Salafisten in Oostenrijk: de haatpredikers van hiernaast

Screenshot_4

De Oostenrijkse Salafistische terrorist Mohamed Mahmoud steekt zijn paspoort in brand

Er leven meer dan een half miljoen moslims in Oostenrijk, het grootste deel van hen in de hoofdstad Wenen. Velen gelden als gematigd, lijken goed geïntegreerd te zijn. Een foutieve inschatting. Want onder de moslims wordt een bijzonder radicale stroming in de islam steeds belangrijker: het Salafisme. Aanhangers van de “enige ware gemeenschap van gelovigen in de islam” wijzen alles wat westers is consequent af. Gokken, prostitutie en feesten beschouwen ze als uitwassen van het maatschappelijke zedenverval. Doel is de oprichting van een islamitische godstaat met de sharia als wetboek – eventueel ook door het inzetten van geweld.

Met eenvoudige antwoorden op alle levensvragen worden overwegend jonge mensen op zoek naar erkenning in de samenleving aan de haak geslagen. De propaganda is in grote hoeveelheden te vinden op sociale internetplatforms zoals Facebook of YouTube – daar dus, waar de doelgroep zich ophoudt. Schijnbaar onschuldige informatiekraampjes op straat maken eveneens deel uit van de propagandastrategie. Gratis exemplaren van de koran dienen om een gesprek aan te knopen, later dan als deuropener in de moskeeën. Nauwelijks een andere groepering binnen de islam groeit daarom zo snel als het Salafisme. Deskundigen schatten het aantal Salafisten in Duitsland op tussen de vijf- en tienduizend, in Oostenrijk zijn het vermoedelijk duizend. Een exact aantal wordt door de binnenlandse veiligheidsdienst geheim gehouden.

Wenen is het centrum van de Salafisten

Nog maar enkele weken geleden kwamen vooraanstaande Salafisten in Wenen bij elkaar. Officieel om geld in te zamelen voor Syrië. Al snel werd echter duidelijk dat het niet ging om een benefietmanifestatie voor de noodlijdende bevolking, maar voor radicaalislamitische Allahstrijders. Want twee van de belangrijkste figuren op de bijeenkomst waren bekende haatpredikers. Abu Dujana en Abu Abdullah uit Duitsland. Tijdens hun optredens roepen ze er openlijk toe op om in de gewapende strijd naar Syrië en Egypte te trekken. Moslims en christenen zouden zich al jarenlang in oorlogstoestand bevinden, de tijd van de eindstrijd zou dichterbij komen.

De twijfelachtige benefietmanifestatie werd gehouden in een ruimte van de Turkse vereniging ATIB in Wenen-Favoriten. Pas wanneer de verhuurder door de talrijke berichten in de media onder druk komt te staan, worden de haatpredikers het huis uitgegooid. De groep wijkt uit naar de Altun-Alem-moskee in de Leopoldstadt. Exploitant is de Oostenrijks-Bosnische vereniging Sandžak. Deze wordt al langere tijd geobserveerd door de autoriteiten, omdat daar regelmatig bijeenkomsten zouden plaatsvinden tussen Salafisten uit het Duitstalige gebied en Bosnië.

Ideologie, strategie en ontmoetingsplaatsen van de radicale islamieten

Ook FPÖ-TV is naar deze moskee gegaan. Omdat daar vertegenwoordigers van de media waren aangevallen toen de haatpredikers hun inzamelingsactie voor Syrië hielden, filmde het tv-team in het geheim vanuit de auto. Het bijna zes minuten durende filmpje toont de ideologie, de strategie en de ontmoetingsplaatsen van de Salafisten in Oostenrijk. Ook valt de vloeiende overgang tussen ogenschijnlijk vreedzame moskeegangers in Wenen en Allahstrijders in het Nabije Oosten op.


Austro-terrorist als voorbeeld voor Jihadisten

In een andere keldermoskee in Wenen-Josefstadt verkeerde Mohamed Mahmoud, ook bekend onder zijn strijdnaam Abu Usama Al-Gharib. De Oostenrijker van geboorte met Egyptische wortels werd in 2008 vanwege de vorming en bevordering van een terroristische vereniging tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld. Na zijn vrijlating zette hij zijn strijd tegen “ongelovigen” voort, eerst in Duitsland, daarna, na zijn uitwijzing, in Egypte. Midden maart 2013 dook er een video op internet op, waarin hij zijn paspoort verbrandde en opnieuw met terreur dreigde. Op dit moment bevindt Mahmoud zich in Turkse gevangenschap en eist uitlevering aan Oostenrijk. Of het hiertoe zal komen, is nog onduidelijk. Vast staat in ieder geval dat de Salafistische scene door personen en haatboodschappen zoals Mahmoud geïnspireerd en geïnstrumentaliseerd wordt. Zij scheppen behagen in het verzet tegen het Westen, in de heilige oorlog – tegenwoordig in Syrië of Tsjetsjenië. Weldra misschien ook hier bij ons.

Bron:
http://www.unzensuriert.at/content/0014311-Salafisten-sterreich-Die-Hassprediger-von-nebenan

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", Islam, Islamisering, Moslims, Oostenrijk, Rotzakken, Salafisten, Taqiyya, Terrorisme. Bookmark de permalink .

17 reacties op Salafisten in Oostenrijk: de haatpredikers van hiernaast

 1. Tom Hendrix. zegt:

  WANNEER SCHOPPEN WE DAT HAATTUIG EINDELIJK EENS EUROPA UIT! Ik begin het spuugzat te worden, met deze primaten! Het zijn geen mensen, maar gewoon primaten, niet meer of minder! En LINKS geilt op dit soort, zum kotzen!

  Like

  • Urbanus zegt:

   Ik begrijp je boosheid Tom en herken het zelf helaas ook. Met de dag ontwikkel ik meer anti-sympathie voor de aanhangers van islam. En dat komt vooral door de kennis die ik heb van deze perverse ideologie en de aanhangers die in Nederland een parallelle samenleving opbouwen, gehinderd door niemand. Surinamers, negers en ook de Polen die hier al wat langer zijn spreken gewoon onze taal en doen mee. Aanhangers van de beweging islam daarentegen niet. Het is het stichten van een parallelle samenleving en het zich laten onderhouden en uitzuigen van de gastheer. Precies zoals de islam en de hadith’s dit omschrijven. Maar ja, er iets van zeggen mag niet hè van onze linkse medemensen.

   Like

  • koddebeier zegt:

   Het beste is dat we links en de zgn. gutmenschen er ook gelijk uittrappen.

   Like

   • Urbanus zegt:

    Precies want dat zijn degenen die hier al geworteld zijn en het islamitisch fascisme faciliteren. Toentertijd dat het uit de hand liep waren dat de moffenhoeren…
    Kun je je bedenken dat ik vroeger ook links was 😉

    Like

 2. Peter Selie zegt:

  En toch, zijn we verplicht om er respect voor te hebben zo niet heeft “rechterlijke”vervolging plaats.

  In wat voor wereld leven wij?

  Like

 3. Urbanus zegt:

  Vielleicht auch bei uns?

  Nu woon ik in een tamelijk sjieke buurt van pauperstad Schiedam. In mijn straat geen haatbaard of haatdoek te zien, in het centrum op een steenworp afstand zijn ze talloos aanwezig, zeker tijdens de weekmarkt.

  Maar ook in mijn straat woont een salafistenfamilie. Familie omdat het meerdere mannen, vrouwen en kinderen zijn. Het aardige is dat hun pand twee voordeuren heeft, en er is weinig fantasie voor nodig om dan te verzinnen dat de mannen een andere voordeur gebruiken dan de vrouwen. De baarden mogen post ontvangen want een nummer bij hun brievenbus, de vrouwen kennelijk niet. De hele dag zijn de gordijnen hermetisch gesloten en door de kieren zie je dat er zowat de hele dag fel TL-licht brandt. Laatst kwam ik de haatbaard tegen bij de plaatselijke AH hij keek mij agressief aan en herkende mij niet. Als ie in de deuropening staat en je loopt toevallig voorbij als buurtgenoot lacht ie vriendelijk. Vraag me dan af wat ze van plan zijn in deze buurt. Ook vanwege het vele bezoek van gasten uit België. En dan hetzelfde tafereel. In de straat knikken ze vriendelijk naar je maar zodra je ze een paar honderd meter verderop in de auto tegenkomt kijken ze je aan met de dood in hun ogen.

  Gelukkig zit de AIVD er bovenop 🙂

  Like

  • Urbanus zegt:

   Ohja… en dan die invalidenkaart om klakkeloos je auto overal gratis te stallen. Valt dat anderen ook op dat er heel van leden van de islamitische beweging een invalidenkaart bezitten en toch ogenschijnlijk zeer mobiel zijn als ze een stap uit het voertuig zetten? Dan moet ik opeens de link leggen naar die islamitische keuringsarts in Rotterdam die helemaal geen arts bleek te zijn en…. de bedoekte dames achter het gemeenteloket.

   Like

  • koddebeier zegt:

   AIVD slaapt rustig verder, hoor. 🙂

   Like

   • Urbanus zegt:

    Inderdaad, waarachijnlijk omdat bepaalde machten aangeven hier liever geen aandacht aan te besteden. Want het is geen gevaar voor de democratie toch?

    Like

 4. bigljohn zegt:

  Waar je omgaat (Islam in dit geval) raak je mee besmet. Vele hooggeplaatsten (ook in ons land) willen dit niet beseffen, en sleuren ons langzaam maar zeker naar de afgrond. De besmetting heeft al zodanige vormen aangenomen, dat de rottingslucht van het bederf zich al door heel Europa verspreid heeft. En het gaat maar door, en door, en door. Ongeacht wat voor titel die Islamieten zich aangemeten hebben, in dit geval de Jihadisten. Een Islamiet blijft een Islamiet. Door de Duivel geinspireerd om de wereld naar de verdoemenis te helpen. Het is niet de vraag of we naar de slachtbank gaan, maar wanneer. Want ik zei het al eerder, een weg terug is er echt niet meer. Het is niet anders. Het zal misschien onze tijd wel zal duren. Maar ocharme onze kinderen en kleinkinderen !

  Like

 5. luckybee zegt:

  Ook de moskee dat bij ons in de buurt gebouwd word, en bijna klaar is,is een Salavistische moskee van Al Fath.Hoek laan van London en de M.H.Trompweg in Wielwijk.Dordrecht.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  De bezetting van Europa is in volle gang !!!.
  De regering zegt; er is niets aan de hand slaapt u rustig verder.

  Like

 7. Willie zegt:

  Hij steekt zn paspoort in brand ??? Waarom steekt hij ZICHZELF niet in de fik ??? Opgeruimd staat netjs

  Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Op dit moment bevindt Mahmoud zich in Turkse gevangenschap en eist uitlevering aan Oostenrijk.

  Het westen haten, maar wel uitlevering “”eisen”” aan Oostenrijk? Moet het nog duidelijker gezegd worden? De mosselman (gematigd of extreem, maakt allemaal niet uit) is alleen hier om dat te halen wat 1400 islam niet heeft kunnen bereiken. Namelijk, vrijheid (om te misbruiken), maatschappelijke rust (om nadien als de tijd rijp is deze te verstoren) en last but not least en zolang het nog duurt, grote hoeveelheden gratis geld.

  Like

  • Marijke zegt:

   Dat zou wel vreemd zijn: uitlevering aan Oostenrijk, aangezien hij zijn Oostenrijkse paspoort verbrand heeft. Maar ik kijk nergens meer van op eigenlijk.

   Like

   • Maloch zegt:

    Beter; Uitlevering aan Wenen.
    Die stad heeft zekers een bepaalde betekenis voor die gasten.

    “Er leven meer dan een half miljoen moslims in Oostenrijk, het grootste deel van hen in de hoofdstad Wenen.”
    Met het ‘zwaard’ is het hen nooit gelukt maar er zijn meerdere manieren om hetzelfde te bereiken.
    Al is de aanval op Wenen/Europa destijds afgeslagen, de strijd erom is nooit verdwenen.
    Wij zouden nooit moeten verzwakken op dat gebied. Dat doen zij ook niet.
    Ookal zitten er eeuwen tussen.

    Like

 9. Pingback: Schokkende video: “Oostenrijkse” Jihadist executeert gijzelaar met kopschot | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s