Egyptische rechters willen het proces tegen de Moslimbroederschap niet voorzitten

Screenshot_10

Het in brand gestoken voormalige hoofdkwartier van de Moslimbroeders in Cairo

De radicaalislamitische bedreiging is in Egypte ook na de militaire putsch alomtegenwoordig. De rechters durven geen processen tegen de gevangen zittende leden van de Moslimbroederschap voor te zitten, en wij weten heel goed waarom. Want de islam werkt zoals de maffia en zoals terreurorganisaties, met verborgen bedreigingen, die echter heel reëel zijn. De militaire dictatuur biedt de rechters ook niet de mogelijkheid om de gevaarlijke radicale islamieten tevreden te stellen met knuffelvonnissen. Dat zouden de militairen niet dulden. Dus bleef er voor de rechters maar één ding over: de klus afwijzen:

Het proces tegen de leiders van de Moslimbroeders in Egypte wegens aanzetten tot moord gaat eerst niet door. De rechtbank in Caïro legde de zaak tegen Mohammed Badie, de leider van de beweging, en 35 andere topfunctionarissen dinsdag verrassend neer.

De rechters verklaarden zichzelf bevooroordeeld, zonder dit verder uit te leggen. Waarnemers vermoeden politieke druk als oorzaak. Het proces moet nu behandeld worden door een andere strafkamer van de rechtbank. Daarvoor staat nog geen termijn vast.

De aanklacht beschuldigt Badie, zijn plaatsvervangers Chairat al-Schater en mohammed Raschad Bajumi evenals nog 33 andere leiders van de inmiddels verboden radicale islamitische beweging van het aanzetten tot moord. In juni werden voor het hoofdkwartier van de Moslimbroeders in Caïro negen mensen door het bewakingspersoneel van de organisatie gedood, toen zij daar gedemonstreerd hadden.

Der Stern (en vele andere media)

In Cairo zal uiteindelijk alleen maar de militaire rechtbank overblijven als men de radicale islamieten wil berechten. En bij ons zal het op de lange termijn ook alleen maar zo functioneren: of we geven toe, of men zal hardere maatregelen moeten toepassen om de islamitische terreur te stoppen. Want daarvoor volstaan de middelen van een vrije rechtsstaat niet. Dat is net zo absurd als het willen doden van een wilde neushoorn met een kleine elegante floret. Wat kan de vrije rechtsstaat tegen zulke organisaties uitrichten, die werken met achterbakse chantage en bedreiging met moord? Men kan per slot van rekening niet alle rechters in bunkers stoppen en hun gezinnen allemaal persoonsbescherming geven.

Bron:
http://www.kybeline.com/2013/10/30/aegyptische-richter-lehnen-es-ab-beim-prozess-gegen-die-muslimbruderschaft-zu-amtieren/
Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Egypte, islamitische ideologie, islamofascisme, Moslimbroederschap. Bookmark de permalink .

9 reacties op Egyptische rechters willen het proces tegen de Moslimbroederschap niet voorzitten

 1. Jan zegt:

  Elizabeth Jones van het Min. van BZ (Amerika): “De Moslimbroederschap heeft niets te maken met het afbranden van kerken, dat wordt door anti-Christelijke groeperingen gedaan”
  http://pjmedia.com/blog/asst-secretary-of-state-egypt-churches-burned-by-people-who-are-simply-anti-christian/

  (Ook Amerika wordt door imbecielen en idioten ‘geleid’)

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @ Jan: 17.31. uur. Zover is het al gekomen Jan. Amerika geleid door een VERRADER, RENEGAAT en MOSLIM, daar kun je zo iets van verwachten. Zum kotzen!

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Anti-christelijke groeperingen, zei ze?
   Klopt, ja: Moslims.
   Leuker kunnen we het niet maken, Ms. Jones; gemakkelijker ook niet.

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    Off topic:

    Mailtje terug gehad van Jack Terrible. Hij heeft al ruim een week te kampen met een behoorlijke buikgriep. Is nu aan de beterende hand en zal binnenkort weer op de site reageren!

    E.J.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Gelukkig! Bedankt, E.J.!
    Zo zie je maar weer: Op een site (één als deze, tenminste) ben je nooit helemààl alleen.

    Like

 2. luckybee zegt:

  Ze moeten ook de moslim brotherhood niet veroordelen maar gelijk dood schieten

  Like

 3. Daiyu-ninja zegt:

  Tot snel Jack Terrible.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Eigen hachje, ja,daar zijn ze goed in!Waar bestaat recht?

  Like

 5. Dan moeten ze maar voor het krijgsgerecht en dan tegen de muur. Zonder daar verder woorden aan vuil te maken en zonder berichtgeving. Snel en schoon opgeruimd.

  Beterschap voor Jack terrible !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s