Antwoord van Bas Paternotte op Joost Niemöller inzake Le Pen

Screenshot_2

‘Vader Le Pen is een vrouwenmeppende, antisemitische racist’

Je moet niet raar opkijken dat de PVV kritiek krijgt op de samenwerking met een Europese delegatie waarin iemand zit die verkondigt dat de gaskamers een voetnoot in de geschiedenis zijn, schrijft Bas Paternotte in reactie op Joost Niemöller.

Beste Joost,

De laatste keer dat ik collega-commentatoren tranen in hun ogen zag krijgen, was toen ze en masse Barack Obama in hun hart sloten. Ook toen ging het over de stem van de hoop. Enfin, je weet hoe dat is afgelopen. De Patriot Act (Prism, NSA!) is verscherpt, Kamp Guantánamo bestaat nog steeds en ook met het verhaal van de drones ben je bekend. Ik vind dat wij er als beschouwers voor moeten waken onze emoties ruim baan te geven.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

27 reacties op Antwoord van Bas Paternotte op Joost Niemöller inzake Le Pen

 1. bobzelf zegt:

  als ik de reacties lees zo’n 105 in de volkskrant
  dan denk ik maar 1 ding :
  jezus ,wat zijn er vroeger veel kinderen met hun harsus op een betonplaat gevallen in de speeltuin
  JEZUS CHRISTUS half nederland is volkomen geschift !!!!

  Like

 2. Tja wat verwacht je ook van de linkse Volkskrant, waar zowel de redactie als hun lezers een chronisch gebrek hebben aan hersencellen!

  Like

 3. Jean zegt:

  Die paternoster heeft het blijkbaar moeilijk met een veilige en leefbare samenleving?
  Is hij soms moslimgezind?
  In België wou een idioot een aanslag plegen op de BRT en ‘gestelde’ lichamen?
  Ik ken alleen maar ‘ongestelde’ lichamen en een linkse propagandazender, eigenlijk feitelijk is er niets verloren als die opzij gezet zouden worden, integendeel zelfs, het zou een behoorlijk stuk welvarender, veiliger en leefbaarder worden, blijkbaar is het een Nederlander?
  Zou het geen moslim zijn uit Nederland want dat is toch de geliefde werkmethode van dat achterlijk gewelddadig barbaars zootje ongeregeld een zootje wat wij héél snel Europa moeten uitwerken liefst “met alle middelen” om de woorden te gebruiken van de linkse rat uit Leuven.
  Hebben jullie ze ook gezien, de bende van Laken? Een troep schoolkinderen van ± 5 a 6 jaar werden verplicht heel hard te roepen vive le roi!!! Je moet maar durven, kinderen horen in de klas te zitten en niet de straat op gestuurd te worden voor die middeleeuwse folklore die de bevolking ± 40.000.000 euro kost op jaarbasis, opdoeken die handel zonder toegevoegde waarde.

  Like

 4. Fred zegt:

  Dus om aan de verwachtingen van de ruggegraatloze voddenmannen met tranen in de ogen te voldoen had Hussein Osama ook de weinige maatregelen in het voordeel van het westen, die hij in stand hield, meteen maar moeten slopen. Wat een debiel. (Alhoewel we natuurlijk weten dat het niet de meest terroristisch georiënteerden zijn die als primus inter pares in aanmerking komen voor al dat gespioneer en bla en bla en bla…)

  Like

 5. Vederso zegt:

  Eerlijk gezegd vind ik het antwoord van Bas Paternotte nogal dun en dan heb ik het nog eens niet over het mislukken van Obamacare waar “Hilversum” nu ook achter is gekomen. Dat moet beter kunnen.

  Like

 6. nn zegt:

  Heel veelzeggend is dat Bas Paternotte geen enkele inhoudelijke kritiek levert op het te volgen beleid zoals het nu voorgesleld wordt door Marine le Pen en Geerst Wilders! Zou hij het daar soms mee eens zijn? Of kan het gewoon niet tegenspreken omdat het te goed is?

  Like

 7. Harry zegt:

  Als ik het verhaal van Paternotte lees dan is ie het eigenlijk helemaal met Ome Joost eens .
  Alleen EEN detail strookt niet met elkaar , is dat nou die ophef waard ?
  Zet liever je schouders er onder om dat eurofiele rotzootje kort te hakken .
  De belangen zijn enorm , het gaat over honderden miljarden .

  Heel veel mensen die op mijn kantoor komen zien dat ik een levensgrote poster van Wilders aan de muur heb , vaak tot grote instemming .
  Slechts EEN klojo gaf negatief commentaar in twee jaar tijd , die heb ik de deur gewezen , wordt niet meer voor gewerkt , die zoekt het maar uit .
  Een veelgehoorde opmerking is : ” heb ook op hem gestemd , maar ik ben het niet met ALLES eens wat ie zegt ” . Kennelijk moet er altijd nog iets van een voorbehoud gemaakt worden .
  Accoord , dat hoeft ook niet , maar je stemt gelukkig WEL op hem . ” Ja , ja , dat wel ” .

  Is er ooit iemand het voor de volle 100% met iemand anders eens over een breed front in de politiek . Nee toch ?
  Hoeft ook niet als de neuzen maar dezelfde kant opstaan .
  Allemaal voor het grote doel , zeg maar .
  Mierencopuleren heeft hier geen zin , Paterdinges , we moeten van die Euroterroristen af !

  Like

 8. Henk.V zegt:

  “HET wapen dat links tegen iedereen in stelling brengt,die kritiek heeft op de multiculturele maatschappij, op de islam en op Europa is onveranderd het ´kanon van het antifascisme´.
  Iedereen die het niet met de leidende elites eens is, krijgt karrenvrachten beschuldigingen van extreem rechts denken over zich heen.
  En aangezien de Tweede wereld onze maatschappij een meetlat voor goed en fout heeft nagelaten wordt die door links graag bij iedereen graag aangelegd, volgens de simplistische gedachte ´Links´ is goed en ´rechts´ is fout, want ”rechts” staat dan gevoelsmatig voor sympathie voor de nazi’s en ´links´ voor hen die tegen de nazi’s streden.
  Als logisch uitvloeisel daarvan zien wij dan ook dat de ´linkse zonden´, begaan door mensen die sympathie konden opbrengen voor onmenselijke communistische regimes niet hoeven te worden vergeven, hoewel de sympathisanten juist door hun appreciatie van een bepaald bewind eigenlijk impliciet de misdaden die dat bewind beging,voor lief namen.
  De linkse fellow travellers hoefden geen schuld te bekennen.Hun zonden verdampten en zij waren weer eerbaar geworden.
  Links kent eigenlijk een passende gradatie van schuld toe, die heel erg veel voordeel voor het linkse kamp oplevert!
  Links gebruikt de gesel van ”extreem rechts zijn” om een eenvoudige reden: die slaat aan bij veel mensen! Je scoort er altijd mee.
  Verklaar bijvoorbeeld Wilders maar consequent slecht, omdat hij extreem rechts is en je zult zien dat het volk gaat denken: ”Stemmen op Wilders doe je gewoon niet!”

  De linkse vuilspuiterij heeft tot gevolg dat de mensen die het heel moeilijk vinden om een bepaalde keuze te maken in een verkiezing één partij gevoelsmatig alvast op voorhand uitsluiten. Laster loont dus.

  En ondertussen hopen de linkse smeerlappen dat het volk te stom is om een paar dingen te beseffen:

  -Links zwijgt bij de islamitische onderdrukking van vrouwen en meisjes;

  -Links roert de islamitische haat tegen lesbiennes en homo’s NIET aan!

  -Links zegt NIETS wanneer de raketten van Hamas op Israël neer regenen, afgevuurd uit pure JODENHAAT!!!)

  – Links heeft geen boodschap aan alles wat op DIT MOMENT de christenen in het Midden Oosten wordt aangedaan;

  – Links kijkt weg bij de terugkeer van jonge moslims die zich gewapenderhand in Syrië schuldig maakten aan volkerenmoord en oorlogsmisdaden;

  – Links weet heel goed dat de joden hatende Hezbollah-beweging er gedrag en denkwijzen op nahoudt die regelrecht zijn terug te voeren op nazisympathieën;

  – Links stemt actief in met ALLES wat de EU beoogt ten nadele van onze eigen bevolking!

  Ziezo, linkse jongens en meisjes! Deze tirade is helemaal voor jullie!
  Doe nu jullie schijnheilige monden maar eens open, want jullie hoogverheven SCHIJNheiligen hebben zelf bergen schuldig boter op jullie hoofden.

  Voordat jullie de splinters in het oog van Marie L Pen zien, verwijder eerst maar eens grondig het oerwoud aan balken uit je eigen ogen.

  Zij heeft duidelijk gemaakt waar ze staat.
  Geert heeft gelijk dat hij met haar optrekt en met alle gematigde democratische nationalistische partijen wil samenwerken.

  Jullie begrijpen het al: geef mij de reactie van Joost maar.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Henk V: 17.35. uur. Prima gedaan Henk. Die “linksen”, heb je goed de worm gezegend, zoals we hier in Limburg zeggen. Heel juist, om in hun valse smoelen, de werkelijke hypocrisie van hun handelen te laten “ontploffen”. Ook ik heb het al vaker gezegd, deze zgn. progressieven en ander politiek correct volk, menen dat zij het alleenrecht op de waarheid en het fatsoen hebben. Daarbij ontpoppen ze zich als de Dr. Jekyll en Mr. Hyde! Ze tonen hun valse JANUSKOP, dat kan niet vaak genoeg gezegd worden. Helaas zijn de kromroepen, de pers-m.i.v. de Telegraaf-, en de radio en tv, compleet in handen van dat volk, en dat stemt mij vaak wanhopig.

   Like

  • Harry zegt:

   Hitler was een socialist . De nationaal socialisten waren – uiteraard – socialisten .
   waarom noemen ze dat toch rechts ? Zijn ze ineens omgepoold , net als een magneet ?
   Socialisten zijn links en blijven dat .
   Waarom proberen ze dat toch om te keren als hun dat beter uitkomt ?

   Like

  • Henk.V zegt:

   Correctie:

   HET wapen dat links tegen iedereen in stelling brengt,die kritiek heeft op de multiculturele maatschappij, op de islam en op Europa is onveranderd het ”kanon van het antifascisme”…

   Like

 9. Tom Hendrix. zegt:

  Off topic: Ik lach me de ballen uit de broek: ik lees net op http://www.powned. nl, dat de “geweldig gemotiveerde rebellen”, die tegen Assad vechten, een eigen HAATBAARD de kop eraf hebben gesneden. Foutje, bedankt whoehahahaha! Maar elk nadeel hep zijn voordeel, weer een HAATJURK minder, dat dan weer wel.

  Like

 10. Jan zegt:

  Bas Paternotte
  @baspaternotte
  Israël moet stoppen met harde en onevenredige repressie http://bit.ly/UgNXvX

  Raar mannetje

  Like

 11. Harry zegt:

  Trouwens , als senior losse handjes heeft – zou kunnen – , Marine heeft ook een beetje een boksersneus , dan heeft ie wel een dijk van een dochter opgevoed , stoer wijf en van de goede snit . Niks mis mee . Plenty meiden zitten op boksles tegenwoordig .
  De problemen hier zijn ontstaan doordat niemand meer een opvoedkundige opdonder uit mocht delen .
  De enigen die wel alles mogen zijn de moslims , want dat is HUN koeltoer .
  Daarom zitten we hier nu met dat lamme laffe linkse zootje assertieve niksnutten . De gedoogpubers van alle leeftijden . De generatie die niks anders doet dan vingeren op een heel ingewikkelde telefoon . Die van minuut tot minuut iedereen moeten laten weten wat ze doen met wie en waar ze uithangen . Facebook , Hyves , weet ik veel . Heel belangrijk allemaal .
  En ondertussen wordt hun hele werelddeel in de uitverkoop gedaan .
  Mafkezen .

  Like

 12. Theresa Geissler zegt:

  Nou? Ik had het al voorspeld in mijn comment op het artikel van Joost Niemöller: Paternotte had niet al te veel tegen-argumenten bij de hand en begon dus maar pontificaal over De Vader.
  En zodra hij daar zo’n beetje over uitgeluld was, wist hij het niet meer en ging het antwoord uit als een nachtkaars!
  Beetje èrg kort van stof, Paternotte: Een volgende keer beter voorbereiden, joh!
  Je bent er niet eens dieper op in gegaan, dat Jean-Marie tegenwoordig Alzheimer-patient is. _Terecht overigens, vanuit jouw gezichtspunt, want dat zou bij de lezers wel eens de vraag kunnen oproepen, hoe erg het eigenlijk is, die ouwe nog één laatste termijn te gunnen, en hoeveel hij nog helemaal in zou kunnen brengen. Het mag niet a; te onschuldig gaan lijken, zul je gedacht hebben.
  Maar omdat er verder niets wereldschokkends naar voren te brengen viel, brak je je relaas plotseling maar af. Want daar lijkt het ècht op.
  Het wordt vervelend, langzamerhand, met die linksmensen: Je weet van tevoren uit welke hoek de wind zal gaan waaien, ook hier weer.
  Arme, machteloze Bas…….

  Like

 13. guusvelraeds zegt:

  Een land dat in 2011 met alle denkbare egards de notoire holocaust ontkenner én actief antisemiet én actief terroristen leider én dictator Mahmoed Abbas heeft ontvangen zet zich qua hypocrisie nu wel heel erg te kijk door te blijven hameren over het antisemitisme van de vader van Marine Le Pen. Natuurlijk was haar vader een antisemiet en is dat misschien ook nu nog, maar daar gaat het de Nederlandse goegemeente niet om. Het gaat hun erom alles uit de kast te halen de PVV en Geert Wilders te besmeuren. Deze emmer met pek en veren komt als geroepen, maar de selectieve verontwaardiging van het politieke en journalistieke rapaille is stuitend. Dit besmeuren van de PVV zal in de opmaat naar de verkiezingen in 2014 alleen maar toenemen. Laten we in elk geval hopen dat tegen die tijd het Nederlandse electoraat een stuk wijzer is geworden.

  http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2011/6/PVV-en-SGP-negeren-bezoek-Abbas-aan-Nederland-ELSEVIER301068W/

  Like

 14. Trucker zegt:

  Het ZOOITJE (in capitals voor de hardleerse…) weten dat ze met meisje Marine niet veel hebben om haar te kunnen “pakken” dus doen ze het via Jean-Marie.
  “…Vader Le Pen is een vrouwenmeppende, antisemitische racist…”
  poneert die rechtoplopende schrijvende kwakkel…alleen al de suggestie omdat Jean-Marie een antisemiet en racist is (dat vrouwenmeppen…wat weet die kwaakdoos daarvan) deugd zijn dochter dus niet…heb de pest aan zo’n SOORT klootzakjes.
  Het is overal te zien in de media : sluw, achterbaks en onderhuids de standaardtechniek van het hitsige linkse multikulle islamofiele SOORT (ooit waren ze journalisten) die spuwt op Rechts en zeker op islamofoben en de kijker/luisteraar kan wijsmaken wat ze willen want de doorsnee jan of mia heeft geen boodschap aan ingewikkelde problemen (de DOMME kiezer weet u).
  Ik weet dat er hier op Heer Bron’s blog ook zo’n reageerdertje gedijt die immer neuzelt en wauwelt over meisje Marine en denkt “het” te weten (het is zijn vuilspuiterij over Marine waar ik “het geval” al TWEEMAAL om zijn/haar bron vroeg maar zo piepeltjes geven niet thuis).
  Jean-Marie is goed fout met zijn platte antisemietisme en heeft daaardoor 1 de splitsing van Le Front bewerkstelligt en 2 veel potentiele kiezers afgeschrikt wat jammer was want die liepen dan naar de minkunkel (de ramp voor France) het sarkozy geval die de sterren aan de hemel beloofde de Godvergeten nep Rechtse zakkenvuller.
  In Frankrijk kreunen ze nog meer onder islam(ieten) terreur als in Vlaanderen of Nederland dus was het groeipotentieeel voor Le Front ongezien maar Jean-Marie…geen duidelijke koers en autoritair, zijn dochter meisje Marine is ook een beetje in hetzelfde bedje ziek (autoritair en soms heeft ze het moeilijk met inspraak vazn het kader…), maar we mogen niet uit het oog verliezen dat het haar prestatie is die Le Front op ongeziene hoogte stuwde, zij en zij alleen.
  Al de KWAKERS die denken iets te weten weten in feite geen KLOTE en doen gewoon aan de klassieke VUILSPUITERIJ.

  Like

 15. Fubar zegt:

  Paternotte is een islamiseringsontkenner
  http://fubarfubar.blogspot.nl/2011/11/islamisering.html

  De tweede keer dat ik wat over Paternotte schreef, toen had ik inmiddels twitter en omdat zijn naam in de titel staat
  http://fubarfubar.blogspot.nl/2013/03/hahaha-baspaternotte.html
  en ik mijn stukje twitterde, kreeg hij het onder ogen.

  Alsof er een beerput genaamd Bas Paternotte openging. Inmiddels heeft ie het open riool richting mij gesloten, want hij blokte mij na mijn -wel inhoudelijke- weerwoord:
  http://fubarfubar.blogspot.nl/2013/03/bas-copy-paste-paternotte-beschuldigde.html
  (dit vind ik wel het leukste stukje van de drie..)

  Van Frikschoten, die mijn stukjes gepubliceerd had, nam het voor me op en had zijn weerwoord natuurlijk weer sneller klaar dan ik, maar de links naar Amsterdam Post zijn helaas dood.

  Paternotte is een broodschrijver zonder idealen of moraal. Hij heeft voor ongeveer elk msm-magazine in Nederland gewerkt. Lijstje staat in mijn laatste link. Zijn stukjes bestaan voor minimaal 50% uit copy-paste werk. En dat is ook wel logisch als je per stukje betaald wordt en toch een beetje comfortabel wilt leven.

  Je moet tenslotte ook wat tijd overhouden om een beetje te netwerken en alle congresjes van politieke partijen af te lopen, Jeanine Hengis persoonlijk melden dat je misschien wel op der gaat stemmen, een wijntje drinken met die groen linkse troela die aan het uitdragen van der pacifistisch-socialistische gedachtegoed een Frans buitenverblijf heeft overgehouden. Etcetera en enzovoort.

  Bas Paternotte begrijpt heel prima door wie die betaald wordt en dat ene Jan Paternotte familie is (Jan Paternotte is fractievoorzitter van D66 Amsterdam en lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014.) Paternotte is vooral van alle markten thuis en heeft er geen bezwaar tegen om poep te praten. Wiens stront men vreet…

  Niemöller daarentegen is zo onderhand uitgekotst. En dat kon em wel eens op een vervelende financiële domper komen te staan. Nederland is te klein om een onafhankelijke journalistiek te kunnen bedrijven.

  Like

  • vanhetgoor zegt:

   @Fubar,

   als iemand feitelijk niet zo veel voorstelt dan is het voor zo iemand erg moeilijk te verkroppen om commentaar te krijgen. Bijvoorbeeld als de verkondigde mening geen hout snijdt of als deze eenvoudig te weerleggen is. In principe is dat het teken dat zo iemand niet echt schrijft om mensen tot denken aan te zetten, een debat op te zetten en om in gesprek te gaan. En dat is vreemd elke publicatie behoort er toe bij te dragen dat mensen geïnformeerd worden, en gaan nadenken. Uiteindelijk behoort het zo te zijn dat al die stemmen tezamen gaan bepalen waar wij heen gaan. De mensheid moet vooruit en iedereen kan zijn steentje bijdragen, naar iedereen kan worden geluisterd. Het behoort niet zo te zijn dat slechts enkelen kunnen spreken èn nadenken èn beslissen. Ook de minder intelligente broeders kunnen worden gehoord, maar we moeten er voor waken dat alleen de verstandige stemmen uit het debat gaan bepalen waar wij als mensheid heen gaan. Als Paternotte het gesprek afkapt dan zij hij wel niet uit het juiste houd gesneden zijn.

   Like

 16. vanhetgoor zegt:

  Om even terug te komen op de basis, ik vind het jammer dat Geert Wilders voor Marine Le Pen gekozen heeft. We zullen wel zien wat er uit komt. Al het gepraat er over heeft niet zoveel zin. Het redetwisten over wie wat als commentaar gezegd heeft en wie wat hoe ziet, dat is niet zo heel erg belangrijk. De samenwerking kan goed gaan en fout gaan.

  Kennelijk heeft Geert Wilders het geld van het internationale jodendom niet meer nodig. Kennelijk was die kolossale financiering van rijke Amerikaanse joden toch niet zo heel erg groot. Als het CIDI begint te sputteren dan is het al te laat, dan zijn de joden die alle media beheersen al vertrokken. Dus dan geen geld meer van de kranten en TV, vrijwel de gehele pers en de filmindustrie (en helemaal niet van de Walt Disney Company natuurlijk want die is niet-joods)

  Ik denk dat niemand echt in de toekomst kan kijken, niemand kan echt met zekerheid voorspellen of de deal met Mejuffrouw Le Pen verstandig is. Persoonlijk wil ik liever niet geassocieerd worden met antisemieten. De dochter is niet de vader! Dat geld ook voor Koningin Máxima, zij heeft ook geen studenten levend uit een laagvliegend vliegtuig geduwd. Marine Le Pen heeft ook het vuur van de verbrandingsovens van Auschwitz niet opgestookt. Maar om de schijn te vermijden kan men beter uit de buurt van de dochter blijven als de vader fout is geweest. Nu ik dit zo schrijf, raak ik nu mijn kans kwijt op een koninklijke onderscheiding?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s