Burger bewust tegengewerkt bij doen aangifte

Screenshot_10

Hoewel burgers er via overheidsspotjes toe worden opgeroepen altijd aangifte te doen bij de politie van diefstal of een misdrijf, blijken agenten in de praktijk een stuk minder behulpzaam. Sterker nog, mensen worden actief tegengewerkt als ze naar het bureau komen.

Dat blijkt uit een mail van een anonieme politieagent, die in het bezit is van het NCRV-programma Altijd Wat Monitor. ,,Vaak wordt eerst getracht de boel ‘plat te lullen’ om ervoor te zorgen dat we niet worden overstelpt met aangiftes”, zo bekent de diender. ,,Alleen als er zeer duidelijk een opsporingsindicatie is en/of de zaak binnen een thema valt waar we ons als politie op focussen óf als er media-aandacht is, werd de zaak opgepakt. Eigenlijk komt het erop neer dat als we er echt niet omheen kunnen, de zaak dan opgepakt wordt en de rest komt op de plank op de stapel die alleen maar groeit.”

Lees verder>>>
(h/t G.Deckzeijl en Martha N.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Burger bewust tegengewerkt bij doen aangifte

 1. Henk der Niederländer zegt:

  We hebben een invasie van allerlei tuig uit allerlei lande gefaciliteerd door des burgers grootste vijand, namelijk Brussel.
  We hadden al eens eerder een vijand hier dat was een Duitse, waar de nederlandse politie als europa’s grootste collaborateurs te werk gingen.
  Hetzelfde gebeurd nu op dit moment.
  Vul de rest zelf maar in.

  Like

 2. Martha N zegt:

  Hé, G. Deckzeijl werken wij lekker samen 🙂

  Like

 3. Martha N zegt:

  En niet alleen de politie, maar ook de Burger laat het afweten.
  Hulpvaardigheid, ja dan krijg je zelf problemen, Misschien krijgt de overvaller/ster wel een blauwe plek.
  Advocaten weten er wel raad mee..!

  De 76-jarige Riekie Nagtegaal uit Nieuwegein betrapte een inbreker in haar huis en greep de vrouw buiten in de kraag. Ze liet pas los toen er politie was die de inbreker in de boeien sloeg. Het zou een mooi heldenverhaal kunnen zijn. Maar heldhaftig voelt Riekie zich allerminst. Er was namelijk niemand die Riekie te hulp schoot.
  De 76-jarige is ondanks de teleurstelling in de medemens strijdbaar.
  Als iemand in nood is, schiet je toch te hulp?
  Dan vraag je toch op zijn minst wat er aan de hand is?
  Ze is boos en verdrietig.
  ‘Weet je waar ik zo verdrietig van word?’ vertelt ze een dag later in haar huiskamer. ‘Die vrouw probeerde te vluchten, maar ik had haar stevig in de kraag gevat en me voorgenomen dat ik pas zou loslaten als de politie er was. We stonden op straat, en ik bleef maar roepen ‘112! Iemand moet de politie bellen!’ En niemand reageerde!
  Er kwamen twee keer mensen voorbij die verder liepen’!!!!

  In dit geval kwam de politie wel…

  Dit soort mensen loopt voorbij, het kan ze niets meer schelen of Nederland naar de bliksem gaat. Afgepakt door de verloedering ingevoerd door politici. Afgestompt… Kiezen zij PvdA misschien of VVD of..?

  Hopelijk heb ik niet teveel gezegd nu..?

  Like

 4. StevO zegt:

  We moeten juist een platform hebben waar mensen gestimuleerd worden om aangifte te doen en waar iedere aangifte ook geregistreerd wordt en genoteerd wat ermee gedaan wordt. Een soort logboek/database al zal het snel een zwartboek blijken. Ook zou er zo verspreid door Nederland een groep burgers aangiften kunnen gaan doen tegen de koran bijvoorbeeld.

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  Zover is het dus al gekomen, potverdomme! Maar WEL GELD om weer naar de ZANDBAK te gaan in MALI. Gloeiende, wat is dit voor een land geworden! Geld is er wel voor de ZIELIGHEIDSINDUSTRIE,WINDMOLENS, SINTERKLAAS SPELEN DOOR MET MILJARDEN O>S> ROND TE STROOIEN! Maar een agent op straat, of een verzorgende voor onze oudere hulpbehoevenden, DAT IS ER NIET!! Trouwens, wat MARTHA N zegt, is ook waar, de saamhorigheid in NEDERLAND is volkomen naar de kloten geholpen in 40 jaar tijd, dankzij de volgende partijen: VVD,PVDA,CDA en D66. Maar stom kiesvee, blijf daar maar op stemmen, gaan we nog gauwer naar de kloten! Bah!

  Like

  • Republikein zegt:

   Inderdaad Tom, naar de klote geholpen door zeer intelligente mensen, de domme zijn zo eager om de correctiecode van onze webmaster te omzuilen!

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @ Republikein: 20.34. uur. Precies waarde vriend, zo rolt het in ons Nederland tegenwoordig!

    Like

 6. koddebeier zegt:

  Ja, een aangifte is een hele boel werk. Een bekeuring uitschrijven is veel makkelijker.

  Like

 7. fce2-brtu-20090604-kljl zegt:

  De Nederlandse politie zit bomvol mietjes, dat weet toch iedereen ? Liever lui dan moe. Hun gelakte teennagels zouden eens moeten scheuren, of zo….

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Hallo Martha N: dit al eens gezien?

  Like

 9. Martha N zegt:

  Dank je, nee had ik niet…
  Er is ook zoveel te zien op dit gebied.

  Like

 10. DonnaDolce zegt:

  Tja, helaas herkenbaar……

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s