EU geeft toe: Reddingsgelden zijn niet voor het volk, maar voor de banken

Screenshot_14

Terwijl de EU aan alle kanten uit elkaar vliegt, proberen Van Rompuy en Barroso in ´t gevlij te komen bij de Belgische koning Philipp

De bezuinigingspolitiek van de EU functioneert niet. De EU-landen maken steeds meer schulden. Om de werkloosheid naar beneden te brengen, eist de EU de bankenunie. De technocraten geven in hun prognose toe dat de hulpgelden in Griekenland bij de banken weggesijpeld zijn.

De landen van de eurozone boeken volgens inschatting van de Europese Commissie nauwelijks vooruitgang bij het afbouwen van hun begrotingstekorten. In het lopende jaar daalden de ontbrekende bedragen in de eurozone slechts met 0,6% tot 3,1%, deelde de Europese Commissie dinsdag in haar herfstprognose voor het jaar 2015 mee. Het tempo zou de komende jaren vermoedelijk nog verder achteruitgaan.

De EU heeft een originele verklaring voor het langzame afscheid van de vermindering van de schulden: de meeste landen zouden hun doelen op de middellange termijn voor het afbouwen van de begrotingstekorten gehaald hebben.

Olli Rehn probeert uiteraard deze teleurstellende ontwikkeling te verkopen als doorbraak: de begrotingsconsolidering zou de basis hebben gelegd voor het aantrekken van de conjunctuur, zei Europees Commissaris voor Economische en Monetaire Zaken Rehn.

Het zou echter gezien de hoge werkloosheid te vroeg zijn om de crisis als beëindigd te verklaren. “Daarom moeten we er aan blijven werken de Europese economie te moderniseren.” Het zou nu beslissend zijn te verhinderen dat het bij een mogelijke toekomstige nieuwe bankencrisis opnieuw tot een belasting van de staatsfinanciën zou komen, schreven de EU-deskundigen. Daarom zou de bankenunie snel ingevoerd moeten worden.

Voor deze logica is wel erg veel deskundigenverstand nodig: de landen verminderen hun tekorten niet. Desondanks daalt de werkloosheid niet. Dus moet de bankenunie het probleem oplossen.

Vat het op zoals je wilt: Dat betekent niets anders dan dat de technocraten absoluut geen controle meer hebben over de situatie.

Voor 2013 houdt de Europese Commissie rekening met een gemiddeld ontbrekend bedrag van 3,1% van de economische prestatie in de eurozone. Voor 2014 voorspelt ze een tekort van 2,5% en voor 2014 2,4%. In 2009 lag het begrotingstekort in het valutagebied nog bioj 6,4%. Binnen de eurozone zouden de verschillen echter aanzienlijk zijn, voorspelden de deskundigen. Terwijl Duitsland vanaf volgend jaar vermoedelijk kleine begrotingsoverschotten kan produceren, zou het ontbrekende bedrag in Spanje in 2015 zelfs stijgen naar 6,6%. Griekenland, dat als eerste euroland onder de reddingsparaplu moest vluchten, heeft dit jaar vanwege de kostbare herkapitalisatie van de banken een bittere terugslag: de Europese Commissie voorspelt hier een begrotingstekort van 13,5%, zoveel als sinds 2009 niet meer. Toch zou het gat tot 2015 gedicht kunnen worden tot nog slechts 1,1%.

In deze analyse spreekt de EU – waarschijnlijk onvrijwillig – de hele waarheid uit: de Grieken komen niet op de been, omdat al het geld naar de banken gaat.  

Het is voor het eerst dat de EU officieel toegeeft dat de miljarden, die bij de Europeanen vandaan werden gehaald, er niet voor gebruikt werden om de Griekse bevolking te helpen, maar tot doel hadden de balansen van de banken te redden.

Dit model is in Ierland al catastrofaal mislukt, zoals Ellen Brown in een interessante analyse heeft vastgesteld: het hele bezuinigingsprogramma leidt noch tot groei noch tot schuldenvermindering. Het is de logische stap die een volk moet verdragen als het door zijn politici in de schuldenval werd gelokt.

De banken krijgen het geld, de burgers worden van hun toekomst beroofd. In Ierland, aldus Brown, zou het alleen daarom niet tot een revolutie tegen de bankenredding zijn gekomen, omdat de jonge Ieren massaal het land verlaten (meer hier).

De profiteurs van de crisis – de financiële industrie – zal er op blijven hameren dat de schulden afbetaald worden.

In dit opzicht betekent de EU-prognose: de volkeren van Europa zullen in 2014 nog meer bloed en tranen zien.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/11/05/krude-gedanken-eu-will-arbeitslosigkeit-mit-banken-union-bekaempfen/

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, corruptie, Elite, Eurocrisis, Europese Commissie, EUSSR, Graaien, landverraad, Linkse Kerk, nieuw fascisme, Overheid, politici, praatjesmakers, Rotzakken. Bookmark de permalink .

10 reacties op EU geeft toe: Reddingsgelden zijn niet voor het volk, maar voor de banken

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  Naar mijn mening wil Brussel per sé deze bankunie omdat het dan makkelijker word om de geldpersen te laten draaien en op die manier te verdoezelen dat de hele EU een zeepbel is.

  Like

  • Joost Visser zegt:

   Heeft niets met de geldpersen te maken. Banken die het goed doen in de ogen van de bankiers en eu-hotemototen moeten de slechtlopende banken redden. Uiteindelijk betaalt de burger, want er zal een pot moeten worden gevormd door de banken, die kostenverhogend werkt. Nederland heeft nationaal zijn banken ´gered´, maar bijvoorbeeld Frankrijk kan dat niet. Met steun van de ECB worden in het franse banksysteem miljarden gepompt om het uit te zingen tot de bankenunie van start gaat. Vandaar de haast bij de Fransen. Dezen weten dat hun probleem wordt opgelost door Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Finland. In feite draait heel Frankrijk op de eu: landbouwsubsidies, gewone subsidies en het LTRO-programma (=geldschepping) van de ECB.

   Dat hierbij alle verdragen, overeenkomsten in eu-verband overtreden wordt, staat buiten kijf. Daar zou men de regeringen die hiervoor getekend hebben aansprakeljk voor kunnen stellen.

   Nederland wordt eigenlijk dubbel gepakt. Wel nationaal en m.b.v. belastinggeld het graaierssysteem van de bankiers gered plus nog een keer meehelpen de ellende van het buitenland te financieren.

   Dit alles in het kader van ´wat goed is voor europa, is goed voor Nederland´.

   Treffend is dat het hooggerechtshof in Karlsruhe zich nog niet heeft uitgesproken over het ESM. Ze durven niet. Verdragen zouden herzien moeten worden, maar dat wil de politiek niet. Ook in Duitsland wordt blijkbaar de onafhankelijke rechter beinvloedt door de politiek. Afwachten is of de rechters moed hebben.

   Een eerste vermoeden is dat de banken in Europa, de eurozone, 1,2 triljard nodig hebben. Als het daarbij blijft. Dus dit geld moet uit de potten van de banken komen en/of van de ECB. In alle gevallen uiteindelijk op het bordje van de burger. Daarenboven kan men de zuidelijke landen, Frankrijk, Ierland en MOE-landen uitschakelen. Dus degenen die dit op moeten hoesten zijn de reeds genoemde vier, oftewel een 40 miljoen werknemers, want uiteindelijkd de werkenden zorgen voor de inkomsten om de rest te betalen.

   Like

  • Joost Visser zegt:

   Nog vergeten. Kansloze missie dus.

   Like

 2. Weer zo’n mega-volksverlakkerij! Wij hebben het altijd al gezegd: Alles is een vooropgesteld plan! Het volk wordt als blind vee constant beduveld!

  Like

 3. Geld aan de banken, geld aan de maffia, geld in hun eigen zakken! De EU is met medeweten en medewerking van onze regering een mega-corrupte organisatie.
  Tipje van de sluier:
  €120 billion lost to corruption in EU each year
  http://euobserver.com/justice/119300

  Why aren’t we shocked by a corrupt EU?
  http://www.telegraph.co.uk/comment/3644012/Why-arent-we-shocked-by-a-corrupt-EU.html

  The Great European Rip-off: How the Corrupt, Wasteful EU is Taking Control of Our Lives
  http://www.amazon.co.uk/The-Great-European-Rip-off-Wasteful/dp/1847945708

  The European Union (EU) conducts policies to combat corruption, both within international and European organisations and in the private sector, for example in connection with professional activities.
  http://europa.eu/legislation_summaries/fight_against_fraud/fight_against_corruption/

  Like

 4. Republikein zegt:

  Ik heb afspraak met sns a.s. dinsdag omtrent hypotheek,suggesties?

  Like

 5. luckybee zegt:

  Ik hoop dat de Heer nog achter ons staat.

  Like

 6. Jan zegt:

  Zij staan alvast mooi, nu nog het vuurpeleton.

  Like

 7. Martha N zegt:

  De banken werken met UW geld, met ONS geld… Dit zou de banken nu eens duidelijk gemaakt moeten worden. Banken hebben geen geld, de Staat heeft geen geld, alles komt van de noodgedwongen regeling om Uw loon via Uw bank te krijgen en van investeren met UW geld (spaargeld als er nog iemand kan sparen)… EN van UW inbreng aan belastingen die graag aan een ander doel uitgegeven worden dan waarvoor het bedoelt is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s