Iran laat vier christenen zweepslagen geven

Screenshot_42

Met de zweepslagen moeten het bezit van schotelantennes en het drinken van wijn tijdens de mis bestraft worden.

Vier Iraanse christenen werden tot 80 zweepslagen veroordeeld. Ze zouden tijdens een mis wijn gedronken en radio satellietschotels bezeten hebben. De harde straf volgde op een door de regering bevolen razzia tegen zogenaamde “huiskerken” – plaatsen waar inofficiële religieuze bijeenkomsten van christenen plaatsvinden. Dat bericht de Britse krant “Independent” onder verwijzing naar de chef van “Christian Solidarity Worldwide” (CSW), Mervyn Thomas.

Volgens het bericht werden de vier mannen vorig jaar kort voor Kerstmis al gearresteerd. Ze heten Behzad Taalipasand, Mehdi Reza Omidi, Mehdi Dadkakh en Amir Hatemi. Ze zouden op 6 oktober zijn veroordeeld en binnen een periode van 10 dagen mochten ze tegen het vonnis beroep aantekenen.

“Effectieve criminalisering van het sacrament”

CSW-chef Thomas sprak van een “effectieve criminalisering van het christelijke sacrament, waarbij het Avondmaal met de Heer gedeeld zou worden.” Het optreden van de Iraanse autoriteiten zou een “onacceptabele schending van het recht van een vrije en vreedzame godsdienstuitoefening” zijn.

Volgens  een nieuw VN-mensenrechtenrapport zouden er ook onder de nieuwe president Hassan Rouhani routinematig niet-moslims wegens zogenaamde schending van de regels van de islamitische godstaat bestraft worden. De verantwoordelijke van het rapport, Ahmed Shaheed, schreef dat er sinds juli 2013 minstens 20 christenen gearresteerd zouden zijn. Sinds 2010 zouden het 300 zijn geweest. Vooral de rechten van leden van protestantse groepen, bij wie het vaak om bekeerlingen zou gaan, zouden geschonden worden.

De Iraanse autoriteiten hadden het rapport van Shaheed energiek afgewezen en het “vooringenomen, eenzijdig en politiek gemotiveerd” genoemd.

Volgens onbevestigde mediaberichten leven er ongeveer 370.000 christenen in Iran.

Bron:
http://diepresse.com/home/politik/aussenpolitik/1470229/Bericht_Iran-laesst-vier-Christen-auspeitschen?_vl_backlink=/home/politik/aussenpolitik/index.do

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christenhaat, Christenvervolging, Iran, Islam. Bookmark de permalink .

11 reacties op Iran laat vier christenen zweepslagen geven

 1. Ekster zegt:

  Dus er waait helemaal geen frisse wind in Iran sinds Rouhani aan de macht is. Het zijn nog steeds dezelfde hartvochtige, bloeddorstige barbaren zoals we dat van moslims gewend zijn.

  Like

  • Rudi zegt:

   Persoonlijk vind ik Pluto een geschiktere plaats om moslims naartoe te sturen. Op een planeet genoemd naar een oorlogsgod zouden ze het nét iets te veel naar hun zin hebben, me dunkt. Nee, dan lijkt me een gedegradeerd planeetje genoemd naar de god van de onderwereld een meer toepasselijk oord voor ze. Een brok, to add insult to injury, die bovendien dezelfde naam draagt als een hond.

   Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Werkelijk? En waar vindt dat weer plaats? Op de één of andere parkeerplaats of zo? -Want daarvan hebben we intussen legio filmpjes onder ogen gekregen…….
  Het wel er bij mij trouwens nog steeds niet in, dat je zulke aantallen overleeft!
  “Wijn drinken tijdens de mis.”Je zoú die klere-moslims toch…..!

  Like

 3. luckybee zegt:

  Wijn symboliceerd alleen het bloed van Christus. Als ze dat verbieden betekent, dat ze ook het Christendom verbieden.Naar de Hel met de islam.

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Een ander bewind in Iran ? Islamieten blijven Islamieten ! Dus Nederland opgepast, van dat gespuis lopen er hier al bijna 1,5 miljoen rond. Bijna 10% van de gehele bevolking. Het begin is gemaakt, en onze democratie zal er in de toekomst wel voor zorgen (samen met de linksen) dat u en ik ook rijp zijn voor zulke martelingen, stenigingen, hand afhakken, enz. enz.

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  Wanneer beginnen WIJ nu eens met de HAATBAARDEN en HAATHUTTEN aan te pakken! Potverdomme, hier DREIGEN deze gore KLOOTZAKKEN van MOSLIMS, met allerlei geweld en demonstraties om hun ZIN door te drijven, en onze medechristenen worden bestraft als zij hun opvattingen vreedzaam beleiden! Ik ben helemaal klaar met MOSLIMS, het zou mij geen BIET schelen, als over nacht wat van de MOSKETEN zou affikken. En anders maar wat VARKENSKOPPEN ernaar toe brengen. Zo gloeiend giftig ben ik op dat GRAFVOLK!

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  beleiden moet zijn belijden.

  Like

 7. Jan zegt:

  Iran: Pedophilia legalization slips by while world focuses on nuclear talks
  The law states that it is allowable for a man, a stepfather, to marry his step or adopted daughter, as long as she is 13 years old and that union is approved by a judge. The law states that it is his right to request this action.
  The law repeals a previous bit of legislation passed by parliament earlier this year that forbade these types of marriages.
  http://www.albawaba.com/news/iran-marraige-child-marriage-law-532580

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s