DE BODEMLOZE PUT VAN ONTWIKKELINGSHULP!

EU unmask

(Door: Realpredictor)

Citaat Hans Jansen: “Elke impuls om in ‘arme landen’ iets te willen verbeteren valt weg omdat twee dingen de druk van de ketel halen: geld uit het westen en het uitzicht op verblijf als gesubsidieerd asielzoeker. Dat is extra immoreel omdat er maar één ding nodig zou zijn om de ‘arme landen’ rijk te maken: de onderdanen niet door hun eigen regering laten beroven, maar ieder in de gelegenheid stellen ongestoord te genieten van de opbrengst van zijn eigen arbeid.”

De effectiviteit van ontwikkelingshulp

Bijna iedereen weet het en waar de wereldmedia hierover al uitgebreid hebben bericht, is, dat ontwikkelingshulp je reinste geldverspilling is! De honderden miljarden, die al decennia lang aan ontwikkelingshulp door Europa worden verspild (en waar wij gedwongen aan moeten bijdragen), hebben namelijk geen enkel effect gehad! Jaarlijks geeft de EU en haar leden tientallen miljarden subsidie aan corrupte dictators. Controle op een juiste besteding van de gelden is onmogelijk. Het is onvoorstelbaar dat iedereen weet en accepteert dat de gelden voor een groot deel in de zakken van corrupte bestuurders terecht komen!

Screenshot_16

0.8% van het BNP geven/gaven wij in Nederland uit aan deze waanzin, hetgeen neerkomt op ongeveer 4,5 miljard euro. Kijken wij even wat er de afgelopen 50 jaar uitgegeven is aan de zieligheidsindustrie, dan hebben wij het over 110 miljard, geld onder dwang afgedwongen van de Nederlandse belastingbetaler. Ons motto blijft nog steeds; wilt u de medemens helpen, prima, maar doe dat door middel van vrijwillige donaties, maar als u zich realiseert dat de circa 90 (!!) vanuit ons land actieve NGO’s zeker te samen ruim 1 miljard rechtstreekse hulp ontvangen en er dan ook nog een kleine miljard aan indirecte hulp bijkomt, dan zult u moeten toegeven, dat ook U als bestuurder van een dergelijke organisatie deze comfortabele bron van inkomsten zult trachten te behouden door een actieve Haagse, maar zeker ook Brusselse lobby.

De grote valkuil!

Fraude en steekpenningen zijn in ontwikkelingslanden de grootste barrière voor een goede besteding van ontwikkelingsgelden en ontwikkelingshulp. Ontwikkelingsgeld wordt door regeringen aan de Wereldbank ter beschikking gesteld om projecten uit te voeren in ontwikkelingslanden. Deze Wereldbank is eigendom van en wordt gerund door ontwikkelingslanden zelf! Je hoeft niet eens slim te zijn om te concluderen wat er met dit geld gebeurt! De personen die aangepakt moeten worden, zitten vaak in de regering en de Wereldbank krijgt ook nooit toestemming om maatregelen te nemen tegen corrupte regeringsofficials, omdat deze regeringen namelijk dezelfden zijn die de bank bezitten! Geen hulp meer geven zou het einde van de Wereldbank zijn, de landen die de hulp het hardste nodig hebben zijn immers vaak ook de landen die de meeste corruptie kennen.

Het arbeidsethos van ‘de’ Afrikaan

Aziatische landen zoals Korea, Vietnam en China hebben altijd kunnen beschikken over een hardwerkende bevolking, ondernemers bij uitstek, terwijl als wij naar de Afrikaanse landen kijken, juist het tegenovergestelde het geval is.
Ook Afrikaanse naties waar het kolonialisme werd beëindigd, gleden ondanks bodemschatten en grondstoffen snel af naar armoede of een situatie waarin slechts de machthebbers er beter op werden. Nigeria, Oeganda, Rwanda, Zimbabwe zijn daar goede voorbeelden van. Laten we nu gewoon eerlijk zijn. In weerwil van wat al die “gutmenschen” zeggen, weet iedereen met een gezond verstand dat de Afrikanen het meest werkschuwe volk is dat liever het handje ophoudt! Het jaarlijks doneren van geld bevordert alleen hun gemakzucht en afhankelijkheid! En niet alleen dit is het probleem, maar een behoorlijk groot deel van het ontwikkelingsgeld verdwijnt ook nog in de zakken van de organiserende bestuurders van ontwikkelingsinstanties! Ontwikkelingshulp betekent niet miljarden doneren aan hulpverleners!

Screenshot_17

Hans Jansen: “Wie heeft dus baat bij ontwikkelingshulp? Het antwoord, lijkt het, kan iedereen zelf haast wel bedenken, en het is inderdaad beter dat de salarissen en honoraria van de weldoeners drukken op de wat meer idealistische posten van de rijksbegroting dan dat we wachtgeld, bijstand of arbeidsongeschiktheidsuitkeringen voor deze groepen van goed bedoelende mensenvrienden moeten opbrengen. In de ontwikkelingssamenwerking zijn goedbetaalde betrekkingen te krijgen waar zelfs uitgeschakelde politici van gaan watertanden.”

Nog kwalijker is dat een deel van de hulp terechtkomt bij oorlogvoerende partijen. De effectiviteit van ontwikkelingshulp is dus zero! In het grootste deel van de ontwikkelingslanden heeft hulp alleen afhankelijkheid gecreëerd en geen ontwikkeling. En ondanks alles blijft onze regering miljarden van ons geld in deze bodemloze put storten, terwijl Nederland hard op weg is om zelf een derde wereldland te worden!

Het hoogste orgaan voor financiële controle van staatuitgaven heeft zich neergelegd bij het feit dat geld bestemd voor ontwikkelingshulp gewoon in rook opgaat zonder het afleggen van enige verantwoordelijkheid tegenover het Nederlandse volk.

Conclusie

Na jaren van torenhoge investeringen in ontwikkelingslanden zijn er nauwelijks resultaten zichtbaar. De miljarden aan steun zijn op geen enkele manier te verantwoorden; niet op papier, maar ook niet in morele zin. Daar waar men bij donatie aan een ‘hulporganisatie’ zelf de keus maakt voor dit goede doel en de kans neemt dat een groot gedeelte van de gift niet goed terecht komt, wordt men door de eigen regering gedwongen om geld af te staan aan dure projecten die te weinig opleveren. Dezelfde regering legt geen enkele verantwoordelijkheid af tegenover haar eigen bevolking over de miljarden die door hardwerkende Nederlanders moeten worden ingeleverd. Daar waar in de begroting elke stuiver moet worden omgedraaid, gaan miljarden euro’s aan belastinggeld in rook op. De vraag is nu of wij ontwikkelingshulp geheel moeten afschaffen. Hebben wij geen morele verplichting om hulp aan hulpbehoevenden te verlenen? Het geven aan de armen moet een individuele keuze worden. De Nederlandse regering laat, onder het mom van liefdadigheid, willens en wetens geld verdwijnen zonder daar verantwoording voor af te leggen.
Dat is het geld dat we moeten ophoesten met vliegtax, wegenbelasting, milieuheffing, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, parkeerbelasting enzovoorts, enzovoorts. Het is schandalig dat de regering op deze manier aan liefdadigheid doet , terwijl we in Nederland gebukt gaan onder lastenverzwaringen,bezuinigingen en loonmatiging. Laten we die 30 miljard euro per jaar investeren in Nederland, zodat we weten dat het goed terechtkomt. En iedereen die toch vertrouwen heeft in het huidige systeem van ontwikkelingshulp is dan vrij om zelf een bedrag over te maken aan het goede doel.

Gerelateerde artikelen en bronnen:

http://eunmask.wordpress.com/2012/04/07/ontwikkelingshulp-de-grootste-volksverlakkerij-ooit/

http://waarheidzoeker.nl/2013/06/18/corruptie-bij-ontwikkelingshulp-egypte-is-topje-van-ijsberg/

http://mens-en-samenleving.infonu.nl/internationaal/90045-ontwikkelingshulp-problemen-met-fraude-en-corruptie.html

http://www.vrijspreker.nl/wp/2009/02/ontwikkelingshulp-ongekende-geldverspilling/

http://www.geennieuws.com/2012/03/ontwikkelingshulp-geldverspilling/

http://plazilla.com/ontwikkelingshulp-geldverspilling

Screenshot_15

Door:
Realpredictor

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland, Ontwikkelingshulp. Bookmark de permalink .

22 reacties op DE BODEMLOZE PUT VAN ONTWIKKELINGSHULP!

 1. helletocht zegt:

  Ontwikkelingshulp heeft nog nooit iets verbeterd in die landen. De corruptie is er groot, en het geld verwijnt in de verkeerde zakken. Voeg daarbij dat we in dit domineesland een gevaarlijke ontwikkelingshobbyclub hebben die geld onttrekt aan de budgetten die de burgers toekomen, en daarbij ook nog eens topsalarissen verdienen. We zullen het nooit leren. We houden met die hulp dat soort landen aan het infuus en zetten onze deuren wagenwijd open voor georkestreerde landingen op eilandjes met direct doorstroom naar elders. Alsof dat nog niet genoeg is doen we ook aan OWHulp in eigen land. Arabische klootvinkjes die uit Syrië terugkeren worden op onze kosten begeleid door Nerderlandse dhimmi’s, lees burgemeesters. Dit is een schandaal van de eerste orde, maar hadden we anders verwacht. We zijn bang en worden steeds banger voor dit soort criminelen. Onze overheid is de risee van Europa als het om de economische positie gaat, maar haalt weer steeds meer mensen binnen, die allemaal weer tot in de zoveelste generatie betaald moeten worden. Nederland heeft de kots van de islam, behalve onze collaborerende bestuurders.

  Like

 2. bigljohn zegt:

  De boodschap die blijkt uit het verhaal hierboven roep ik al jaren. Op andere fora hebben ze mij ooit al heel wat op mijn donder gegeven om mijn zienswijze. Citaat uit bovenstaand verhaal; En iedereen die toch vertrouwen heeft in het huidige systeem van ontwikkelingshulp is dan vrij om zelf een bedrag over te maken aan het goede doel. En die iedereen is net zo naief als personen die in een winkelstraat geld geven aan Roma bedelaars en quasi blinden. Wat te denken van die figuren die aan de voordeur geld van je willen lenen omdat hun auto kapot is. Die naïevelingen zullen er altijd in grote aantallen blijven om ons in een kwaad daglicht te stellen omdat we NIET willen doneren aan die arme stakkers. Maar ze kunnen doodvallen. Er word bij ons aan de deur niet geschooid, voor wat voor doel dan ook, en we maken ook nooit geen geld over naar een – goed doel -. De portemonee van de organisatoren doorgaans. De aloude befaamde strijkstok.

  Like

 3. Peter Klaasing zegt:

  Nederland heeft teveel geld. In de grondwet staat duidelijk, als er belastinggeld over blijft, dient het terug betaald te worden aan het volk. Nou ja, dat is nog nooit gebeurd. De misdadige overheid, zorgt wel voor dat dat dat geld verdwijnt. Want word er gezegt, als er geld overblijft, dan gaat het volk achterover leunen en word lui. Dus ontwikkelings geld is een van die manieren.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Het kan verkeren: Ik kan me nog herinneren dat Unicef zo’n veertig jaar geleden te boek stond als een organisatie die zich inzette voor de kinderen in de Derde Wereld, “maar die door geldgebrek helaas weinig kon doen.” Hoe zou dat nu zijn? De Directeur is in ieder geval verreweg de best betaalde van alle ontwikkelingshulp-organisaties!
  Nou, mij kan het ook niet langer verdommen: Ik geef toch al jaren niets meer, aan ontwikkelingshulp: Eigen rekeningen eerst!

  Like

 5. Van mij geen cent voor ontwikkelingshulp!

  Like

 6. max zegt:

  Die lijst met de salarissen van de directeuren is de reden dat ik geen cent meer geef aan die organisaties. Vergeet niet dat er er nog er nog personeel loopt, kantoorruimte ect. Er blijft nogal wat aan de strijkstok hangen Daarnaast hebben enkele organisaties een dubieuze rol met terroristen of lopen gewoon met oogkleppen op en doen aan eenzijdige berichtgeving.

  Dus geen cent meer voor die lui!

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  Geen speld tussen te krijgen!
  Ik wist dit al jaren maar mensen in mijn kennissenkring die ik erover spreek, beweren nog steeds dat we “andere mensen toch niet kunnen laten barsten terwijl we het zelf hier zó goed hebben?”
  Nou, wat hebben we het goed: kijk maar naar de bejaarden en de zieken; de écht hulpbehoevenden!
  Voor deze groep is er straks geen cent meer over.
  En degenen die werken, willen dat best blijven doen voor de bejaarden en de echt zieken, maar die hebben geen zin om te werken voor luie, corrupte dictators en zieligheidsindustrie-zakkenvullers.
  WEG MET ‘ONTWIKKELINGSHULP’!

  Je moet die ‘onontwikkelde’ lui een hengel geven en geen vis, zeg ik altijd.
  Wie in staat is om te vissen, moet maar voor zichzelf zorgen!

  Ik dacht trouwens dat negers zo’n hekel hebben aan ‘discriminatie’.
  Waarom blijven ze zich dan zo ‘afhankelijk’ opstellen tegenover de ‘blanke met geld’?

  Like

 8. Wat denken jullie van al die grootste TV uitzendingen na een ramp, waarvoor ieder kind hun spaarpot leegmaakt! “Er is al weer een miljoen binnengehaald” wordt er trots geroepen! Nou de slachtoffers van de laatste tsunami hebben er weinig tot niets van gezien! Dit heeft een pastoor, die een jaar later op 1 van de getroffen Indonesische eilanden was om hulp te bieden, ook gezegd: ‘Welke hulp, ze hebben hier nog geen cent gezien!” 3 x raden waar al die miljoenen zijn gebleven…!!

  Like

 9. Republikein zegt:

  Waarom staat mijn naam daar niet bij? Discriminatie?

  Like

 10. Fred zegt:

  Is een oud lijstje. (2008?) Ouwe koek dus. Maar toentertijd wel de waarheid.
  Wie o wie komt met de meest recente lijst?
  Overigens geef ik al sinds 2004 geen cent meer aan die graaiers van de goede doelen organisaties.
  Ze deugen niet anders zouden ze wel een normaler salaris hebben en geen riant en exorbitant wat ten koste gaat van hulp aan hun doelgroep.
  Ik ben er klaar mee, al jaren.

  Like

 11. Fred zegt:

  Niks meer geven zakkenvullers

  Like

 12. Marijke zegt:

  Ik geef ook niks meer. Dat was vroeger wel anders, maar het helpt niks. Het komt in verkeerde handen terecht en er is volgens mij totaal geen controle op waar het geld blijft. Van Brenninkmeijer hoor je dat we allemaal racisten zijn en vervolgens komt er een berichtje van de school dat er een geldinzamelingsactie komt voor Ethiopië. Opdat we het niet vergeten komt er nog een herhalingsberichtje. De kinderen kunnen ter betaling aan allerlei activiteiten deelnemen en de opbrengst is voor Ethiopië. En wat doe je dan? Je wilt ook niet dat je kind nergens aan mee kan doen. Morele chantage is het! We zijn allemaal racisten, maar het geld is wel welkom.

  Like

 13. Avidia zegt:

  Ik geef geen cent aan ontwikkelingshulp, ik weet precies waar dat geld heengaat, en trouwens, ik wordt witheet als ik die onontwikkelde voor hun tent of huis zie zitten, de muggen wegvegen, niks doen, mooi zitten, ga verdorie aan het werk, waarom moeten wij dat doen, lamzakken!!! En kom niet met: ze weten niet hoe het moet, donder op, iedereen weet hoe je je situatie kan verbeteren, dat was al in de oertijd en nu nog steeds.

  Like

 14. luckybee zegt:

  Jezus zei:” vertel de hele wereld van zijn leer, maar er staat nergens in de Bijbel dat wij al zijn bekeerlingen mee naar huis moeten mee nemen.

  Like

 15. Stradi zegt:

  Om misselijk van te worden: NGOs!

  ‘Goede Doelen’ organisaties pleiten voor belastingverhoging

  Oxfam Novib die pleit voor een transactiebelasting of Stichting Oikos die strijdt tegen belasting-ontwijking. Het zijn voorbeelden van een nieuw fenomeen. NGO’s beseffen dat er subsidies afgeschaft gaan worden, als de overheid er eindelijk eens voor kiest om wel te bezuinigen in plaats van de belastingen te verhogen.

  En dat doet deze organisaties pijn. De mensen achter dit soort organisaties werken niet onbezoldigd. Zo moet een directeur van Stichting Oikos ongeveer vijf en een half duizend Euro per maand gaan verdienen. Van alle baten van de stichting (€ 1.258.998 in 2012) is maar liefst 36,7% subsidie (€ 462.973 in 2012). De overheid betaalt een groot deel van het salaris van de directeur. Dat zo’n stichting durft te pleiten voor “eerlijk belasting betalen”!

  Oxfam Novib pleit voor een transactiebelasting Een belasting die tot ontslagen in de financiële dienstverlening zal leiden. Een belasting waarmee Nederland, als zij die belasting invoert, zal afzakken qua concurrentiepositie van de internationale beurshandel. Amsterdam is altijd een vooraanstaande beurshandelsstad geweest. Al sinds de gouden eeuw. En Oxfam Novib wil dat we dit maar even opgeven. Dat particulieren dan maar opdraaien voor die transactiekosten, want de rekening wordt ergens neergelegd.

  Oxfam Novib ontving in 2012 maar liefst € 59.563.000 (negen en vijftig en een half miljoen euro) subsidie van de Nederlandse rijksoverheid. 38% van al hun inkomsten. Daarnaast ontvingen ze nog voor € 33.147.000 aan andere subsidies (21%). Ze leunen dus voor 59% op de schouders van de belastingbetalers. De vier directeuren van Oxfam nemen in totaal € 376.132,- aan salaris mee naar huis. En die NGO vind dat wij ook maar moeten opdraaien voor de kosten die de transactie belasting met zich mee zal brengen.
  http://www.libertarischepartij.nl/om-misselijk-van-te-worden-ngos/

  Like

 16. louis-portugal zegt:

  Er is door de wereld al ongeveer 3000 miljard in Afrika gestopt zonder werkelijk veel zichtbaar resultaat behalve wat rijke en zeer rijke afrikanen.
  We kunnen beter eens kijken hoe de chinezen het doen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s