Werkloosheid in de eurozone op nieuwe recordhoogte

Screenshot_41

Het aantal werklozen in de eurozone neemt steeds verder toe: bijna 20 miljoen burgers hadden in september geen baan, ongeveer 60.000 meer dan twee maanden daarvoor. Daarmee is een nieuwe recordhoogte bereikt – ondanks een betere conjunctuur.

Ondanks een iets aantrekkende conjunctuur daalt de werkloosheid in de eurozone niet. Bijna 19.500.000 mannen en vrouwen hadden in september geen baan, zoals de statistiekautoriteit Eurostat vandaag meedeelde. Dat waren ongeveer 60.000 meer dan in augustus en ongeveer 1 miljoen meer dan een jaar daarvoor. Het seizoen gecorrigeerde werkloosheidscijfer bleef 12,2%.

De conjunctuur in de eurozone vecht zich op dit moment moeizaam uit de recessie. De economie in de 17 eurolanden was tussen april en juni na anderhalf jaar weer voor het eerst gegroeid. Het langjarige crisisland Spanje lukte in het zomerkwartaal zelfs een lichte groei van 0,1%.

Positieve conjuncturen bereiken de banenmarkt met vertraging

De arbeidsmarkt geldt echter als verlate indicator – conjunctuurontwikkelingen bereiken de banenmarkt meestal pas met een vertraging van ongeveer een half jaar. Daarom steeg ook in Italië de werkloosheid naar een nieuw record van 12,5% – ondanks enkele positieve conjuncturele signalen.

Op de arbeidsmarkt is in de eurozone nog een duidelijke kloof zichtbaar: Oostenrijk met 4,9%, Duitsland met 5,2% en Luxemburg met 5,9% hebben de laagste werkloosheidscijfers. Griekenland met 27,6% (in juli) en Spanje met 26,6% hebben de hoogste werkloosheid.

Ook de jeugdwerkloosheid in het eurogebied nam toe: dit cijfer steeg van 24% naar 24,1%. In september hadden 3.548.000 jonge mensen tussen de 15 en 24 jaar geen baan. Dit waren 22.000 meer dan in augustus en 8000 meer dan in september 2012.

Bron:
Focus.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurocrisis, EUSSR. Bookmark de permalink .

11 reacties op Werkloosheid in de eurozone op nieuwe recordhoogte

 1. Anneke zegt:

  Lig nu helemaal in een deuk!!! ! !!! Inderdaad als men spreekt over vrede, vooruitgang, een oorlogvrije wereld…dan wordt negen van de tien keer het TEGEN-OVERGESTELDE bedoeld!!! Ben blij dat de Bijbel m’n persoonlijk navigatiesysteem is geworden…zal niet panisch worden, maar alles ‘rustig’ ervaren. “Alhoewel…rustig, de opvliegers willen zeker toenemen in tijden van onrust en nu is ook nog een intens pers.verdriet ‘aangeschoven’. Nee; zo rustig is Anneke niet”.

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  En dat alles mede door de EUSSR, en de Euro. Ik geloof er geen barst van, als de linkse-en rode leugenaars vertellen dat de crisis voorbij is. Het gaat alleen nog maar erger worden. Maar de feesten van DE HOER VAN BABYLON/BRUSSEL gaan gewoon door. Al moet MARX RUTTE ons de laatste EURO voor uit de beurs trekken….

  Like

 3. Jean zegt:

  Allee Eu misdadigers haal nog wat meer allochtonen naar hier dan duurt het vernielingsproces niet zo lang dan wordt het “met een korte pijn een snelle dood”.
  Wordt het niet hoogtijd dat wij Europese burgers die Zweedse Maalstoom de Bosporus over trappen dan is ze bij haar vriendjes!
  Man man man, elke seconde die verknoeit wordt aan die EU misdadigers kost ons miljarden, héééééél snel slopen en die misdadigers voor een internationale rechtbank trappen en veroordelen voor veroorzaakte schade aan eigen volk en uiteraard hun hele bij mekaar gestolen vermogen aanslaan en teruggeven aan de rechtmatige eigenaars dus aan de Europese burgers.
  Terug waterdichte grenscontroles zodat geen enkele vreemdeling er nog door kan die hier niets te zoeken heeft en terug naar “samenwerkende republieken” zodat we ook van die koekendozenfolklore verlost zijn want het heeft geen enkele toegevoegde waarde.

  Like

 4. Theodoor zegt:

  Partij van de Allochtonen probeert ook te denken, conclusie grenzen nog verder open. Ja, ja de salon socio’s die hebben er verstand van.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Zou Blauwbaard nu ook een schoen opeten?

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Hoe kan dat nou ??? Rutte zei dat het goed ging, die man zal toch niet liegen ?? 🙂 🙂

  Like

 7. Jan zegt:

  Geen werk voor Duitsers, wel voor buitenlanders. Schuld zijn de Duitsers zelf, volgens DDR0trien Merkel. Zelfde ziet en hoort men over Nederlanders.

  Deutsche (Langzeit-) Arbeitslose haben derzeit schlechte Karten in einem Land, in dem es angeblich so viele Jobs gibt wie nie zuvor. Doch für die Betroffenen ändert sich dadurch nichts, denn nur die wenigsten profitieren von den neuen Stellen, weil viele Unternehmen lieber Zuwanderer aus den EU-Ländern einstellen.
  http://www.pi-news.net/2013/10/stellenmarkt-zuwanderer-bevorzugt/

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Als we alle buitenlander eruit rotten is er werkeloosheid meer !

  Like

 9. luckybee zegt:

  Als het zo door gaat dan hebben alleen nog moslims een job maar wij niet. Vraaie toekomst.

  Like

 10. Napoleon Planta zegt:

  Wat je allemaal niet moet doen om toch maar in het Guinness Book of Records te komen.

  🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s