Jonge christenen beschermen Mariakerk in Zaytoun tegen aanval van de Moslimbroeders

Screenshot_18

In Caïro kwam het opnieuw tot een aanval door Moslimbroeders op een kerk. Een protestoptocht van islamitische studenten, die dichtbij de Moslimbroederschap staan, leidde op Allerheiligen rechtstreeks van een nabijgelegen moskee naar de Mariakerk van Zaytoun. Daar probeerden de radicale islamieten de kerk binnen te dringen. Ze konden echter door jonge christenen tegengehouden worden.

De kerk ligt in het oostelijke deel van Caïro en is bekend in heel Egypte, omdat daar 45 jaar geleden een Maria-verschijning zou hebben plaatsgevonden. De moslims wilden de kerk bestormen. Jonge christenen blokkeerden de moslims en konden het binnendringen voorkomen. Bemiddelingspogingen konden de situatie na enige tijd tot bedaren brengen. Bij een vergelijkbare bestorming door moslimbroeders op 20 oktober van de Mariakerk van al-Waaraq werden vijf christenen gedood.

De protestoptocht van de radicale islamieten werd vastgelegd op video en op internet gepubliceerd. Ze trokken van de moskee naar de kerk en schreeuwden leuzen tegen de Koptisch-orthodoxe patriarch Tawadros III.. Ze trokken een christelijk spandoek van de kerk en besmeurden de buitenmuren met antichristelijke leuzen tegen de patriarch, de Kopten en het leger.

Screenshot_20

Zoals Egyptische bronnen berichten, zou het al langere tijd gebruikelijk zijn dat moslims na het vrijdagsgebed in een protestoptocht naar een kerk trekken en antichristelijke beledigingen brullen. Afgelopen vrijdag waren de islamitische demonstranten echter duidelijk agressiever dan anders. De Moslimbroeders zijn afkomstig van de el-Aziz Bellah-moskee, die bekendstaat als het centrum van de verboden Moslimbroederschap.

De politie arresteerde één man in Zaytoun, die in zijn huis meer dan 100.000 posters en folders tegen het leger en de christenen bewaarde. Of er een verband bestaat met de protestoptocht van de Moslimbroeders, was niet duidelijk.

Net zoals de Mariakerk van al-Waaraq is ook de Mariakerk van Zaytoun in heel Egypte bekend. Op 2 juni 1968 verscheen Moeder Maria op de koepel van de kerk. Sindsdien is de kerk het doel van talrijke pelgrims. Er komen niet alleen christenen uit de hele Nijldelta naartoe, maar ook veel moslims, waar de radicale islamieten zich bijzonder aan ergeren.

Video:


Bron:
http://katholisches.info/2013/11/02/junge-christen-schuetzen-marienkirche-von-zaytoun-vor-angriff-der-muslimbrueder/
Auteur: Giuseppe Nardi

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Christendom, christenhaat, Christenvervolging, Egypte, Islam, Kopten, Moslimbroederschap, Moslims, nieuw fascisme, Religie, Rotzakken. Bookmark de permalink .

10 reacties op Jonge christenen beschermen Mariakerk in Zaytoun tegen aanval van de Moslimbroeders

 1. catherine zegt:

  Tjaa, het is een vrouw he, die Maria. Het is helegaar niet de moslimse bedoeling dat je die MAria-energie in je zelf aantreft en haar ONTHULT. ZIj verbergen hun Maria’s in zwarte lappen en hersenspoelen hen met haat en mishandeling en voila; de kooi van angst sluit zich in het brein. Zo’n vrouw vindt nooit meer haar eigen kracht en wordt een energie die in de maatschappij geen kracht kan uitoefenen. Zo’n samenleving gaat ten onder aan geweld.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Zeker. Hoewel ik, als ex- katholiek-vol-jeugdtrauma’s allerminst gecharmeerd ben van het Maria-dogma.
   Het is oneerlijk, omdat het biologisch gezien onmogelijk is. Geen vrouw kan zijn als Maria -volgens het dogma.
   Dat wordt duidelijk getoond in een film die ik ooit zag, met Michael Douglas als plaatselijke priester en Armin Mueller -Stahl als Duits kerkelijk deskundige van het Vaticaan.
   In die film ijvert de priester voor heiligverklaring van een gestorven weduwe, die voor de gemeenschap veel goed heeft gedaan en in wier omgeving zich ook mirakels hebben voltrokken. Het dorp steunt hem van harte in zijn streven. De hoge kerkelijke functionaris, die gestuurd wordt om de zaak te beoordelen is echter sceptisch (wat hij op zichzelf natuurlijk wel zijn moet) en bovendien vol dédain over ‘dat huisvrouwtje.’ Op een gegeven moment zegt hij zelfs: “Maar ze is toch getrouwd geweest. Hoe kan ze dan heilig verklaard worden?”
   Volgens hem kon dat dus eigenlijk al niet, omdat ze geen MAAGD was, begrijpt U?
   Kijk, dat heb ik dus tegen dat Maria-dogma. Het is wèl typisch de R.K. kerk.

   Like

   • catherine zegt:

    Dit is de grootste misvatting die gepropageerd is door de patriarchale machtsstructuur binnen de religies; “de Maagd MAria” gaat over de EIGEN Yin energie die verborgen is in jezelf. Die moeten wij zelf wakker kussen c.q. “penetreren” met onze Yang (wil). De Maagd moeten wij zelf handen en voeten geven, het is de metafoor voor onbaatzuchtige Liefde. Wakker worden, Theresa!

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Het spijt me wel, maar ik zou niet weten, waarom ik op dit punt wakker zou moeten worden: Het is het patriarchale geredeneer waar we in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben en in de onbaatzuchtige liefde geloof ik so wie so niet. Dat laatste voeren de fundamentalistische Mormonen ook aan, met dien verstande, dat dat ‘onbaatzuchtig’
    alleen voor de vrouwen geldt: De mannen krijgen alles twee- drie- en vierdubbelop! Koestert U zich vooral in de waarheid van Yin en Yang en wat dies meer zij, als U zich daar wèl bij voelt, maar dít is dus MIJN waarheid.
    De bijbel laat ik me ook door niemand door de strot duwen dus waarom dit dan wel?

    Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Ik kom elk jaar in Kevelaer. Maria bedevaartsoord even over de grens in Duitsland. De laatste jaren signaleer ik steeds meer vrouwen met hoofddoeken in de diverse Maria kapellen en kerken. Ook zie ik dat deze vrouwen kaarsen opsteken en in gedachten stilstaan bij het Maria beeld. Dit betekent overduidelijk dat er bij deze vrouwen een behoefte is op een of andere manier rust, wellicht genade te vragen en vinden bij de Moeder Gods.

  http://www.kennislink.nl/publicaties/maria-voor-moslimas

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Zal best. Die vrouwen denken natuurlijk, dat ze ècht maagd was.
   En zelf zijn ze dusdanig verwrongen, dat ze dat zelf maar al te graag gebleven waren.. Nog te begrijpen óók als je lichaam, je seksualiteit niet eens van jou is, maar van je man. Wat moet je er dan mee? Daar staan ze zelf volledig buiten. Ze zijn er bang voor en kunnen er toch niet van genieten, dat kan ik begrijpen.
   Als je vrouwen de eigen seksualiteit tóch ontzegt, dwing ze dan ook niet, te trouwen; dat staat gelijk aan een stuk vee verkopen aan de hoogstbiedende!

   Like

 3. luckybee zegt:

  Zo te zien heben de jonge Christenen de Dhimitude afgestrijft. Nu nog de Maria verering. want dit heeft Jezus Christus over Maria gezegd.
  Matthéüs 12,46-50

  De verwanten van Jezus
  46 En als Hij nog tot de scharen sprak, ziet, Zijn moeder en broeders stonden buiten, zoekende Hem te spreken.

  47 En iemand zeide tot Hem: Zie, Uw moeder en Uw broeders staan daar buiten, zoekende U te spreken.

  48 Maar Hij, antwoordende, zeide tot dengene die Hem dat zeide: Wie is Mijn moeder, en wie zijn Mijn broeders?

  49 En Zijn hand uitstrekkende over Zijn discipelen, zeide Hij: Ziet, Mijn moeder en Mijn broeders.

  50 Want zo wie den wil Mijns Vaders doet, Die in de hemelen is, dezelve is Mijn broeder, en zuster, en moeder.

  Like

 4. Edwin Lauxen zegt:

  Muslim Brotherhood Plan Exposed! | Erick Stakelbeck | It’s Supernatural with Sid Roth

  Like

 5. Th.M. van Baarle zegt:

  Je moet natuurlijk door de Evangelische humbojumbo van Sid Roth heenkijken. Wat Erick Stakelbeck vertelt is waard om aandacht aan te besteden. Wat hij beschrijft voor de US gaat evenzo op voor West Europa en veel andere plaatsen in de Wereld.
  Een deel van onze centjes die we betalen aan de pomp bij het tankstation vloeien via de oliestaten naar de Moslim Brotherhood.
  Hoewel je het niet zou denken, gelet op de talloze gewelddadigheden van terroristen in Afrika en Azie,zijn moslims heel geduldig. Het beleid, zoals gepland in HET PROJECT voltrekt zich gestadig. Als we geen weerwerk leveren zal de hegemonie van de islam onafwendbaar worden. De invasie van de 5e colonne is al zeer ver gevorderd.
  Laten we dat allemaal willoos over ons heen komen? .

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  Ik ga hier niet in discussie over Maria en aanverwante kwesties, daar blijf ik als protestant neutraal over. Ik heb wel degelijk de schurft, aan de vieze HAATJURKEN, die de christenen en andersdenken, zonder met de ogen te knipperen WENSEN TE VERMOORDEN. Kerken vernielen hoort daar ook bij. Maar deze MOSLIMS, maken wel MISBRUIK van ONZE DEMOCRATIE om WEL in NEDERLAND te EISEN DAT ER MOSKETEN DIENEN TE KOMEN! En dankzij de 5e colonne van met name LINKS, krijgen ze het ook nog voor elkaar. Wat zouden deze moslims ervan vinden, als er wat HAATHUTTEN van hen in België en Nederland in de fik worden gestoken! Nou geloof maar dat dan de wereld te klein is. Dit alles hebben we te danken, aan de MOSLIMKONTLIKKERS van politici, die in 1975 instemden met de verraders-resolutie van Straatsburg. Stik maar islam!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s