Zwarte Piet kan echt niet meer!

Screenshot_1

(Door: Annelies van der Veer)

‘Roken kan echt niet meer!’, dat lullige, lijzig uitgesproken zinnetje uit die anti-rook reclame, daar moet ik steeds aan denken nu het Nederlandse culturele sprookjesfiguur Zwarte Piet ook niet meer schijnt te kunnen. Volgens sommige medeburgers die zich door Zwarte Pietje diep in hun huidskleur gekwetst weten.

’t Is waar natuurlijk, roken kan echt niet meer want als roken nu, in 2013, zou worden bedacht, zou het nooit toegestaan worden. Zóóó smerig, zóóó slecht voor de gezondheid. Maar van mij mag iedereen roken, ook in cafés, die zijn er als het ware voor gemaakt. Niet alsjeblieft in restaurants waar gegeten dient te worden. Bah! dat doe je niet en dat gebeurt dan ook niet meer.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Zwarte Piet kan echt niet meer!

 1. Cathja zegt:

  Zwarte Piet kan écht niet meer? Nou, wat mij betreft blijft hij altijd welkom!
  Ik las net in een dagblad dat die verschrikkelijke haat-imam uit Engeland binnenkort gewoon weer zijn smerige preken mag komen houden! Waarom mag dit wel? Waar blijven de protesten van de mensen die zo verschrikkelijk tekeer gingen tegen Nederlanders die maar niet wilden inzien dat Zwarte Piet racistisch is en doet terugdenken aan ons slavernij-verleden?
  Nú wil ik ook protest horen! Als deze kl*te-imam gewoon zijn gang mag gaan, waarom moet ons Sinterklaasfeest dan zo’n domper krijgen? Het gaat over een KINDERFEEST hoor!
  Die imam komt voor ‘uiterst serieuze zaken’, waarmee wij niet geconfronteerd willen worden!

  Maar niemand legt hem een strobreed in de weg!

  Overheid, doe er iets tegen! Waar zitten jullie hersens???

  Like

 2. Rick zegt:

  Die misbaksels weten ook niet van ophouden:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22025371/__Naar_rechter_om_Zwarte_Piet__.html
  Ben benieuwd hoe “onze” linksdraaiende rechtspraak gaat reageren 😦

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Annelies van der Veer heeft natuurlijk alle gelijk van de wereld (Hebben we de zwarte pieten- discussie nu trouwens nog niet genoeg uitgemolken) maar de getinte mensen -licht zowel als donkerder- draaien het nu eenmaal om: Van hun hoofddoeken en buitenvrouwen hebben de blanken af te blijven, maar aan een honderden jaren oude Nederlandse (dus: blanke) traditie mogen zij wel tornen, want zij zijn het arme, gekwetste volk en zij zijn zo ziéluggghhh….. Deze kwestie speelt trouwens al een paar decennia; dat het nu een tikkeltje heftiger lijkt komt vooral doordat een )schijnbaar) omhooggevallen Jamaicaanse VN-professor zich ermee dacht te kunnen bemoeien. Als afpersmiddel overigens, nergens anders om! Ik zou zeggen: Lekker in haar sop laten gaar koken, dat wijf. En voor de rest: Discussie langzamerhand maar eens gesloten, dacht ik zo. ’t Wordt anders zo eentonig…..

  Like

  • delamontagne zegt:

   Klein beetje “generalisatie”……Denk echt niet dat AL die:: getinte mensen -licht zowel als donkerder:: zich er erg druk om maken. Ik bedoel dan in de Antillen. Denk eerder dat dat daar helemaal geen issue is. Alleen in NL en dan wordt het ook alleen door enkele voormannen, aangedragen. ( voor eigen ego ? ? ? )

   Like

 4. Annelies van der Veer is in werkelijkheid Hoeiboei!

  Like

 5. luckybee zegt:

  Zwarte Piet bestaat allang voor dat wij wisten dat Suriname en de Antillen bestaat, en dat daar onze vroegere slaven leefden.Eerst toen de werkelijke slaven handelaren en bezitters (Sefardische Joden) ze naarons toe sturen, na de tweede wereld oorlog.Wisten wij van hun bestaan.Het is tegen de leer van Jezus Christus.
  Matheus 20 DE ZONEN VAN ZEBEDEUS vers 20-28.Hebben wij toen allemaal gezondigd voor geld?

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Wanneer houdt gezeik over racisme eens een keer op? Je kan het zo gek niet bedenken of racisme wordt eraan gekoppeld, als een zwarte kat de staart oversteekt: racisme.
  Als een bromvlieg onder de toegestane hoogtegrens van 300 mtr komt: racisme.
  Als Prem Radhakishun een scheet laat: racisme.
  Zwarte Piet in het land: racisme.
  En wat i de mening van Sinterklaas.??? Iemand?

  Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  Beste medereageerders, het is zo duidelijk als wat. Gaat U eens na, politiek en maatschappelijk gezien, waar WIJ als NEDERLANDERS, GEEN KRITIEK OP MOGEN HEBBEN, et voilá, U komt uit bij het GEDROCHT EUSSR en bij de MOSLIMS! Mij zegt dat genoeg!

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Als zwarte piet je hier in Nederland niet bevalt….ROT DAN OP!!! Gaat Weg !! Dat geld ook als een linkse gutmensch zeur bent….Zout Op !!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @koddebeier: 16.04. uur. Mee eens beste koddebeier, maar HELAAS ze ROTTEN NIET OP. De HAATJURKEN profiteren liever van gratis uitkeringen, huis en soepsidie! Neen, wij blijven maar betalen voor deze UITVRETERS!

   Like

 9. Avidia zegt:

  Ik geloof nog steeds in Zwarte Piet, ga straks mijn schoen weer zetten. en roken doe ik ook, als een ketter. zo!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s