“Weg met de sluier!”

Screenshot_28

Chahdorrt Djavann

Voorstanders van de niqaab en boerka moeten het 71 pagina’s tellende boekje ”Weg met de sluier!” van Chahdorrt Djavann lezen. Een Iraanse vrouw die tien jaar lang, na de machtsovername opgelegd door de Iraanse Ayatollah dictatuur, gebukt ging onder het dragen van de niqaab. Maar al zou je deze tevreden met zichzelf zijnde multiklutsers zover krijgen dat ze de moeite namen, dan nog zal het vermoedelijk paarlen voor de zwijnen zijn. Hieronder een korte weergave uit dit, althans voor mij, indrukwekkende aanklagende pamflet:

Het is onmogelijk niet de doordringende, priemende blik te zien van mannen in islamitische landen. De wellustige, ongeoorloofde,  glurende blik, de blik die dwars door de sluier heen kijkt. En de terechtgewezen meisjes, want ondanks hun sluier en aan het oog ontrokken lichaam hebben ze de ongeoorloofde blikken aangetrokken. De angst voor de blik en de gevaren die deze inhoudt, wordt de dochters door de moeders ingeprent. Meisjes worden al vanaf de vroegste kinderjaren vertrouwd gemaakt met het idee dat hun bestaan een bedreiging vormt voor de jongens en de man, die bij het zien van een deel van hun huid of haar elke zelfbeheersing kunnen verliezen. In de meest traditionele milieus blijven de moeders dezelfde van generatie tot generatie overgeleverde dogma’s herhalen. Vreesachtig als ze zij , zijn ze bang te breken met de godsdienstige heerschappij, bang de schakel die hen hun identiteit verleent te verbreken en durven ze de mening van de andere moeders in hun gemeenschap niet te trotseren. Ondanks het sluieren van de vrouw richten verkrachting en prostitutie in de moslimlanden verwoestingen aan. Pedofilie is er wijdverbreid, want al is een vrijwillige seksuele relatie tussen twee ongehuwde volwassenen verboden en al wordt deze door de wetten van de islam streng gestraft, er is geen enkele wet die kinderen beschermt. En er zijn in deze landen voldoende aan zichzelf overgelaten kinderen om op te draaien voor de dringende seksuele behoeften van de mannen.

Screenshot_27

Wie heeft het recht te spreken over de schaamte in een schandelijk, gesluierd lichaam, de angst in een schuldig lichaam te leven, schuldig omdat het bestaat? Wie heeft het recht te spreken over deze schuld, deze ingeboren schuld? Misschien degenen die al vóór hun tienerjaren de traumatische gevolgen van de islamitische dogma’s hebben ondervonden. Maar juist zij die de blikken van de mannen in hun familie, van de andere mannen en van hen die hen van buitenaf beschouwen als vreemde zombies, op zich gericht voelen, hebben noch het recht noch de kracht om te spreken. Ze hebben meegemaakt hoe vernederend het is geen man te zijn en de sluier, deze wandelende gevangenis, te dragen als een brandmerk, de gele ster van het vrouw-zijn. Het vernederende, schandelijke lichaam van de vrouw, die bedreigende, vuile, onzuivere bron van onrust en angsten, die bron van onbehagen en zonde, dat ongezonde, begeerde, gewenste en verboden voorwerp, verborgen en blootgesteld, opgesloten, verkracht, draait als een schim om de man heen. Het lichaam van de vrouw is een lustobject dat wordt verborgen, gedenigreerd, een beetje als een seksueel hulpmiddel waarvoor je je schaamt dat je het gebruikt. Vanaf hun kinderjaren voelen deze gesluierde meisjes zich schuldig, net als de slachtoffers van een verkrachting. De gewelddadigheid die ze hebben ondergaan, lijkt inderdaad op een verkrachting, ze is een vorm van verkrachting. Een voorvaderlijke verkrachting waarvan islamitische moeders het stempel dragen en dat zij op hun beurt op het lichaam van hun dochters drukken. Een voorvaderlijke verkrachting waarvoor de moeders goeddeels verantwoordelijk zijn. De islamitische dogma’s overgeleverd door de moeders, overgenomen door de kinderen, krijgen een intrinsiek karakter, alsof ze van binnenuit komen en niet van buitenaf zijn opgelegd.

Screenshot_26Een ieder die volhoudt dat het dragen van een de hoofddoek, sluier, niqaab en boerka gerespecteerd en getolereerd dient te worden, is inderdaad of een domkop, of een laffe kruiperige ploert die zich koestert in de behaaglijke warmte van het erbij horen en loopbaan en aanzien een hogere prioriteit geeft dan het bewandelen van de moeizame weg van het ontrafelen van recht en onrecht.

Het boekje is o.a. te koop bij bol.com

Door
Guus Velraeds
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam. Bookmark de permalink .

11 reacties op “Weg met de sluier!”

 1. Het “schuldig-aan-je-eigen-lichaam-aspect” van de vrouw in de islam wordt hier scherp onder woorden gebracht.
  Goed werk, Guus.

  Like

 2. Theodoor zegt:

  Prachtig zo’n dappere mooie vrouw en prachtig wat er uit haar brein is ontsproten.

  Stapelgek wordt je van de elite hier.
  Er waren toch vrouwelijke politici hier in Nederland die ook met een sluier hebben gelopen om erbij te horen, in ieder geval een muts van de PvdA. Dom, dom, dom!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, het is gewoon belachelijk, krankzinnig en misdadig!
   Aan die solidaire sluierdraagsters zou je eigenlijk geen woord moeten vuil moeten maken; zoveel misdadige onnozelheid verdient geen aandacht.
   Toch laat ik me er telkens weer toe verleiden, met als uitgangspunt: Dit is geen solidariteit, maar sekse-verraad!
   En ze zijn -wat U al zegt- te stóm om het door te hebben! DAT maakt je zo razend!

   Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Boekje is eigenlijk een pamflet en verscheen voor het eerst bij Uitgeverij Contact in 2004.
  ISBN902541818x Eerste drie zinnen:
  Ik heb tien jaar een sluier gedragen.Het was de sluier of de dood. Ik weet waar ik het over heb.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Er staat geschreven dat je het Evangelie over dehele wereld moet verkondigen. Maar er staat nergens in de Bijbel geschreven, dat je je bekeerlingen naar huis moet/mag mee nemen, maar daar laten waar ze thuis hoorden in de Klimaal waar in ze gewend zijn.

  Like

 5. Bob Fleumer zegt:

  Dat islamitische mannen niet collectief zelfmoord plegen is mij een raadsel, ze zijn geboren uit een VROUW!!!!

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  ?????

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  De vraagtekens waren niet voor jou bedoeld, Bob.

  Like

 8. Willie zegt:

  Als die kerels daar zich niet kunnen ”inhouden” , simpele manier , : LAAT U CASTREREN !!!!!
  Uw vrouwen, kamelen ,geiten enz zullen U eeuwig DANKBAAR zijn (nu tellen die toch alleen maar als een gat waar ze hun kwakkie in kwijt moeten ,) VETZAKKEN !!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s