Laat Samsom en Rutte maar schuiven: we gaan groeien als een gek

Screenshot_8

Eurocommissaris Olli Rehn verwacht dat de Nederlandse economie volgend jaar met een magere 0,2 procent gaat groeien, maar die heeft er al vaker naast gezeten. Je kunt van deze politicoloog moeilijk verwachten dat hij het economische samenspel snapt van de hoogbegaafde ingenieur Diederik Samsom en onze premier, de man die alles weet te verkopen. De eerste tekenen van robuuste groei zijn al zichtbaar. Lees even mee:

‘Het aantal asielzoekers dat naar Nederland komt, is sinds 2002 niet meer zo hoog geweest. Dit jaar komen er 17.000 asielzoekers bij, vooral uit Syrië, Somalië en Eritrea.’ (Elsevier.nl, 1-11-2013). De asielindustrie, en alles wat daar omheen hangt, draait als een tierelier. Asielzoekerscentra blijven open, net als vakantiepark Duinrell. In Sint Annaparochie veranderde een afscheidsfeestje in een welkomstfeestje voor de oude/nieuwe medewerkers. Hoe flexibel wil je een industrie hebben? De plaatselijke middenstand juicht de extra omzet toe. En: de asielzoekers mogen van hun Centrale Orgaan aan de slag, zodat de autochtone bevolking minder vrijwilligerswerk hoeft te doen en zo vrijgespeeld wordt voor betaalde arbeid. Voor economische groei dus. Waar de Duitse groei door vergrijzing en te weinig immigratie zal verkruimelen (de Volkskrant, 4-11-2013), daar lonken dankzij het duo Samsom en Rutte voor Nederland mooie groeicijfers.

En voor je het weet zijn de asielzoekers de nieuwe allochtonen, die met dit soort initiatieven voor nog meer economische groei zorgen: ‘Allochtone vrouwen met weinig zicht op werk helpen (zaken)mannen die geen afstand kunnen doen van hun werkkleding. Van oude overhemden maken ze in een Gronings naaiatelier boxershorts. Met behoud van hun uitkering leren ze een vak en de Nederlandse taal, waardoor ze hun kansen op een betaalde baan vergroten.’ (de Volkskrant, 1-11-2013). €27,50 kost ie maar, die boxershort van en voor die ene zakenman in Nederland die geen afstand kan doen van zijn werkkleding.

‘Nederland onbetwist aan kop met hybride auto’s’ (de Volkskrant, 30-10-2013). Vorig jaar was 4,5 procent van de nieuwe auto’s voorzien van een (deels) elektrische motor tegen een half tot anderhalf procent in andere Europese landen. Waarmee we dus de onbetwiste koppositie hebben gepakt op de hele Europese markt van groene auto’s. ‘Ook de verkoop van volledig elektrische auto’s is hier nu vier keer zo hoog als elders in Europa: 0,8 procent tegen 0,2 procent.’ De groene revolutie vergt een lange adem, maar de successen zullen de samenleving duurzaam beïnvloeden. En die elektrische auto binnen ieders bereik brengen.

De auto-industrie is van groot belang voor de economie, maar dat verbleekt bij het belang van de energievoorziening. Afgelopen zomer werden we verblijd met het Energieakkoord dat ons land met het duurzaam investeren van vele miljarden euro’s in duurzame vormen van energieopwekking klaar gaat maken voor een duurzame toekomst. Met duurzame economische groei. En een duurzame banenmotor. De Provincie Groningen doet mee. Uit een persbericht van 7 november: ‘Met de ondertekening van de koepeldeal duurzame energie is afgesproken dat gemeenten voor de periode tot en met 2015 duurzame energieprojecten aandragen. De projecten zijn een aanvulling op de projecten uit de Green Deal Noord-Nederland en het Energieprogramma 2012-2015 van de provincie Groningen.’ Projecten als ‘het onderling uitwisselen van kennis voor het rijden op Groen Gas’ en ‘het uitbreiden van het aantal laadpalen voor elektrische auto’s’, handig voor genoemde cruciale auto-industrie. En dan komt daar nog de werkgelegenheid bij voor procesbegeleiders als de vicevoorzitter van het CDA Van Geel, ‘zelfstandig consultant op het gebied van bestuur en energie’ en de alomtegenwoordige Alders (mis vooral zijn lezing niet op 14 november over ‘De energietransitie: tussen droom en daad’).

We gaan leven van de wind in plaats van de gasbel van Slochteren.

Dus mensen, niet zo somber. Met ingenieur Samsom aan de knoppen en premier Rutte als verkoopmanager gaan de asielindustrie, de auto-industrie en de energie-industrie ons fantastische groeicijfers bezorgen. En dan heb ik de maffia-industrie nog niet eens genoemd. Toch?

O ja, zou ik bijna de uitvaartindustrie vergeten: het aantal zelfmoorden is vorig jaar met 6,4% gestegen ten opzichte van 2011 (nu.nl, 21-06-2013). Kijk, dat is nou een mooi groeicijfer.

Door:
Ronald Kaatee, voorzitter Populistische Omroep Nederland
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland, politici, praatjesmakers, Socialisten. Bookmark de permalink .

43 reacties op Laat Samsom en Rutte maar schuiven: we gaan groeien als een gek

 1. Cathja zegt:

  Daar moet op gedronken worden…………..!
  De kater volgt later.

  Like

 2. Wachteres zegt:

  Ronald, dit is cynische ‘waarheid in een notendop’, hier geniet ik van.

  Bedankt!

  Like

 3. Theodoor zegt:

  Schitterend verwoord hoe een stelletje onbenullen, geholpen door de Publieke Omroep en dus de gewonnen verkiezingen, een voorheen prachtig land geheel naar de Groene Duurzame Afgrond hebben geloosd.
  De enige conclusie die ik mij nog kan stellen is dat met “loodsen” het resultaat van het besturen nog te fraai omschreven is.

  Like

 4. Th.M. van Baarle zegt:

  De uitvaartindustrie zal een nog grotere expansie te zien geven als de jihad hier ook eindelijk op gang komt. 6,4 zou best 64 kunnen worden.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Dringende waarschuwing! Zie ook de draad over teruggekeerde idioten uit Syrië.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/22040787/___Polio-uitbraak_gevaar_voor_Europa___.html

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Ook dat nog; kunnen we er nog wel bij hebben, een polio uitbraak.
   Vooral nu er zo ‘bezuinigd’ wordt op de ‘zorg’.
   Allerlei vuiligheid komt hier binnen, bah!

   Like

  • Jantje zegt:

   Haast iedereen in Nederland is ingeënt tegen polio. Behalve SGP-ers en jihadisten.
   Gelukkig wonen (de meeste) SGP-ers in het groen de meeste jihadisten in de stad.
   Het ruimt lekker op zou ik zeggen. Alleen ze moeten de grens voor die beestmensen sluiten want ze zijn in vreemde krijgsdienst geweest. En nu gaan ze ook een nog grotere aanslag op de zorg plegen.

   Like

 6. fleckie zegt:

  heerlijk dat sarcasme, af en toe, wordt ten zeerste gewaardeerd!

  Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  Beste Ronald Katee, en deze twee kunnen we beter verplaatsen naar de Efteling. Daar leeft men van SPROOKJES!

  Like

  • koddebeier zegt:

   Daar willen ze hun niet, Tom dan schrikken de kinderen en krijgen ze slapeloze nachten.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Koddebeier: 13.04. uur. Whoehahahahaha! U laat mij gelukkig vandaag nog lachen, beste koddebeier. Neen, die arme kindjes met deze struikrovers op te zadelen, is inderdaad geen goed idee. Kunnen we ze niet verkopen aan de kermis, bv. aan het “spookhuis?

    Like

   • koddebeier zegt:

    @ Tom Hendrix 18.54 uur. Mmmm, Tom, misschien heeft dit duo voor een kermisexploitant nog enige waarde.
    Spookhuis is een goed idee of anders een Rariteitenkabinet.
    Hoewel daar lijkt dit kabinet ook al op.

    Like

 8. Harry zegt:

  Het heeft iets van het duo Rolls-Royce , de een maakte de auto’s , de andere verkocht ze .
  Bij ons fameuze duo Rutte-Samsom is het ongeveer hetzelfde , de een sloopt het land en de ander verkoopt het .
  Een groter kwaliteitsverschil is niet denkbaar .

  Like

 9. Tistochwat zegt:

  Het enige wat groeit als een gek bij Rutje en Sammie is (zijn) hun arrogantie, hun machtswellust, hun stommiteiten en hun bankrekening en bij Sammie misschien regelmatig zijn geslachtsorgaan.

  Like

 10. Harry zegt:

  De kop boven de tekst zou ook zomaar een uitspraak van een moslim kunnen zijn .

  Like

 11. Henk.V zegt:

  Partijen die aan de macht zijn zullen bij de gedachte aan naderende verkiezingen de resultaten van het eigen beleid altijd een positieve wending geven, zodat ze nog langer aan het pluche gekleefd kunnen zitten.

  Van dat gegeven heb je een prachtig, ”vrolijk makend ” verhaal gemaakt, Ronald!
  Voor mij zit de sleutel tot de ”positieve” strekking van je analyse mooi verstopt in deze zin:
  ”We gaan leven van de wind in plaats van de gasbel van Slochteren.”

  Inderdaad, de gasbellen worden in meer dan een opzicht vervangen door luchtbellen in Nederland en die worden verbaal aan de man gebracht door de huidige premier. Deze man kan namelijk letterlijk alles mooier voorstellen dan het werkelijk is. Niet direct een gave om trots op te zijn…
  De liberaal rode slopers die ons land nu teisteren specialiseren zich zeker in windhandel en daarin is absoluut niets te gek, zoals ieder weet die op de hoogte is van onze geschiedenis.
  Ik verwijs maar even naar de korte periode van waanzin rond de opkomende handel in tulpen in onze Gouden Eeuw
  ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Tulpenmanie )
  Wanneer we niet genezen van de groene gekte lopen we uiteindelijk op elk terrein allemaal met molentjes, als we niet uitkijken..
  Ja, het is een schitterende toekomst die je ons voor houdt. Je wordt er doodstil van.

  Like

 12. Fubar zegt:

  Nadat mijn woningbouw mij een half uur in de wacht liet staan daarnet en toen toch maar de verbinding verbrak en ik al niet zo vrolijk van ze werd, bezorg jij me gelukkig toch een glimlach. Dankjewel.
  Overigens denk ik dat de huisvestingsindustrie er ook wel een aardige cent aan kan verdienen. Laten we er meer importeren en zodoende nog meer ‘groei’ verwezenlijken.

  Like

 13. Anneke zegt:

  Gelachen tijdens het lezen van Kaatie’s; uhhh sorry… Kaatee’s opstel. Hàartstikke goed weergegeven…Ga vlot solliciteren bij de Telegraaf; jôh. Dan wordt het lezen van deze grote mainstream-paper weer een vrolijke bezigheid.

  Like

 14. luckybee zegt:

  Juicht niet te vroeg ze hebben nog steeds de media vast in hun handen.

  Like

 15. peterselie1 zegt:

  Bestuurlijke elite speelt sinds 1848 mooi weer van uw belasting centen, niets veranderd aan de opzet van de parlementaire democratie.

  Like

 16. G.Deckzeijl zegt:

  Geen geschikte draad. De naam is veelzeggend en hoe komt die vent aan die wapens, vooral
  omdat hij een bekende van de politie was..??? Wie heeft hier de kat uit de boom gekeken, zaken op z’n beloop gelaten..???
  http://www.ad.nl/ad/nl/14488/Gijzelingsdrama-Reuver/article/detail/3541210/2013/11/08/Nog-even-een-halfuur-knuffelen-zei-Ziejed.dhtml

  Like

  • koddebeier zegt:

   Nee, Nee, in Nederland hebben ze het illegale wapenbezit goed aangepakt, we zijn gewoon de legale wapenbezitters meer gaan controleren en we hebben de eisen verscherpt !!
   Zo ban je het illegale wapen bezit uit die bij honderden illegaal uit het voormalige oostblok en uit de oorlogsgebieden in het midden oosten komen !!! Slim he !!

   Like

 17. bigljohn zegt:

  Rutte en Samson lijken op de foto wat op den dikke en den dunne (Stan Laurel en Oliver Hardy).
  Nou, met die laatste kon je lachen, ik heb er vele films van. Maar met de eersten zal het lachen je wel vergaan. Dit duo verkoopt alleen maar misplaatse grappen. De aangever (Samson) presenteert zijn (on)eerlijke verhalen aan ons, noem het maar vuilbekkerij, via zijn lachebek Rutte. Die op zijn beurt ons breedlachend, volgens de richtlijnen uit het rode PvdA boekje, dit alles presenteert. Geen kunst voor de PvdA om wederom een grote partij te worden, als men geen kiezers meer kan halen vanuit nieuwkomers uit het buitenland. Gaan fuseren met de VVD. Ik zou er niet raar van staan te kijken dat die twee misbaksels gaan fuseren ! Misschien zou alleen Jan Pieterszoon Coen er op tegen zijn met zijn uitspraak; Fuseert niet !

  Like

 18. Theresa Geissler zegt:

  Nooit eerder opgemerkt, dat Samsom ècht iets weg heeft van Stan Laurel.
  Maar inderdaad: Als je er de nodige centimeters af haalt…….

  Like

 19. Tistochwat zegt:

  Dan zijn deze tóch een stuk leuker!
  Vanaf 1:20

  Modernere versie:

  Like

 20. helletocht zegt:

  My pet hates of waar ik een hekel aan heb in Nederland:
  1 De islamisering
  2 De explosief stijgende criminaliteit onder allochtonen
  3 De politiek correcten
  4 De graaiers in de politieke en maatschappeijke elite
  5 Ik denk steeds dat ik in een ander land ben
  6 De belachelijke ingrepen in de zorg en pensioenen.
  7 De Europese waakhond
  8 De ridicule homoverering ( dit heeft niets te maken met het homo of hetero zijn)
  9 De bevoorrechting van allochtonen.
  10 Het steeds zwakker wordende onderwijs waar de eisen aan de allochtone segmenten in de samenleving worden aangepast.
  11 Het blanke tuig dat niet wordt aangepakt.
  12 Je bent crimineel in dit land, je wordt gepakt en daarna wordt je weer crimineel en blijf je rijk.
  13 De doorgescoten privatisering
  14 De misdadige bankensector met daarin de politieke graaiers aan het hoofd

  Like

 21. Jean zegt:

  Momenteel zijn de leeghoofden van de EU misdaadorganisatie zich druk aan ’t maken hoe ze het verzet tegen de gewelddadige barbaarse islamsmeerlapperij kunnen de kop in drukken want ze zijn toch zo lief meneer.
  Ze willen het nu zo vuil spelen met de Joden erbij te betrekken, mensen die niemand schade berokkenen maar door die erbij te betrekken vangen de EU misdadigers 2 vliegen in een klap want wie A beschermd moet ook B beschermen ook al is B een zware bedreiging voor de veiligheid en de leefbaarheid.
  Hoe laf en laag kan politiek toch zijn…

  A staat voor ‘iedereen’.
  B staat voor Barbaren en barbaren staat voor islamieten.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @ Jean: 13.29. uur. Precies Jean! Zover is het gekomen, door het vuile RODE CRAPUUL van de communistische EUSSR. Ze verkopen en leveren ons uit, aan onze grootste VIJAND de ISLAM. Wanneer zijn we het beu, en trekken we op met “pek en veren”, naar het HOOFDKWARTIER van “DE HOER VAN BABYLON”, te Brussel. Met de dag groeit mijn weerzin tegen alles wat maar ruikt naar de EU. Braken moet ik van dat gajes in Brussel!

   Like

 22. Republikein zegt:

  Anders dan met de Dikke en de Dunne kan ik hier niet mee lachen

  Like

 23. Tiny zegt:

  Treffend beschreven. TOP. 🙂

  Like

 24. Jade zegt:

  Samson en Rutte, van de firma List&Bedrog…

  Like

 25. Rino Braam zegt:

  Ze zijn zo trots(Rutte en Samson),ze gaan de geschiedenis in als de 2 die het land in een korte tijd naar de afgrond konden leiden.

  Like

 26. @ Bert
  Treffende foto heb je erbij geplaatst!

  @ Wachteres, Theodoor, fleckie, Henk V., Fubar, Anneke en Tiny
  Graag gedaan. Daar doe ik het voor…

  Nou nog het islamitisch bankieren van Cameron overnemen en het komt helemaal goed. Kunnen we rustig gaan slapen.

  Like

 27. G.Deckzeijl zegt:

  Hoog tijd voor twee die niet meer onder ons zijn en waar toch nog iedere dag om wordt gelachen!

  (kunnen Rutte en Samsom niet eens aan ruiken, laat staan snuffelen, sterker:
  ze zijn 100% humorloos.)

  Like

 28. Fred zegt:

  We vergeten de belangrijkste factor.
  En dat zijn die kiezers die dit mogelijk hebben gemaakt

  Like

 29. @ G.Deckzeijl, 8 november 2013 om 19:09
  Ook een manier om de auto-industrie te steunen. Follow them sailors!

  Like

 30. G.Deckzeijl zegt:

  @Tom & Ronald: in 1932 kwam het GELUID erbij..!!! Toen een regelrechte sensatie!!!
  Dit is een echte klassieker, ook de begin-tune.

  Like

 31. DigiD zegt:

  En de kiezers krijgen we door………. COMMUNICATIE workshoppen; “Hoe met invloed en overtuiging te communiceren en in het geheel absoluut niks, nada, vrij te geven van wat je aan inhoud, breed en diep, eigenlijk te vertellen wilt hebben/hebt/is…!” ; http://youtu.be/raZoI5I4KqE

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s