VIDEO: De dynamiek van het Front National


Eén op de drie leden van het Front National is jonger dan 25 jaar! Dat kunnen andere Europese partijen van ongeveer dezelfde grootte als het Front National nauwelijks van zichzelf beweren, of ze nu rechts of links zijn!

Het Front National in Frankrijk of de UKIP in Groot-Brittannië – twee succesmodellen, die ons kunnen laten zien dat het werkt, dat het mogelijk is om in een West-Europese grootmacht in onze tijd een partij met conservatieve, systeemkritische en zelfs nationalistische, migratiekritische programma-inhoud naar boven te brengen.

Terwijl Nigel Farage een zweem van nonchalance bezit, gevormd wordt door die meesterlijke luchtigheid waarmee een bedreven politicus op het grote toneel, voor alle camera´s van de wereld ongedwongen optreedt, eerst overwegend het euroscepticisme van de Britten heeft aangesproken en daarmee veel kiezers uit het conservatieve en linkse kamp voor zich gewonnen heeft, ging Marine Le Pen voort in de traditie van haar vader en zorgde alleen daar voor grotere vernieuwingen waar het blijkbaar nodig was om met succes vooruit te komen.

Met deze methode lukte het haar vooral die jonge ontevreden kiezers van haar vader te behouden, die al achter haar vader stonden en die in onze tijd zo typisch zijn voor de zogenaamde rechts-radicale partijen in Europa. Want dat is een heel belangrijk punt wat de journalisten, liberalisten en andere politieke figuren graag voor ons verzwijgen: in het hele conservatieve spectrum zijn het de rechts-radicale partijen die heel veel jonge leden hebben en de jonge kiezers aanspreken. Liberalen, socialisten, zogenaamde burgerlijke partijen – zij zien er allemaal ini vergelijking met de rechts-radicalen tamelijk oud uit. Alleen de Piraten lukt het wat leeftijd betreft de rechts-radicalen bij te houden.

Le Pen opende weliswaar haar partij door de noodzakelijke vernieuwingen in te voeren, maar het lukte haar de aantrekkingskracht voor de jongeren niet te verliezen. Misschien is dat het belangrijkste recept van haar succes? Want in die mate zoals het linkse spectrum – decennia geleden nog een vergaarbak voor de ontevreden jeugd – tegenwoordig steeds ouder wordt, krijgt Marines Front National steeds meer aanhang.

In ieder geval bewijst het succes van het Front National dat standvastigheid en trouw tegenover het eigen concept meer door het kiezersvolk wordt gewaardeerd dan het gebruikelijke afstand nemen, die partijen zoals Die Freiheit of de AfD er niet voor konden behoeden mediaal in de vuile hoek gezet te worden, hen echter geen stemmen opleverde bij jonge rechtse kiezers. Dat is normaal, want jonge mensen houden niet van politieke tactiek, het eeuwige aarzelen, de voorzichtigheid, het opportunisme. Zij willen eerlijkheid, integriteit en moed zien. Ze verwachten van een partij meer ruggengraat en minder oudbakken politiek correct gedraai, zoals zij dat kennen van de liberalen, de SPD, Die Linke of ook van de CDU.

Screenshot_13

Bron:
http://www.kybeline.com/2013/11/11/die-dynamik-der-front-nationale-ein-sehenswerter-video-bericht/#more-50218
Auteur: Kybeline

Vertaald en bewerkt door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Marine Le Pen. Bookmark de permalink .

10 reacties op VIDEO: De dynamiek van het Front National

 1. Martha N zegt:

  Marine le Pen is een TOPWIJF..!
  Haar vader een geweldige vent.
  Zij vechten voor een toekomst zonder onderdrukking, noch van de moslims, noch van de EU.
  Zij vechten voor vaderland en vrijheid…
  Zo doet Wilders.

  Like

 2. Theodoor zegt:

  Geeft een goed gevoel dat er jonge mensen zijn die het voortouw nemen voor terug naar de werkelijkheid.
  Geeft ook een fijn gevoel dat de Partij van de Afbraak waarde heeft gegeven voor je stem en zo haar oorspronkelijke achterban heeft verloren.
  Je bent blijft een rund als je nog op de PvdA, VVD of D66 stemt.
  Kom op jongere, meld je bij de PVV.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Tja….. Maar hoe oud is dan de gemiddelde PVV-stemmer?
  Als je het mij vraagt, zitten daar tóch nog wel wat jongeren.
  Misschien minder gemêleerd dan bij het FN, daar wil ik van af wezen. Overigens zou ik er niet van opkijken als Marine’s vernieuwingen óók aantrekkelijker zijn voor jongere kiezers. -Vergeleken met het FN van Jean-Marie, wel te verstaan.

  Like

 4. Lang leve Marine Le Pen! Je bent een rund… als je met een linkse partij stunt!!!

  Like

 5. Republikein zegt:

  De Piraten, wat een lacher, ga toch weg met die modegril, als je daar op stemt ben je zo gek als een deur!

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Film helemaal gezien: goede ontwikkeling daar in Frankrijk. Alle “socialisten” in de EU zijn totaal verkeerd bezig, ze kleden mensen financieel uit. Sowieso moeten belastingen omlaag, de immigratie moet GESTOPT, bestaande cultuur gehandhaafd.
  Daar win je stemmen mee. Niet met gezeik over bezuinigingen en de grenzen openzetten.

  Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  Leve het Front National! Succes Mw. Le Pen!

  Like

 8. Dr. Kwast zegt:

  Rood:
  De kleur van de liefde. De linkse mens heeft dat als symbool van daar de rode rozen of tomaat voor de arbeiders. Deze kleur is ook het teken van hitte, vuur, bloed en vernietiging. Dat is waar de linkse mens tegenwoordig voor staat.

  Like

 9. Harry zegt:

  Dat er zoveel jongeren rechts stemmen , hebben we waarschijnlijk te danken aan het feit dat ze nog niet helemaal gehersenspoeld zijn door de linkse media en onderwijsinstellingen .
  Vasthouden die jeugd !
  Is er dan toch nog enige hoop voor de toekomst ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s