Ierland: Gele stickers nagelen Israëlische producten aan de schandpaal

Screenshot_7

Een supermarkt van Tesco in Dublin: in deze winkels worden Israëlische producten gelabeld

Niet alleen tegen “nederzettingen”: een boycotorganisatie in Ierland heeft producten uit Israël van gele stickers voorzien. Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken ziet op grond van de kleur een verband met de “Jodenster” in het Derde Rijk.

“Boycot Israël voor gerechtigheid in Palestina”, staat er op een van de stickers, die niet alleen op producten uit de “nederzettingen” zitten. Hiervoor verantwoordelijk is een organisatie van de beweging “Boycott, Divestment and Sanctions” (BDS). Op een pakje dadels uit de Jordaanvallei zit bijvoorbeeld een sticker met de tekst “Organische dadels – product van de Westelijke Jordaanoever; Israëlisch nederzettingenproduct”. Dit meldt het dagblad “Yediot Aharonot”.

Screenshot_37

(Foto met dank aan felix!)

De producten zijn te koop in de supermarktketen Tesco. De Britse handelsonderneming werd opgericht door de zakenman Jack Cohen. Hij was de zoon van joodse immigranten uit Polen. Zijn kleinkinderen en achterkleinkinderen wonen in Israël. In Ierland zijn honderden Tesco-filialen. De officiële Ierse politiek streeft ernaar dat in Europese winkels alle producten uit “nederzettingen” op de “Westelijken Jordaanoever” gelabeld worden.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Jeruzalem noemde het voorval “ernstig”. BDS zou niet toevallig een gele sticker hebben gekozen. Deze kleur zou herinneren aan “duistere dagen van racisme en ophitsing”.

Screenshot_26Bron:
Israelnetz.com
Auteur: eh

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Ierland, Israël-vijandigheid, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

21 reacties op Ierland: Gele stickers nagelen Israëlische producten aan de schandpaal

 1. dutchess43 zegt:

  Meer dan grote schande.
  Als ik in Ierland zou wonen, zou ik deze supermarkt mijden.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Tja, de Ieren…..Het is, dat ik idolaat ben van hun muziek, maar overigens hebben ze hier en daar eigenaardige trekjes en in de tijd dat ik nog regelmatig in Benidorm kwam, had ik over het algemeen liever met Engelsen te maken; die waren ongecompliceerder. Daar is natuurlijk op de eerste plaats hun overspannen katholicisme, gekoppeld aan honderden jaren verbeten Ierse vrijheidsstrijd, dat daar door de omstandigheden buitensporig veel ruimte kreeg en verantwoordelijk is geweest voor veel ellende -met de Magdalene Asylums als triest dieptepunt.
  Dan de op diverse punten ontspoorde IRA en het bestaan van een heuse Ierse Maffia, qua vormgeving bijna identiek aan de Italiaanse….Allemaal met dat besloten, overspannen katholicisme als achtergrond. Het ligt tamelijk voor de hand, dat datzelfde overspannen katholicisme thans mede-verantwoordelijk is voor deze boycot en die gele kleur kan inderdaad op een vileine steek onder water duiden. Vergeet niet, dat Ierland al tijdens de beide wereldoorlogen min of meer kant van Duitsland kozen. Dit omdat Engeland bij de geallieerden hoorde en Ierland het verdómde, om zich aan de kant van Engeland te scharen, feitelijk nergens anders om. Maar de -officieuze- stellingname wàs er.

  Like

 3. Theo van Ewald zegt:

  Foto van een gelabeld product?

  Ik wil natuurlijk wel weten hoe zijn label eruit ziet….

  Like

 4. Theo van Ewald zegt:

  zijn = zo’n

  Like

 5. Republikein zegt:

  Die geelgestickerde producten zou ik juist kopen. Alles uit het beloofde land is voor mij goed genoeg en die boycotters kunnen de vlektyfus krijgen, en erger.

  Like

 6. aquarius4422 zegt:

  Het is wel duidelijk waarom Ierland tijdens de tweede wereldoorlog pro Duits was. Antisemitisme schept een band.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Tijdens WOI was het nóg nadrukkelijker: Toen leverden de Duitsers ze zelfs wapens voor hun strijd tegen de Engelsen. Die werden aan de Ierse kust gedropt.
   Valt onder meer te zien in de film ‘Ryan’s daughter.’

   Like

 7. nn zegt:

  Wanneer komt er een sticker op halalprodukten? Dan weten wij ook wat we niet moeten kopen!

  Like

 8. luckybee zegt:

  Het verbaasd me niet dat Oh Danny Boy in Ierland altijd populair blijft, om de generaties moeten de Ieren immigreren.

  Like

 9. lucky9 zegt:

  BDS ( http://www.bdsmovement.net/ ) is een Palestijnse organisatie die niets met Ierland als dusdanig noch met deze supermarkt te maken heeft. Het aanbrengen van de gele stickers wordt vergemakkelijkt door de benaming van oorsprong maar is op zich een strafbare daad van vandalisme. Zo werkt islamitische terreur nu eenmaal. Of ze nu met stenen gooien of stickers kleven, ze hebben niet het minste respect voor andermans eigendom. De officiële EU staat achter deze terroristen. Dat is het probleem. In mei 2014 zijn er europese verkiezingen…

  Like

 10. Jan zegt:

  Waarom de BDS-beweging niets te maken heeft met ‘bezet gebied’ maar puur antisemitisme is
  Eerste boycots al in de jaren 20 van de vorige eeuw:
  http://elderofziyon.blogspot.nl/2013/12/the-earliest-arab-boycotts.html

  Like

 11. Jan zegt:

  Ik ben benieuwd wat de BDS-antisemieten nu gaan doen nu Israël industrie verlegd naar de Indiase deelstaat Gujarat. Zal er wel op uitdraaien dat ‘die zionistische settlers’ de arme Palestijnen van ‘hun’ brood beroven en nu oorzaak zijn van werkeloosheid:

  Israel will soon be signing a deal with the Indian state of Gujarat to develop an industrial investment fund…
  ndum of understanding will focus on developing an investment fund that will help local businesses expand their horizons, he added.

  Israel and Gujarat have discussed several areas of cooperation like agriculture, industrial research and development, solar & thermal power, pharmaceuticals, water recycling and water desalination plants. “Our focus is on increasing research ties with Gujarat,” Miller told India TV.
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/175328#.UrPtTuXIbMY

  Like

 12. Jan zegt:

  Antisemieten halen schappen leeg met Israëlische producten in supermarkt in Belfast

  Hate in Aisle 5
  http://israelmatzav.blogspot.nl/2014/08/hate-in-aisle-5.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s