Morgen ontmoeten Marine Le Pen en Geert Wilders elkaar

Screenshot_34

Marine Le Pen, de cheffin van het Franse Front National (FN) uit Frankrijk en Geert Wilders, de voorzitter van de Nederlandse Partij voor de Vrijheid (PVV) ontmoeten elkaar morgen, 13-11-2013, vanaf 15.30 uur in Den Haag. De links-populistische “Spiegel” hyperventileert nu al!:

Wilders, Le Pen & Co: Rechtspopulisten smeden alliantie van anti-Europeanen.

Europese rechtspopulisten bereiden dwars door het continent een bondgenootschap voor. Het doel: een machtige fractie in het Europees Parlement. Woordvoerders zijn de Nederlanders Wilders en de Française Le Pen – hun initiatief heeft al effect.

De perszaal in het Nederlandse parlementsgebouw in Den Haag is voor woensdagmiddag al sinds dagen volgeboekt. De verantwoordelijke afdeling houdt een lange wachtlijst bij voor volmachten. De Nederlandse televisie wil live uitzenden. Ook via de website kan de hele wereld live meekijken en –luisteren als morgen vanaf 15.30 uur de rechtspopulisten Marine Le Pen, cheffin van het Franse Front National (FN), en Geert Wilders, voorzitter van de Nederlandse Partij voor de Vrijheid (PVV) samen optreden.

De beide politici zullen ten volle genieten van de schijnwerpers die op hen gericht staan. Per slot van rekening willen ze zich als gevestigde volksvertegenwoordigers ook op het Europese toneel presenteren. Als Wilders en Le Pen samenwerken, gaat het niet om nationale gevoeligheden, ook al beschouwen beide zich als nationalisten en het thuis allebei goed doen in de peilingen. Het gaat hen om een gezamenlijk strategisch doel: om de rechtse zaak in de Europese Unie.

Wilders en Le Pen willen eindelijk een sterke rechtsbuitenfractie in het Europees Parlement vormen, dat in mei 2014 nieuw wordt gekozen. Zo´n bondgenootschap is tot nu toe aan onenigheden mislukt. In 2007 bestond een fractieaaneensluiting van heel rechts groepen onder de naam “Identiteit, Traditie, Soevereiniteit” slechts kort. Het Italiaanse lid Alessandra Mussolini had Roemenen in hun land verweten “criminaliteit tot hun levensstijl te hebben verheven” en niet in staat zouden zijn wetten te respecteren. Dat schoot de rechtse Roemenen in het verkeerde keelgat – ze stapten eruit. Sindsdien dartelen talrijke Europa-sceptici, eurohaters en rechtspopulisten door het parlement zonder fractie of ze werken samen in losse bondgenootschappen met krachtige namen zoals “Europese alliantie voor Vrijheid”.

Verschillen weg glimlachen

Een fractie biedt echter tastbare voordelen, bijvoorbeeld betere financiering en meer spreekrechten. Wilders werft daarom hardnekkig voor een alliantie van anti-Europeanen: “Het zou toch fantastisch zijn als wij onze krachten zouden bundelen.”

Daarom zet hij vaart achter een rechts bondgenootschap op Europees niveau, niet alleen met Le Pen. In Zweden bracht Wilders een bezoek aan de rechts-populistische ZwedenDemocraten, in België strikte hij Filip Dewinter van het Vlaams Belang en in Oostenrijk sprak hij met H.C. Strache van de FPÖ. Ook vertegenwoordigers van de Italiaanse Lega Nord konden zich verheugen in Wilders´ charmeoffensief.

Screenshot_35

Inhoudelijke verschillen glimlacht Wilders gewoon weg – terwijl deze aanzienlijk zijn. De Nederlandse politicus verzekert weliswaar dat hij geen “rechts-extremistische en racistische” partijen in zijn bondgenootschap wil opnemen. Bijzonder rasicale groeperingen zoals de British National Party, de Hongaarse Jobbik-partij of de Duitse NPD heeft hij tot nu toe gemeden. Het Front National flirt echter nog steeds met antisemitisch gedachtegoed, om het even hoe gematigd de partijcheffin Le Pen zich probeert te presenteren. Wilders´ Partij voor de Vrijheid echter is absoluut pro-Israëlisch.

Tegen de EU, de islam en immigratie

Maar Wilders vindt een alliantie kennelijk belangrijker dan zulke verschillen: hij probeert de blik op thema´s te richten die alle partijen aan de rechterrand verbinden. Dat is vooral het gemeenschappelijke contra: tegen de islam en immigratie, tegen een EU-toetreding van Turkije, tegen de Europese Unie op zich. De Europese droom is in een nachtmerrie veranderd, zegt Le Pen. De gezamenlijke strijd richt zich tegen de superstaat in Brussel, verzekert Wilders.

EU-kritisch geluiden zijn intussen ook te vernemen uit de gelederen van de de Alternative für Deutschland (AfD). Met haar koers tegen de euro en deels rechts-populistische onderwerpen lukte het haar in september net niet om in het Duitse parlement te komen. De pas enkele maanden opgerichte partij hoopt nu op zetels in het Europees Parlement. Voor de Europese verkiezing in mei geldt in Duitsland slechts een drempel van 3%.

Een coalitie met de partners van uiterst rechts sluit de partij echter uit: “We willen met mensen als Wilders niets te maken hebben”, zegt AfD-woordvoerster Dagmar Metzger. Tot nu toe heeft men ook nog geen verzoek van hem ontvangen.

Druk op het parlement

Zelfs invloedrijke EU-sceptici zoals de Brit Nigel Farage van de UKIP reageren tot nu toe terughoudend op Wilders´ avances. Hem stuit vooral diens bondgenootschap met Le Pen tegen de borst.

Een terugslag voor Wilders´ plan van een rechtse fractie? Nauwelijks, want het initiatief van Europa´s smoezelige kinderen heeft al effect. Enerzijds stijgen ze in de peilingen: het Front National lag in de laatste peiling betreffende de Europese verkiezingen op de eerste plaats – met ongeveer 24%. Anderzijds ook politiek: toen Europa na de vluchtelingencatastrofe van Lampedusa over een nieuwe asielpolitiek discussieerde, was van de CSU-Europarlementariër Manfred Weber te horen: “Gezien de peilingen, die tot 30% Europas-ceptici in het nieuwe parlement voorspellen, is een liberalere immigratiepolitiek op dit moment niet te maken. Want deze zou de extremisten alleen nog meer impulsen geven.”

Screenshot_36

Bron:
http://www.pi-news.net/2013/11/morgen-treffen-sich-marine-le-pen-und-geert-wilders/
Auteur: Kewil

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, Linkse Kerk, Marine Le Pen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Morgen ontmoeten Marine Le Pen en Geert Wilders elkaar

 1. Ik ben pro Marine Le Pen maar ook pro Israël.

  Like

 2. Republikein zegt:

  Gaan de rijen zich sluiten?
  Ik hoop het, maar altijd uitkijken:
  http://kafka.antenna.nl/?p=4817

  Like

  • Mooi Republikein dat je zo’n link toont waar een links tegengeluid heerst. Ze hadden van mij ook een foto kunnen nemen en daarbij kunnen zetten dat ik in de psychiatrie heb gezeten en dat ik een tijd op een motor heb gereden zonder rijbewijs. En dat ik ruim 25 jaar geleden beschuldigd ben door een verpleegster van aanranding. Trek de beerput maar open. Daar is links goed in!!!

   Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Tja. Links hyperventileert, dat is wel duidelijk.
  En daar hebben ze, gezien de huidige ontwikkelingen , ook wel reden toe.
  Afwachten hoe zich dit verder ontwikkelt, maar er gebéurt nu tenminste iets.
  En dat was op zich ook hard nodig voor het nationalistische moreel.
  Laten we om te beginnen de komende gebeurtenissen maar eens aandachtig volgen.

  Like

 4. Theodoor zegt:

  Het is een goede zaak dat er een fors tegengeluid komt in de EU, het zal de democratie een impuls geven en dat is MEER dan nodig.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Ik verwacht niet al teveel, maar als het ze zullen lukken alle moslims uit onze landen te verdrijven krijgen ze mijn zegen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s