JEUGDZORG, HET ELDORADO VOOR PEDOFIELEN!

EU unmask

(Door: Realpredictor)

De grootste bedreiging voor onze kinderen is uitgerekend Jeugdzorg!

Allereerst, de onterechte uithuisplaatsingen zijn niet meer te tellen. Advocaten, politie, GGD en justitie doen vrolijk mee aan deze schendingen van de Mensenrechten. Sinds de invoering van de wettelijke kinderbeschermingsmaatregelen gaat het fout. Het is een ondoordacht, pedagogisch onverantwoord systeem barstens vol perverse prikkels voorslimme ondernemers in de zorg en pedofielen, ziekelijke narcisten en andere profiteurs. Ondersteund door academici die hogerop gelikt zijn en zich deskundig wanen op het terrein van kinderbescherming of jeugdrecht. Het bizarre is dat de grootste oplichters van Bureau Jeugdzorg ‘wetenschappers’ zijn die denken dat hun protocollen onaanvechtbaar zijn!

Gestapo-beleid:

Dit beleid veronderstelt namelijk dat álle ouders potentiële daders van kindermishandeling zijn, tót het moment dat ze (juridisch) bewezen hebben dat niet te zijn. Alle zorgprofessionals moeten kijken door die bril, en mogen taken die daarbij horen niet weigeren. Voorbeeld:

– je vraagt om hulp voor een licht opvoedprobleem en je eindigt met een uithuisplaatsing van je kinderen en een slepende procedure om dat te herstellen;
– je vertelt in je onschuld dat je het zwaar hebt omdat je man pas weggelopen is (waardoor je een keer per ongeluk het brood van je kind in een beschimmeld broodtrommeltje hebt gedaan), en de juf doet een melding bij het AMK waarna het gevecht begint;
– je komt met een peuter met een gebroken armpje bij de Eerste Hulp en je kind wordt zonder dat jij erbij mag zijn, onderzocht op sporen van mishandeling.

Kortom: je bent schuldig totdat je kunt bewijzen dat er niets aan de hand is en je wél een goede ouder bent. Het is niet anders. Maar het moet wel anders.
Door onjuiste rapportages van Jeugdzorg worden kinderen soms onterecht uit huis geplaatst.
De Rotterdamse kinderrechter Sonja de Pauw Gerlings-Döhrn stelt in de krant dat de rapportages van zeven op de tien gezinsvoogden onder de maat zijn. “Ze zijn niet opgeleid voor het schrijven van rapporten.” Ondanks de onvolledigheden zouden kinderrechters vaak de mening van Jeugdzorg volgen. “Jeugdzorg heeft er geen belang bij om te liegen, ouders hebben dat wel“, zegt de kinderrechter.
En hier hanteert de kinderrechter hetzelfde incompetente beleid als dat van de ondermaatse gezinsvoogden! Mijnheer de rechter: wat dacht u van DIT belang? “De provincie Noord-Brabant geeft de 2e tranche uit van de Subsidieregeling transformatie jeugdzorg. Tot 1 november 2013 kunnen gemeenten en jeugdzorgaanbieders weer gezamenlijk aanvragen indienen. Er is een totaalbedrag van maximaal tweemaal €500.000,00 beschikbaar.”

http://www.nu.nl/politiek/3552508/kinderen-soms-onterecht-huis-geplaatst.html
http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/08/jeugdzorg-pakt-kinderen-onterecht-af-van-hun-ouders

Maar bovenstaande is slechts het topje van de ijsberg!

Screenshot_13Het feit dat minderjarigen onder de hoede van de jeugdzorg tot meer dan vier keer misbruikt worden dan gemiddeld thuis zegt genoeg! En niet alleen in de “pleeggezinnen” en instanties (w.o. Don Bosco), waar de kinderen (zonder enige controle) door Jeugdzorg zijn geplaatst, maar ook door sommige  zogenaamde “gezinsvoogden”!

Honderden klachten over misbruik jeugdzorg (Novum)

In twee maanden tijd zijn meer dan honderd meldingen binnengekomen over seksueel misbruik van kinderen die door de overheid in de jeugdzorg zijn geplaatst. Dat meldt een woordvoerder van de commissie-Samson, die de meldingen verzamelt. Onder de meldingen zitten ook recente gevallen van seksueel misbruik. Reden hiervoor waren de meldingen van seksueel misbruik die in de jaren vijftig en zestig door de kinderbescherming in katholieke instellingen werden geplaatst. Samson bekijkt of destijds signalen van vermeend misbruik bekend waren bij overheidsinstanties en -zo ja- hoe de overheid hiermee is omgegaan. Het onderzoek staat los van het onderzoek van de katholieke kerk naar het seksuele misbruik, dat wordt uitgevoerd door oud-minister Wim Deetman. Beide commissies houden wel onderling contact. Bij de commissie-Deetman zijn al honderden meldingen binnengekomen. De commissie stuurde 26 meldingen door naar justitie, maar slechts twee meldingen werden in behandeling genomen. De rest is verjaard..

Ook Jan Hendriks, bijzonder hoogleraar forensische psychiatrie en psychologie aan de VU, is na een onderzoek tot deze constatering gekomen. “Volwassen daders werkten in een instelling voor jeugdzorg of waren pleegouder. Jeugdige plegers verbleven in een instelling voor jeugdzorg of pleeggezin. Dit zijn daders met een vrij hoog ontwikkelingsniveau, vaak hbo-niveau, met goede sociale vaardigheden. Daardoor zijn ze gevaarlijker, want zij maken misbruik van hun intelligentie en vaardigheden om hun slachtoffer te verleiden en vervolgens te misbruiken. Ze bouwen het rustig op. Het begint onschuldig bij omhelzen, knuffelen, kietelen – totdat er daadwerkelijk seks plaatsvindt. Vaak waren deze groepsleiders populair en lagen ze goed in de groep, waardoor ze zich net iets meer konden permitteren en een band konden opbouwen.”

Screenshot_14

De door Jeugdzorg geplaatste slachtoffers die geplaatst werden in instellingen waar Nederlandse paters beticht zijn van seksueel misbruik!

Voor het eerst worden in Nederland paters van de orde van salesianen van Don Bosco openlijk beschuldigd van jarenlang seksueel misbruik. Dat blijkt uit onderzoek dat NRC Handelsblad samen met de Wereldomroep heeft gedaan.
http://vorige.nrc.nl/article2492821.ece

Directeur jeugdzorg geschorst na klacht pedofilie
http://www.hbvl.be/nieuws/binnenland/aid1227157/directeur-jeugdzorg-geschorst-na-klacht-pedofilie.aspx

Pedofiele opa krijgt omgangsregeling
http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2013/01/pedofiele-opa-krijgt-omgangsregeling.htmledofiele

De kinderen die in het Jeugdzorgsysteem zijn beland, zijn prooien voor de pedofielen!

Hieronder nog veel meer bewijzen over de misbruik in de Jeugdzorg!

http://www.geenstijl.nl
http://www.gezond24.nl/tv-uitzending/NCRV_1414303/Misbruik-in-de-jeugdzorg
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/11/uit_de_mailbox_van_ilja.html#more
http://www.geenstijl.nl

Video uithuisplaatsing door Bureau Jeugdzorg:


Door:
Realpredictor

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

23 reacties op JEUGDZORG, HET ELDORADO VOOR PEDOFIELEN!

 1. Martha N zegt:

  Wat hier op te zeggen..?
  Jeugdzorg werkt verkrachting van een kind in de hand..?
  Betweters die alles beter weten..?
  Kom je in handen van jeugdzorg dan is het gedaan met je…
  Soms voel je, je leeg en weet je geen woorden meer…
  Je staat tegenover een muur van idioten!
  Het kind is bijna altijd de dupe.
  Mogen de kinderen van ouders zich gelukkig prijzen, wanneer alles goed is gegaan..?
  Ik bedoel dat je normale ouders hebt en geen mensen die constant liggen te bakkeleien?
  Scheidingen zijn aan de orde van de dag, drinken, rotzooien alles kan en mag en daar loopt een kind tussendoor… en heb je alles gehad als kind dan krijg je de kinderbescherming nog….
  Oh nee, niet iedere ouder is schuldig, echt niet, dat praten ze je wel aan…
  Maar kom je in een kindertehuis of opvang dan heb je grote kans een kindervriend tegen te komen, want daar werken deze mensen graag. Dat mag je niet zeggen, dat is ook discrimineren.
  Jeugdzorg is het ergste wat een kind kan overkomen..!

  Nee, ik ben heel blij dat ik geen kind meer ben…

  Like

 2. koddebeier zegt:

  En het is een falende organisatie, die door dit kabinet de hand boven het hoofd word gehouden !!
  Afschaffen die kneuzen ploeg !!

  Like

 3. Op 22 jarige leeftijd verbleef ik als patiënt in de psychiatrie in Zon & Schild in Amersfoort. Daar werd ik in een bos nabij die inrichting voorzien van een fatale klap van achteren met een breekijzer of zo. Ik raakte 100 dagen in coma. Toen ging die verpleegkundige (Frans Lieberts) die die klap had uitgedeeld rondbazuinen dat ik een zelfmoordsprong voor een auto gemaakt had en daardoor in coma raakte. Wonder bij wonder geloofde iedereen dat. Frans Lieberts had die klap uitgedeeld in opdracht van mijn familieleden die daar geld voor hadden betaald. Een soort huurmoord.

  Like

  • Martha N zegt:

   Jack dat is verschrikkelijk zo een ervaring. Je vergeet het nooit. Maar je bent er nog en daar zijn wij blij mee…

   Like

   • Ik heb 7 jaar in de psychiatrie gewoond als patiënt. Vanaf mijn achttiende. Maar ik kan u verzekeren dat er veel meer patiënten waren die zoiets meemaakten als ik meegemaakt heb maar die kunnen het niet meer navertellen. Die zijn overleden of eigenlijk vermoord. Zogenaamd zelfmoord. Dus de psychiatrie gaat altijd vrijuit. Onterecht natuurlijk. De media besteedt nooit aandacht aan de verhalen van psychiatrische patiënten. Ze besteden alleen aandacht aan de verhalen van hoofdverpleegkundigen, psychologen en psychiaters. Helaas! In Zon & Schild ging er minimaal één per week. Dat heb ik uit betrouwbare bron. Via iemand die jaren werkte in het creatorium. Een paar keer per jaar stond er in de Amersfoortse Courant dat er iemand zelfmoord had gepleegd in Zon & Schild. Personeel in Zon & Schild hebben een geheimhoudingsplicht. In Zon & Schild leven zo’n beetje 700 tot 800 patiënten.

    Like

  • oogenhand zegt:

   Dat is wel een heel gevaarlijke ontwikkeling!!!

   Like

 4. Ron V zegt:

  Martha,

  mooi verwoord.

  Ron

  Like

 5. AdriePVV zegt:

  Ik kan om privacy redenen niet in details treden, maar ik heb meegemaakt dat een ouderpaar op vrijwijllige basis de hulp inriep van Jeugdzorg en dat na verloop van tijd aangestuurd werd op uit de ouderlijke macht ontzetten. Het is gelukkig allemaal goed afgelopen, maar niet dankzij jeugdzorg.

  Like

 6. sylvia Groot zegt:

  Let op: formeel zijn pedofielen lieden die een kind (nog) niet seksueel hebben misbruikt maar wel de behoefte voelen, en pedoseksuelen lieden de een kind reeds seksueel hebben misbruikt.

  Elke organisatie waar de naam “kind” of “jeugd” bijstaat, is geinfiltreerd door pedofielen zowel als pedoseksuelen: jeugdzorg, kinderrechters, scholen, zangverenigingen voor kinderen, sportclubs, kindertehuizen, oppas-centra, creches, priesters die koorknaapjes begeleiden, kinderartsen.
  Edward Brongersma, kent u die pvda-pedo nog? De man die voorvechter was van seks tussen volwassenen en kinderen, en die de zedelijkheidwet in eigen belang verruimde?
  Hoe progressief van de pvda !!
  Dan hebben we nog Joris Demmink die 10 jaar lang de machtigste man was van justitie, en over wie de geruchtenmachine maar niet stopt. Tegen de man werden verschillende aangiftes gedaan wegens seksueel kindermisbruik, die telkens ongegrond werden verklaard ondanks dat er getuigen waren. Op dit moment loopt er wederom een onderzoek tegen de man.

  Mijn ervaring als ouder is gelegen bij een pedo-endocrinoloog. Na zijn medische begeleiding ziet onze inmiddels ruim volwassen zoon eruit als een jonge knaap compleet met meisjesstem, amper baardgroei, en zonder uitgegroeid bottenstelsel. Kortom: aantrekkelijk voor pedo’s. Onnodig te zeggen dat hij slachtoffer werd en nog steeds is; hij komt er nooit meer vanaf.
  De klachtencommissie van het desbetreffende ziekenhuis bestond kennelijk uit pederasten, want na gelieg van hun kant is de klacht afgewezen.

  Dit is een afschuwelijk kwaad dat niet alleen kinderen traumatiseert, maar hele gezinnen.
  Het ziekelijke fenomeen is nauwelijks is uit te roeien, want ze zijn zeer bedreven in het infiltreren en ondergrondse netwerken, en bekleden vaak machtsposities in onze maatschappij.
  Het zal mij niet verbazen als inmiddels ook de zedenafdelingen bij politie geinfiltreerd zijn.
  Een ding staat vast: de kinderen worden niet voldoende beschermd tegen pedo’s. In tegenstelling tot de U.S.A. zijn onze wetten niet toereikend.

  Aan ouders met kinderen geef ik het advies om zich een gezond wantrouwen eigen te maken, kritisch te zijn, vertrouwen op de eigen intuitie, en zich te bewapenen door inlezen in technieken die door pedo’s worden gebruikt bij het manipuleren van kinderen en ouders.
  Men kan er dus niet genoeg over weten want onwetendheid en goedgelovigheid kan fataal worden.

  Like

 7. Edwin Lauxen zegt:

  Bestuurder belangenvereniging Jeugdzorgmedewerkers vindt waarheidsvinding niet van belang.
  Beste Mensen,

  Internetdiscussie liep uit de hand !

  Volgens mij schoot het Piet Bleeker van de belangenvereniging voor Jeugdzorgmedewerkers in Haarlem, in hete verkeerde keelgat wanneer we wettelijk in Nederland waarheidsvinding zouden hebben.

  Met name wanneer ook gezinsvoogden onder ede komen te staan? Leest u het zelf maar.
  Groeten, Edwin Lauxen
  Piet Bleeker: http://nl.linkedin.com/pub/piet-bleeker/1a/922/b57 De hoofdrolspelers:
  Edwin Lauxen: kritisch volger van jeugdzorg ‘kind geamputeerde ouder’ van 2 kinderen ‘jeugdzorg’
  Piet Bleeker: bestuurder van BMJ (Belangenvereniging Medewerkers Jeugdzorg/’ ‘jeugdbeschermer’ BJZ Friesland) Vera Bergkamp: Tweede Kamerlid D66. Nine Kooiman: Tweede Kamerlid SP
  De essentie: Edwin start de discussie over het gebrek aan waarheidsvinding in ‘familierecht’ en bij BJZ. De BJZ-medewerker Piet Bleeker verkondigt openlijk dat WAARHEID het KIND SCHAADT en dat hij daar niet van houdt. Tevens gaat deze een andere baan zoeken als hij beëdigd zou moeten worden… hij houdt kennelijk van structureel de on-waarheden verkondigen, naadloos aansluitend bij hoe men in Van Dale LIEGEN definieert!
  Discussie vanaf het begin:
  Eerste mail
  Op 22 apr. 2013 om 13:26 heeft “Edwin Lauxen” lauxen.e@gmail.com het
  volgende geschreven:
  Geachte mevrouw Bergkamp,
  Bedankt voor het berichtje via twitter, je schreef:
  “Opdracht waarheidsvinding aan Kinderombudsman, op initiatief D66, is deze week formeel verstrekt. Resultaten: najaar 2013.”

  Mijn vraag is gaat het om de rol van de raadsonderzoeker bij de kinderbescherming in dezen die aan waarheidsvinding moet gaan doen?
  Dat is naar mijn mening juist zo belangrijk omdat de rechter fatsoenlijk in het gelegenheid gesteld om moet worden hun werk goed te kunnen doen, en de burger rechtszekerheid en bescherming zal moeten gaan bieden.
  Immers, de kinderbescherming heeft een controlerende en een adviserende taak en heeft ruime bevoegdheden. Mijn inziens moet het wettelijk verplicht worden daar gebruik van temaken want, het is nu vrijblijvend, dus beleidsmatig geregeld.
  Terwijl de kinderrechter wettelijk wel aan waarheidsvinding moeten doen gezien de wet op rechtsvordering artikelen 20-21.
  Gelukkig kan een rechter , wanneer de rechter geen goed gevoel heeft bij de raadsonderzoeker hij/zij bij dezen een bijzondere onafhankelijk curator benoemen 😉
  Bedankt en met vriendelijke groet,
  Edwin Lauxen
  Tweede mail
  Van: Bergkamp, V. v.bergkamp@tweedekamer.nl
  Datum: 22 april 2013 16:17
  Onderwerp: Re: Graag wat nader info
  Aan: Edwin Lauxen lauxen.e@gmail.com
  Geachte heer Lauxen,
  Klopt. het gaat in het onderzoek ook om de taak van de raadsonderzoeker (van de Raad vd Kinderbescherming dus), maar er wordt verder gekeken dan alleen de Raad, dus ook naar de rol van Bureau Jeugdzorg en het AMK.
  Inderdaad belangrijke functie voor de Raad richting de rechter, die op basis van de informatie die zij leveren moet beslissen.
  Met vriendelijke groet,
  Vera Bergkamp
  Lid Tweede Kamer D66
  Portefeuilles Langdurige Zorg, Welzijn en Cultuur
  Derde mail
  Van: Pete Blaker pete.blaker@gmail.com
  Datum: 23 april 2013 16:24
  Onderwerp: Re: Vera Bergkamp Fwd: Graag wat nader info
  Aan: Edwin Lauxen lauxen.e@gmail.com, v.bergkamp@tweedekamer.nl,
  “Kooiman C.J.E.” n.kooiman@tweedekamer.nl

  Waarheidsvinding is de figuurlijke motorzaag bij kinderen. Je hakt ze in 2en. Er is nooit 1 waarheid. Dat kan niet. Voer je dit door dan heeft het vergaande consequenties. Die je nu al zou moeten overzien.

  gegroet.
  Piet Bleeker
  Vierde mail
  Van: Edwin Lauxen lauxen.e@gmail.com
  Datum: 23 april 2013 16:49
  Onderwerp: Re: Vera Bergkamp Fwd: Graag wat nader info
  Aan: Pete Blaker pete.blaker@gmail.com
  Cc: v.bergkamp@tweedekamer.nl, “Kooiman C.J.E.” n.kooiman@tweedekamer.nl

  Beste Piet,

  Volgens het Hoefnagels model is Waarheidsvinding geen figuurlijke motorzaag,
  een uithuisplaatsing is bij per definitie geen therapie.

  Het BMJ zal toch blij moeten zijn ? Ik snap niet je reactie zo goed denk ik ?!

  Met vriendelijke groet,
  Edwin Lauxen
  Vijfde mail
  Van: Pete Blaker pete.blaker@gmail.com
  Datum: 23 april 2013 17:12
  Onderwerp: Re: Vera Bergkamp Fwd: Graag wat nader info
  Aan: Edwin Lauxen
  Cc: v.bergkamp@tweedekamer.nl, “Kooiman C.J.E.” n.kooiman@tweedekamer.nl

  ik ben op zoek naar de waarheid in deze discussie. E r is namelijk veel voor en veel tegen. Over waarheidsvinding. er is niet 1 antwoord te bedenken. voor alle casussen. vandaar. een kinderrechter doet namelijk ook niet aan waarheidsvinding. heeft ie nog nooit gedaan. lijkt me in deze een prima afspraak. wat wij en de raad beter zouden kunnen doen is preciezer opschrijven wat iemand zegt. dat is geen waarheid maar feitelijke waarheid. een nuance verschil die beter past. jeugdzorg en
  raad moeten niet aan waarheidsvinding doen. we moeten wel beter
  feitelijk rapporteren. thats it.

  mvg Piet Bleeker
  Zesde mail
  Van: Edwin Lauxen lauxen.e@gmail.com>
  Datum: 23 april 2013 17:31
  Onderwerp: Re: Vera Bergkamp Fwd: Graag wat nader info
  Aan: Pete Blaker
  Cc: v.bergkamp@tweedekamer.nl, “Kooiman C.J.E.” n.kooiman@tweedekamer.nl

  Beste Piet,

  Nou, kinderrechters zijn wettelijk verplicht aan waarheidsvinding te doen volgens wet op rechtsvordering, artikel 20 en 21 !

  Gelukkig staat niemand boven de wet, ook de rechter niet want de Rechtspraak is 1 van de steunpilaren van onze Democratie.

  Beter feitelijk rapporteren, daar ben ik helemaal met je eens, dat gezinsvoogden etc…onder ede gaan tijdens de rechtszittingen dat is een prima idee ;-))

  Met vriendelijke groet, Edwin Lauxen
  Zevende mail
  Van: Pete Blaker pete.blaker@gmail.com
  Datum: 23 april 2013 18:44
  Onderwerp: Re: Vera Bergkamp Fwd: Graag wat nader info
  Aan: Edwin Lauxen
  Cc: “v.bergkamp@tweedekamer.nl” v.bergkamp@tweedekamer.nl, “Kooiman
  C.J.E.” n.kooiman@tweedekamer.nl

  Als ik onder ede moet. Zoek ik echt ander werk denk ik. Totaal ongepast bij het werk. Plank en misslaan als dat de wet wordt.

  Als je het wel vindt. Kom dan maar eens 10 jaar bij BJZ werken. Ik spreek echt uit ervaring van meerdere casussen.

  Gr. Piet Bleeker

  Kijk waar die Erik Gerritsen en vooral gebroeders Sprokereef mee bezig zijn is het behoud van linkse nepbanen over de ruggen van onze kinderen en familie.
  Het amendement betreft de Waarheidsvinding kun je hier nalezen.

  Amendement van de ledenVan der Burg en Bergkamp ter vervanging van nr.21 over een wettelijke grondslag voor waarheidsvinding – Regels overde gemeentelijke verantwoordelijkheid voor preventie, ondersteuning,hulp en zorg aan jeugdigen en ouders bij opgroei- enopvoedingsproblemen, psychische problemen en stoornissen (Jeugdwet)
  https://www.parlementairemonitor.nl/9353000/1/j9vvij5epmj1ey0/vjdqnpmkhuxr
  Geachte heer, mevrouw,
  U hebt in de afgelopen maanden informatie met De Kinderombudsman gedeeld over uw ervaringen met de jeugdzorg, ten behoeve van ons onderzoek naar ‘waarheidsvinding in de jeugdzorgketen’. Via deze mail wil ik u daarvoor hartelijk bedanken. Vanwege de grote hoeveelheid mails die we hebben ontvangen, zijn wij niet in staat om iedereen persoonlijk te beantwoorden. Wel kan ik u verzekeren dat alle berichten zorgvuldig zijn gelezen door het onderzoeksteam, en dat alle aangeleverde informatie bijdraagt aan de totstandkoming van het onderzoeksrapport. Daarom wil ik u hartelijk bedanken voor uw bijdrage.
  Het gezichtspunt van ouders en kinderen (en grootouders) krijgt een belangrijke plek in de eindrapportage en komt behalve door de toegestuurde ervaringen in beeld door gesprekken die we hebben gevoerd met belangenorganisaties van ouders, met jongeren die zelf met jeugdzorg te maken hebben gehad en met familierechtadvocaten die gezinnen bijstaan in rechtszaken.
  Het onderzoek is in de afrondende fase. Na 1 november ingestuurde verhalen kunnen daardoor niet meer in het onderzoek worden meegenomen. In december wordt het onderzoeksrapport aangeboden aan de Tweede Kamer. Het is daarna ook te downloaden vanaf de websitewww.dekinderombudsman.nl.
  Met vriendelijke groet,
  Marc Dullaert
  De Kinderombudsman

  Het trekken van conclusies op basis van onbewezen aannames – in dit
  geval dat Ouders schuldig zijn aan kindermishandeling – noemt men ook
  wel confirmation bias (voorbeelden hiervan zijn wensdenken, of het
  negeren van bewijzen die niet overeenkomen met de verwachting).
  Wanneer harde bewijzen ontbreken, zal voorzichtig gekeken moeten
  worden naar de motieven van iedere partij.
  Het BMJ heeft gezegd dat waarheidsvinding niet in het belang van het kind is, Dus lijkt mij confirmation bias toepassen dan een simpel gevolg voor de meeste *kuch* hulpverleners.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Confirmation_bias
  ie ook:
  http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2013/10/amendement-waarheidsvining-vooralsnog.html

  Like

 8. Edwin Lauxen zegt:

  Bestuurder belangenvereniging Jeugdzorgmedewerkers vindt waarheidsvinding niet van belang.
  Beste Mensen,

  Internetdiscussie liep uit de hand !

  Volgens mij schoot het Piet Bleeker van de belangenvereniging voor Jeugdzorgmedewerkers in Haarlem, in hete verkeerde keelgat wanneer we wettelijk in Nederland waarheidsvinding zouden hebben.

  Met name wanneer ook gezinsvoogden onder ede komen te staan? Leest u het zelf maar.
  Groeten, Edwin Lauxen
  Piet Bleeker: http://nl.linkedin.com/pub/piet-bleeker/1a/922/b57 De hoofdrolspelers:
  Edwin Lauxen: kritisch volger van jeugdzorg ‘kind geamputeerde ouder’ van 2 kinderen ‘jeugdzorg’
  Piet Bleeker: bestuurder van BMJ (Belangenvereniging Medewerkers Jeugdzorg/’ ‘jeugdbeschermer’ BJZ Friesland) Vera Bergkamp: Tweede Kamerlid D66. Nine Kooiman: Tweede Kamerlid SP
  De essentie: Edwin start de discussie over het gebrek aan waarheidsvinding in ‘familierecht’ en bij BJZ. De BJZ-medewerker Piet Bleeker verkondigt openlijk dat WAARHEID het KIND SCHAADT en dat hij daar niet van houdt. Tevens gaat deze een andere baan zoeken als hij beëdigd zou moeten worden… hij houdt kennelijk van structureel de on-waarheden verkondigen, naadloos aansluitend bij hoe men in Van Dale LIEGEN definieert!
  Discussie vanaf het begin:
  Eerste mail
  Op 22 apr. 2013 om 13:26 heeft “Edwin Lauxen” lauxen.e@gmail.com het
  volgende geschreven:
  Geachte mevrouw Bergkamp,
  Bedankt voor het berichtje via twitter, je schreef:
  “Opdracht waarheidsvinding aan Kinderombudsman, op initiatief D66, is deze week formeel verstrekt. Resultaten: najaar 2013.”

  Mijn vraag is gaat het om de rol van de raadsonderzoeker bij de kinderbescherming in dezen die aan waarheidsvinding moet gaan doen?
  Dat is naar mijn mening juist zo belangrijk omdat de rechter fatsoenlijk in het gelegenheid gesteld om moet worden hun werk goed te kunnen doen, en de burger rechtszekerheid en bescherming zal moeten gaan bieden.
  Immers, de kinderbescherming heeft een controlerende en een adviserende taak en heeft ruime bevoegdheden. Mijn inziens moet het wettelijk verplicht worden daar gebruik van temaken want, het is nu vrijblijvend, dus beleidsmatig geregeld.
  Terwijl de kinderrechter wettelijk wel aan waarheidsvinding moeten doen gezien de wet op rechtsvordering artikelen 20-21.
  Gelukkig kan een rechter , wanneer de rechter geen goed gevoel heeft bij de raadsonderzoeker hij/zij bij dezen een bijzondere onafhankelijk curator benoemen 😉
  Bedankt en met vriendelijke groet,
  Edwin Lauxen
  Tweede mail
  Van: Bergkamp, V. v.bergkamp@tweedekamer.nl
  Datum: 22 april 2013 16:17
  Onderwerp: Re: Graag wat nader info
  Aan: Edwin Lauxen lauxen.e@gmail.com
  Geachte heer Lauxen,
  Klopt. het gaat in het onderzoek ook om de taak van de raadsonderzoeker (van de Raad vd Kinderbescherming dus), maar er wordt verder gekeken dan alleen de Raad, dus ook naar de rol van Bureau Jeugdzorg en het AMK.
  Inderdaad belangrijke functie voor de Raad richting de rechter, die op basis van de informatie die zij leveren moet beslissen.
  Met vriendelijke groet,
  Vera Bergkamp
  Lid Tweede Kamer D66
  Portefeuilles Langdurige Zorg, Welzijn en Cultuur
  Derde mail
  Van: Pete Blaker pete.blaker@gmail.com
  Datum: 23 april 2013 16:24
  Onderwerp: Re: Vera Bergkamp Fwd: Graag wat nader info
  Aan: Edwin Lauxen lauxen.e@gmail.com, v.bergkamp@tweedekamer.nl,
  “Kooiman C.J.E.” n.kooiman@tweedekamer.nl

  Waarheidsvinding is de figuurlijke motorzaag bij kinderen. Je hakt ze in 2en. Er is nooit 1 waarheid. Dat kan niet. Voer je dit door dan heeft het vergaande consequenties. Die je nu al zou moeten overzien.

  gegroet.
  Piet Bleeker
  Vierde mail
  Van: Edwin Lauxen lauxen.e@gmail.com
  Datum: 23 april 2013 16:49
  Onderwerp: Re: Vera Bergkamp Fwd: Graag wat nader info
  Aan: Pete Blaker pete.blaker@gmail.com
  Cc: v.bergkamp@tweedekamer.nl, “Kooiman C.J.E.” n.kooiman@tweedekamer.nl

  Beste Piet,

  Volgens het Hoefnagels model is Waarheidsvinding geen figuurlijke motorzaag,
  een uithuisplaatsing is bij per definitie geen therapie.

  Het BMJ zal toch blij moeten zijn ? Ik snap niet je reactie zo goed denk ik ?!

  Met vriendelijke groet,
  Edwin Lauxen
  Vijfde mail
  Van: Pete Blaker pete.blaker@gmail.com
  Datum: 23 april 2013 17:12
  Onderwerp: Re: Vera Bergkamp Fwd: Graag wat nader info
  Aan: Edwin Lauxen
  Cc: v.bergkamp@tweedekamer.nl, “Kooiman C.J.E.” n.kooiman@tweedekamer.nl

  ik ben op zoek naar de waarheid in deze discussie. E r is namelijk veel voor en veel tegen. Over waarheidsvinding. er is niet 1 antwoord te bedenken. voor alle casussen. vandaar. een kinderrechter doet namelijk ook niet aan waarheidsvinding. heeft ie nog nooit gedaan. lijkt me in deze een prima afspraak. wat wij en de raad beter zouden kunnen doen is preciezer opschrijven wat iemand zegt. dat is geen waarheid maar feitelijke waarheid. een nuance verschil die beter past. jeugdzorg en
  raad moeten niet aan waarheidsvinding doen. we moeten wel beter
  feitelijk rapporteren. thats it.

  mvg Piet Bleeker
  Zesde mail
  Van: Edwin Lauxen lauxen.e@gmail.com>
  Datum: 23 april 2013 17:31
  Onderwerp: Re: Vera Bergkamp Fwd: Graag wat nader info
  Aan: Pete Blaker
  Cc: v.bergkamp@tweedekamer.nl, “Kooiman C.J.E.” n.kooiman@tweedekamer.nl

  Beste Piet,

  Nou, kinderrechters zijn wettelijk verplicht aan waarheidsvinding te doen volgens wet op rechtsvordering, artikel 20 en 21 !

  Gelukkig staat niemand boven de wet, ook de rechter niet want de Rechtspraak is 1 van de steunpilaren van onze Democratie.

  Beter feitelijk rapporteren, daar ben ik helemaal met je eens, dat gezinsvoogden etc…onder ede gaan tijdens de rechtszittingen dat is een prima idee ;-))

  Met vriendelijke groet, Edwin Lauxen
  Zevende mail
  Van: Pete Blaker pete.blaker@gmail.com
  Datum: 23 april 2013 18:44
  Onderwerp: Re: Vera Bergkamp Fwd: Graag wat nader info
  Aan: Edwin Lauxen
  Cc: “v.bergkamp@tweedekamer.nl” v.bergkamp@tweedekamer.nl, “Kooiman
  C.J.E.” n.kooiman@tweedekamer.nl

  Als ik onder ede moet. Zoek ik echt ander werk denk ik. Totaal ongepast bij het werk. Plank en misslaan als dat de wet wordt.

  Als je het wel vindt. Kom dan maar eens 10 jaar bij BJZ werken. Ik spreek echt uit ervaring van meerdere casussen.

  Gr. Piet Bleeker

  Like

 9. luckybee zegt:

  Waar de Katholiek kerk mee mag praten , dan kan je rekenen dat het hommeles gaat , maar net zo bij goddelozen.

  Like

 10. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Voeg hier je gedachtes toe.. (optioneel)

  Like

 11. Het is onbegrijpelijk om te zien hoe diepgeworteld het vertrouwen zit bij sommigen, als het om door de overheid aangestelde en gesubsidieerde instellingen gaat! Men weigert te geloven in de (met hun neus op de keiharde feiten) gedrukte waarheid! Op mijn blog zie je dan ook een aantal “fans” die zich “geroepen” voelen om BJZ te verdedigen, al dan niet uit eigenbelang of met een bepaalde (dubieuze?) doelstelling!

  Like

 12. Omdat al decennialang de schijn wordt opgehouden als het om door de staat gesubsidieerde instellingen gaat, betekent niet dat deze onschendbaar zijn en vooral niet onschuldig! Hun allergrootste fout is om de kinderen, zonder een greintje van controle te plaatsen bij pedofiele instellingen en pleegouders, die hierdoor een gratis TOELEVERING krijgen van hun slachtoffers! Misbruik, in welke vorm dan ook van kinderen, is misdadig en vooral onaanvaardbaar!
  Als een instelling zich schuldig maakt aan het stimuleren van pedofiele misbruik, is dit Internationaal Strafbaar! Ik denk dat er dringend een commissie moet komen die stappen onderneemt om BJZ bij een Hoger Gerechtshof (bijv. Europees Hof voor de Rechten van de Mens) aan te klagen!. De honderden slachtoffers zullen zich zeker als getuige beschikbaar willen stellen! Van mij mag het een internationaal schandaal worden!

  Like

 13. Theresa Geissler zegt:

  Als ik dit nu plaats, loop ik weer het risico, de halve goegemeente over me heen te krijgen. -Wat dus niet zou helpen, omdat het eerlijk, ongelogen, mijn eigen ervaring uit de eerste hand is.
  Nou ja, hupsakee, het hoge woord er nog maar eens uit. Wat ik ooit al eens eerder zei:
  Jeugdzorg Alkmaar heeft jaren geleden óns gezin juist voor gezinsvoogdij behoed. (waar anderen het hadden aangezwengeld.)
  Een héél enkele keer doen ze namelijk ook wel eens iets goed, weet U.

  Like

 14. xandra zegt:

  Als ouders hun verantwoordelijkheid nemen komt het zover niet!! mensen maken idd soms fouten, ook hulpverleners. Maar wijzen naar jeugdzorg is dan erg makkelijk…….uithuisplaatsen is soms een minder slechte optie dan thuis blijven wonen. Ouders krijgen vele kansen voor het zo ver is, tenzij te onveilig voor kinderen! Wordt een kind niet uit huis geplaatst en vindt er een gezinsdrama plaats wordt voorgespiegeld dat jeugdzorg ze eigenhandig omgebracht heeft ipv de ouders. Ouders neem je verantwoordelijkheid of zet geen kinderen op de wereld!

  Like

 15. Jan zegt:

  ‘Deetman intimideerde misbruikslachtoffers’

  Wim Deetman heeft op ‘dwingende’ wijze de bestuursleden van de Koepel Landelijk Overleg Kerkelijk Kindermisbruik (Klokk) gevraagd af te zien van een parlementaire enquête. Deetman, die was belast met het onderzoek naar het seksueel misbruik in de katholieke kerk, deed dat tijdens een gesprek op 30 maart 2012 in Den Haag.


  Toenmalig bestuurslid Annemie Knibbe tegen Argos: ,,Deetman wilde ons eigenlijk dwingen om geen parlementaire enquête te doen.” De enquête was tot dat moment een belangrijke eis van de slachtoffers. Twee weken voor de bijeenkomst in Den Haag schreef Klokk nog dat er ‘…alle reden’ was om aan te dringen op een ‘parlementair onderzoek’.
  ….
  Deetman ontkent
  Deetman en Kreemers ontkennen bij monde van hun woordvoerder de slachtoffers iets te hebben verzocht

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4292155/2016/04/29/Deetman-intimideerde-misbruikslachtoffers.dhtml

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s