Turkije schurkenstaat (3): jihad en radicale islam

Screenshot_11

Tijdens een zeldzaam moment vertelde een journalist op een Turkse televisiezender onlangs, tussen de voetbaluitslagen door, over de slachtingen die buitenlandse jihadi’s in Noord-Syrië aanrichten in Koerdische dorpen.
Een grote groep van zo’n 500.000 Koerden leeft daar afgesneden van het Syrische Nationale leger en kan niet rekenen op diens bescherming. De slachtingen in sommige dorpen tarten alle verbeelding: hoofden worden tijdens onthoofdingen (typisch jihad-ritueel) langs achter afgekapt om mensen langer te doen lijden, afgekapte hoofden worden achtergelaten aan de ingangen van de dorpen. Niemand wereldwijd komt op voor de (Indo-Europese) Koerden, het meest verdrukte en vermoorde volk van het Nabije Oosten, tenzij een beetje hulp van Koerdische partijen in Irak en Turkije. De enige die het nog slechter hebben zijn de Oriëntaalse christenen, want zijn worden ronduit door niemand uit het buitenland geholpen.

Lees verder >>>
(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Turkije schurkenstaat (3): jihad en radicale islam

 1. luckybee zegt:

  Voor zo ver ik het weet zijn ook de Koerden Sunieten.

  Like

 2. vanhetgoor zegt:

  Nu alweer een paar jaar geleden zag ik op TV een documentaire over een Koerdische vrouw die in Nederland asiel had gekregen en nadat zij weer op verhaal was gekomen weer terug was gegaan naar Koerdistan om te helpen met de bevrijding. Het zal veel mensen ontgaan zijn, maar deze vrouw droeg een geweer en een broek. Als zij op patrouille waren dan was zij gelijk aan de andere strijders. Voorheen was mijn mening over Koerden dat het enigszins boerekinkels waren, wat ze aan verstand ontbeerden werd weer teniet gedaan door een overdaad aan lichaamshaar.

  Doordat de Koerden zich als mensen gedragen heb ik mijn mening bijgesteld. Omdat man en vrouw op gelijke wijze worden behandeld, moeten de Koerden om een of andere vreemde reden een klein gedeelte van de oorspronkelijke beschaving hebben behouden, ondanks de jaren van Turkse, Syrische en Iraakse onderdrukking. Koerden zien er niet bijster intelligent uit, maar dat kunnen ze ook niet helpen, ze hebben het scheerapparaat en de zeep ook niet uitgevonden.

  Wat we hier uit kunnen opmaken is dat beschaafde mensen mens kunnen blijven, ondanks de vele jaren van bezetting en onderdrukking, ook als de identiteit wordt geroofd en al het land, ook als de taal niet meer gesproken mag worden en er geen enkele vrijheid meer over blijft, ondanks alles, ondanks de eeuwen van islamitische onderdrukking heeft men diep in zijn hart de beschaving bewaard, de Koerden hebben onze steun nodig.

  Like

 3. Jan zegt:

  Turkije direct betrokken bij oorlog in Syrië tegen Assad

  Turkey a launching pad for Syria-bound al-Qaeda jihadists, experts say
  Hundreds of al-Qaeda recruits are being kept in safe houses in southern Turkey, before being smuggled over the border to wage “jihad” in Syria.

  The network of hideouts is enabling a steady flow of foreign fighters – including Britons and Australians – to join the country’s civil war, according to some of the operatives involved in the process.
  http://www.smh.com.au/world/turkey-a-launching-pad-for-syriabound-alqaeda-jihadists-experts-say-20131031-2wjsn.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s