“Nederland mag asielzoekers niet op straat zetten”

Screenshot_5

Uitgeprocedeerde asielzoekers mogen niet meer zonder voorzieningen op straat worden gezet. VluchteningenWerk meldt donderdag dat het Europees Comité voor Sociale Rechten dat heeft besloten. Volgens VluchtelingenWerk betekent dit een einde aan de ‘vaak onmenselijke omstandigheden waarin uitgeprocedeerde asielzoekers in Nederland leven’.

Het comité is onderdeel van de Raad van Europa en reageerde hiermee op een klacht van de Protestantse Kerk in Nederland. De bodemprocedure voor een permanent recht op opvang loopt nog, aldus VluchtelingenWerk.

Mensen zonder verblijfsvergunning ‘lopen het risico op ernstige en onherstelbare schade aan hun leven als zij uitgesloten worden van opvang, voedsel en kleding’, citeert Fischer uit de beslissing. ‘De Staat moet daarom alle mogelijke maatregelen nemen waardoor hun basisbehoeften worden gewaarborgd.’

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op “Nederland mag asielzoekers niet op straat zetten”

 1. bobzelf zegt:

  nou stuur ze lekker door naar Bea , von Rompuy en baroso , als ze er zo van wakker liggen !!
  problem solved !
  De t shirts in greece , ( veel gezien !!! ) zijn wel leuk !!!

  CRISIS IN GREECE !!!
  NO MONEY
  NO WORK
  NO PROBLEM

  Like

 2. bigljohn zegt:

  Uitgeprocedeerd, misschien al voor de vierde keer. En daarna ? Waarschijnlijk worden ze dus niet ons land uitgezet, niet de straat opgezet, maar prima opgevangen. Kompleet met onderdak, kleding en voeding PLUS een uitkering natuurlijk die u en ik mogen ophoesten. Ja mensen, er moet weer bezuinigd worden, de belastingen moeten alweer omhoog alsmede de accijnzen en de BTW. Terwijl onze oudjes liggen te creperen in de verzorgingstehuizen, wordt voornoemd rapaille
  op hun wensen bediend gelijk koningen. De autochtone Nederlander wordt tot slaaf gemaakt van
  die Islam infiltranten !

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @bigLjohn: 22.25. uur. Het is om misselijk van te worden John. Laat ik voorop stellen, dat ik een menselijke oplossing zou toejuichen, en volgens mij is die: STUUR DE MENSEN TERUG NAAR HUN EIGEN REGIO,WAAR HET VEILIG IS,EN HELP ZE DAAR!! Maar inderdaad, de LINKSE- en GUTMENSCH KERMIS loopt weer als een lier. Net als de MAFDOOS MALMSTRÖM van de EUSSR, menen deze breingestoorden, dat Nederland DE HELE WERELD DIENT OP TE VANGEN. Knettergek, ik heb er geen woorden voor. O ja, ondanks, dat ik niets heb met dit FAALKABINET, Teeven heeft in dit geval gelijk!

   Like

 3. Monalisa zegt:

  dan mag je ook een Nederlander niet op staat zetten maar wie zetten ze nou eerder op straat???

  Like

 4. Republikein zegt:

  De Kerk spuit elf!

  Like

 5. Tiny zegt:

  Jaag de autochtonen dan maar uit hun huizen, gaan die wel op straat leven.
  Dat bedoelen ze er toch mee.
  Neem ze zelf maar op, kleedt ze en voedt ze. Veel plezier.
  Niet bij mij in ieder geval.

  Like

 6. Q zegt:

  Ik vraag me af of hij ook belasting betaalt voor zijn hond.

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Geen geschikte draad, maar Amsterdamse kindertjes kunnen rustig gaan slapen: de sint komt!
  http://www.standaard.be/cnt/dmf20131031_00818508

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Zet toch is eindelijk een streep door die rottige EU zooi !!
  De EU uit nu !!

  Like

 9. dutchess43 zegt:

  Het Europa paleis in Brussel is toch bijna klaar, daar is plaats genoeg.
  Zullen we onze eigen daklozen dan maar naar het M.O. sturen? Of Somalië, of Erithrea?

  Like

 10. Dus dat betekend dus ,dat ze onbeperkt binnen kunnen stromen,en altijd voor nop, kost en inwoning ,op de koste van de lullen die het allemaal maar pikken.

  Like

 11. Ronald Soeverein Mens zegt:

  Uitgeprocedeerd wil dus zeggen dat je hier geen asiel krijgt en dus dient te vertrekken naar het land van herkomst. Helaas hebben wij van die ,slimme, advocaten die maar door blijven procederen om deze mensen een verblijfsvergunning te verstrekken. Ik zou zeggen laten deze advocaten dan ook deze mensen bij hun in huis nemen, kleden,voeden etc. Het meest menswaardige wat je kunt doen is om deze uitgeprocedeerde asielzoekers desnoods op onze kosten terug te sturen enkele reis naar hun land van herkomst. Het is mij altijd onduidelijk gebleken hoe ,asielzoekers, uit Syrie, Mali, Afghanistan etc. met een dure vliegticket en dus een paspoort naar Nederland komen ineens hun paspoort kwijt zijn en dan hier asiel aanvragen, zoiets doe je bij de naast gelegen buurlanden,waar min of meer dezelfde cultuur is als in je thuisland.

  Like

 12. Jean zegt:

  Die basisbehoeften zijn:
  1 brood en 1 fles water per dag en voor de rest gratis lucht.
  Na 1 week één gratis reisticket “One way home” Als wij ze maar nergens tegenkomen, want we hebben echt wel gehad met dat allochtonengedoe op ons grondgebied, het enige wat ze gebracht hebben is geweld, ellende en miserie voor de autochtonen welteverstaan.
  Ik zoek me te barsten naar iets positiefs komende van die allochtonen en ik zoek nu toch al jaren, er is blijkbaar sneller één eurocent gevonden in een aardappelveld van 10 ha dan iets positiefs van die geweldplegers, rovers, overvallers, angstveroorzakers maar voor het politiek gespuis, voor wie anders?, zijn ze nuttig want ze geven een stemmetje aan die politieke parasieten en dan nog vooral aan die waardeloze en totaal nutteloze EU misdadigers.

  Like

 13. jowitteroos zegt:

  Uitgeprocedeerde asielzoekers zijn uitgeprocedeerd dus moeten uitgezet worden! Ik noem het overigens allang geen asielzoeker meer, maar gelukzoeker………..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s