Amsterdam weet zich nog altijd geen raad met zijn Joden

Screenshot_11

Zaterdag is het op de kop af 75 jaar geleden dat bij de buren de pogroms begonnen. In een paar dagen tijd staken Hitlers volgelingen meer dan 1400 Joodse godshuizen in brand, verwoestten rond 7500 Joodse winkels, vermoordden zo’n 400 Joden ter plekke, en voerden rond 30.000 Joden af naar concentratiekampen. Later bleek Kristallnacht slechts de opmaat te zijn tot wat nog moest komen: de industriële vernietiging van het gehele Joodse volk.

Reuze nuttig, zou je denken, om de herinnering aan 9 november 1938 levend te houden – óók hier. Per slot was dit het West-Europese land waaruit verhoudingsgewijs de meeste Joden werden weggevoerd – een statistisch weetje waarmee wij nog altijd niet in het reine zijn.

Lees verder>>>
(h/t Jan)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

35 reacties op Amsterdam weet zich nog altijd geen raad met zijn Joden

 1. Martien Pennings zegt:

  Ik was haar een tijdje uit het oog verloren, Elma Drayer, maar nog steeds voortreffelijk.
  En zo beschááfd!
  Ik wou dat ik zo scherp en tegelijk zo wáárdig kon schrijven!
  Maar ik ben nu eenmaal een ruwe man.

  Like

 2. sprx zegt:

  “Merkel noemde het vorige week in een interview ‘bedrückend’ dat anno 2013 nog altijd geen enkel gebouw van de Joodse gemeenschap in Duitsland zonder politiebewaking kan.
  Alhier is dat, ik zeg het maar even, anno 2013 niet anders.”
  Een ander groot schandaal is dat de Joodse gemeenschap die bescherming zelf moet betalen, itt Duitsland.
  Overigens zijn de daders/bedreigers wel bekend maar zwijgt men er uit policor redenen over.

  Like

 3. sylvia Groot zegt:

  En weer gaat het bij die van het CJO vooral om oud en nieuw antisemitisme, en bij die van het platform om “de al jaren durende uitsluiting van moslims in onze samenleving, het bekladden van moskeeën, het ronduit racistische vluchtelingenbeleid”.

  Correctie: ….. “de al jaren durende zichzelf buiten de maatschappij plaatsende mohammedanen die onze samenleving afwijzen, het bekladden van kerken in woonwijken door mohammedaanse medebewoners, en het massaal binnenlaten van gelukzoekende lieden uit vooral mohammedaanse landen die een niet meer te dragen druk op onze voorzieningen leggen, waarvan de rekening vervolgens wordt neergelegd bij weerloze Hollandse oudjes”.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   @sylvia Groot.
   Wees ervan overtuigd dat Drayer met haar tekst hetzelfde bedoelt als jij.
   Maar ze moet subtiel opereren in het moreel corrupte goedmensendom dat de redacties van Trouw bevolkt.
   Zie het commentaar van Louisa hieronder.
   Ik kijk ademloos naar de manier waarop Drayer op het scherpst van de snede koorddanst in die omgeving.
   Want denk erom dat het daar bij Trouw vol zit met rotzakken die haar bij de eerste de beste wankeling graag een extra zetje willen geven.
   Het tuig dat Jaffe Vink er ooit uit gooide, de Frits-van-Exter-kliek http://bit.ly/HCDJCG , is onder de jenever-grefo Willem Schoonen http://bit.ly/17p6ry8 aan de macht gebleven.
   Ze wachten op hun kans om ook Drayer eruit te gooien.
   Ach, als Grefogod háár nou eens hoofdredacteur zou maken!
   Maar zoveel fatsoenlijks mogen we, denk ik, van de God van Luther en Calvijn niet verwachten.

   Like

  • Luchtpint zegt:

   Er is absoluut niks “nieuw” aan “nieuw antisemitisme”. Gewoon oude wijn in nieuwe zakken, dat door de invloed van links slachtoffer-denken en de vervelende neiging moslims als een beschermde diersoort te behandelen in zijn geheel op grond van die reden alleen veel algemener salonfähig gemaakt is geweest nu dan het ooit tevoren geweest is. Op die manier kan links mooi pretenderen dat zgn. “demokratisch zijn” compatibel kan zijn met antisemitisme, door het te verpakken als “anti-Zionisme”. Het discours is duidelijk antisemitisch, en het feit dat het als “anti-Zionisme” wordt benoemd maakt het niet minder crapuleus dan het vroeger was.

   “Yehuda Bauer, Professor of Holocaust Studies at the Hebrew University of Jerusalem, considers the concept “new antisemitism” to be false, since it is in fact old antisemitism that remains latent and recurs whenever it is triggered. In his view, the current trigger is the Israeli situation, and if a compromise were achieved there antisemitism would decline but not disappear.”

   “Dina Porat, professor at Tel Aviv University says that, while in principle there is no new antisemitism, we can speak of antisemitism in a new envelope. Otherwise Porat speaks of a new and violent form of antisemitism in Western Europe starting from after the Second Intifada.”

   “Howard Jacobson, a British novelist and journalist, calls this phenomenon “Jew-hating pure and simple, the Jew-hating which many of us have always suspected was the only explanation for the disgust that contorts and disfigures faces when the mere word Israel crops up in conversation.”

   http://en.wikipedia.org/wiki/New_antisemitism

   Like

 4. Theodoor zegt:

  Deze hele “socialistische poldertoestand” kun je alleen maar in Nederland verwachten. Altijd maar weer foute keuzes maken, de daders vertroetelen, ziek wordt je ervan.

  Ik heb ook nog een paar commentaren gelezen, toen toen had ik het alweer helemaal gehad met de lezers van Trouw
  “Asanovic
  @Anne-Nederland… wat doen we met anti-islamitische joodse jongeren? Die heb je zat in Nederland, Europa en in het midden-oosten…? ”

  ZIJN ER DAN NOG JOODSE JONGEREN IN NEDERLAND EN/OF IN EUROPA? bijvoorbeeld in Noorwegen.

  Like

  • Louisa zegt:

   Die “Asanovic” is er altijd als de kippen bij om Israël/het Jodendom neer te sabelen. Hij krijgt ruim baan bij Trouw. Als ik relativerende reacties geef wordt deze niet geplaatst of snel weer gewist. Ik ben er inmiddels van overtuigd dat er antisemieten bij Trouw werken.
   @Martien Pennings: Dank voor je info mbt het volk dat de burelen bij deze krant bezet.. Weet ik dat ook weer..

   Like

 5. Louisa zegt:

  Trouw, een voormalige verzetskrant, legt een buitengewoon grote belangstelling aan de dag voor alles, maar dan ook echt alles, wat met de staat Israël en het Joodse volk te maken heeft.
  En dat roept iedere keer weer een heleboel reacties op, waarbij de Jodenhaters (uiteraard overgoten met een saus van zogenaamde Palestijnenliefde) in grote getale aanwezig zijn.
  Ik heb Trouw daar op gewezen, maar er volgde geen enkele reactie.
  Leed elders ter wereld ( wat dacht u van Rusland, nauwelijks berichtgeving over die mensen van Green Peace die nog steeds gevangen zitten en voor de gemiddelde Rus is het ook geen pretje aangezien er geen vrijheid van meningsuiting is, Noord-Korea, Syrië, de strijd tussen de diverse Islamitische richtingen, het feit dat vrijwel geheel het werelddeel Afrika een hel is voor de bewoners, en dat is nog maar een kleine greep) is niet zo interessant.
  Enfin, men hoeft maar het artikel en de reacties te lezen en u begrijpt wat ik bedoel….
  En het meest kwalijke is: de antisemtische berichtgeving van Trouw vindt dagelijks plaats…

  Like

 6. Anneke zegt:

  Amsterdam weet zich géén raad; menig atheïstisch – / seculiere jood weet zich eveneens géén raad!!! ! !!! Heb dit als jong kind ervaren, in de jaren-60/-70….Afkomst enigzins verdoezelen, maar och de kinderen moesten toch zeker wel hun cultuur-achtergronden weten/kennen. Wijlen vader was merendeels ‘de wanhoop nabij’, op dit ‘punt’. Door de littekenen van WW-II wilde hij nergens meer van weten. Hij was niet van orhtodoxe huize, maar een messiaan. Juist deze mensen stonden tussen de wal en het schip. Werden door de orthodoxe tak niet ge-accepteerd, maar ook niet echt door christenen; specifiek de RKK-tak. Huwde een NedHerv.blondine èn juist zij (moeder) wees hem op de culturele-/religieuze geschiedenis van hemzelf en die van haar. “Passen en meten, de verschillen blijven vergelijken en nu eens Amerika niet blijven zien als de nieuwe wereld….Het nwe.beloofde land”. Die verschillen waren niet talrijk, de zaterdag-/zondagviering en de kerst/nieuwjaar verschilden. De orhodoxe talmudische feesten werden/worden niet gevierd, door messiaans-gelovigen. De geschiedenis van ruim zeventig-jaar geleden mag zich NIET WEER gaan herhalen !!! ! !!! “De kans op herhaling is de afgelopen jaren weldegelijk gegroeid. De aarde broeit….(fig.gesprkn) heel erg. Dus zeer gevoelig voor het ergste van het ergste!!! WWW-III, moeder was zo’n tien-jr. geleden al vol angst, toen de VS Irak binnenvilene.

  Like

 7. luckybee zegt:

  Ik heb je comment verwijderd Luckybee, namelijk vanwege antisemitisme. Een volgend comment dat niet door de beugel kan, kost je een definitieve ban!

  Webmaster

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Waarom blijf je die gek kansen geven, Bert?
   Hij draagt niks bij, geen enkel commentaar is zinnig en behalve antisemitisme produceert-ie voor de rest alleen maar copypaste lappen bijbeltekst.
   Dat zijn dan ook de stukken tekst van ‘m die niet wemelen van de slordigheden en de spelfouten
   Ik weet dat er mensen afhaken om dit soort figuren.
   Als je de kwaliteit van de comments omhoog wil krijgen, zou je moeten beginnen met de half-gare comments en de comments van halve garen niet meer door te laten.
   Mensen schamen zich op een gegeven moment om er tussen te staan.
   Die mensen ken ik.
   En ze hebben kwaliteit.

   Like

  • delamontagne zegt:

   Ik respecteer Uw beslissing voor niet plaatsing, des-al-niet-te-min, ïntrigeert mij het ERG wat zo iemand dan wel schrijft.? ?
   Denk toch wel dat de meeste reageerders ertegen kunnen.
   Is het Iemand met verlate missionerings-dwang? ?…. en het niet van zich af hebben kunnen zeten van de anti-semitische indoctrinatie, die ook na de oorlog nog op R.K.-scholen (o.a) voorkwam.
   Mischien kan het in een aparte colom.!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Typisch, Delamontagne: Ik las uw comment gisteravond al, natuurlijk, maar ik moet eerlijk zeggen, dat ik hetzelfde intrigerende gevoel heb als U.
    Dit komt héél af en toe voor, en àls het voorkomt, dan nog het meest -meer dan één keer- bij Luckybee, althans, voor zover ík heb kunnen nagaan. Omdat het laatste woord hierover vanzelfsprekend bij E.J. ligt, kom je er, als mede-reageerder, liever niet meer tussen (Martien, als belangrijkste scribent, heeft hier dusdanig vaste grond onder de voeten dat hij het zich nu en dan kan permitteren, dat is logisch) maar niettemin heeft U gelijk: het ís intrigerend.
    Overigens geloof ik niet dat Luckybee beïnvloed is door het R. K. onderwijs, daar hij betreffende het Katholicisme van tijd tot tijd eveneens de ene sneer na de andere uitdeelt. Een bevindelijke vorm van het protestant-christelijk onderwijs is in zijn geval echter zeer wel denkbaar.
    Als ik voor mijzelf mag spreken: Ik zou absoluut niet afhaken vanwege comments zoals die van Luckybee: Het is soms wel hinderlijk en zelfs lachwekkend-gênant -zie het comment van Martien- maar persoonlijk wordt het zelden of nooit bij hem. Dan weet ik nog wel hinderlijker voorbeelden te noemen (wat ik niet zal doen) die je in het ergste geval eerder tot die stap kunnen drijven -als je niet van je afbijt. Dit is, zoals U zegt, eigenlijk alleen maar intrigerend.

    Like

 8. Cathja zegt:

  Weet Amsterdam zich nog altijd geen raad met zijn Joden? Wat te denken van een openlijke boetedoening voor al het leed dat (mede) door Nederland is geleden?
  En met openlijk bedoel ik: in het openbaar, via de media, en tijdens een herdenkingsdienst.
  Nederland moet aan iedereen (dus ook aan de moslimwereld!) laten zien dat er verschrikkelijke dingen met de Joden zijn gebeurd in WOII, en daarvoor openlijk het boetekleed aantrekken!

  Zó moet men met de Joden in Amsterdam (en in de rest van Nederland) omgaan.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Die openlijke boete-doening ben ik ,t wel mee eens, MAAR of de moslim-wereld er wakker van zal liggen.! !
   Er zijn genoeg onderwerpen op dit blog verschenen, waaruit blijkt/bleek hoe men zich daar aan openlijk LEEDVERMAAK schuldig maakt.
   Bejubelend………. bij elke catastrophe de joden en/of Israel aangedaan. Ik moest denken aan dat programm van Opsporing verzocht. Daar hoorde je vroeger dikwijls zeggen: “Weten ze wel wat ze die mensen aandoen>” ? ?
   JA DAT WETEN ZE, en ze verkneukelen zich er nog om ook.

   Like

 9. Theresa Geissler zegt:

  Dat mag Angela Merkel -en ook Elma Drayer dus- dan nog zo “bedrückend” vinden, er wordt toch maar weer mooi verzuimd om de vinger op de ècht zere plek te leggen!
  Want:Uit welke hoek komt anno 2013 die dreiging, die maakt ‘dat nog steeds geen enkel Joods gebouw zonder bewaking kan?’ Uit de Neo-Nazistische hoek, anno 2013 niet meer dan een marginaal verschijnsel?
  Néé. Uit de islamítische hoek, die Frau Merkel met alle geweld wil blijven pamperen en doodknuffelen!
  Maar, evenmin als al die andere Europese politici weigert Frau Merkel de ogen te openen voor het feit, dat, als je voor de Joden kiest, je niet tegelijkertijd voor de moslims kunt kiezen.
  En waar ze er eigenlijk niet omheen kan, stopt ze het weg, zoals hier.
  Dat is dan ook wat al haar Europese collega’s doen: Ze hebben totaal geen reden om tegen de Joden en Israël te zijn. Maar omdat ze wèl reden hebben om níet tegen de moslims te zijn, (Denk aan Straatsburg ’75) moeten ze zien, de kool en de geit te sparen en zijn ze, als het zo uitkomt, tóch tegen de Joden en Israël.
  Tja, lastig hè, zo’n dilemma. En de policor- pers neemt het natuurlijk weer keurig over.
  Maar goed, dat Mw. Drayer op andere vlakken wel meer heeft waarvan ik denk: “Mens, je kletst uit je nek;” dat is alweer een verleiding minder!

  Like

  • oogenhand zegt:

   Daarom, val de islam in de olielanden aan. In de Syrische “burger”-oorlog komen de salafisten er achter dat klassiek-arabisch te moeilijk is om als internationaal communicatiemiddel voor moslims te dienen. Aangezien de koran staat of valt met het klassiek-arabisch is dit het zoveelste bewijs dat de islam een valse godsdienst is, waarvan de aanhangers dus zullen branden in de hel.

   Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Ik zie ’t helemaal zitten: laat het tuig mekaar maar trakteren op blauwe bonen, zit ik helemaal
  niet mee. Laat de politie zich maar afzijdig houden.Kunnen ze over het algemeen toch al goed als het gaat over het aanpakken van overlastveroorzzakende allahschreeuwers.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22053383/__Schietpartij_na_verkeersruzie__.html

  Like

 11. vanhetgoor zegt:

  Wat ik zo jammer vind van de Kristalnacht-herdenking is dat het gekaapt is geweest door een niet joodse organisatie. Deze herdenking is alleen voor de Kristalnacht, alleen voor de joden, niets meer en niets minder.

  In mijn doos met foto’s zit een foto van twee jongens, beiden dragen een gebreid pakje, ik schat ze drie en vier jaar oud. Ik weet niet of ze het zijn, maar mijn moeder vertelde mij altijd bij die foto dat deze foto haar deed denken aan die twee jongens die zelfs de bezetting niet hebben meegemaakt. Toen Duitsland Nederland aanviel en Rotterdam was verwoest hebben de ouders van Semmie en Boebie de jongens laten inslapen. Zelf zijn de vader en de moeder met hun hoofd in de oven gaan liggen, en hebben de gaskraan open gezet. Destijds was het stadsgas nog giftig. Eerder die dag hadden ze gevraagd of de buren het gas wilden uitdraaien.

  Iedereen wist van de Kristalnacht. Iedereen wist wat ging gebeuren en niemand handelde. Misschien is dat het meest tragische van alles, het verlies aan menselijkheid.

  Like

  • Louisa zegt:

   In Rotterdam verschijnt sinds kort de Moslimkrant. (www.moslimkrant.nl) van een voormalig gemeenteraardslid, Brahim Bourzik. In het eerste nummer een al meteen een voorbeeld van een door een niet-Joodse organisatie gekaapte Kristalnacht herdenking, de bijbehorende foto is gemaakt door tante Anja Meulenbelt.
   Dat zegt mij al weer genoeg. Die krant is overigens bedoeld om de moslimbevolking in een beter daglicht te plaatsen.
   Iets wat helemaal niet nodig is: er zijn bosjes Turken en Marokkanen die hier prima functioneren en niet de minste overlast veroorzaken, dat mag ook wel eens gezegd.
   Zucht.

   Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Is al veel langer bekend: allahschreeuwers worden in ruime mate vertegenwoordigd door de linkse elite, niet alleen in de 2e Kamer maar ook binnen gemeentebesturen.
  Trouwens, islam is op zich al een (zeer agressieve)politieke beweging, dus waarom al die moeite??
  http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/3544070/2013/11/13/Moslimpartij-Rotterdam-in-december-van-start.dhtml

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  Aanvulling van 12:56
  Fatima Talbi soms de dochter van…
  http://www.de-stek.info/hvv/index1ca81ca8.html?pagina=11811

  Like

 14. Republikein zegt:

  Verdomme, ze leren het nooit,altijd weer herhaling van de feiten.
  Ook muzikanten maken schijnbaar geen indruk.

  Like

 15. Martha N zegt:

  Boetedoening en excuses worden vervelend we moeten verder.
  Hoogste tijd ons tegen mensen te keren die het op onze hals voorzien hebben, wat we dan nu ook aan het doen zijn.

  Ja in Nederland waren mensen die meegeholpen hebben aan deportatie van Joden, maar er waren er ook velen die hun leven voor hen hebben gewaagd, maar die zijn bescheiden, ze spreken er maar niet over.
  En wat nog het allerergst was, is dat er een groot aantal Joden was, die hun eigen mensen hebben verraden.

  Dan waren er de Nederlanders zelf, mensen uit het verzet… Een heel dorp de mannen uitgeroeid.
  Ook wij Nederlanders zijn absoluut niet ongeschonden uit de oorlog gekomen.
  Hebben mijn ouders vergoeding gekregen..? oorlogsschade ja ja, niets aan te doen.

  Nederlanders dood in de straten te zien liggen voor enkele dagen, als waarschuwing..?
  Het IS allemaal verschrikkelijk wat er gebeurde, voor ieder, niet alleen voor de Joden.

  Trouwens wat daar gebeurde, is nu voor ons weggelegd.
  Denk maar niet dat de moslims ons anders zullen behandelen wanneer zij de macht over nemen, zoals Hitler mensen behandelde.
  Hij wilde een zuiver Arisch ras, de moslims een zuiver Moslim Rijk.

  En dit zal niet alleen in Nederland gebeuren.

  Like

  • Louisa zegt:

   “En wat nog het allerergst was dat er een groot aantal Joden was die hun eigen mensen hebben verraden”. Ja…en ?
   Het Joodse volk is een volk als ieder ander: met goede, slechte en alles wat daar tussen zit. Er zijn Joodse criminelen, want criminaliteit van alle tijden en alle volkeren. Daar maakt de menselijke soort gelukkig geen onderscheid in.
   Ik ben moeder van twee zonen en vier kleindochters en om hen te redden van de dood zou ik ook dingen doen die algemeen als verwerpelijk zouden worden aangemerkt. In Westerbork waren er Joodse vrouwen die met de kampleiding naar bed gingen om vrijgelaten te kunnen worden of hun kinderen te redden. Ja…en ?
   Dat heet menselijk gedrag, overlevingsdrang, t.o.v. jezelf en je kinderen.
   Joden zijn geen heiligen, Joden zijn, in letterlijke en figuurlijke zin een doodgewoon volk en laten wij dit volk als zodanig bezien…MAAR WIJ DIENEN JODENHAAT TE BESTRIJDEN .Daar gaat het om !!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    U heeft groot gelijk: Je kunt allemaal in eenn situatie raken, waarin je prioriteiten moet stellen. Ongeacht welke prioriteiten en op wat voor manier,
    En dat kan ons ALLEMAAL overkomen. Dus wie heeft het recht om daarover te oordelen? NIEMAND!
    Sommige mensen, die niet in bepaalde situaties gezeten hebben, beseffen dat niet ten volle. Heel jammer is dat.

    Like

 16. Jan zegt:

  Meulenbelt even bezocht want die heeft altijd wel een schrijfsel over de herdenking. Ook nu, maar zij laat Hijmans fulmineren ten Elma Drayer. Hijmans begrijpt niet dat het ‘Platform tegen Racisme en Uitsluiting’ een antisemitische kliek is: “Het Platform zou ”ultralinks” zijn, vonden het CIDI en het CJO. En precies zo staat het ook te lezen bij La Drayer.” Vervolgens somt hij personen op waarvan ik een fiks aantal op demonstraties tegen Israël en/of voorHamas ben tegen gekomen: Eduard Nazarski van AI (vriend van de Israëlhater Elforkani, Marjan Sax (van de bende ‘Praten met Hamas(1), Ed van Thijn, Dominee Bram Grandia (Raad van Kerken (2), Mohamed Rabbae, Nuri Karabulut (die politiek bedrijft tijdens de toespraak (3), Abdelkader Benali, Hedy d’Ancona, André van Es….
  “Maar voor het CIDI – en dat is de plek waar we de oorsprong van Drayers verhaal moeten zoeken – was de wetenschap dat zich zulke kritische mensen onder de aanwezigen bij deze herdenking bevonden, voldoende om te proberen de hele herdenking dan maar te saboteren.”
  http://www.anjameulenbelt.nl/weblog/2013/11/08/aantijgingen-over-de-kristallnachtherdenking-zoals-gewoonlijk/#more-99982

  1. http://www.anjameulenbelt.nl/weblog/2009/11/10/praten-met-hamas-4/
  2. http://www.raadvankerken.nl/pagina/1656/erkenning_palestijnse_staat
  3. http://www.youtube.com/watch?v=7-JaL6TmE2k
  (“Wilders die naar eigen zeggen de zogenoemde islamisering van Nederland tegen wil gaan, scheert hele bevolkingsgroepen over één kam.” enz.)

  Like

 17. Eline. zegt:

  @Martha N 13-11 14:17

  U schrijft : een groot aantal Joden die hun eigen mensen hebben verraden.
  Ik zou graag een onderbouwing van deze mededeling willen zien.
  Ik weet wel dat een groot aantal Joden door hub eigen buren zijn verraden.
  Ik heb dat nl.zelf meegemaakt.

  Like

 18. Eline. zegt:

  aanvulling op bovenstaand : men kreeg nl.geld voor elke Jood die bij de SD wer aangebracht,het zo genoemde kopgeld.

  Like

 19. johannes zegt:

  ja idd 7.50 en na de oorlog kreeg dat rot volk ook nog een keer een goed baantje bij de nl.roverheid
  zo als dir.bij het arb buro .of bij de politie,of lach niet in het leger.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s