Nederland, het armenhuis van Noordwest-Europa

ThOh6jmKoopkracht van de Europese burgers

Twee landen springen er uit. Noorwegen en Zwitserland doen het beduidend beter dan de landen in de EU en/of de euro. Duidelijker kan het argument tegen de EU en de euro niet weergegeven worden.

Het land binnen de EU dat het als geheel het beste doet is Denemarken en die hebben niet de euro. Daarnaast zijn er slechts bepaalde stadsregio’s die er positief uitspringen; Londen, Parijs, Frankfurt, Stuttgart, München, Wenen, Kopenhagen, Gothenburg, Stockholm, Turku en Helsinki.

Als je naar de Scandinavische landen kijkt valt op dat het in de twee landen die de euro voeren minder gaat, en dat het in dat ene land dat óók buiten de EU gebleven is verreweg het beste gaat. Al zal dat ook iets met Noorwegen´s overvloedige olievoorraden te maken hebben.

En als je wat verder kijkt valt ook op dat Nederland er negatief uitspringt in vergelijking met Noordwest-Europa. Het gebied rond Amsterdam kan zich nog net meten met het Franse en Duitse en Noord-Italiaanse platteland. Midden-Nederland zit op het niveau van Ierland, Noord-Spanje, Midden-Italië en de achtergebleven gebieden in de voormalige DDR en dat deel van Finland waar geen mensen wonen, maar rendieren. Noordoost-Nederland zit op het niveau van Zuid-Italië, Midden-Spanje, Zuid-Cyprus en de stadsregio rond Athene.

België doet het een stuk beter dan Nederland, en zeker Vlaanderen, en de landsgrens is scherp afgebakend.

Ik vind het behoorlijk schokkend, we donderen op alle lijstjes naar beneden en we zijn hard bezig het armenhuis van Noordwest-Europa te worden.

Door:
Fubar

Bron:
http://fubarfubar.blogspot.nl/2013/11/koopkracht-van-de-europese-burgers.html

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Nederland, het armenhuis van Noordwest-Europa

 1. Republikein zegt:

  Het is hier een eldorado!Crisis?

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   Natuurlijk weer volgelingen van MO de PEDO PROFEET! Dat kunnen ze als de beste, de moslims, stelen, liegen, bedriegen, bedreigen en moorden! Mag van hun HAATBOEK de koran!

   Like

 2. luckybee zegt:

  Niet vergeten dat de Nooren ondanks hun socialistische regering, Noord zee olie hebben.En wat de Zwitsers betreft,bij hun leven vele olie scheiks met hun olie dollars, in Zwitserkand.Of dat goed is voor de toekomst van hun land is nog de vraag. Maar toch ben ik het eens over de zelfsbeschikkingrecht voor ons Europeanen.

  Like

 3. Ekster zegt:

  Iedereen met een beetje gezond verstand ziet dat het fout gaat. Dat is zo duidelijk als wat, zou je denken. Maar kennelijk heeft nog steeds niet iedereen het in de gaten want hoe is anders te verklaren dat D66, de grootste anti-onspartij, trouwe steunpilaar van de EU en het huidige kabinet, zo veel stemmen wint? Het is een onverdraaglijke gedachte, maar er zijn nog altijd hele volksstammen die vierkant achter de EUSSR staan. Op die manier gaan we ten onder, zoveel is duidelijk.

  Like

 4. Mr Talkie zegt:

  Sorry,ik kan het maar niet nalaten om de onderstaande filmpjes….
  Voor de zoveelste maal te plaatsen…ik word zo langzamerhand helemaal gek van alles waar,
  het woord of de letters EU in voorkomt..

  Like

 5. Tiemen Veenstra zegt:

  Geen nood! Onze doortastende leiders zijn druk bezig ‘de noodzakelijke maatregelen te nemen’. Er wordt flink bezuinigd -weliswaar op de burger en niet op de overheid, maar je moet toch ergens beginnen- en over twee maanden worden we ongelimiteerd verrijkt met hoogwaardige kenniswerkers uit Oost-Europa. Bovendien wordt ons land internationaal op de kaart gezet met de vredesmissie in Mali en de diplomatieke successen van Timmermans en consorten.

  Geloof me nou mensen, na het zuur komt heus het zoet! 😦

  Like

 6. Henk der Niederländer zegt:

  Grote armoede in Nederland. Dat was dus bekend, maar dat die opvreters in Den Haag dan nog vinden dat ze de rest van de wereld ook nog eens aan het eten willen houden (niet met hun eigen geld uiteraard) maakt duidelijk dat we met een stelletje grafcriminelen te doen hebben.

  Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  Natuurlijk gaan we verarmen. Goed stuk van U Fubar. Maar de oorzaak= een COMMUNISTISCH GEDROCHT de EUSSR, en de waardeloze munt de EURO. We verarmen niet alleen, we hebben ook NIETS meer te ZEGGEN, in ons eigen NEDERLAND. MARX RUTTE, heeft daarvoor gezorgd, door het tekenen van het WURGCONTRACT ESM!! We zijn nu gewoon een provincie van het VIERDE RIJK=EU te Brussel. Het is om te kotsen! O ja, we hebben nu al een staatsschuld van Euro 35.000,- per persoon in Nederland. HET KOMT NIET MEER GOED! MET GEEN DANK AAN DE PVDA,CDA,VVD en D66.

  Like

 8. Roni Thome zegt:

  De EURO heeft van de EURO zone een pesthuis gemaakt. Iedereen die zijn verstand had gebruikt en geen Ja en Amen zei tegen de regenten uit Brussel komt nu goed uit. Wij lieten ons massaal bedriegen. Wij kwamen niet voor onze rechten als vrije mensen en vrij volk. Wij vertrouwden ons (waarschijnlijk uit puur laksheid) op beloftes van louche zwendelaars die destijds de regering Kok hadden bevolkt. Wij betalen nu een zware tol voor de grove fouten uit het recente verleden. Nederland zal NOOIT meer uit de crisis en armoede uitkomen zolang ze niet kiest voor vrijheid en onafhankelijkheid: daar hoort de Gulden bij.

  Like

 9. Rudi zegt:

  Wat ik graag zou willen weten, is welke maatstaven er werden gehanteerd (de prijs van grond, woning, voeding en energie, gemiddeld loon, gemiddelde belastingdruk, werkloosheidscijfers…). Want wat mij opviel, was dat de Waalse provincie Henegouwen, ondanks het decennialange infuus van de EU de armste provincie van België met een torenhoge werkloosheid, dezelfde kleur heeft als de regio Amsterdam.
  Misschien moest ik maar eens een berichtje sturen naar Fubar.

  Dat Nederland zo slecht scoort, verbaast me enorm. Jullie hebben maar één parlement, geen wafelijzerpolitiek en hoeven geen disproportioneel leger duimendraaiende ambtenaren in Wallonië en politici van de straat te houden. Het Belgische overheidsapparaat consumeert 51% van het BBP, wat je reinste waanzin is!
  Sorry als ik dat verkeerd zie, beste reageerders.

  Like

 10. Theodoor zegt:

  Ja, dit wisten we toch al zo’n beetje!
  Wat ik verontrustend vind dat het Aziatische land Turkije ook gemeten is bij Europa.
  Een slecht voorteken.

  Like

 11. Seculiere zegt:

  Wow, Vlaanderen diep rood gekleurd 🙂

  Like

 12. Fubar zegt:

  Beste Rudi,

  Ik las ook je comment bij E.J. Bron. Over Henegouwen oa. Ik zag deze kaart gister op twitter voorbijkomen. Onderaan staat van welk bedrijf het afkomstig is. Ik heb even op hun website rond zitten neuzen nav. jouw vraag. Dit komt denk ik het dichts in de buurt van een antwoord:
  “The study draws on statistics on income and tax levels, government benefits and forecasts by economic institutes. ”

  About the study

  Purchasing power is a measure of per-capita disposable income (including any received state benefits) after the deduction of taxes and charitable contributions. The study indicates per-person, per-year purchasing power levels in euros and as an index value. GfK purchasing power figures reflect the nominal disposable income, meaning that the values have not been adjusted for inflation. The study draws on statistics on income and tax levels, government benefits and forecasts by economic institutes.

  GfK purchasing power is used by the population for consumer purchases as well as recurring monthly expenses such as rent, energy costs, contributions to private retirement funds and insurance policies as well as other expenses such as traveling and transportation costs.

  The GfK Purchasing Power Europe study is calculated annually for 42 European countries, providing comprehensive coverage down to the level of municipalities and postcodes.

  Helaas zijn links hier in de comment-sectie niet klikbaar, dus om op hun website te komen moet je onderstaande even copy-pasten in je browser, dan kom je op de pagina waar ik bovenstaande stukje vandaan heb:

  http://www.gfk.com/news-and-events/press-room/press-releases/pages/purchasing-power-europe-2013-14.aspx

  Ik zal het ook nog even bij E.J. Bron plaatsen.

  Like

 13. rvraaij zegt:

  Jongens héél interessant hoe jullie naar ELKAAR verwijzen als “bron” , maar om dit als weergaven van koopkrachtverschillen te gebruiken is een serieuze misvatting. Ja Zwitserland heeft een hoog koopkracht bedrag in euro/CHF, maar wat kost een bierjte, of een brood? Vandaar dat er de “Purchasing Power Parity” index is die vergelijkt op basis van wat iets BINNEN een land ook kost. Zie: http://ec.europa.eu/eurostat/web/purchasing-power-parities/overview en https://en.wikipedia.org/wiki/Purchasing_power_parity

  Like

 14. Irene zegt:

  Deze lijst is voor Nederland voor een groot deel te verklaren omdat we met jaren van de extreem verziekende hypotheekrenteaftrek tot steeds hogere leningen en steeds onnodig dure huizen zijn gepushed. Waar vergelijkbare huizen net over de grens in Duitsland voor de helft van de prijs worden verkocht heeft Nederland nu de duurste gemiddelde huizen en de hoogste gemiddelde hypotheekschulden van de hele Europese Unie. Huizen horen helemaal niet zo duur te zijn als in Nederland. Behalve deels in steden waar er veel kopers kunnen zijn. Daarom heeft de gemiddelde Nederlander veel minder geld over (Purchasing Parity) dan de gemiddelde Duitsers en vergeleken met de gemiddelde rijkere Europese landen.

  Stel je voor dat op termijn de hypotheken maar ook huren met 50% dalen met afschaffing van hypotheekrenteaftrek. Al lukt het niet helemaal en daalt het maar met 20%. Het zou hoe dan ook een gigantische welvaart boost zijn want de huren en hypotheken zijn in Nederland helaas veruit de grootste uitgaven van een gemiddeld gezin of persoon geworden. Waar er vroeger veel meer besteedbaar inkomen overbleef voor andere dingen. Gelukkig waren de huizen prijzen na de economische crises iets naar beneden gegaan. Maar ze zijn nu weer hard aan het stijgen. Heel slecht nieuws. Zoals veel internationale financiële organisaties op Nederland aandringen. Die iets aan die hypotheekrenteaftrek en de torenhoge persoonlijke Nederlandse schulden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s