Oslo: Kruisverbod voor nieuwslezeres

Screenshot_35

Siv Kristin Saellmann vond het niet voldoende een van de meest populaire en erkende journalisten van Noorwegen te zijn. Ze beging een “onvergeeflijke” fout. Ze droeg tijdens een nieuwsuitzending op de publiekrechtelijke tv-zender NRK een klein kruis aan een halsketting. Dat was voldoende om haar onmiddellijk een berisping te geven en het kruisje te verbieden.

Volgens informatie van de directie van de zender zouden enkele kijkers, vooral enkele vertegenwoordigers van een islamitische organisatie, geprotesteerd hebben: “Dit kruisje beledigt de islam.” “Dit symbool garandeert niet dat de zender onpartijdig is.”

Achter de coulissen wordt gezegd dat het slechts om een handvol protesttelefoontjes ging, maar de beslissing van de leiding van de zending was onmiddellijk genomen: het werd de journaliste verboden om dit kruisje nog een keer te dragen, zoals Siv Kristen Saellmann zelf bekendmaakte.

De zaak herinnert aan Nadia Eweida, een stewardess van British Airways, die het ook werd verboden een klein kruis aan een halsketting te dragen. De vrouw diende een aanklacht tegen haar werkgever in en kreeg na een zeven jaar durende juridische strijd gelijk. Vorig jaar werd haar toegewezen dat het verbod van haar werkgever om tijdens haar werk een kruisje te dragen discriminatie was.

In het vonnis in de zaak Nadia Eweida benadrukte Straatsburg de “betekenis van de godsdienstvrijheid als fundamenteel element van de identiteit van de gelovigen” en dat het daarbij gaat om “een principe van de pluralistische democratische samenlevingen.” Het gerechtshof waarschuwde echter tegelijkertijd voor gevallen, waarin de “religieuze praktijk de rechten van anderen raakt.” In zulke gevallen zou de godsdienstvrijheid “beperkt” kunnen worden. wie weet of de ketting van Siv Kristin Saellmann voor de rechters tot de ene of de andere mogelijkheid behoort.

Bron:
http://www.katholisches.info/2013/11/12/verbot-fuer-halskette-einer-nachrichtensprecherin-kreuz-beleidigt-den-islam/
Auteur: Giuseppe Nardi

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", Appeasement, Dhimmitude, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, mainstream-media, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Noorwegen, Religie, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

23 reacties op Oslo: Kruisverbod voor nieuwslezeres

 1. Republikein zegt:

  Kruis in mijn broek met zadelpijn!

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Nou, dan hoop ik tenminste dat ze consequent zijn en tegelijkertijd nooit, maar dan ook één hoofddoek voor de buis laten verschijnen.
  Een eersteklas gotspe als ze dat ooit wèl zouden doen!

  Like

  • Jan zegt:

   The Goal: More Cultural Enrichment at NRK
   News presenters in the Swedish state television channel SVT are not allowed to wear hijab or other religious symbols. NRK, however, has not as yet reached a decision on the matter.

   “It’s okay for television news reporters to wear hijab, and I see no reasons why TV presenters in general shouldn’t be allowed to wear one. However, TV presenters are specifically required to wear neutral clothing, so we’ll have to take a closer look at the question when and if the day comes,” says Per Arne Kalbakk, the director of programming, to Kampanje [Norwegian newspaper] .

   He says that the state broadcaster hasn’t decided yet whether it would be acceptable for news anchors to wear the hijab.

   “Wants to hire at least ten employees with multicultural backgrounds”
   http://gatesofvienna.net/2013/03/the-goal-more-cultural-enrichment-at-nrk/

   Zo zie je maar wie hoe achterbaks links volk is. Voorbehoud maken omdat zij de koranimals met hun koranus vrezen.

   Like

 3. maria zegt:

  Heb ook een diamanten kruisje en een diamanten davidsterretje aan een ketting. Heb er nog niet mee gesolliciteerd, maar weet nu al dat ik bij de gemeente Amsterdam meer kans maak met een hoofddoekje.

  Like

 4. maria zegt:

  Nu ik het er toch over heb: Weet iemand nog een leuke receptie/facilitaire functie voor mij. Heb veel ervaring en ben klantvriendelijk. Houd van Amsterdamse humor en breek op ongezette tijden in gezang uit, van gospel tot smartlappen. Maar daar tussenin ben ik bloedserieus en voel me niet te goed om zelf een sopje te pakken. Dat u het even weet.

  Like

 5. Lucky9 zegt:

  Ik zou als atheïst ook een kruisje of ster willen gaan dragen. Gewoon om te provoceren. En bij een eventuele reactie verbaal en gefilmd te riposteren, maar niet zonder de nodige wapenstokken achter mij als reserve en backup.
  Samen zijn we sterk!

  Like

 6. Jade zegt:

  Gewoon het kruisje dragen onder een burqa, dan kom je er wel…

  Like

 7. Jan zegt:

  Over de NRK:
  Norwegian state TV support Islamic Jihad in Syria
  Norway continue to be the largest supporter of Islamic terrorism. It is a disgrace for all Norwegians, that the Norwegian state TV channel NRK distribute propaganda for al-Qaeda and Islamic Jihad.
  Sunday, the nexus between Islamic Jihad and the Marxist ideology became obvious for all truth seekers. A propaganda video made by the “Syrian rebels” were put on the air, supportive of those who kill and shout “allah u akbar”. The 10 minute propaganda video promoted and hailed Shahids, people who are ready to commit suicide in a bid to kill others.
  http://ivarfjeld.com/2013/09/23/norwegian-state-tv-support-islamic-jihad-in-syria/

  MORE ON NRK-GATE: A LONG RECORD OF ANTI-ISRAEL MEDIA BIAS…….
  http://tundratabloids.com/2010/04/more-on-nrk-gate-long-record-of-anti.html

  NRK silent while Dagsavisen applauds Støre’s talks with Hamas,
  http://www.israelwhat.com/2011/01/29/nrk-silent-while-dagsavisen-applauds-støres-talks-with-hamas/

  Hilde Henriksen Waage’s NRK oped: With Israel as the stronger party, no peace in sight
  http://www.israelwhat.com/2013/09/13/hilde-henriksen-waages-nrk-oped-with-israel-as-the-stronger-party-no-peace-in-sight/

  Men ziet dus waar de sympathie van deze zender ligt.

  Like

 8. delamontagne zegt:

  Ik lees hier en elders weleens reacties waarin men de “ergernis” laat blijken als in een “publicelijke” instelling (stadhuis,bibliotheek of wat dan ook..), om geholpen te worden door een ambtenares, gehuld in een hoofd-doek [ of erger ].
  Stel ik zou terug komen naar NL, Rotterdam , om daar bepaalde gegevens of documenten bij gemeente optehalen. Kan ik dan laten blijken niet door iemand geholpen te willen worden, die mij haar ././../_ -overtuiging opdringt door haar opzichtige uitdossing? ?

  Like

 9. Theodoor zegt:

  Het is weer echt genieten, in negatieve zin dus. In protestants Noorwegen mag je geen kruisje dragen tijdens de uitzending.
  In Saoedi Arabië wordt een krachtige oproep gedaan om alle christelijke kerken te verwijderen van het schiereiland.

  Waar blijft onze Timmermans om hier iets van te zeggen, of buigt hij net zo als Obama tijdens zijn bezoek aan de machthebber daar, waar nu de vruchten van geplukt worden door de Unie.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Theodoor: 10.14. uur. U heeft het over de SS er Timmermans, deze oetlul interesseert het geen ene moer dat christenen worden vermoord door de HAATBAARDEN. De PvdA is de 5e colonne der MUZELMANNEN!

   Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Hou in gedachten dat het allemaal achterbakse intriganten zijn die alles in het werk stellen om ons middels Het Project die veroveringsideologie door de strot te rammen.
  http://www.barenakedislam.com/2013/11/15/what-a-surprise-not-turns-out-hateful-graffiti-on-a-french-mosque-was-put-there-by-the-mosques-imam/

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  U weet wel wat een makelaar is en wat hij doet, nietwaar?
  Daar hebben ze in Jordanië een totaal andere voorstelling van.
  Daar hebben ze nl. sexmakelaars. Kijk maar.
  http://www.barenakedislam.com/2013/11/15/new-extended-version-of-how-saudi-paedophiles-are-exploiting-very-young-syrian-girls-for-temporary-sex-arrangements/

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Haagse meelezers, mannetje Opstelten en mannetje Teeven, lezen jullie even mee?
  Vraag jezelf eens af wat voor nut het heeft om de reisgegevens van ALLE Nederlanders te registreren en in een grote databank op te slaan, als je godverdomme WEET welke al dan niet baarddragende idioten van plan zijn naar wespennest Syrië af te reizen.
  http://www.barenakedislam.com/2013/11/15/syria-british-volunteer-jihadists-say-we-shall-raise-the-flag-of-al-qaeda-on-the-white-house-and-britain-is-next/

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  Vervolg van 10:59, voor degenen die nog steeds niks in de gaten hebben en niks te verbergen hebben…
  http://welketoekomst.wordpress.com/2013/11/13/opstelten-negeert-verzet-tegen-massale-opslag-reisgegevens/#comments

  Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  Mijn tip: islamitische jurkendragers moet je niet vertrouwen en al helemaal niet als ze gewoon doorgaan met verrijken van uranium.
  Timmerfrans: je bent een watje, nee, nog erger: je bent een dhimmi.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22060407/__Kabinet_tegen_nieuwe_sancties_tegen_Iran__.html

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  Vervolg van 11:22
  Bekijk het relaas van K.Shahbazi en waarom je “ze” nooit moet vertrouwen.
  http://www.eenvandaag.nl/buitenland/47767/weer_overleg_iran_en_vs_over_atoomprogramma

  Like

 16. peterselie1 zegt:

  Stapje voor stapje vindt dit proces plaats door overijverige ambtenaren die de ontwikkelingsgang besturen,dwingend opgelegd door de Bilderberg beleidsmakers, hun doel is Europa te ontwrichten, destabiliseren zodat dan de krachten die hier achter zitten uiteindelijk hun noodmaatregelen kunnen nemen wat gepaard gaat dat menig straat van de Europese hoofdsteden glad worden van het bloed.

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  Waarom zijn alle (verzonnen) godsdiensten mannengodsdiensten?
  Onthouden: goden zijn verzonnen.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22061186/__Kerk_weert_kerstliedjes__.html

  Like

 18. helletocht zegt:

  Dit is allemaal het gevolg van ons gebrek aan eigenwaarde, ons z.g.respect voor andere culturen, onze angst om onze grenzen aan te geven, onze nederlaag tegen de multi-culti’s in eigen gelederen, onze heilige politieke correctheid, onze heilige vader Europa (Noorwegen is daar geen deel van, maar is wel het gevaarlijkste politiek-correcte land), onze zwakke bestuurders en leiders, onze angst voor de islam ( dit leidt tevens tot onze ondergang, de paarden van Troje met islamisten worden dagelijks gelost in heel Europa), onze schrijnende onverschillgheid, ons aangeleerde wegkijken en gedogen. Zo kun je nog uren doorgaan, maar het zal onze nederlaag tegen de islam veroorzaken, tenzij er weer een vreselijke oorlog gevoerd wordt, maar die wordt dan veroorzaakt door onze Europese misdadige hypocrieten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s