 80% van de uit Zwart Afrika weggevoerde slaven door moslims gehaald zijn.

  De slavernij wordt door de islam volledig aanvaard. Mohammed eiste een goede behandeling voor de slaven en beschouwde het als verdienstelijk, een slaaf vrij te laten; maar hij heeft nooit de slavernij zelf in vraag gesteld. Integendeel, hijzelf nam op grote schaal slaven onder de verslagen heidense stammen, en ook de Koran aanvaardt en rechtvaardigt de slavernij. Sommige slaven liet hij wel terugkopen door hun familie : het kanoniek precedent voor de hedendaagse gijzelnemers van de Hezbollah, die hun gijzelaars ook laten terugkopen tegen een flinke financiële of politieke prijs.

  Op gezag van het voorbeeld van de profeet geldt in de islamwetgeving nog steeds dat een ongelovige die tijdens de djihaad gevangen wordt, als slaaf mag gehouden of verkocht worden. Een anti-slavernij-beweging zoals die van de Quakers in de VS, is in de islamwereld dan ook nooit voorgekomen. Het was slechts onder Westerse druk dat het Ottomaanse rijk in 1856 de slavenhandel verbood, met uitzondering dan nog van het belangrijkste knooppunt, de regio van Mekka. Dat belet moslim-apologeten natuurlijk niet om er prat op te gaan dat “de slavernij in het Ottomaanse rijk eerder afgeschaft is dan in de VS”, net alsof de moslims daar ook maar ��n gram verdienste aan hadden. Toen Mauretani� in 1982 (!) de slavernij officieel (maar daarom nog niet in de praktijk) afschafte, oordeelden de geraadpleegde schriftgeleerden dat “een regering de bevoegdheid heeft om de slavernij af te schaffen”, maar dat “hiertoe geen religieuze verplichting bestaat”. Met zulk animo is het niet verwonderlijk dat de slavernij er nog steeds bestaat, net als in Soedan, en ook in de paleizen van onze bondgenoot Saoedi-Arabi� wachten ongetwijfeld nog duizenden Zuid-Soedanese slaven op bevrijding.

  De negationist Lucas Catherine beweert echter dat de islamitische slavernij “een koloniaal stereotiep” is, en dat “Zanzibar het enige sultanaat (was) waar de slavernij enige ekonomische betekenis had”. (7) Dit is van dezelfde orde als de stelling dat de Holokaust “een zionistisch verzinsel” is. (8) In werkelijkheid was de hele islamitische ekonomie van Mauretanië tot Bengalen gebouwd op enerzijds de slavernij en anderzijds de uitbuiting van niet-moslims via de gedoogtaks. De toevloed van zwarte slaven naar Noord-Afrika en West-Azië vormde volgens D.B. Davis, zoals aangehaald, “een kontinu� grootschalige migratie die in aantal de Afrikaanse diaspora naar Amerika zeer goed kan overtreffen”. Dat is de klassieke schatting, waarbij men moet beseffen dat ook deze diaspora naar Amerika voor een groot deel bestond uit slaven die door Europeanen van moslim-slavenhalers gekocht waren.

  Uit het nieuwste onderzoek blijkt dat de genoemde schatting over de moslim-slavernij wellicht te laag was : zelfs op het hoogtepunt van de Atlantische slavenhandel werden er méér slaven naar de moslimwereld dan naar Amerika gebracht (terwijl het omgekeerde had moeten waar zijn om de Europeanen in drie eeuwen evenveel slaven te laten halen als de moslims in dertien). Bewijsmateriaal over de slavenhandel in West-Afrika in de koloniale tijd “doet betwijfelen dat de Atlantisch handel de grootste van de twee was” en “suggereert dat het volume slaven dat in de late 17de eeuw uit (Senegambia) via de woestijn noordwaarts geëxporteerd werd, waarschijnlijk tenminste tienmaal zo groot was als het volume slaven dat voor de Atlantische slavenhandel uitgevoerd werd. In de eerste helft van de 18de eeuw daalde deze verhouding door de toename van de Atlantische handel. De tweede helft kende een toename in slavenrooftochten vanuit de woestijn met een bijkomende stroom noordwaarts slaventransport… Deze noordwaartse stroom ging krachtig verder na de afschaffing van de Atlantische slavenhandel en eindigde pas met het opleggen van het Frans koloniaal gezag.” (9)

  Van de slaven weggehaald uit zwart Afrika is zeker 80% door moslim-handen gegaan. Tel daarbij dan nog de miljoenen blanke en de miljoenen Indiase slaven, en het staat vast dat de islam in de wereldgeschiedenis de absolute kampioen van de slavernij is. Catherine’s betoog wordt echt grotesk waar hij ons voorhoudt dat de slaven in de moslimwereld het eigenlijk goed hadden. Als bewijs geldt de Batetela-opstand (1897), die na de verdrijving van de Zanzibari slavenhalers door de Belgen poogden om de Zanzibari heersers terug binnen te halen : “Blijkbaar verkozen ze een ‘Arabische tiran’ boven Leopold II”. (10) Wat hij er niet bij zegt : de Batetela waren een bevoorrechte enklave in de inlandse bevolking geweest, en wel door met de Zanzibari’s in de slavenjacht te kollaboreren.De Baluba en andere geviseerde stammen hadden minder heimwee naar de Arabieren.

  Er is een zeer doeltreffend kriterium om te verifiëren of de slaven het bij de moslims inderdaad beter hadden : hun overlevingsgraad. Ooit bestond de helft van de bevolking van zuidelijk Irak uit zwarte slaven. Dat zij in de 9de eeuw de grootste slavenopstand uit de geschiedenis pleegden, is al een duidelijke indikatie van hun graad van “tevredenheid”. Maar doorslaggevend is het simpele feit dat van deze miljoenen zwarten in de huidige Iraakse bevolking genetisch praktisch niets overblijft. Zodra de toevoer ophield, stierf dit bevolkingsdeel snel uit. Volgens D.B. Davis komt dit door “de hoge sterftegraad, assimilatie, en het feit dat vele slaven gekastreerd werden”. (11) Inderdaad, voordat de Britten in 1877 ingrepen, werden in Soedanese steden op industriële schaal negerjongens gekastreerd, een operatie die driekwart niet overleefde. Ik vermoed dat ze toch liever met vrouw en kind katoen geplukt hadden in Alabama, waar de zwarten het demografisch niet slecht gedaan hebben.

  Lucas Catherine beweert dat slaven het tot sultan konden brengen, maar noemt als bewijs twee groepen die géén slaaf waren : de zonen van haremslavinnen van de Zanzibari sultan, volgens moslimrecht vrije mannen; en de Mameloeken-sultans, die pas sultan werden nadat zij hun slavenstatuut effektief afgeworpen hadden door manu militari de macht te grijpen. Overigens waren de blanke slaven-soldaten (“mamloek”) een elite onder de slaven, en hadden de zwarte slaven (“abd”) het veel slechter. Studies van B. Lewis, D.B. Davis en C. Messailloux presenteren “overweldigend bewijsmateriaal dat raciale slavernij ontstaan is in de middeleeuwse islamitische samenleving” (Lewis), en dat de Europese negerslavernij slechts een marktexpansie was van de moslim-slavenhandel. De negerslavernij begon bij het eerste kontakt tussen moslims en Bantoes, met de wapenstilstand tijdens de verovering van Nubië (652), dat bij wijze van pril begin een jaarlijkse schatting van 360 slaven moest betalen.

  De slavernij vindt haar rechtsgeldig precedent in Mohammeds eigen gedrag en behoort dus tot het wezen van de islam (wat verklaart waarom juist het religieus personeel de felste tegenstander van de afschaffing van de slavernij geweest is). Ibn Chaldoen (14de eeuw) expliciteerde slechts de orthodoxe leer toen hij de slavernij als “een vermomde zegen voor de ongelovigen” omschreef. Een racist was Mohammed niet, en de gelijkstelling van neger met slaaf ontstond precies via de tussenterm “ongelovige” (Arabisch kaafir, waarvan Afrikaans kaffer). Maar toen zwarten zich bekeerden om aan de slavernij te ontsnappen, ondervonden zij dat de vereenzelviging van zwart met slaaf reeds diep ingeworteld was. Bekeerlingen die op bedevaart naar Mekka gingen, werden er als slaaf verkocht, en nog in 1960 meldde een Brits parlementslid dat zwarten naar Mekka meegebracht werden “als levende traveller’s cheques”. Geen wonder dat zelfs Lucas Catherine’s lijfblad bevestigt dat er in Mauretanië ook nu nog zwarte slaven zijn. (12)

  zie: http://koenraadelst.bharatvani.org/articles/dutch/islamvoorongel4.html

  Like

 15. Lucky9 zegt:

  Ik schreef al eerder stukjes over slavernij tijdens de laatste 2000 jaar als dusdanig maar dan vanuit islamkritisch oogpunt: http://nageltjes.be/wp/?p=543 en http://nageltjes.be/wp/?p=7099 bij voorbeeld.
  De zwarte-piet hysterie die heerst in de per definitie domme poco-milieus daar kunnen wij als pico (Politiek InCOrrect) alleen maar mee lachen.

  Like

 16. Henk.V zegt:

  Alleen joods-christelijke culturen die -krachtens hun aard- ruimte inruimen voor gewetenfuncties zijn behoorlijk manipuleerbaar, omdat die aangesproken kunnen worden op daden uit het verleden die andere mensen schade toe brachten..
  Dat men besef heeft van zaken die niet te verdedigen vielen, is op zich prima, maar van het geweten van een land kan schandelijk misbruik worden gemaakt door mensen die niet bepaald steeds door verheven motieven worden gedreven.
  De enige reden dat men blijft drammen is GELD, VEEL GELD binnenhalen en er zelf, als ”gewetensvol bemiddelaar” die bepaalde problemen op het bordje van een staat deponeert, beslist ruimschoots van te profiteren!.
  In de slavenhandel verzorgde Nederland een tijdlang de rol van tussenhandelaar.
  In de huidige misbruik strategie wordt ons land afgeschilderd als DE grote organisator van de slavernij.
  Opvallend daarbij is dat de Arabische wereld, waarvan in sommige landen de slavernij nog steeds NIET is afgeschaft!- de rover van mensen was en deze vervoerde naar de West Afrikaanse kust, waar ze onder auspiciën van de West Indische Compagnie werden ingescheept en vervoerd .

  De gebieden waar de nakomelingen van deze slaven nu wonen worden nog steeds door door Nederland ruimhartig gefinancierd! Me dunkt.Onze ”rijksdelen over zee hebben geen klagen.

  Het is het calvinistische schuldcomplex dat ons land chantabel maakt.
  Let er maar eens op dat iedereen die zich hier al binnenkomer opstelt als een ten achtergesteld persoon op sympathie kan rekenen en een drang tot compenseren bij de overheden zal oproepen.

  Schuldgevoelens moeten nooit permanent worden gekoesterd…

  Like

  • oogenhand zegt:

   Inderdaad, alleen joods-christelijke culturen hebben een “geweten”. Maar moslims kan angst voor eeuwige verdoemenis bijgebracht worden. Aangezien het Wahhabisme drie Eenheden kent, hebben zij geen logische argumenten meer tegen het Christendom (of Heidendom, of Vrijmetselarij). Dit betekent dus eeuwig vuur voor oliesjeiks die weigeren hun bronnen over te dragen aan MIJ!

   Like

 17. Jan zegt:

  Bloedzuigers zien hun kans:

  Sweden ‘open’ to slave trade reparations
  Sweden’s top diplomat in the Caribbean said an effort by a group of countries in the region to seek reparations from former colonial powers for the effects of the Atlantic slave trade should be “taken seriously”.
  Other countries named by the Caribbean Community Reparations Commission, which was launched earlier this year, included Britain, France, Spain, Portugal, the Netherlands, Norway, and Denmark.
  http://www.thelocal.se/20131213/sweden-open-to-caribbean-slave-trade-reparations

  Dat deze parasieten nu beter af zijn dan in Afrika ontgaat hen en dat zij niets met de slavernij te maken hebben ook.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s