Holocaust herdenking: een nieuw hulpmiddel voor antisemitisme?

Screenshot_9

(Door:  Peter Martino)

“Nee, we niet leven niet opnieuw in de donkere middeleeuwen en, nee, de lichten gaan niet uit in heel Europa.” — Jonathan Freedland, ‘The Daily Beast’.

“Wanneer wij worden geconfronteerd met voorbeelden van monsterachtig gedrag, dan moeten we daarvan leren. Het lijkt erop dat het lijden van de Joden hun visie op hoe anderen moeten worden behandeld niet heeft veranderd”. — David Ward, MP; Lid Commissie Onderwijs in het  Britse Parlement.

Het antisemitisme is niet alleen in Frankrijk regulier geworden, zoals Guy Millière vorige week op de Gatestone website schreef, maar in heel West-Europa. Een schokkend aspect van de nieuwe golf van antisemitisme is dat de herdenking van de Holocaust wordt misbruikt voor het verspreiden/doorgeven van antisemitisme en gevoelens van haat tegen Israël — de staat die het Joodse volk heeft opgericht om zichzelf te beschermen tegen een toekomstige Holocaust.

Een artikel van september 2013 op de Gatestone-website legde uit hoe geschiedenislessen en de zogenaamde voorlichting over de Holocaust op Belgische scholen worden gebruikt om de schoolkinderen te doordringen met haat tegen Israël. Het historische bestaan van de Holocaust en de naziconcentratiekampen worden niet ontkend, zoals sommige antisemieten proberen te doen, maar de realiteit van de Holocaust en de uitroeiing van de Joden wordt gebagatelliseerd — vooral door de huidige behandeling van de Palestijnen door Israël te vergelijken met en gelijk te stellen aan de behandeling van de Joden door de nazi’s.

Zoals werd opgemerkt in het artikel van september; om deze mythe van gelijkwaardigheid te ontmaskeren zou het voldoende zijn om erop te wijzen dat de Joden die in Auschwitz aankwamen slechts een paar uur of hooguit een paar weken te leven hadden, terwijl de levensverwachting voor de Palestijnen in de Gazastrook of op de Westelijke Jordaanoever 72 jaar is. Het zou voldoende zijn om erop te wijzen dat in één enkele maand meer Joden in Auschwitz werden vermoord dan er Palestijnen zijn gestorven tijdens het  65 jaar durende Israëlisch-Palestijnse conflict. Op deze simpele feiten zijn de kinderen echter nooit geattendeerd, die wel worden geïndoctrineerd met haat tegen de Joodse staat.

In een reactie op het artikel verwijderde ‘Klascement’, de onderwijsorganisatie die gesubsidieerd wordt door de Belgische regering en die een antisemitische cartoon op internet zette waarin de situatie van de Palestijnen in Gaza vergeleken werd met die van de Joden in de naziconcentratiekampen, deze cartoon van haar website. Echter, toen Joods Actueel, het grootste Joodse tijdschrift in België erop wees, weigerde de organisatie om zich te verontschuldigen. Ook is er niets gedaan aan de anti-Israëlische desinformatie die doorgegeven wordt op Belgische scholen en aan het misbruik van de Holocaust herdenking voor dit doel.

Het probleem is helaas niet specifiek Belgisch. In andere landen wordt ook de nagedachtenis van wreedheden door de nazi’s, zoals de Kristalnacht, het bloedbad in het getto van Warschau  of de Holocaust in het algemeen, misbruikt om de haat tegen Israël te stimuleren.

Eerder dit jaar heeft David Ward, een Brits Parlementslid en een lid van het ‘Education Select Committee’ in het Britse Parlement,  botweg het Israëlisch-Palestijnse conflict naast de Holocaust gezet en met elkaar vergeleken.

Bij de ondertekening van het ‘Holocaust Educational Trust’s Book of Commitment in the House of Commons’ verklaarde de heer Ward: ” Ik heb twee keer een bezoek aan Auschwitz  gebracht – een keer met mijn familie en een keer met lokale scholen – en ik ben bedroefd dat de Joden, die gedurende de Holocaust een ongelofelijke mate van vervolging hebben ondergaan, binnen een paar jaar na de bevrijding uit de vernietigingskampen wreedheden begaan tegen de Palestijnen in de nieuwe staat Israël en daarmee dagelijks blijven doorgaan op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook. … “Wanneer wij worden geconfronteerd met voorbeelden van monsterachtig gedrag, dan moeten we daarvan leren. Het lijkt erop dat het lijden van de Joden hun visie op hoe anderen moeten worden behandeld niet heeft veranderd”.

Eerder had dezelfde Britse MP Israël een ‘apartheidsregime’ genoemd. Op zijn website heeft hij de Joodse staat ook beschuldigd van ‘etnische zuiveringen’. Het is instructief om te ontdekken dat deze man Britse schoolkinderen op hun educatieve bezoeken naar Auschwitz begeleidt. Gezien zijn vooroordelen, zou het helemaal niet verwonderlijk zijn dat hij in Auschwitz, waar miljoenen joden werden uitgeroeid, Brits schoolkinderen indoctrineert met zijn haat tegen Israël. Het is een belediging voor de Joden die in Auschwitz zijn gestorven, dat mensen zoals David Ward de hoofden van schoolkinderen vullen met haat tegen dezelfde staat waarin de kinderen en kleinkinderen van vele slachtoffers van de Holocaust een veilige haven hebben gevonden.

Zes jaar geleden bezocht een delegatie van Duitse katholieke bisschoppen Israël en de Palestijnse gebieden. Tijdens dit bezoek vergeleek Mgr. Gregor Maria Hanke, de bisschop van Eichstätt, Israël ook met Nazi-Duitsland. “Vanmorgen [zagen we] in Yad Vashem de foto’s van de onmenselijke getto van Warschau, en vanavond reizen we naar het getto in Ramallah. Dat maakt je boos”, merkte de bisschop op. Zijn collega, Mgr. Mixa, bisschop van Augsburg, voegde eraan toe dat de Palestijnen in ‘getto-achtige’ situaties leven en dat hun behandeling door Israël ‘bijna vergeleken kan worden met racisme’.

Men moet er niet aan denken om zich voor te stellen wat Mgr. Hanke en Mgr. Mixa Duitse schoolkinderen zouden vertellen als ze hen vergezelden tijdens een bezoek aan Yad Vashem of op een rondleiding door het voormalige getto van Warschau.

In Nederland wordt het herdenken van de nazi-wreedheden ook misbruikt om de haat tegen Israël aan te hitsen. Vijf jaar geleden werd de herdenking van de Kristalnacht in Amsterdam misbruikt door officiële sprekers, met inbegrip van de voormalige socialistische burgemeester van Amsterdam, die ‘Islamofobie’ en de ‘discriminatie van immigranten’ in Nederland vandaag da dag met de nazi-gewelddaden tijdens de Kristalnacht vergeleek.

Een van de meest transparante voorbeelden van misbruik van de Holocaust is misschien wel het misbruik van het lijden van Anne Frank. Afgelopen april was Giulio Meotti in de Israëlische uitgave van ‘Arutz Sheva’ van oordeel, dat het Amsterdamse Anne Frank Museum beter gesloten zou kunnen worden omdat het “nu een plek van welig tierend antisemitisme is”.

Het Anne Frank Museum, dat gesitueerd is in het huis waar de Joodse familie Frank zich verborg in een geheime schuilplaats, totdat zij werd gearresteerd in 1944, is de meest bezochte herinnerings/herdenkingssite van de Holocaust in Europa. Het museum wordt echter beheerd door de ‘Anne Frank Foundation die blijkbaar als doel niet alleen (1) het  bestrijden van het antisemitisme heeft, maar ook (2) om ‘gelijke rechten’ te verspreiden (3) een “pluriforme samenleving” en (4) “actief burgerschap” als een verdediging tegen ‘vooroordelen, uitsluiting en extremisme”.

De laatste drie doelstellingen hebben de vorige volledig ondermijnd: de ‘Anne Frank Foundation’ is pro-Palestijns en een luidruchtig criticus van Nederlandse politici die kritiek hebben op de Islam en die verdedigers van Israël zijn. De Stichting heeft ook gewaarschuwd dat ‘Islamofobie’ en ‘negatieve meningen’ over moslims zich in Nederland ontwikkelen/uitbreiden.

Het Anne Frank Museum, schrijft Meotti, heeft “het verhaal van Anne Frank ontdaan van bijna al haar Joodse verwijzingen… Het resultaat is dat het publiek nu volledig ongevoelig wordt voor de unieke catastrofe die de vernietiging van het Europese Jodendom was. Het Museum is ook veranderd in een krachtige bron van kritiek op Israël in Europa”. “Israël”, schreef de ‘Anne Frank Foundation’ in een rapport, “duwt Palestijnen economisch in een hoek en vernedert hen psychologisch”.

In 2004 werd de voormalige Israëlische premier Ariel Sharon, op een tentoonstelling in het Anne Frank Museum, met Adolf Hitler vergeleken. De voormalige Sovjet-Unie dissident, Natan Sharansky, destijds een minister in de Israëlische regering, reageerde verontwaardigd en zei dat het museum “minachting toonde voor de herinnering/herdenking van de zes miljoen die zijn vermoord gedurende de Holocaust”.

Sinds 2004 is de situatie van de ‘Anne Frank Foundation’ niet veranderd; die is nog steeds doortrokken met anti-Israël vooringenomenheid en vooroordelen. Hoewel Anne Frank werd vermoord door de nazi’s omdat ze Joods was, hebben Belgische educatieve organisaties, Britse leden van het Parlement, Duitse bisschoppen en zelfs het museum dat opgericht is om Anne Frank te eren, sindsdien geprobeerd om de boodschap te brengen dat de hedendaagse Anne Franks Palestijnse meisjes zijn die zullen worden vermoord door Israëli’s.

Niet iedereen is het eens met deze opvatting van de toestand van het antisemitisme in Europa. Als hij  in ‘The Daily Beast’ schrijft, beweert Jonathan Freedland, terwijl hij erkent dat ‘er problemen voor de Joden zijn’: “Nee, we leven niet opnieuw in de donkere middeleeuwen en, nee, de lichten gaan niet uit in heel Europa”. Hij vermeldt dat zij in Groot-Brittannië, terwijl “de Joden zich hier onbehagelijk kunnen voelen bij de teneur van het nationale gesprek over Israël — hier een cartoon in een krant, daar de manier waarop een politicus zich uitdrukt  —  ook genieten van een Joods leven dat in veel opzichten rijker is dan ooit tevoren”. Hij noemt verder ´een festival van Joodse kennis/studie’ genaamd Limmud; de Week van het Joodse boek, twee sitcoms gebaseerd op het Joodse familieleven, en dat “als de huidige peilingen tot 2015 zo blijven”, Ed Milliband, ‘die herhaaldelijk benadrukt  dat hij trots is op zijn Joodse wortels’, vastbesloten is om de volgende minister-president van Groot-Brittannië voor de Labour Party te worden.

Bron:
http://www.gatestoneinstitute.org/4044/holocaust-remembrance-antisemitism
Auteur: Peter Martino

Vertaald uit het Engels door:
Wachteres
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme. Bookmark de permalink .

16 reacties op Holocaust herdenking: een nieuw hulpmiddel voor antisemitisme?

 1. Philippine zegt:

  De Britten hebben zich in hun mandaatgebied Palestine gedragen als een onnozelaars.
  En zo te lezen is mijnheer Ward nog steeds één van hen.

  Like

 2. Philippine zegt:

  Foto’s uit het mandaat gebied Palestine.

  http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/viewtopic.php?t=17624

  Like

 3. Valse Joden

  Ach, de echte Jood
  die zit pas in nood.
  Moslims die zich vergelijken met Joden
  kunnen alleen maar moorden.
  Ach, de echte Jood
  eet via gebed tot JHWH
  het ware levensbrood!

  Jack Terrible

  Like

 4. Bovenstaand gedichtje heb ik opgestuurd naar Joods Actueel. Misschien dat ze het plaatsen.

  Like

 5. Vederso zegt:

  On topic;Roger l. Simon vraagt zich af of Obama in de kwestie Iran nog vertrouwd kan worden> ) na de Grote Leugen over Obamacare en schrijft terloops: “Who would want to be Israeli prime minister Benjamin Netanyahu at this moment?” Juist, dat kan je je afvragen.

  Like

 6. Haim Ahmed Emmet zegt:

  Its all about the money De Arabieren hebben meer.

  Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  Het is om te janken, en dat ca. 70 jaar na de HOLOCAUST. Het is een grote schande, zeker wat de twee bischoppen ter berde brachten, snotverdomme en zich dan christen durven te noemen! En de hele vuile “LINKSE BENDE”, en de politiek CORRECTE BENDE, doen er schaamteloos aan mee, dat het Joodse Volk, weer in de verdediging wordt gedrongen. Ik kots van dat misselijk, moslimkotlikkend VOLK!!

  Like

 8. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Betekent dit dat de Antifa de Kristallnachtherdenking van de Internationale Socialisten gaat verstoren?!

  Like

 9. Henk.V zegt:

  Het gaat te ver om de afschuwelijke Jodenhaat, de ontmenselijking van een bepaalde groep mensen, alleen maar te verbinden met de toenemende aanwezigheid van de islam in de westerse wereld.
  Zeker is wel dat de islamisering het antisemitisme weer versneld boven water heeft gebracht en zeer versterkt!
  De absurde aantijgingen die men al in het vroege christendom, vooral vanuit de Rooms Katholieke hoek (en later ook in enkele evangelische groeperingen) richting Joodse volk uitte zijn wel bekend.
  Samengevat kwam de aanklacht hierop neer dat zogenaamd een groep Joodse mensen, staande voor de Romeinse stadhouder Pilatus, de wens te kennen gaf dat Jezus moest worden terechtgesteld en toen de stadhouder zei dat hij Jezus onschuldig achtte uitriep: ”Zijn bloed kome over ons en onze kinderen!”‘.
  Dat betekende dat men de verantwoordelijkheid voor de dood van Jezus volledig op zich nam.

  Wie dit gegeven op zich laat inwerken ,en daarbij beseft dat men over de precieze gang van zaken in de rechtszaak tegen Jezus slechts fragmentarisch in het bijbel verslag wordt geïnformeerd, kan alleen maar verbijsterd zijn dat men op grond van een dergelijke geschiedenis ooit heeft kunnen denken dat een bepaald volk eeuw na eeuw aan achterstelling moest worden blootgesteld, vervolgd en gedood en dat zogenaamd naar aanleiding van één specifieke uitspraak!
  Het toont aan hoe schadelijk godsdienst kan uitpakken wanneer de principes van het gezond verstand systematisch terzijde wordt geschoven.

  Onder de nazi’s voegde men vooral economisch gerelateerde elementen toe aan de Jodenhaat, vermengd met samenzweringstheorieën, waarin de Joden de rol werd toegedicht de wereldheerschappij te willen veroveren.
  Deze waanzin is nooit uitgewoed, want overal vind je mensen die op de een of andere wijze door het anti-Joodse virus zijn aangestoken. Jodenhaat is dus een latent onderdeel in het denken in veel landen.

  Dat de islam Jodenhaat verkondigt is bekend genoeg en sinds de EU in 1975 de islamitische geestesgesteldheid tot bevoorrecht, bevoordeeld , en onaantastbaar heeft verklaard stromen de antisemitische bacteriën in golven ongehinderd en onweersproken(!) over het West Europese continent.
  En met de komst van deze permanent antisemitische stroming nam de verzieking in het denken dramatisch toe.
  Alleen, nu richt men zich niet meer op het Joodse volk, maar op het thuisland van de Joden, Israël, de plaats waar de Joden van oudsher(!) al woonden en na 1948 opnieuw officieel, met de bedoeling dat zij daar andermaal in volledige vrijheid konden ademhalen en zichzelf zijn in veiligheid en vrijheid!
  Maar dat was kennelijk weer te veel gevraagd en andermaal zien wij lieden , helaas vaak met een R.K achtergrond, weer eens op een doortrapte manier richting Israël ageren, waarbij de Joden weer tot een bedreigde groep worden gemaakt!.

  Een voorbeeld daarvan die illustreert hoe zoiets volgens de politiek correcte denklijn in de praktijk uitpakt!
  In Israël , hangt in de Kidronvallei, grenzend aan Oost Jeruzalem (tussen de Olijfberg en de Tempelberg) de lucht van uitwerpselen, als gevolg van de lozing van afvalwater van 250.00 huishoudens die in die streek wonen
  Aan Nederlandse ingenieurs was door de Israëlische overheid een contract gegund voor de modernisering van een rioolwater zuiveringsinstallatie om het probleem op te lossen.
  De heer Timmermans was echter van mening dat Nederland niet betrokken mocht zijn bij hulpprojecten in ”door Israël bezet gebied”.
  De ingenieurs werden door hem teruggeroepen en het project ligt stil.
  Dit is Timmermans ten voeten uit.

  Van een nog oneindig grotere schofterigheid is dat met medewerking van politiek correcte instanties de vervolging van de Joden uiteindelijk zal worden vergeleken met de ”onmenselijke vervolging van de onschuldige, weerloze Palestijnen door de vreselijke Joden die helemaal niets hebben geleerd uit hun eigen geschiedenis”.

  dan En wanneer men eenmaal met deze satanische identiteitsverwisseling klaar is zullen de Palestijnen van nu de nieuwe Joden zijn geworden en Anne Frank een Palestijns icoon.
  En ALLE gruweldaden die de Joden ooit ondervonden zullen volledig worden overgeheveld naar de Palestijnen, waarbij het niet moeilijk is wie de rol van de nazi’s krijgt toebedeeld….

  Deze verkrachting van de waarheid en omdraaiing van de geschiedenis hebben wij te danken aan het politiek correcte linkse geboefte.
  En wat ik daarbij verder denk en voel zal ik nu maar niet op schrift stellen.
  .

  Like

  • delamontagne zegt:

   Uw reactie hier maakte indruk op me. Hoe goed geformuleerd. Het kan dan wel zo zijn dat men de jodenhaat niet alleen aan een bepaalde groep = moslims kan toewijzen. Toch is het zonder meer zo dat in dat (religieuze) boek van hen, het volstaat met anti-joodse uitingen.
   Ik kijk er (zo-nu-en-dan) weleens in. Vertaling met comment van Robert Spencer. Maar lang houd je dat ook niet vol.! ? .!
   Na de secularisering, begonnen in de jaren 60., denk ik toch dat de äbsurde aantuigingen, VOORAL UIT R.K.-kant, richting het joodse volk, voornamelijk bekend zal zijn bij de ouderen.
   Ik ben R.K opgevoed, lagere school jaren 40 begin 50. Wat U daar schreef over……….Pontius Pilatus.etc,ect ”Zijn bloed kome over ons en onze kinderen!”‘. WERD ER bij ons jonge kinderen toen (zoals de uitdrukking zegt:: ) met-de-paplepel-ingegoten.
   Er waren, meen ik, ook enkele gebeden met anti-joodse strekking erin. Enkele van die fraaie-dingen zijn pas een tiental jaren geleden door de paus ongedaan gemaakt.
   -Wat verder ALTIJD indruk op mij heeft gemaakt was een bepaalde boek(je). Dat moest je verplicht lezen van de paters of nonnen. Als kind snapte je er niets van. Ik vroeg me altijd af:”ben ik nou de enige, die dat gedwongen-boekje RAAR vond.”
   Totdat ik via Internet ( geloof ook dat enkel de ouderen, dit medium nog een “wonder”vinden. Voor de jongeren is ALLES de normaalste zaak van de wereld ) er achter kwam:: De Kleine Bloedgetuige // http://www.cubra.nl/sjep/08vanschiltbloedgetuige.htm
   Dat het joodse volk door de eeuwen heen is vervolgd enkel en ALLEEN door zo,n uitspraak komt natuurlijk door de kerk, die dit aanmoedigde.
   Dat deze dingen (die gebeden etc.) ook na de oorlog, noch voorkwamen bij de rk-Kerk ( de holocaust en verschrikkelijke vervolgingen moeten toen toch bekend zijn geweest……) kan ik nog steeds niet begrijpen.
   Wat ik ook niet kan begrijpen is dat bij ouderen vaak “zo,n anti ISRAEL” houding is te bespeuren. Bij jongeren kan ik ,t nog wel begrijpen, gezien de algemene tendens in de media richting ISRAEL. Maar ouderen moeten zich toch herinneren hoe in de media vroeger over ISRAEL werd gesproken.
   Enfin, ik begrijp de hele maatschappij niet meer.
   Als ik alleen al aan de uitspraak van die Femke Hallalsema over ,t-niet-tegen-houden-van-de-islamisering in NL, denk……………
   Ben ik nou gek. of…! ? ! JAMMER, de gemiddelde NL-er laat ,t koud ( totdat ,t te laat is )
   gegroet / shalom Ben

   Like

 10. Ja Henk Britse parlementsleden betuigen al spijt aan de Palestijnen
  http://www.globalmbwatch.com/2013/11/07/british-parliamentarians-apologize-for-balfour-declaration-at-meeting-organized-by-uk-muslim-brotherhoodhamas/

  Het EU Agency for fundamental rights heeft net een rapport gepubliceerd over het groeiende antisemitisme sinds de Kristalnacht van 75 jaar geleden http://www.timesofisrael.com/poll-european-jews-report-rise-in-anti-semitism/ En aan wie zouden we dit te danken hebben? Kabouter puntmuts?

  Like

  • Henk.V zegt:

   De vraag stellen is haar beantwoorden, Ya’akov…Dat antwoord kennen wij maar al te goed.
   Het is werkelijk afschuwelijk wat hier gebeurt en het is absoluut waar: wat ik dan ga denken is absoluut niet voor publicatie geschikt.
   En dan te bedenken dat ”links” onverkort solidair met Israël was, juist omdat men de geschiedenis van de Holocaust zo goed kende en daaruit terecht lering had getrokken..

   Like

 11. Pingback: Geef Anne Frank niet de schuld voor de Anne Frank Stichting | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s