De EU wil een eigen spionnenleger

Screenshot_4

Tot 2020 dient de EU een eigen geheime dienst op te richten. Dat zou de enige mogelijkheid zijn om de VS bij te kunnen houden, aldus de Europees Commissaris van Justitie Viviane Reding. En tegelijkertijd een oogje op de eigen burgers werpen.

Het afluisteren van miljoenen Europese telefoongesprekken en het meelezen van E-mails zorgde niet voor het actief worden van de politiek. De onthulling dat vermoedelijk 35 staatschefs – inclusief de Duitse bondskanselier – in de gaten werden gehouden, zorgt nu toch voor een geheime dienst discussie in de EU.

De discussie komt als geroepen.

Een leger spionnen – dat wil Brussel al heel lang.

Men moet van deze gelegenheid gebruikmaken om een verdrag tussen alle EU-landen overeen te komen, aldus de wens van Reding. Meer samenwerking van de geheime diensten betekent ook een sterker optreden tegenover de VS. De NSA heeft een tegenwicht nodig. Doel van deze samenwerking is een European Intelligence Service in het jaar 2020, bericht de EUObserver.

De verschillende geheime diensten van de EU-landen werken nu al samen. Buiten de EU-structuren komen de chefs van de binnenlandse geheime diensten bij elkaar in de zogenaamde Berner Club.

De geheime diensten delen informatie over conflicten en terreurgevaar in heel Europa via INTCEN. Deze EU-instelling is kennelijk zó geheim, dat de website weliswaar bestaat, maar helemaal leeg is. Door INTCEN worden jaarlijks 200 strategische situatiebeoordelingen en 50 speciale rapporten uitgewerkt, aldus het Europees Parlement.

Volgens de EU-wetten mogen de medewerkers van INTCEN ook informatiereizen maken naar landen die niet tot de EU behoren. Echter alleen met toestemming van het gastland.

Er bestaan in totaal 13 buitenlandse diensten van de EU voor militaire of civiele brandhaarden, zoals Eulex in Kosovo of EUTM in Mali.

Daar komen nog ongeveer 40 regionale veiligheidsgevolmachtigden bij. Hun taak is het ordenen van berichten van de individuele EU-ambassades over bedreigde plaatsen zoals Libanon of Libië.

Dat alles is niet te vergelijken met een uniforme geheime dienst.

Reding kwam zonder enige afspraak met haar voorstel. Om een geheime dienst te installeren, moet het EU-verdrag veranderd worden – wat gezien de urgentie vermoedelijk gemakkelijker is dan een verandering van de verdragen betreffende de redding van de euro.

Hier gaat het om de redding van politici.

De EU hoeft echter niet bij nul te beginnen: Zoals de Oostenrijkse Europarlementariër Martin Ehrenhauser heeft voorgerekend, kosten de talrijke diensten die de EU-burgers controleren de belastingbetalers nu al een vermogen (meer hier).

Screenshot_3

Viviane Reding

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/11/06/nsa-skandal-nun-will-auch-die-eu-eine-eigene-armee-von-spionen/

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, EUSSR. Bookmark de permalink .

10 reacties op De EU wil een eigen spionnenleger

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Wordt Van Rompuy zeker “chef de bureau..???”

  Like

 2. luckybee zegt:

  Huuuuuh? hebben wij dan zo veel geld om het te financieren?

  Like

 3. Trucker zegt:

  Het lijkt dat de eurabia despoten een personeelsprobleem hebben, ze hebben spionnen nodig…wat een gelul.
  De veiligheidsdiensten werken al langer samen is een bekend gegeven, het iniatief ging wel uit van de landelijke diensten dus niks gestructureerd of georganiseerd, ik zou kunnen zeggen losjes uit de pols.
  Nu gaan de eurabia despoten er zich mee bemoeien en wel voor één zaak : intern gebruik dus DOMME kiezer : de eurabiaan bespioneren punt aan de lijn.
  Hoewel ze nu op euabia niveau reeds een goed samnewerkingsverband hebben met alle linkse organisaties die (wat zij denken nuttige) info doorspelen aan “bevriende” politiekers.
  Het geleuter over intenationale samnewerking is wat het is geleuter ze willen een maatschappij die functioneert met verklikkers en verraders, zo zijn ze zeker dat er geen samenhang is omdat het wantrouwen te groot is: verdeel en heers zo simpel.
  Leesde daarnet nog een reractie van ene die droomt van “VERZET”, dromen jongen, peterselie1 was me terug voor met zijn argumentatie.
  Verzet is over and out, blijkbaar snappen velen nog niet hoe onze huidige maatschappij draait en geloven ze in de fictie van op het witte doek daar loopt het altijd goed af.
  Nu laat mij dit gezegd zijnde het zal met eurabia NIET goed aflopen en wapens…ja er was hier nog éné die ze in de oosbloklanden denkt te kopen…

  Like

 4. Avidia zegt:

  Zo veel mogelijk anti Brussel spuiterij doorsturen aan iedereen, weten ze meteen waar ze aan toe zijn.

  Like

 5. Avidia zegt:

  We zijn in Rusland benant, pfffffffffff

  Like

 6. Avidia zegt:

  moet zijn beland

  Like

 7. Pingback: DE EU, HET NIEUWE TOTALITAIRE REGIME! | eunmask

 8. Pingback: DE EU, HET NIEUWE TOTALITAIRE REGIME! | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s