Teruggekeerde Jihadisten geholpen

Screenshot_32

Nederlandse Jihadisten die terugkomen uit Syrië worden niet opgepakt en vervolgd, maar krijgen hulp en begeleiding om hun bestaan hier weer op te pakken.

Dat meldt EenVandaag op basis van onderzoek. Gemeenten en veiligheidsdiensten hopen met die aanpak te voorkomen dat de jongeren verder radicaliseren.

Er zijn naar schatting zo’n twintig Nederlanders teruggekeerd uit Syrië, waar ze tegen het regime van Assad vochten. In België worden de Jihadisten bij terugkomst wel vervolgd. Jongeren die van plan zijn om naar Syrië af te reizen, maar voor vertrek in Nederland gepakt worden, worden hier wel vervolgd door justitie.

Lees verder>>>
(h/t J. H.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

28 reacties op Teruggekeerde Jihadisten geholpen

 1. E.J. Bron zegt:

  WTF!!?? En waarom kunnen we ze gewoon ons land niet meer binnenlaten!? Ze hebben toch in vreemde krijgsdienst gevochten!!! 😦

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Inderdaad, E.J., wat dat betreft hoeven we onszelf ook al wer niet op de borst te kloppen: In dit opzicht zijn we net zo gek ald de Noren met hun persbeleid!
   Wanneer zou Europa nu eens massaal beginnen, de richtlijnen van analisten als Daniel Greenfield ter harte te nemen, d.w.z. níet eindeloos pamperen en doodknuffelen maar ze normaal benaderen als volwàssenen met volwàssen plichten en verantwoordelijkheden?

   Like

  • Trucker zegt:

   Wettelijk gezien heeft de overheid geen been om op te staan, ze hebben niet bij een regulaire krijgsmacht gevochten, hun situatie is een beetje te vergelijken met een mercenaire, met dit verschil dat ze vrijwillig naar daar gingen en niet omdat ze poen konden verdienen.
   Hun “buit” bestond uit het verkrachten, martelen, kelen oversnijden, hoofden afsnijden dit is voor hun hetzelfde als een kind op de foor: dolle pret en ongestraft je zin kunnen doen, geen wet of moreel gezag die je tegenhoud…
   Het enige wat de overheid achter de hand heeft is hulp aan een terroristische organiasatie maar bewijzen?, getuigen?, misschien dat er later verhalen opduiken of foto’s of filmpjes maar eerlijk gezegd is de bewijslast nul.
   Lag het aan mij krgen ze bij binnekomst een stukje lood op een strategische plaats, case solved next one.

   Like

   • Joost Visser zegt:

    Het is maar wat je onder krijgsmacht verstaat. Een gewapende groep is ook een krijgsmacht. Op het moment dat een Nederlander (jihadstrijder) in een reguliere gewapende groep (rebellen, al qaida) een gemeenschappelijk doel nastreven (Assad weg, moslimstaat implementeren) m.b.v. gewapende strijd, ben je toch echt in vreemde krijgsdienst gegaan. Weliswaar geen standaard leger als in het westen, maar bevelen dienen opgevolgd te worden en er is een zekere organisatie, zoals in een gestandaardiseerd leger (= ook een krijgsmacht).

    Like

 2. Maloch zegt:

  Ja, laat alle jihadisten naar Nederland trekken zodat ze na hun missie in de watten terecht kunnen komen.
  -‘Wenst iemand anders nog een VIP-behandeling?
  Ik zie daar een oud vrouwtje de hand opsteken; Sorry maar u bedoelen we niet.’-

  Waar is Nederland toch mee bezig?

  Like

 3. JooJootje zegt:

  Zou er ook zo gereageerd worden als jongeren uit de Bijbelgordel zich gaan in zetten aan de kant van de bedreigde christenen.
  Of zouden die wel in de bak komen.?

  Like

  • Trucker zegt:

   Het meest zinnige comment die ik vandaag heb gelezen, kort en krachtig en eindigend met een retorische vraag
   Heren/dames reageerders schiet mij niet af omdat ik eens een bloemetje gooi.

   Like

 4. Republikein zegt:

  Landverraad in optima forma! Waar blijven de knappe koppen om dit aan te klagen?
  Het is van God los!

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Kom op zeg Nederlandse overheid. Deze terugkeerders hebben allemaal stuk voor stuk oorlogsmisdaden op hun geweten. Ze zijn niet naar een of ander zomerkamp afgereisd. Om überhaupt opgenomen te worden in gevechtseenheden van Al Nusra en Al Qaïda zullen ze eerst een vuurdoop moeten ondergaan. Deze vuurdoop houdt altijd in hulp en spandiensten verrichten bij moord verkrachting en plundering. Nederland moet zich schamen dit uitschot weer op te nemen in onze samenleving. Ik had al geen hoge pet van onze bestuurselite, maar dit vernemende is het voor mij helemaal afgedaan. ik schaam me voor onze laffe overheid die zich hiermee medeschuldig maakt aan de wreedheden begaan in Syrië.

  http://www.clint.be/actua/vlaamse-jongeren-onthoofden-man-syrie-video

  Like

 6. Marijke zegt:

  Men hoopt dat ze niet verder radicaliseren….. Hoezo, nòg verder radicaliseren?! Onze overheid is echt van het padje af! Wat doen we ons zelf en onze kinderen aan?! Daders worden slachtoffers en de echte slachtoffers staan in de kou. Zwemlessen alleen voor leerlingen van zwarte scholen en speciaal onderwijs. Een podium voor een haatbaard in Almere. Afschaffen van Christelijke feestdagen. Het wordt gekker en gekker. Ik overweeg inmiddels serieus om een politieke partij op te richten; door de burgers, voor de burgers.

  Like

  • max zegt:

   Juist Marijke, kun je nog verder radicaliseren als je moordend en verkrachtend alle oorlogsmisdaden hebt begaan, en misdaden tegen de menselijkheid? Vroeger werd je daar voor opgepakt. Ze zijn alleen niet van padje af ze zijn knetter de knettergek!

   Like

 7. Joannes den Hollander zegt:

  Het verbaast me niet als die malloten dadelijk ook nog een militair invaliditeits pensioen in hun schoot geworpen krijgen tot hun 65ste

  Like

 8. Tom Hendrix. zegt:

  Dit land is knettergek geworden. Ik kan mij heel goed voorstellen, dat er Nederlanders zijn, die nu overwegen om weg te gaan uit dit ABSURDISTAN/NEDERLAND! Steeds als je denkt, het kan niet gekker, kan het dus wel. Moordenaars binnenhalen, en deze pamperen. Trouwens, hoe zat het ook weer met de Nederlanders, die tussen 1936 en 1939 gevochten hebben in Spanje, in de Internationale Brigades, tijdens de Spaanse Burgeroorlog. Deze werd bij terugkeer het NEDERLANDERSCHAP ontnomen. En kijk nu, wat er hier gebeurt!

  Like

 9. HansFire zegt:

  Dat heb je te danken aan de vergiftigde linkse pers en het linkse TUIG in de regering,Het wordt eens tijd, dat er een grote opruiming komt. Als wij * Nederlanders dit zouden doen, wordt meteen opgepakt en dat MOSLIM TUIG, wordt nu nog geholpen, met het zgn. begrip *dat is hun cultuur* De enige manier is al dat TUIG tegen de muur zetten en direct afmaken, en paar keer meer schieten, zodat men zeker is dat er geen enkele MOSLIM opstaat.

  Like

 10. luckybee zegt:

  Mischien gaat God ze zelf executeren?Wij zijn geen telephaten maar dat, is God wel degelijk.

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  http://nieuwsuur.nl/onderwerp/571298-wat-bezielde-ibrahim-el-bey.html
  Waarom A.Marcouch zich op de vlakte houdt eigenlijk niks wezenlijks zegt en verdomt goed weet hoe de (jihad)vork in de steel zit. (zie verder Het Project)
  http://tinyurl.com/o5l2dhz

  Like

 12. Harry zegt:

  Als je er van uitgaat dat ALLES wat moslims zeggen gelogen is , zit je het dichtst bij de waarheid .
  Die Syriegangers zijn nou echt niet van het type hulpverleners .
  Wat een zwerm mongolen bij onze overheid .
  Kan me niet voorstellen dat het ALLEEN lafheid is .

  Like

 13. Er kán een rationeel beleid achter zitten.
  1) Het is inderdaad zo dat deze types alleen maar verder radicaliseren in de gevangenis.
  2) Als je ze buiten laat rondlopen en in de gaten houdt, krijg je de netwerken veel beter in beeld.

  Als de AIVD inderdaad zo slim is, wat ik betwijfel, dan zou niettemin het onderstaande aanvullend gedaan moeten worden:

  1) Het stoppen van elke immigratie uit islamitische landen, met uitzondering van vervolgde christenen en verdere anti-islamisten.
  2) Het verbieden van de islam – moskeeën, prediking, kleding, symbolen: álles – als een totalitaire ideologie die inherent én inherent onveranderbaar racisme, oorlog en haat predikt. Gewoon inzien dat de islam een door seks en haat aangedreven, totalitaire, racistische roofmoordenaars- en slavenhalers-ideologie is. En dan vervolgens daarnaar handelen.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Punt 1: dat is precies hetgeen wijlen Pim Fortyun propageerde. Alleen christenen en andersdenkenden uit die landen toelaten.
   Punt 2:: Niet zoals ik zo dikwijls lees: “we moeten (met hen………. ) in gesprek blijven en oplossingen zoeken.”
   Gelijk verbieden, niet morgen, overmorgen, nee NU..7 nov 13.30
   Maar dat gebeurt uiteraard niet. Zullen toch noch wel erge(re) dingen moeten gebeuren, wat dat betreft ben ik nog pessimistischer dan U ( en ouder.)

   Like

  • Trucker zegt:

   Man man gewoon de islam(ieten) in hun totaliteit buiten de Vrije Westerse Wereld flikkeren.
   ALLEMAAL, er zitten geen “onschuldigen” tussen GEEN ENE, ze zijn allen besmet door het levensgevaarlijke islam virus, levensgevaarlijk voor mensen die rationeel denken en handelen en deze achterlijke barbaarse cultuur niet volgen of ondergaan.
   TOTALE segregatie en probleem opgelost.

   Like

 14. delamontagne zegt:

  Lees net in krant dat er zorgelijke ZORGEN zijn over de NL-se jihaaad(t)-gangers, die in tal en omvang toenemen. Komt de NL-overheid eigenlijk nog weleens bij zinnen om er daadwerkelijk iets aan te doen, inplaats van dat gepamper.
  Ik las bij de reacties van een v.d. reageerders ( een oorspronkelijke NL-er……….? ! ? ))t volgende:” ik ben rond 1977 mijn NLse nationaliteit kwijtgeraakt omdat ik bij een ambassade van een ander land ben gaan werken. Heb toen via een verzoekschrift aan de koningin m’n Nederlandse nationaliteit weer terug gekregen. ” Tsjah………..breek me de
  bek niet open.

  Like

 15. Trucker zegt:

  @ Joost Visser 7 november 2013 om 01:23

  Heb echt geen zin in een welles nietes comments gedoe maar je zit fout met je redenering.

  Like

 16. Henk.V zegt:

  De jihadisten die ”de democratie hielpen te bevorderen” in Syrië gingen daar heen, nadat ze in hun moskeeën waren bewerkt.
  Ze waren dus zogenaamd godsdienstig gemotiveerd en hoe zich dat in de praktijk vertaalde weten wij inmiddels. Deze jongelui waren betrokken bij zware tot zeer zware oorlogsmisdaden.

  Daarnaast moet ook nog worden opgemerkt dat zij voor hun diensten een uitstekende vergoeding van fundamentalistische zijde ontvingen.
  Nadat ze in ons land waren teruggekeerd hing enkelen van hen de rijke patser uit.
  Zij reden met enkele makkers door de islamitische wijken, in een nieuwe auto, gekocht van het geld dat ze op hun ”vredesmissie” hadden verdiend.
  In alle eerlijkheid moet hier worden opgemerkt dat er nogal wat bewoners in de betreffende wijken helemaal niet blij waren om ze daar terug te zien.
  Wij weten dit alles uit de eerste hand.

  Ik moet werkelijk niet bij stilstaan bij de manier waarop de hulpverlenende instanties op deze jongeren -die inmiddels psychopathische trekken moeten hebben opgelopen- reageren, want deze benadering slaat uiteraard als een tang op een varken.
  Niemand komt namelijk geestelijk onberoerd terug uit de Syrische hel, waarin men zich zelf als een demon heeft gedragen.
  Deze strijders zijn een regelrechte bedreiging voor het welzijn van ons volk geworden, want hun normbesef is in dat land weggevreten. Zij zouden hoe dan ook nooit meer in ons land moeten worden toegelaten en hun paspoorten hadden moeten worden ingenomen.
  Verder zou men alle ”gebedshuizen” moeten sluiten ,waarin het actieve fundamentalisme wordt gepredikt en de imams die daar werken tot persona non grata worden verklaard..

  Het is de hoogste tijd dat de belangen van onze hoog ontwikkelde,hoogwaardige maatschappij weer absolute voorrang krijgen in alle besluiten die er van hogerhand worden genomen.
  Dat hebben wij verdiend als volk.

  Maar breng dat de karakter- en ruggengraatloze ,politiek correcte kliek maar aan het verstand.
  Dat is nauwelijks nog mogelijk, want het laatste restje werkzame hersens werd weggevaagd op het moment dat ziekmakende lafheid werd aangezien voor hoogste wijsheid.

  Links valt mijns inziens niet meer te redden.
  Ons land heeft dringend een grondige politieke schoonmaak nodig, waarbij geen schoonmaakmiddel moet worden geschuwd..
  Meldt jullie aan bij de reinigingsdienst van Geert Wilders.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s