Frankrijk aan de vooravond van grote onlusten

Screenshot_4

De sharia vervangt in toenemende mate het Franse recht en in de voorsteden bloeit een islamitische parallelsamenleving. Islamitisch immigranten wijzen de waarden en tradities van Frankrijk af. In veel voorsteden bestaat in feite al geen Frans recht meer, de bewoners zien zichzelf niet als Fransen. Maar de ongeveer 6 miljoen integratieonwillige moslims zijn niet het enige probleem van de Franse republiek.

De denktank “L´Institute Montaigne” publiceerde twee jaar geleden al een onderzoek, waarin gewaarschuwd werd voor een kruitvat, dat elk moment kon ontploffen. De ontsteking: islamitische immigranten, die zich niet met Frankrijk identificeren en eveneens de gebrekkige schoolopleiding van de migranten. Meer dan een vijfde deel van de kinderen uit de Parijse voorsteden verlaat de school zonder diploma. Dat heeft tot gevolg dat deze, grotendeel islamitische, jongeren geen baan vinden. De werkloosheid ligt bij meer dan 40%.

Dat alles is al springstof genoeg. Nu echter vormen zich al wekenlang meerdere protestbewegingen in Frankrijk.  Deze gaan uit van Bretagne, waar men zich luidkeels op straat tegen de “milieubelasting”, tolgeld voor vrachtwagens en bedrijfssluitingen verzette. Tienduizenden gedupeerde vrachtwagenchauffeurs, fabrikanten, kooplieden, vissers en boeren gingen in West-Frankrijk de straat op. De demonstraten droegen rode mutsen. Daarmee protesteerden de “Bonnets Rouges” in 1675 tegen nieuwe belastingen van de Zonnekoning Lodewijk XIV. De sowieso geruïneerde visserij en landbouw van de regio is aangewezen op het vrachtwagentransport.

Er vonden heftige botsingen plaats tussen de demonstranten en de te hulp geroepen speciale eenheden van de politie. De heftigheid van de protesten kwam voor president François Hollande toch nog zeer verrassend, de meerderheid van de inwoners hadden immers op hem gekozen bij de verkiezingen vorig jaar. Maar vermoedelijk barstte de woede over zijn politiek juist daarom uit, ook al is het uiterste westen van Frankrijk traditioneel toegenegen aan het linkse kamp.

Bovendien mobiliseerde de protestbeweging “Les Sacrifiés” ( De Slachtoffers) tegen de geplande verhoging van de btw. De leraren willen staken en 72% van de Fransen is ervan overtuigd dat de sociale ontevredenheid tot belangrijke protestbewegingen zal leiden.

De “milieubelasting” is weliswaar eerst van tafel, maar ook in andere delen van het land gingen veel bedrijven failliet en raakten dus veel mensen hun baan kwijt. “Le Figaro” schreef weken geleden al dat 73% van de Fransen ontevreden zijn met de politiek van Hollande.

Genoeg aanleiding dus, het is alleen de vraag welke lont het eerst zal worden aangestoken: die van de door sociale degradatie bedreigde Fransen, die zich echter nog steeds met de waarden van Frankrijk identificeren en veel belang hebben bij het behoud en de wederopbouw van een functionerende samenleving en economie, of die van diegenen, die uiteindelijk de totale vernietiging van de republiek en zijn seculiere staatsbestel nastreven.

In de straten van Frabnkrijk is op dit moment vermoedelijk alles mogelijk. De islamitische meute vecht echter niet met rode mutsen, patriottisme en hoop voor Frankrijk, maar met vuurwerk, knuppels en handvuurwapens tegen democratie, recht en orde, maar vooral tegen alles wat niet-islamitisch is.

Bron:
http://www.pi-news.net/2013/11/frankreich-am-vorabend-groser-unruhen/#more-370391
Auteur: L.S. Gabriel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Socialisten. Bookmark de permalink .

10 reacties op Frankrijk aan de vooravond van grote onlusten

 1. bobzelf zegt:

  laat de pleuris maar uitbreken , !!! overal , waar dan ook !!!
  Dit heeft Nigel Farage in brussel al in 2010 van de kansel staan te gillen , over de onlusten , de riots going on , de veldslagen , de onvrede etc ., DE WERKELOOSHEID
  in Greece
  ALS U MENSEN ALLES AFNEEMT , INCLUSIEF HUN RECHT VAN SPREKEN , EN HUN DEMOCRATIE !
  kunt U wachten , op EEN BURGEROORLOG ,
  nou laat maar komen die orkaan hoor !!!

  En dan in nederland groeide D’66 , whahahahaha , DIE MONGOLEN PARTIJ ,
  slaap zacht mensen, welterusten , Pinokkio waak over U !!!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @bobzelf: 17.40. uur. En weer moet ik je gelijk geven Bob. De gevestigde partijen, waarmee ik uiteraard bedoel, de liberalen, links-liberalen, socialisten, sociaal-democraten en de christen democraten, hebben zowel in Frankrijk, als in heel Europa, (ook in Nederland) deze CHAOS veroorzaakt, door accoord te gaan met: “de Resolutie van Straatsburg”, alsook de het GEDROCHT der EUSSR! We weten allemaal, dat deze klootzakken de MASSA IMMIGRATIE, en de ISLAM toegang hebben verleend. En die nu nog op deze klootpartijen stemt, is nog te STOM om voor “de duivel te dansen”.

   Like

  • Theodoor zegt:

   Misschien willen ze!, wie is ze! eigenlijk, wel een beperkte burgeroorlog omdat ze! geen andere oplossen durven uit te voeren. Daarna kunnen ze! het heft weer in handen nemen.

   Like

  • koddebeier zegt:

   Het is me nog steeds een raadsel welke malloten er op D66 stemmen, dan toch wel behoorlijk geestenziek zijn.

   Like

   • bobzelf zegt:

    mag ik U effe op de schouders nemen , waarom weten U ik en alle anderen op de bron site dit en de rest zit gloeiende gloeiende naar
    Boer neukt vrouw te kijken , en gaat lekker VVD en D66 stemmen !!
    HEET DIT HERSENLOOS, OF HEBBEN ZE 1 HERSENCEL EN HEBBEN ZE DIE UITGEZET ???

    Like

   • Joost Visser zegt:

    Bankmedewerkers, medewerkers van grote bedrijven, rechters, sociaal advocaten,ambtenaren afhankelijk van eu. Het zijn er een hele hoop. Vandaar dat Nederland naar de knoppen gaat. Het zijn de gessteszieken die de elite handhaaft.

    Like

 2. Martha N zegt:

  Hoop dat ze volhouden..!
  Hoe meer verzet hoe beter.

  Like

 3. LOUIS-PORTUGAL zegt:

  Die fransen zijn altijd al wat assertiever geweest.
  De duitse ec. groei valt 0,3 % tegen en da komt hoofdzakelijk door minder export naar Frankrijk.
  Het gaat geweldig goed fout met de EU.

  Like

  • Joost Visser zegt:

   En dat wil de eu graag. Als Duitsland minder exporteert naar de zuidelijke landen, importeren dezen minder. Barosso staat met dit getal te juichen. Weer een stukje armoede voor Duitsland, richting Griekenland.

   Like

 4. luckybee zegt:

  De probleem van Frankrijk zal zijn dat de Meeste Algerijnen frans nationaliteit hebben, dank zei de Colloniaal politiek van de Fransen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s