Boekbespreking: Wim Van Rooy – “ De malaise van de multiculturaliteit”

Screenshot_16

Wim van Rooy heeft de krachttoer van Paul Scheffer met zijn ‘Land van aankomst’ voor Vlaanderen herhaald, met passie en vuur. Zijn analyse verklaart de waanboodschap van de multiculturaliteit als basis voor het succes van extreem rechtse partijen in Vlaanderen.
Wim Van Rooy gaat zeer breed en spaart niets of niemand, zelfs zichzelf niet, als een vrij en eerlijk man. Zijn pamflet zindert van de verontwaardiging die hij decennialang heeft verzameld in het onderwijs waar hij de praktische gevolgen ondervond van het politiek correcte denken en het goedkope veinzen. Hij heeft voor zijn omvangrijk polemisch essay de pen in bloed gedoopt.
‘Essays mogen het eigen gevoel toelaten en daarbij alle schaamte achterlaten, ze zijn een bravade tot op het irriterende af.’(20) en dat zal de auteur geweten hebben omdat dit soort polemische grondigheid hand in hand gaat met een grote eenzaamheid.
Maar dit zal hem worst wezen want echte intellectuelen verschillen van de hofnarren van de macht, de dwergen van het politiek correcte verhaal.

Lees verder>>>
(h/t Heleen)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Multiculti. Bookmark de permalink .

12 reacties op Boekbespreking: Wim Van Rooy – “ De malaise van de multiculturaliteit”

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Ik heb ook een schotel.

  Like

 2. Rudi zegt:

  Op de site van het Vlaams Belang vond ik dit interview met Wim Van Rooy:
  http://www.vlaamsbelang.org/interviews/19

  Like

 3. Luchtpint zegt:

  Heb ik drie jaar geleden al uitgelezen, trouwens.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Kent u dit verhaal. Het verhaal van de mens die op een gegeven moment dacht dat hij niet normaal was omdat hij gedachtes had van de wereld die hem vreemd overkwamen, zoiets van wie ben ik nou eigenlijk, en wie is mijn medemens, ben ik niet normaal, of moet ik naar de dokter?
  Is de wereld en zijn burgers een dimensie waar ik mij aan moet ontworstelen? Is er nog een andere wereld, en zo ja, waar is ie dan? Zijn er meer sterren dan zandkorrels op aarde? Weet ik veel dacht ik meermaals, het gaat zoals het gaat. Het komt op en het gaat. Bestaat God, en zo ja , waar is hij dan, of kan ik hem aanroepen? Wel, beste medestanders, aan welke zijlijn u ook bent het maakt mij niet uit, ook niet waar u geboren bent en ook niet of u hoog of laag begaafd bent. Het gaat mij erom of u zich mens voelt, en dat bent en voelt u toch? Of stamt u af van de bonobo, of wat dies meer is, kan mij dat schelen,. Wat mij wel kan schelen is dat sommige randdebielen hier, reageerders, maar vooral reaguurders af en toe een steek onder water geven, alsof zij van een betere menselijkheid zijn, wat mij helemaal niet bevalt. Hoezo. kleine luiden, heb je de kok horen luiden maar weet zelf niet waar de klepel hangt?Ga je schamen om neer te kijken op kleine lieden. Weet u wat ook zo boeiend is? Nee,, dat is pokeren met de beste hand en elke keer weer verliezen van een opportunist, die weet altijd waar de klepel hangt, totdat hij hangt natuurlijk, maar dan zijn de kleine lieden al uitgespeeld!
  Over kleine luiden gesproken, ik voel me aangesproken!
  De grote verhalen zijn overigens geschreven door de kleinste lieden.
  Kent u Fjodor Dostojevski? Nee? Moet u toch een aan Freud vragen als hij nog zou leven, dus helaas, we vragen het aan Multatulli, helaas, dan maar aan Winni Sorgdrager.Nee?
  Vraag het dan aan de enige echte grote getallen aanhanger en dat ben ik!
  Vragen via de webmaster.

  Like

 5. Lucky9 zegt:

  Dit in 2008 gepubliceerd uitstekend geschreven boek is inderdaad een revelatie voor diegene die geïnteresseerd is in de complexe context van het politiek correcte heilsdenken.
  De inhoud kan men hier bekijken: http://www.acco.be/download/nl/5586618/toc/9789033468988.pdf
  Ik vind persoonlijk de korte inhoud op de webstek Acco duidelijker dan de link waarnaar wordt verwezen.

  “Migraties en de multiculturen die daar rechtstreeks uit voortvloeien, zijn door de hele beschavingsgeschiedenis eerder regel dan uitzondering. In elk rijk werd er gemengd en gemixt, geëmigreerd en geïmmigreerd, meestal met véél bloed, zweet en tranen. Toch heeft het ontzettend lang geduurd alvorens de wetten en mores die stelden wat mocht en niet mocht kritisch in vraag werden gesteld. De mensenrechten bijvoorbeeld, een vrij recente humane uitvinding, wordenbegrijpelijkerwijs met alle kracht verdedigd en het minste euvel in dat verband wordt als een onmiddellijk te verwijderen smet gezien. De dwangmatigheid echter waarmee dat geschiedde en de naïviteit die daarbij tentoongespreid werd, leverden een hysterische politieke correctheid op, die, na het failliet van het communisme (marxisme), de behoefte aan een utopie bleef invullen via de nieuwe ideologie van een overspannen multiculturalistische idylle. Pas na 9/11 werd dan toch voorzichtig plaats ingeruimd voor een kritiek op het naïeve en hyperkinetische multiculturalisme en werd gepleit voor de terugkeer van wat gezond verstand. Dit boek gaat in op de progressivistische gedachteloosheid van de multiculturalistische elite. Het houdt tegelijk, onder meer geïnspireerd door intellectuelen uit de moslimwereld, een kritisch pleidooi voor een bedachtzamer omgang met de multicultuur.”
  En of !
  De laatste zin is natuurlijk een understatement van jewelste. Maar Acco is dan ook niet voor niets de drukpers van de Katholieke universiteit Leuven. Katholicisme en hypocrisie is een geslaagd huwelijk, vandaar.

  Like

 6. marie zegt:

  Je kunt Wim van Rooy en Scheffer helemaal niet vergelijken. Ik las beide boeken, en het eeuwig naar compromissen zoekende van Scheffer irriteerde me mateloos. Zijn eenmalig briljante artikel in de NRC was toen voor velen die in genoegzaam coma lagen een eyeopener.Daarna heeft Scheffer niets anders gedaan dan sussend en kussend de angel uit zijn observaties proberen te halen. Wim van Rooy daarentegen is vlijmscherp, en doet uit consideratie met ons voortbestaan nooit water bij de wijn. Waarheidslievend tot op het bot, erudiet en wereldwijs, en niet te verslaan in debat. Mag je één keer raden waarom hij niet gevraagd wordt in die melige , onder mekaar, gelijkhebberige zanikprogramma´s.

  Like

 7. Martien Pennings zegt:

  Ik moest het inderdaad, maar weer eens gaan lezen, dat boek uit 2008: “De malaise van de multiculturaliteit” van Wim van Rooy.
  Ik had een exemplaar, waarin ik achterin een aan mij gerichte en uitgeprinte mail van Wim uit 2009 had geplakt.
  Die mail bevatte een uitermate lovende tekst van Wim op mijn internet-bijdragen aan het Islam-Israël-Integratie-debat.
  Zelden was ik zo de hemel in geprezen.
  Maar toen ik in mijn boekenkast keek herinnerde ik me ineens dat ik mijn exemplaar met die laudatio van Wim er in heb weggegeven aan Ayaan Hirsi Ali.
  Ik zal van mijn kale AOW een nieuw exemplaar moeten kopen.
  Die mail met die complimenten ben ik uiteraard allang kwijt, want dat voorziende had ik hem natuurlijk achter in dat boek geplakt.
  Jammer dat Wim, ondanks zijn lof op mijn morele en intellectuele vermogens, mijn bijdrage http://bit.ly/AsTQMc aan zijn islamboek uit 2010 niet durfde opnemen.
  Zie: “Nazisme, Islam, Israël: de islam is een nazisme avant, pendant et après la lettre”: http://bit.ly/AsTQMc
  Want in retrospectief is dat het beste en meest essentiële essay over de islam dat ooit in de Nederlandse taal is geschreven.

  Like

 8. Pingback: Interview met Wim Van Rooy: “Islam is fascisme” | E.J. Bron

 9. Rudi zegt:

  Op de site van Niet Langer De Standaard las ik een piepklein artikel over een manifestatie van het Vlaams Belang en Uitgeverij Egmont aan Antwerp Expo, waar momenteel de Antwerpse boekenbeurs loopt. Ik ben meteen gaan kijken op de site van het Vlaams Belang. Dit lijkt me aan te sluiten bij het bovenstaande artikel over een doodgezwegen boek van een doodgezwegen denker.
  Censuur in Vlaanderen of hoe een uitgeverij om politieke redenen geboycot wordt.
  http://vlaamsekracht.org/nieuws/10405

  En de link naar het krantenartikel:
  http://www.standaard.be/cnt/dmf20131109_00831439

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s