Drie kwart van buitenlandse gedetineerden in Antwerpen en vier vijfde van buitenlandse veroordeelden in Vlaanderen illegaal in het land

Screenshot_5

Het aandeel illegalen onder de gedetineerden in de Vlaamse gevangenissen ligt bijzonder hoog. Dit blijkt uit de antwoorden van staatssecretaris voor Migratie De Block  en minister van Justitie Turtelboom aan senator Bart Laeremans. Laeremans vroeg gedetailleerde cijfers van het aantal buitenlanders en illegalen per gevangenis. De combinatie van de gegevens uit de antwoorden van beide excellenties leidt tot interessante vaststellingen. Eerder verschenen reeds cijfers over het totaal aantal illegalen in onze gevangenissen. Tot op heden waren er evenwel geen cijfers bekend per gewest en per instelling.  

Uit de berekeningen van Bart Laeremans blijkt nu dat 31,5% van de gedetineerden in Vlaanderen geen wettelijke verblijfplaats heeft. Meer dan 71% van de buitenlanders in de Vlaamse gevangenissen is illegaal tegenover 64% van de buitenlanders in Brusselse cellen. Van de buitenlandse veroordeelden is maar liefst 78,8% illegaal in het land of bijna vier vijfde.

Bij de afzonderlijke gevangenissen valt vooral de grote groep buitenlandse gedetineerden op in de gevangenissen van Wortel (Wortel zelf en Tilburg): van de 926 gedetineerden zijn er 645 buitenlanders. Hiervan zijn er 535 illegaal in ons land. Dat is zomaar eventjes 83% van de buitenlanders. Op de totale gevangenisbevolking is 58 procent illegaal.

Heel opmerkelijk zijn ook de cijfers van Antwerpen, waar 433 vreemdelingen zitten op 696 gedetineerden of 62,2%. Maar liefst 73,7% van de buitenlandse gedetineerden in de Begijnenstraat of bijna drie kwart is illegaal in het land. 

Bart Laeremans: “Hiermee is duidelijk dat de illegalen een zodanig buitenproportioneel aandeel in beslag nemen van de gevangenispopulatie, dat een normaal gevangenisbeleid in dit land onmogelijk is geworden. Het is mee door het gebrek aan een kordaat terugstuurbeleid, dat de strafuitvoering helemaal ontwricht is geraakt en dat het gros van de korte straffen (tot drie jaar!) tegenwoordig moet uitgevoerd worden buiten de gevangenis, met behulp van een enkelband. Hierdoor valt het ontradend karakter van de gevangenisstraf in belangrijke mate weg. Er moeten bijgevolg veel meer inspanningen gebeuren om straffen te laten uitvoeren in de herkomstlanden, minstens wat betreft de gedetineerden die hier illegaal verblijven. Ook ten aanzien van anderen die illegaal in dit land verblijven moet een veel stringenter en consequenter terugstuurbeleid gehanteerd worden.”

Bijlagen:

-gedetailleerde nota en twee bijhorende tabellen

-antwoorden van minister Turtelboom en staatssecretaris De Block

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke

Klik hier voor de bijlage.

Bron:
http://www.vlaamsbelang.org/persberichten/2130
(h/t Trucker)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", België, Immigratie, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Drie kwart van buitenlandse gedetineerden in Antwerpen en vier vijfde van buitenlandse veroordeelden in Vlaanderen illegaal in het land

 1. Cathja zegt:

  Ongehoord! En al die lui moet je nog te eten geven ook! Ik zou zeggen: meteen terug en geen enkel recht op zorg, in welke vorm dan ook. Zoek het maar uit in je land waar je thuis hoort. Dit kan België niet meer aan.

  Maar Nederland is dichtbij……!

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Wat fijn hé, dat monster EUSSR, met de leipdoos Malmström , deze organisatie van criminelen de EU, is mede en vooral debet aan deze catastrofe. Onze grenzen, zijn weg of zo lek als een zeef. De rotzooi wordt straks met de komst per 1 januari van horden Roemenen en Bulgaren nog groter. Ze willen ons kapot krijgen de PLOERTEN van de EU!!

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Zou het in Nederland anders wezen ????

  Like

 4. luckybee zegt:

  Ze zijn dus criminelen wie illegaal in een land aanwezig is , is zonder toestemming binnen gekomen.En staat buiten de wet.

  Like

 5. Theodoor zegt:

  Er zijn toch bestuurders gekozen door het volk om België en natuurlijk ook Nederland om te besturen.
  Of is dat de dubbele agenda misschien.
  Rillingen lopen mij over de rug.

  Like

 6. fleckie zegt:

  gratis kost en inwoning, en voorlopig TOCH önder de pannen”, dat was toch immers de bedoeling?

  Like

 7. guusvelraeds zegt:

  De ontwrichting van de nationale staten en de ontheemding van de autochtone volken is hun uiteindelijke doel. De cohesie uit de samenleving moet weg, Een versnipperde bevolking komt straks niet meer in opstand als het van anti democratie stinkende muil van de EU haar socialistische internationale gaat zingen.

  Like

 8. Henk der Niederländer zegt:

  Eerder is de vraag wat gaat men ertegen doen.
  Antwoord: Helemaal geen ene fuck.

  Like

 9. Bob Fleumer zegt:

  De EU is verworden tot een criminele organisatie die ons als criminelen ziet.
  Want wij willen niet wat ZIJ willen en daardoor deugen we niet.

  Like

 10. Jean zegt:

  Als Vlaming zitten we dan met één vraag: “Waarom is dat uitschot nog steeds niet van het grondgebied geflikkerd?”
  Valt er soms aan te verdienen?
  Wie houdt hier wie voor de gek? en maar gevangenissen bijbouwen en maar gevangenissen huren in het buitenland, de simpele slapende Vlamingen betalen toch de rekeningen.
  Wij Vlamingen eisen anders dat ALLE ILLEGALEN ook die nog ‘vrij’ rondlopen van het grondgebied verwijderd worden en dat vóór 25 mei 2014 anders zal de boemerang regelrecht in de lafaards en verraders hun smoel smakken.
  Het internet zal overuren draaien om de burgers wakker te schudden ondanks het sluipend verzet komende van die bende EU misdadigers, de gevaarlijkste club misdadigers op Europees grondgebied, van die bende zou Hitler nog veel hebben kunnen leren als ze er al was voor 1940.
  Despoten, lafaards en verraders in één kot.

  Like

 11. Jean zegt:

  In België gaan 4 kranten samen (omdat ze de rotzooi niet meer aan de straatstenen verkocht krijgen)onder een naam nl. het mediahuis, daarbij worden ± 200 personeelsleden ( 1 op 5) de straat op geflikkerd!
  Ja, dat krijgt men als men dagelijks linkse brol spuugt waar een nuchtere burger geen boodschap aan heeft en dus steeds meer mensen die linkse brol de straat op flikkeren.
  Nog even wachten en die overblijvende ± 800 linkse lullers kunnen ook ander werk zoeken. Het is altijd prachtig om aan te zien als ik s’ avonds nog een de winkel inloop en daar liggen nog stapels linkse brol een teken dat de burgers de troep laten liggen.
  “Links lullen rechts vullen” straft zich sowieso af.
  Hopelijk kiezen de Vlamingen op 25 mei 2014 voor de enige echte Vlaamse Partij nl. het Vlaams Belang, de enige partij die de belangen van de Vlamingen respecteert en opkomt voor de wensen van de Vlamingen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s