De Hoax-Wijzer

Screenshot_16

(Door: E.J. Bron)

Het zal menig vaste lezer/reaguurder al opgevallen zijn: in de rechterkolom op de voorpagina prijkt sinds vandaag een logo van “Hoax-Wijzer”. Wat betekent dat eigenlijk? Welnu, deze website blijkt te zijn opgenomen in de galerij “Te vermijden Nederlandstalige websites”. Een hele eer, want nu weet de webmaster in ieder geval 100% zeker dat hij en zijn schrijvers/vertalers/tipgevers/reaguurders  goed bezig zijn!

De “Hoax-Wijzer” hanteert de volgende introductie:

Screenshot_18“Op het internet woekert het van de websites, die zichzelf presenteren als een respectabele en betrouwbare nieuwswebsite, maar eigenlijk foutieve informatie, hoaxes en ongefundeerde complottheorieën verspreiden. Het gaat hier dus veel verder dan enkel een sceptische kijk op nieuwsfeiten, en neigt vaak zelfs naar paranoïa toe. Informatie aangeboden door die websites kunnen dus niet als betrouwbare bron worden gebruikt, en de websites zelf kan je best gewoon volledig vermijden.”

Door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

52 reacties op De Hoax-Wijzer

 1. max zegt:

  Kunnen we de Hoaxwijzer niet op de lijst van de Hoaxwijzer krijgen?
  Wegens het verkopen van lulkoek?

  Pro hitler propaganda….. tja tja, als we ergens een hekel aan hebben is het wel Hitler, maar waar staan jouw neonazistische hakenkruisen? Ik heb ze nog niet gezien!

  Ze weten echt niet waarover ze praten…..

  Like

 2. Luchtpint zegt:

  Het kaf van het koren scheiden, noemen ze dat. Goed initiatief.

  Like

 3. Luchtpint zegt:

  OK. Te onbesuisd gereageerd, blijkbaar. Je staat er zelf ook tussen maar je zet de link wel mooi in de rechterkolom. Wat is daar de bedoeling van ?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Om te laten zien hoe links en de policolor elite te werk gaat om alle anderen met een andere mening dan de mainstream proberen kapot te maken Luchtpint. Zo gaan ze te werk! De aanval is in dit geval de beste verdediging!

   Webmaster

   Like

   • Luchtpint zegt:

    Sorry, ik realiseer me dat ik hier dringend wat over kwijt moest. Een paar uur geleden had ik het aan de stok op Jihadwatch met iemand die mij daar wou beschuldigen dat ik een moslim was. Ik liep in mijn antwoord zodanig over te koken dat ik die houding heb “meegenomen” toen ik terug op EJ Bron terecht kwam. Dit heeft dus de nodige verwarring doen ontstaan, ik had namelijk meteen op de link geklikt zonder het commentaar eronder te lezen + ik had niet gezien dat jouw naam in de lijst voorkwam. Waardoor ik dus dacht dat dit een site was die meteen alle door mij ongeldig gevonden samenzweringstheorieën ontkracht, dus had ik niet door dat het ook tendentieus tegen Islam kritische Nederlandse blogs gericht was.

    De meeste samenzweringstheorieën, daar heb ik een broertje dood aan, maar jij hoort daar uiteraard niet in thuis. Wou ik even duidelijk krijgen. Ik heb gewoon niet goed opgelet, mijn welgemeende excuses daarvoor.

    Like

 4. Jan zegt:

  Ik vind dat wel terecht dat de site van Bron wordt genoemd. ‘k Slaap slecht als ik een stuk op zijn site heb gelezen, maagpijn, schele hoofdpijn, misselijk, nee, bevorderlijk voor de gezondheid, psychisch en lichamelijk is het niet.

  Like

 5. hBC zegt:

  Stelletje idioten daar.
  Eén grote hoax. De politiek samen met de main stream media zullen geen steen op de ander laten om ten koste van anderen zichzelf in het zonnetje te zetten.
  Helaas dat dit gezien de reacties van ons volk nog te vaak lukt ook.

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  George Orwell krijgt dus postuum gelijk, met zijn boek 1984. Het gebeurt dus nu in 2013, dat de aanhangers, van politiek correct- in wezen de aanhang van “Grote Broer”, het ministerie van de Waarheid hebben ingesteld! Geschoeid op hun dictatoriale en enige WAARHEID, die NIET aangetast mag worden. Walgelijk hoe men ons eronder tracht te krijgen, i.s.m. de satanische EUSSR!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Kan wel zijn, Tom, maar aangezien dit ALTIJD na te trekken valt is het uiteindelijk zo ’n stomme manier van doen, dat het gewoon 1984 onwaadig is.
   O’Brien uit 1984 had zo’n stomme fout niet gemaakt, geloof me! Een ècht doorgewinterd totalitair regime kiest uitsluitend voor methodes die niet te ontzenuwen zijn, althans niet door het gewoon even ‘erbij te pakken.’

   Like

  • Vederso zegt:

   @ Tom, ik dacht ook meteen; Orwell. Dat boek wordt nog eens verboden.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Vederso: 20.34. uur, op 14/11. Dat zou best kunnen gaan gebeuren Vederso. Of dat dergelijke boeken verbrand gaan worden, net als in Nazi Duitsland.

    Like

 7. Republikein zegt:

  Mag ik zelf bepalen hoe ik aan mijn informatie kom,David? Je bent geldgeil, dat ruik ik!

  Like

 8. Martha N zegt:

  AHA juist, goed bericht want ze gaan ons vrezen…
  Toch ook vervelend want er zijn nog steeds dommerikken die alles geloven…

  Maar kunnen wij die hier wel gebruiken dan..?
  Kunnen wij niet een lijst opstellen van mensen die tegen recht en Vaderland zijn..?
  Een nieuw te openen blog waarop wij een tegenaanval doen..?
  Tja het was zomaar een opwelling…

  Like

 9. Wachteres zegt:

  E.J., ik wil die neo-nazistische hakenkruisen zien. Waar zijn ze???? 😆

  Like

 10. Wat verwacht je ook van een: “Belgische bediende” met een voorkeur voor fantasy/SF films, zoals in zijn beschrijving staat. Hij heeft de OO factor (een combinatie van oerdom en onderontwikkeld)! Geen seconde aandacht aan schenken! Ze laten ook alles toe tegenwoordig, zelfs Dombo’s!

  Like

 11. tjonge zegt:

  toch wel handig, zo een startpagina met goede sites, hoef ik zelf niet verder te zoeken 🙂

  btw, iemand enig idee wie de initiatiefnemer is voor die site ?
  ben daar wel heul nieuwsgierig naar…

  Like

 12. delamontagne zegt:

  Als deze web-site er ook bij staat, kan ik dat ALLEEN maar zien als een COMPLIMENT. Hoop de webmaster en lezers/en reageerders dat ook zo zien. ! !
  Heb hem wel opgeslagen ( de site ) en hoop later terug te-kunnen-terug-vinden. Ben niet zo,n computor-“genie”. Wie weet STAAN ER OOK ENKELE overheids-sites op ( die wantrouw ik namenlijk nog het meest )……hoe ouder ik nu aan-,t-worden-ben, hoe meer ik er achter kom hoe je door de overheid “belazerd” wordt.(werd)………….. Dit natuurlijk terug-kijkende op de jaren en dan denk je: toen in 60 vertelden ze dit, en daarna DAT.
  Zoals ik al eens eerder schreef: begin vorige eeuw zei de broodheer tot Mijnheer Pastoor: “Houdt U ze dom, dan hou ik ze arm”. Beide functies zijn nu vereenigd in de NL-overheid.

  Like

 13. Zal als kind in de zandbak wel veelvuldig door katten zijn toegedekt….;-)

  Like

 14. bobzelf zegt:

  hoera , wij zijn de nieuwe WATERGEUZEN !!!!
  JEZUS , MAN GAAF HOOR , BIJ DE REBELLENCLUB TE HOREN !!!
  OP NAAR DEN BRIEL / BRIELLE !!!!

  waaruit blijkt : DAT DE MENING VAN DE MEERDERHEID , NIETS , MAAR DAN OOK HELEMAAL NIETS TE MAKEN HEEFT MET ” DE WAARHEID “”

  Like

 15. baksteen zegt:

  Pro Hitler? ha ha! Aangifte doen wegens laster?

  Like

 16. baksteen zegt:

  Climategate.nl en DDS staan er nog niet bij, leuke lijst trouwens staat vast nog wel iets interessants in.
  Bij de J staat Joop.nl nog niet, vergeten? complot-theorieën over groeperingen die Europa willen vernietigen. De website staat vol met foto’s van moslims en pro groene energie, PvdA, Samsung, en Palestijnse vlaggen.

  Like

 17. Rick zegt:

  Ook weer zo’n typisch exponent van de (S)linkse MultiCulti horde.
  Dit is dus acceptabel en wordt gewoon getolereerd.
  Nu zou ik wel eens willen meemaken; wat er gebeurt indien “wij” een soortgelijk portaal zouden maken met allerlei websites die “ons” onwelgevallig zijn. Het land zou te klein zijn en de aangiften zouden “ons” om de oren vliegen!!
  BTW…Wát eten die (S)linkse Gutmenschen eigenlijk? Paddo’s?? Iedere keer zien zij namelijk allerlei zaken die anderen niet zien. NSB-ers en opgestoken armen op de Koekamp en hakenkruizen op deze site!?

  Like

 18. Trucker zegt:

  Heer Bron wie beslist dat uw webstek in dezelfde categorie als de linkse geitenwollensokken islamofiele multikulle CRAP valt als waar de antisemieten toe behoren die oud president Bush beschuldigen om met de Joodse lobby de Twin Towers met de grond gelijk te hebben gemaakt?
  Ten andere dat ik paranoia ben is juist, dat ik extreem rechts ben nee, net als alle reageerders op Heer Bron’s blog RECHTS en ISLAMOFOOB.
  DAT LAASTE BEN IK TROTS OP IK HOEF GEEN ISLAM(IET) IN MIJN NABIJHEID, IK WIL ZE NIET IN DE VRIJE WESTERSE WERELD.
  Ik ben trots te behoren tot de groep die weet waar het gevaar schuilt (overal) en ben ervan overtuigd dat eurabia en het euro geld vroeger dan later verdwijnt omdat de (alerte) burger (dus niet de DOMME kiezer) het niet wil.
  GO TO HELL met die beknotting van mijn vrijheden ga in de kont van de islam rotzooien.
  Het zal de Joodse lezers toch wel schokkend overkomen te moeten lezen dat Heer Bron’s blog vol staat met “pro hitler propaganda”… links is zeer goed in het manipuleren, ze hebben de manuals liggen van stalin, pol pot, mao, om maar de bekenste massamoordenaars te noemen die ook zeer bedreven waren in de manipulatie van de waarheid.
  Dat ze naar de hel lopen met hun geleuter.

  Like

 19. guusvelraeds zegt:

  Zodra je door goedmensen in een adem Hitler adept, racist, fascist en natuurlijk extrééééééém rechts genoemd wordt, weet je in een milliseconde dat je een open zenuw hebt geraakt. Overigens wat de nationaal socialist A.Hitler en leider van de N.S.D.A.P. ooit met rechtse politiek te doen heeft gehad is me nooit duidelijk geworden.

  http://constitutionalistnc.tripod.com/hitler-leftist/id9.html

  Like

  • max zegt:

   Weer een goede link guusvelreads, nu zie je dat antisemitisme van Hitler niet uit de lucht is komen vallen, en dat het antisemitisme al gemeengoed was van Marx en Engels. Dus links. Geen wonder dat Timmermans en Bommel en meer gespuis dit niet onbekend is.

   Like

 20. Lucky9 zegt:

  Ik denk dat de hoaxwijzer.com vandaag een record aantal bezoekers heeft mogen noteren dank zij haar eigen hoax!
  Misschien was dat wel noodzakelijk om de nodige soepsidies bij de eu binnen te rijven of zo.
  Hun kwalificatie van E.J. Bron is echter zo debiel dat ik geen enkele andere van hun negatieve suggesties ooit zou aanklikken, zelfs niet uit nieuwsgierigheid.
  Ik vermoed zo dat de interesses en geestesgesteldheid van de meisjes en jongens achter deze url recht evenredig is met hun IQ: uiterst linxs…op de curve van Gauss.

  Like

 21. felix zegt:

  Deze website is niet serieus te nemen: een eenmansactie van de “lone wolf ” en “keyboardhero” David. Ergert zich selectief aan websites met “conspiracy” die een menig ventileren die hem niet welgevallig is. Iedere psychiatrische patiënt kan tegenwoordig een website starten. Geen aandacht aan besteden verder.

  Like

 22. Joost Visser zegt:

  Als ik de definitie van Wikipedia volg ´A hoax is a deliberately fabricated falsehood made to masquerade as truth´, dan is iets niet vermelden ook een hoax. Dan heeft de webmaster de volgende ´nieuwsgaarders´ vergeten die ook online zijn: Telgraaf, Algemeen Dagblad, Volkskrant etc.

  Tevens raad ik hem aan ook andere vormen van nieuws een waarschuwing mee te geven: NOS-journaal, een vandaag, nieuwsuur etc.

  Like

 23. sylvia Groot zegt:

  Die hoax wijzer is bedacht om de burger nog verder van de werkelijkheid af te leiden.
  Alleen…. welke hoax heeft dat bedacht? Daar gaat het om.

  Like

 24. Jade zegt:

  Ga zo door Bron, het zit de ratten niet lekker…

  Like

 25. Jan zegt:

  Het zijn de socialistische partijen die in complotten geloven. Zo wordt het failliet van ‘affordable healthcare'(obamacare) toegeschreven aan ‘sabotage’ van de Republikeinen die er niets mee te maken hebben.
  Wie surft naar de site van o.a. Harry van Bommel kom kolder tegen over ‘illuminatie’, Bilderberg en natuurlijk over de familie Bush die van reptielen afstamt (zonder gekheid)
  http://harryvanbommel.sp.nl/weblog/2012/06/01/rutte-naar-bilderbergconferentie/
  http://harryvanbommel.sp.nl/weblog/2008/07/10/story-gaat-politiek/
  David Icke is een heel intelligente man en heeft zijn informatie goed op een rijtje. Je gaat niet inhoudelijk in op de gevaarlijke kant van het Rothschild-Zionisme. De term “Rothschild-Zionisten” vond ik aardig gevonden van Icke. Je kunt ook van Illuminati, extreem rijke en invloedrijke satanisten, joden (Hitler rekende hier ook maar de marxisten en communisten toe omdat Marx en Engels van joodse afkomst waren) enzo spreken. Icke wil niet voor fascist uitgemaakt worden en daarom die term dus (denk ik). Dat de Goden of duivels een buitenaardse (of binnenaardse) beschaving is ligt wel degelijk voor de hand als je erover nadenkt. Er is heel veel echt bewijs dat het misschien echt zo is.
  http://harryvanbommel.sp.nl/weblog/2011/07/20/terug-uit-israel/

  Meulenbelt: behoeft geen toelichting, net zomin als Van Agt.
  Al het linkse volk gelooft in global warming; iedere linkse partij haat Israël de het zionisme en probeert via BDS het land te gronde te richten. Dus wat mekkert die site van die hersenlozen en zombies nauw eigenlijk?

  Iedere socialistische beweging is een totalitaire en aangezien ‘rechts’ (bestaat overigens niet, wel conservatief) een enorme aversie heeft van het collectief en door de staat geleide economie is het dus ACHTERLIJK, en getuigd het van zware imbeciliteit om rechts voor socialist uit te maken door de term neonazi te gebruiken, dat ook laat zien dat socialisten niet weten waaruit dit samengestelde woord bestaat. Dit ‘progressieve’ volk is slachtoffer van hun eigen geschiedsvervalsing

  Like

 26. Jan zegt:

  Wie zijn wij?
  Hallo, ik ben David uit Antwerpen (België) en ik heb op 3 december 2012 de Hoax-Wijzer opgericht, als reactie op het alsmaar toenemende aantal berichten met valse informatie op Facebook en elders op het internet.
  Ik vond het verschrikkelijk om te merken hoe zulke hoaxes in staat zijn mensenlevens op hun kop te zetten
  Verder nog even kort wat over mezelf: ik ben bediende van beroep, getrouwd sinds 2004 (maar voorlopig nog geen kinderen), en mijn interesses betreffen muziek (dansmuziek als hobby DJ en ook filmmuziek), Keltische geschiedenis en SPIRITUALITEIT (en ook muziek), de legendes van Koning Arthur, het schrijven van boeken (over o.a. de geschiedenis/legendes van de Kelten en Koning Arthur), en tenslotte ook fantasy/SF films zoals Lord of the Rings, Tron Legacy, Star Wars, Star Trek en Avatar.
  https://sites.google.com/site/dehoaxwijzer/wie-zijn-wij

  Afgesloten wordt de pagina met een filmpje over water drinken. Maar het zijn altijd linksen die met flesjes water rondlopen, menen dat zij er slank bij blijven of van worden of gezond. Socialisten hebben het altijd over ‘fijnstof’, ozongat (is er nog steeds maar de fabrikanten hebben iedereen een nieuwe koelkast weten aan te smeren en dus bestaat dat ozongat niet meer in de politiek van links), zure regen, ijstijd (jaren 60), Silent Spring, overbevolking.

  Dit element David is dus een atheïst/marxist maar valt wel terug op de achterlijkheid die je ieder jaar weet ziet op o.a. het ‘Eigentijds Festival’ in Vierhouten http://www.eigentijdsfestival.nl/ waar men in de genezende kracht van klankschalen gelooft, sjamanisme, ecologie (fascistisch)

  Like

 27. tjonge zegt:

  bron, ondanks dat je het een eer vindt op die site te staan, zou ik toch wel bezwaar indienen over de bewering dat jouw site pro hitler/nazi is.

  zwijgen is toestemmen zullen de linksen zeggen.

  Like

 28. nieuwenhuis zegt:

  Tja, op de haatsite http://www.marokko.nl wordt een item van deze “bron “direct verwijderd.

  Like

 29. Theodoor zegt:

  Wel ja, laat je maar gewoon eenzijdig en gefilterd voorlichten.
  Zulke regimes zijn er meer geweest, gelukkig hebben ze nog altijd het loodje moeten leggen.

  Like

 30. peterselie1 zegt:

  Niets nieuws onder de zon, de Hoaks wijzer is alleen bedoeld om onderlinge verdeeldheid te zaaien en angst in de harten van de mensen te doen brengen, het sluipende gif kruipt in de haarvaten, men doet er alles maar dan ook alles aan om de EU te completeren in één federaal Europa en men dient bij voorkeur volgend jaar op de reguliere politieke partijen te stemmen, want daar zijn de Eurofielen angstig voor alleen daarom mijns inziens.

  Like

 31. “focust op uit de context gerukte informatie ….. om een extreemrechts, racistisch en neonazistisch agenda te propaganderen”

  Wat een bullshit. Gevaarlijke bullshit, dat wel en ik zou als ik dhr Bron was ernstig nadenken over een aanklacht tegen deze meneer.

  Like

 32. Aan de andere kant: misschien is dat juist wel de bedoeling van deze hoaxwijzer. Misschien helpt een email?

  Like

 33. lucky9 zegt:

  Dat http://langleveeuropa.nl/ ook op de hoaxlijst staat bewijst dat deze David ter kwader trouw is.

  In feite pleegt hij laster en eerroof, wat in België een strafbaar feit is. Vervolging kost niets. Alleen klacht mét burgerlijke partijstelling voor een symbolische euro neerleggen bij het parket van de Procureur des Konings in Antwerpen is nodig.

  Een gezamenlijke klacht van 2 benadeelden legt natuurlijk meer gewicht in de schaal.

  Of deze crimineel vervolgens ook zal veroordeeld worden is evenwel te betwijfelen. Dit soort van zaken botst in het onland.be geregeld op politiek correcte resp. kafkaiaanse “procedurefouten”, waardoor heel het politie-onderzoek nietig zou zijn en niet meer mag gebruikt worden om criminelen en fraudeurs te veroordelen.

  Like

 34. Theresa Geissler zegt:

  Beter laat dan nooit, dus kom ik er nog maar even mee: Ik denk, dé verklaring gevonden te hebben voor de hakenkruizen-beschuldiging in de Hoax- wijzer.
  Of beter: Mijn oudste zoon had hem. Hij was gisteren op bezoek en toen kwam het zo ter sprake. (Hij is zelf een bekwaam ICT-er èn “hacker”van enige naam die een tijdje geleden nog op TV te zien was -hij en zijn vriend- in verband met het dichten van het KPN-lek.) Hij kijkt op onze web-pagina en ziet het meteen: Tja…..Geef toe dat enkele van de plaatjes hier rechts inderdaad hakenkruizen en -kruisjes vertonen, zij het dan ook in associatie met de Islam. En dan is er dat spandoek “God bless Hitler”weliswaar met daaronder twee vrouwen in Niqaab, maar tja…. Ik zeg ook direct, “Dat moet je in de speciale context met de Islam zien,”maar hij beweert dat dat er niet toe doet: Iemand die het de eerste keer onder ogen krijgt, ziet die context niet, zegt hij;die ziet alleen de hakenkruizen en die woorden. Het zou nog zomaar zo kunnen zijn, óók.
  Niet dat het er volgens mij verder veel toe doet, maar als we nog steeds een definitieve verklaring willen hebben voor die aantijgingen in de Hoax-Wijzer: Ik geloof warempel, dat dit ‘m is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s