EBRD, IMF en Wereldbank: de slechtste banken ter wereld

Screenshot_33

Welkom bij de club: José Manuel Barroso feliciteert Suma Chakrabarti. De Brit werd in 2012 chef van de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) 

Deze klassering zegt alles: de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD), het IMF en de Wereldbank zijn volgens de nieuwe Tranparancy Index de slechtste banken ter wereld. De vergelijkbare bank uit Afrika doet het daarentegen goed. Een brevet van onvermogen.

De Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) is niet transparant. Tot dit resultaat komt de nu gepubliceerde Aid Tranparancy Index (ATI). In vergelijking met alle andere multilaterale ontwikkelingshulporganisaties bezet de EBRD de laatste plaats.

Er werden 60 donororganisaties onderzocht, waarvan 17 multilateraal werken. 13 kregen de beoordeling zeer goed, goed of fair.

Het algemene cijfer voor multilaterale organisaties ligt gemiddeld bij 53%. Daarmee liggen de multilaterale organisaties ver boven het Index-gemiddelde van 33%.

De EBRD is ver verwijderd van deze transparantie. Zij komt slechts op 24,5% – en komt daarmee terecht in de een na laatste categorie: “onvoldoende”.

Er werden 39 indicatoren onderzocht, die over drie terreinen waren verdeeld: verplichting tot transparantie (10%), public relations in de context van de organisatie (25%) en ondernomen activiteiten (65%).

De slechte score van de EBRD is eraan te wijten, dat zij als enige multilaterale organisatie haar informatie niet in een machine leesbare vorm publiceert.

Volgens eigen zeggen is de EBRD: “Een internationale financiële instelling, doe projecten in 30 landen van Midden-Europa tot Centraal-Azië ondersteunt. De bank investeert vooral bij klanten in de private sector, wier behoeften niet volledig kunnen worden gedekt door de markt, en bevordert de overgang naar de open en democratische economie.”

Meer komen we echter niet te weten. Ook een keuze uit de projecten van de EBRD verschaft geen duidelijkheid. Waar de gelden van de EBRD precies naartoe gaan, is niet te ontdekken.

De tweede verliezer is de Europese Investerings Bank (EIB). Met 26,6% staat ze net voor de EBRD. Ze werd ook beoordeeld als “onvoldoende”.

De beide andere multilaterale organisaties in de categorie “onvoldoende” zijn het Internationaal Monetair fonds (IMF) met 31,83% en onmiddellijk daarna de Wereldbank met 30,31%.

Ter vergelijking: de Afrikaanse Ontwikkelingsbank (AfDB) behaalt 63,7% en Valt in de categorie “goed”.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/11/02/eu-entwicklungsbank-iwf-und-weltbank-die-schlechtesten-banken-der-welt/

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com) 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op EBRD, IMF en Wereldbank: de slechtste banken ter wereld

 1. Monalisa zegt:

  kijken of de telegraaf het plaats ik denk het niet het is aangemeld.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  De koppen spreken boekdelen: hoogst onbetrouwbaar.

  Like

 3. Peter Selie zegt:

  De slechtste of de meest criminele? Zou het ook beiden kunnen? Volgens mij wel!

  Like

 4. luckybee zegt:

  Meneer Suma Chakrabarti. is naar zijn naam te oordelen een Hindu.De Britse nationaliteit heeft hij verkregen naar de Dominion politiek van GB.Ik ben bang voor het bestaan van de Britten, want er zitten niet alleen Hidus in England aanhand de dominion politiek van GB maar ook millioenen Moslims.En zij willen ons toch het liefst, vernietigen.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Barbarossa, je bent erbij!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s