Onwetendheid en uitholling democratie vormen gevaar voor Europa

Screenshot_19

In zijn column van dinsdag 12 november ‘Zowel eurofielen als rechts-populisten vormen een gevaar voor Europa‘ reageerde columnist Bart Smout op de commotie die was ontstaan door de politiek gevoelige uitspraken van VVD-europa woordvoerder Verheijen over de ‘gevaarlijke’ eurofielen á la Verhofstadt.

De positie die de heer Smout vervolgens innam was, dat niet alleen eurofielen een gevaar voor Europa vormen, maar eurosceptici evenzeer. Helaas kon ik in diens betoog nergens een deugdelijke onderbouwing van die tussenpositie aantreffen. Ook de manier waarop de heer Smout meningen poneert als feiten verdient geen schoonheidsprijs. Zo stelde hij bijvoorbeeld:

‘…, dat beide een gevaar vormen voor Europa staat buiten kijf. Alle twee de groepen maken een denkfout waarbij de alarmbellen moeten gaan rinkelen.’ 

Om vervolgens een flinterdun betoog te houden over een aantal gemeenplaatsen over eurofielen en eurosceptici, die hij aanduidt als ‘rechts-populisten‘. Daaruit blijkt onwetendheid bij de heer Smout over de achtergronden van eurosceptici. Die treft men van links tot rechts in het politieke spectrum. Het blijft merkwaardig dat men in de hoofdstroommedia EU-critici blijft plaatsen in de ‘rechtse’, zelfs ‘extreem-rechtse’ hoek. Ik vind de term ‘euro-realisten‘ voor deze groep bezorgde burgers eigenlijk veel beter.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Onwetendheid en uitholling democratie vormen gevaar voor Europa

 1. Trucker zegt:

  Op het werk waren er “collega’s”, ik heette ze steevast chauffeurs die bij dezelfde firma reden die mij een Rechtse zak vonden en een racist.
  Ik kon de piepeltjes niet uitleggen dat islam(iet) geen ras is, noch dat ik een islamofoob was.
  In feite lag ik er niet van wakker, ben trots te horen tot de islamofobe groep, onderscheid ons van de lemmingen en de schapen in de massa en uiteraard van de DOMME kiezer die het nog altijd niet begrepen heeft en ook nooit zal snappen.

  Like

 2. Republikein zegt:

  Goed stuk Wachteres.
  Ondanks © platform hoogbegaafd, of misschien dankzij, is deze meneer voor mij niet te volgen in zijn gedachten goed m.b.t. de Europa bv naar voorbeeld van de USA. Mijn beschermengel is dan ook een indiaan en die heeft mij nog niet laten weten hoe dat af gaat lopen!
  Voorlopig doe ik het hier maar mee! Wel WARhoofd.
  http://www.imdb.com/media/rm2887556096/tt0032553?ref_=ttmi_mi_all_prd_17

  Like

 3. luckybee zegt:

  Ik heb gisteren een film gezien over de buitenkampers in Indonesie.Ik ben tamelijk teleurgesteld dat ze niet alles berochten,er word met geen woord gesproken dat de Pemuda’s hoofdzakelijk leden zijn van de Mashumi en Hizbullah, die Hollanse Indo gebamburuncinged hebben. Daar om ben ik blij dat Bandung niet dezelfde lot hebben gekregen als Midden en Oost Java,door dat de trijnverbinding naar Bandung onderbroken wordt, zo danig dat deze moordenaars niet naar Bandung konden komen.Wie dat heeft befolen weet ik nog steeds niet daar om denk ik dat het de Heer Jezus Christus is , in Java bekend als de Ratu Adil, geprofeteerd door de Ratu Kidul

  Like

 4. topsporter zegt:

  Politici in Nederland maar ook in de ons omringende landen proberen de kiezer, die zij als een lastige vlieg ervaren , d.m.v. grotere verbanden (Europa) van zich af te schudden. Het gevolg is dan dat die poltieke kaste onderling de poet verdelen. Vrede bestaat dan in hun portemonnaie.
  Waar of nietwaar?

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Welke democratie wordt uitgehold ???? Van de Europese Unie ???? Hebben die dan een democratie ?? Het is een dictatoriaal bewind !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s