De voortdurende nazi-invloed op Arabische attitudes

Screenshot_27

(Manfred Gerstenfeld interviewt Matthias Küntzel)

“Belangrijke elementen van Nazi-Duitslands invloed op het Midden-Oosten duren voort tot op vandaag. Dit beïnvloedt ook de actuele conflicten in het gebied.”

“In 1937 stelde Groot-Brittannië voor om Palestina te verdelen in een omvangrijke Arabisch-islamitische staat en een veel kleinere Joodse staat volgens het Peel Plan. Deze stap alarmeerde de nazileiders in Berlijn. Daarna begonnen deze grote fondsen te investeren om de Arabieren op te hitsen tegen de Joden. In Egypte bijvoorbeeld investeerde nazi-Duitsland meer geld in de Moslimbroederschap dan in enige andere anti-Britse organisatie. Op hetzelfde moment leverden ze geld en wapens aan de Moefti van Jeruzalem, Haj Amin el-Husseini in Palestina.”

Dr. Matthias Küntzel is een Duitse politiek wetenschapper en auteur van talloze boeken. Een van deze handelt over Jihad en Antisemitisme. Hij woont in Hamburg [bron].

“In het midden van de jaren 1930 werden gematigde Palestijnse Arabische krachten, die op zoek waren naar co-existentie met de Zionisten, nog niet gemarginaliseerd. Dat veranderde met de enorme nazisteun voor de islamisten.

“De Moefti roeide de gematigde Palestijnen of verdreef ze tijdens de Arabische opstand van 1936-1939. De Moslimbroederschap in Egypte gebruikte de rellen in Palestina om antisemitische campagnes te lanceren die hen in staat stelde om een enorme organisatie te worden. Hun ledenaantal maakte een sprong van 800 in 1936 tot 200.000 in 1938.

“In april 1939 begon Duitsland aan antisemitische propaganda die in het Arabisch, Perzisch, Turks en Hindi werd uitgezonden. De moderne kortegolf zender Radio Zeesen, werd beter in de Arabische wereld ontvangen dan alle andere. Van 1939 tot 1945 werden op dagelijkse basis professionele antisemitische programma’s uitgezonden. Ze werden vermengd met citaten uit de Koran en Arabische muziek. De geallieerden werden gepresenteerd als zijnde afhankelijk van de Joden, die werden afgeschilderd als de grootste vijand van de islam. Het programma verkondigde: ´De Jood is onze vijand en het doden van hem maakt Allah gelukkig.´ Op deze manier radicaliseerde de Duitse propaganda de bestaande Jodenhaat onder moslims.”

“Verschillende getuigenissen uit die periode geven aan dat deze uitzendingen op grote schaal werden beluisterd. Een Arabische informant voor het Jewish Agency verwees  ernaar toen hij op 7 oktober 1939 langs een café in Jaffa liep ener veel Arabieren stonden te luisteren naar Radio Zeesen. Zo ook mensen op nabijgelegen balkons.”

“De Iraanse auteur Amir Cheheltan schreef dat het gebruikelijk was voor voorbijgangers om op de trottoirs stil te blijven staan bij de ingang van de theehuizen in Teheran en te luisteren naar de uitzendingen van Radio Zeesen over de voortgang van het Duitse leger. Hij schreef: ´Deze uitzendingen inspireerde de fantasie van de massa’s op straat. Elke Duitse overwinning betekende een nederlaag van de koloniale machten, de Sovjet-Unie en Groot-Brittannië, die ze toejuichten´.”

Screenshot_26“Radio Zeesen droeg bij aan groeiende segmenten binnen de Arabische wereld door het zien van het Midden-Oostenconflict via het antisemitische perspectief van de Duitsers. Toen nazi-Duitsland in 1945 werd verslagen, verkeerden zijn belangrijkste agenten in het Midden-Oosten op het hoogtepunt van hun macht. De Moslimbroederschap in Egypte had ongeveer 500.000 leden. In 1946 prezen zij Al-Husseini, die actief de Holocaust had gesteund. Ze noemden hem ‘een held’ die, met de hulp van Hitler, gevochten had tegen het Zionisme. Zij verklaarden ´Duitsland en Hitler zijn er niet meer, maar Amin al-Husseini zal deze strijd verder zetten´.”

“Attitudes van de Egyptische Moslimbroeders en de Moefti van Jeruzalem hadden een grote invloed op de Arabische verwerping van het VN-verdelingsplan voor Palestina. Hetzelfde geldt met betrekking tot het uitbreken van de oorlog in 1948, die de vernietiging van Israël zag als haar belangrijkste doelstelling. De oorsprong is te vinden in het antisemitisme dat Duitsland tussen 1938 en 1945 systematisch had bevorderd en die verder gepromoot werd door de Moefti en de Moslimbroederschap tussen 1946 en 1948.”

“Er zijn vele indicatoren die tot op vandaag blijk geven van de continuïteit van de invloed van het nazi-denken in de Arabische wereld. Veel Arabische antisemitische cartoons zijn vergelijkbaar met die van het nazitijdperk. Er zijn tal van grootschalige publicaties van Hitlers Mein Kampf geweest met de bijbehorende verering van Hitler. Men treft er vaak ontkenning van de Holocaust aan of de promotie van een nieuwe.”

“Deze nazi-invloed op het Midden-Oosten wordt echter toch bijna systematisch over het hoofd gezien door de Midden-Oosten en islam geleerden, met inbegrip van de Duitse. Radio Zeesen bijvoorbeeld is een onderwerp dat de door de overheid gefinancierde Duitse instituten zoals het Zentrum für Antisemitismusforschung (Centrum voor Antisemitisme Onderzoek) of het Zentrum Moderner Oriënt (Centrum voor Moderne Oriënt) negeren.

Küntzel besluit: “Het uitgangspunt is kennelijk dat enkel en alleen het Israëlische beleid antisemitisme moet hebben veroorzaakt in het gebied. Wat ook maar dit axioma van het ‘politiek correct’ mag tegenspreken – dat wil zeggen: Israël is schuldig – wordt niet in aanmerking genomen. Dit is niet alleen een gevolg van het niet geïnformeerd zijn. Het is een uitdrukking van actieve en bewuste gerichte onwetendheid – de corruptie van de wetenschap en waarheid.”

Screenshot_25

Matthias Küntzel

Door: 
Dr. Manfred Gerstenfeld

Bronnen:

1. Website Articles by Matthias Küntzel:

♦ Hitler’s Legacy: Islamic antisemitism and the impact of the Muslim Brotherhood [lezen]
♦ National Socialism and Anti-Semitism in the Arab World [lezen]
♦ Events for “Jihad and Jew-Hatred” – CBN-News: Frightening Nazi Links to Modern Islam: Interview with Dale Hurd about “Jihad and Jew-Hatred” [lezen]

2. Artikelen van Matthias Küntzel op Brabosh.com:

 • Niemand die een traan laat om de afgang van de Moslim Broederschap; door Matthias Küntzel [lezen]
 • Waarom wordt er over het islamitische antisemitisme gezwegen?; door Matthias Küntzel [lezen]
 • Gunther Grass en de Iraanse atoombom; door Matthias Küntzel [lezen]
 • De Duitsers en Iran: De Jood heeft het weer gedaan; door Matthias Küntzel [lezen]
 • Duitsland vandaag: achter emotionele ‘Israëlkritiek’ verbergt zich ruige ijskoude Jodenhaat; door Matthias Küntzel [lezen]
 • Jodenhaat verkoopt lekker in Turkse filmindustrie; door Matthias Küntzel [lezen]
 • Hitler’s erfenis: islamitisch antisemitisme in het Midden-Oosten; door Matthias Küntzel [lezen]

Screenshot_28

Manfred Gerstenfeld

Bron:
Brabosh.com

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Appeasement, Arabieren, Barbarisme, Censuur, Dhimmitude, Duitsland, Geschiedvervalsing, Islam, Islamisering, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse Kerk, Midden-Oosten, Moslimbroederschap, Moslims, Naïviteit, nazisme, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

6 reacties op De voortdurende nazi-invloed op Arabische attitudes

 1. luckybee zegt:

  Niet vergeten dat de Dominion politiek van de Britten , ook de Britten zelf een lus om hun halsen is.

  Like

 2. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Voeg hier je gedachtes toe.. (optioneel)

  Like

 3. felix zegt:

  IDF – Who am I? I,m a champion …

  Like

 4. Martien Pennings zegt:

  Tsja, wat zal ik zeggen?
  Nog maar eens dat ik het hele complex – (inclusief de ontkenningsmechanismen van “leidende” intelelctuelen) – in 2010 al heb beschreven in mijn opstel “Nazisme, Islam, Israël: de islam is een nazisme avant, pendant et après la lettre?
  http://bit.ly/AsTQMc

  Like

 5. Roel zegt:

  Uitstekend artikel al klinkt er iets te vaak de mededeling in door als zouden de Nazi’s de Arabieren het antisemitisme hebben aangeleerd. Het feit is natuurlijk dat de islam een 1400-jarige geschiedenis van de diepst mogelijke jodenhaat heeft. Komend voorjaar komt Barry Rubin met een boek over de betrokkenheid van de Palestijnse Arabieren bij de Holocaust. Zie: http://www.amazon.com/Nazis-Islamists-Making-Modern-Middle/dp/0300140908/ref=sr_1_6?s=books&ie=UTF8&qid=1384064896&sr=1-6&keywords=barry+rubin

  De eerste auteur die al in 2010 wees op de mogelijkheid dat de Palestijnse Arabieren de direkte oorzaak of zelfs de direkte initiatiefnemer waren van de Holocaust was de op deze site publicerende prachtmens Martien Pennings.

  Dat artikel kunt u hier lezen: http://martienpennings.wordpress.com/2010/10/16/nazisme-islam-israel-de-islam-is-een-nazisme-avant-pendant-et-apres-la-lettre/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s