Foto-impressie herdenking Theo van Gogh, 02-11-2013

Screenshot_6

Screenshot_14

Screenshot_11

Screenshot_12

Screenshot_13

Screenshot_16

Screenshot_15

Screenshot_17

Screenshot_18

Foto´s gemaakt door:
Jan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

35 reacties op Foto-impressie herdenking Theo van Gogh, 02-11-2013

 1. E.J. Bron zegt:

  Prachtige beelden Jan! Bedankt!

  E.J.

  Like

 2. win zegt:

  niet erg druk, jammer

  Like

  • sylvia Groot zegt:

   Geen hond wist ervan. Wat verwacht je anders als de herdenking door nieuwsprogramma’s wordt genegeerd, laat staan aangekondigd.

   Eigenaardig toch dat herdenking van de man die door een jihadist gruwelijk werd afgeslacht waardoor heel Nederland in woede raakte, door nieuwsprogramm’s compleet werd genegeerd.
   Nee, dan de herdenking van een skieende man die door eigen toedoen in coma raakte en overleed.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ja, dat laatste was gewoon een schandaal! Ik heb al op een andere site gezet, dat zijn dood me de kouwe kleren niet raakt en dat voor mijn part die hele familie onder een lawine bedolven wordt….of zoiets! Zouden we in één klap van die arrogante uitvretersbende verlost zijn!

    Like

   • delamontagne zegt:

    U schrijft precies hetgeen ik gisteren de hele dag bij mijzelf bedacht. Geen woord heb ik erover gehoord in nieuwsprogrammas.

    Like

   • De media geven geen aandacht aan de Herdenking. Ik heb persoonlijk nog eind oktober alle Nederlandse kranten, radioprogramma’s en omroepen gemaild met een persbericht. Die me toegestuurd is door de organisatie van de Herdenking. En zelf hebben ze het persbericht ook naar iedereen toegestuurd. Alleen AT5, de lokale omroep van Amsterdam, kwam filmen. Toen ik kwam waren ze al weg. We hadden een Herdenking in de Linneausstraat en het Oosterpark. Ze zijn alleen wezen filmen in de Linneausstraat. De fotoimpressie is van het Oosterpark.

    Like

 3. Willie zegt:

  Op foto 8 mocht natuurlijk geen FLIKKEN kar mankeren , de mensen moesten s wat in hun hoofd halen ???? Triest

  Like

 4. Frans Brassens zegt:

  Mooi en triest…….

  Like

 5. ed zegt:

  Herdenking van moord op vrije meningsuiting….

  Like

 6. Tiny zegt:

  Prachtig Ja, bedankt dat je het wilde delen.

  Dat schilderij lijkt op een kunstwerk van Jack, klopt dat?

  Like

 7. Mooie foto’s, zal deze link doorsturen naar Jennifer, de organisatrice, de blonde vrouw op de foto!

  Like

 8. Het was een mooie dag. Ik heb Theresa Geissler en Martien Pennings ontmoet. Ik mocht mijn zelfgeschreven song over Theo van Gogh voordragen. En mijn portret die ik van Theo heb geschilderd staat ook op de foto’s te bewonderen. We zouden met zijn allen wat gaan drinken in een cafë aan het Oosterpark. We moesten even wachten op Jennifer. Maar Martien had geen geduld en liep gewoon weg, jammer! Later hebben Jennifer en ik wat gedronken in een hotel en daarna liepen we naar het station. Zij naar Rotterdam en ik naar Amersfoort.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat was ook wel jammer, Jack. Maar het was tot op het laatst ook niet duidelijk, wat Jennifer eigenlijk wou. Martien heeft het haar wel een paar maal gevraagd , maar ze reageerde niet erg duidelijk en die spreker van Leefbaar Rotterdam was intussen toch ook vertrokken. Alles bij elkaar was het niet zo helder, wat we daar nog deden.
   Martien wàs tussendoor al vertrokken, maar toch teruggekomen, omdat hij echt wel wou, dat we mee gingen. En, nou ja, dat stelde ik ook erg op prijs, want ik -jij trouwens ook- was hem op 21 September op de Koekamp al misgelopen, wat ik erg jammer gevonden heb. Dus toen hij het de tweede keer vroeg…..We keken nog een paar keer om, maar jullie stonden daar nóg op dezelfde plek, dus…tja, dat is niet echt iets voor Martien, denk ik. Toen zijn we maar doorgelopen.
   Trouwens, ongelogen, weet je, dat ik óók gekomen ben omdat ik wist, dat JIJ daar zou declameren? Ik ben echt blij, dat ik het allemaal heb meegemaakt…..
   Oh, nu ik dit schrijf, gaat me een licht op: Jullie -sorry dat ik er niet eerder bij stilstond- bleven natuurlijk ook omdat die grijsharige schrijver zijn ‘Engelse Versie’ …
   nog ging voordragen! Tja, het spijt me, te moeten zeggen, dat dat mij óók iets te veel werd; ik had de Nederlandse versie al gehoord, daar viel weinig meer aan toe te voegen. Maar ik kan me nu voorstellen, dat zij en ook jij daar voor je fatsoen wel bij moest blijven. Dat lag bij mij toch nog íets anders, begrijp je, en een uitnodiging van Martien krijg je niet elke dag.
   Maar goed, ik snap het. Als Jennifer dat nou even duidelijk tegen Martien had gezegd…… ’t was allemaal wat vaag, eigenlijk…..
   Nou ja, het was op zijn manier toch nog wel geslaagd. Weinig mensen (Wat heet!)
   maar ik ben blij dat we elkaar weer gespróken hebben.
   Je bent dus goed thuis gekomen. En met de hond alles goed? Ik hoop het maar!

   Like

   • @Theresa, ja hoor ik begrijp jullie wel, jullie wilden niet wachten tot Sint Juttemis. Die man met grijs haar en hoed die hele complottheoriën over de moord op Theo van Gogh stond te vertellen, interesseerde me ook weinig, Zowel de Nederlandse als de Engelse vertelling. Hij vertelt dat hij uitgever is van een boek dat geschreven is door een asielzoeker. Die asielzoeker ontdekt dat er een moordcomplot is tegen Theo door Koningin Beatrix, Ruud Lubbers en de Geheime Dienst. Allemaal reinste onzin!

    Like

  • Ik heb heel veel geduld gehad en een paar keer gevraagd of iedereen die alsmaar daar vaag bleef hangen rond dat monument meeging naar Grand Café “East of Eden” vlakbij.
   Nou dat deden ze niet en toen ben ik met een paar mensen doorgelopen, die wél wilden.

   Like

  • Wachteres zegt:

   Leuk dat we jou ook eens ontmoet hebben, Jack Terrible, dat was in Amersfoort.

   Ik heb Martien gemist, 😛 Roelf-Jan was er wel.

   Like

   • Ook leuk jullie ontmoet te hebben! Ik kende u via deze site. Mijn cartoon van Mohammed vond u ook mooi? We ontmoette elkaar bij de lezing van Arabist Hans Jansen.

    Like

 9. Avidia zegt:

  Als ik vrij was zou ik er ook bij zijn, dank aan de aanwezigen, in gedachten een bezoekje van mij met bloemen voor Theo. Je bent niet dood, je blijft leven door ons.

  Like

 10. Avidia zegt:

  Waarom moet ik steeds opnieuw inloggen bij een nieuw artikel???

  Like

 11. luckybee zegt:

  Zo te zien is Theo van Gogh bijna helemaal vergeten.Behalve die paar mensen die nog steeds er heen gaan.

  Like

 12. Martha N zegt:

  Theo van Gogh, alweer zolang geleden… Een man gestorven vanwege het hebben van een eigen mening… Ook hier speelt het geloof een rol (van de moslims dan). Nee, ik weet het, wij noemen het geen geloof… zij wel… vandaar dat Theo er nu niet meer is.
  Niet veel mensen… wel politieauto… Ja, dan zijn ze er wel…

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  Theo en Herman: ik mis ze nog alle dagen. Herman + Wild Romance heb ik in 1975 live meegemaakt en dat was een echte belevenis.

  Like

 14. Theodoor zegt:

  De herdenkingsdag van Theo van Gogh KAN uitgroeien tot een groot protest, wat we missen is iets dat juist links wel heeft “de hoernalisten” van de PO.

  Like

 15. schnoebel zegt:

  Wat ik mij afvraag: “waren degenen die zich toen profileerden als ‘de vrienden van Theo van Gogh’ (Hans Teeuwen, Theodor Holman, Eddy Terstall, Ronald Giphart, Ebru Umar e.a.), ook aanwezig?” Ik heb zo’n duister vermoeden van niet.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nee dus, Schnoebel, dat heeft U goed ingeschat. Helemaal niets, niente.
   Kunt U nagaan, wat die vriendschappen onder bn’ers helemaal waard zijn.
   De goeie man is dood, dus….uit het oog, uit het hart, hè…..Véél te druk met hun eigen PR besognes.
   Zelf kende ik de man helemaal niet, althans, niet persoonlijk, maar je kunt er ook heen gaan vanuit het oogmerk de strijd te willen symboliseren, dus dat heb ik gedaan.
   Zelfs Ebru, met al haar gehak op ‘Islamitische beperkingen’ en dergelijke vond het kennelijk niet nodig. Zit bij haar dus ook niet diep, die strijd!
   Holland op z’n smalst, ook in de bn- wereld, zullen we maar zeggen.

   Like

  • Nee, trouwens met filmmaker Eddy Terstall heb ik weleens een meningsverschil gehad in het Oosterpark. Ik moest meer respect hebben voor moslims want daar waren ook hele goeie bij. Omdat ik de koran openlijk bekritiseerde. Hij was vol van zijn films en ik van mijn gedichten en schilderijen.

   Like

 16. schnoebel zegt:

  @Theresa Geissler
  Sommigen van hen verkopen zich nog steeds als ‘vriend’ van Theo. Ik denk echter dat zij bang zijn vereenzelfigd te worden met de PVV. Want van die partij nemen diversen van die ‘vrienden’ voortdurend afstand. Ook zo’n Ebru, die het islamitisch extremisme aan de kaak stelt (ja het extremisme maar niet de islam!), noemt de PVV-aanhang: “PVV-gekkies.

  Like

  • sylvia Groot zegt:

   Was dat het enige dagblad??
   Als je alleen naar de dagbladen kijkt, dan zijn er 13 landelijke en 18 regionale, waarbij de regionale vaak meerdere edities hebben.
   Op de tv heb ik niet 1 programma kunnen ontdekken dat de herdenking aankondigde.

   Like

 17. Theresa Geissler zegt:

  Het was dat ik vanmorgen in het OLVG moest zijn en dus al bijtijds in de trein zat.
  Mijn aandacht, Webmaster E.J. en medereageerders, werd getrokken door de column van Jan Dijkgraaf in de SPITS die als titel had: “Een paar vragen.”
  Die paar vragen behelsden, behalve het vraagstuk waarom uitgerekend de hystericus Erwin Olaf de WA- beeltenis voor de nieuwe Euromunt moest ontwerpen en het mysterie waarom de familie v. A. weigert, de deuren te openen voor de Commissie Herkomst Gezocht in verband met mogelijke kunstschatten van voormalige Joodse Eigenaren, het volgende: Ik citeer:
  “Over warme banden gesproken: Zou er in die Oude Kerk in Delft, bij de herdenkingsbijeenkomst van Prins Friso Zaterdag ook nog iemand, al was het maar heel eventjes, hebben stilgestaan bij 2 November 2004 toen een uitwas van de door de Oranjes zo bejubelde multiculturele samenleving Theo van Gogh het leven kostte? En mag ik iets vinden van de datumkeuze van die Friso-herdenking? Qua je had het ook een weekje eerder of later kunnen doen, wegens je fatsoen?”
  En na het stellen van nog enige vraagjes besluit Dijkgraaf zijn column met:
  “Olaf. Willem-Alexander. De Oranjes. (De wachtgeldpiet.) Is dan werkelijk iedereen de schaamte voorbij?”
  Nu,dat is precies, wat wij ons hier afvragen, nietwaar? Hartelijk dank, Jan Dijkgraaf, dat U zo vriendelijk was, deze wantoestand onder de aandacht te brengen.
  Er bestaan nog gewetensvolle journalisten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s