Geef Anne Frank niet de schuld van de Anne Frank Stichting

Screenshot_5

(Door: Daniel Greenfield)

Er is een aantal artikelen verschenen over anti-Israël activiteiten in het Anne Frank Huis en door de Anne Frank Stichting, met name geschreven door Gulio Meotti en Peter Martino. In 2004 maakte een tentoonstelling in het Anne Frank Museum de vergelijking van de voormalige Israëlische premier Ariel Sharon met Adolf Hitler. De voormalige Sovjet-dissident Natan Sharansky, toen een Israëlische minister, reageerde verontwaardigd, zegt dat het museum “minachting toont voor de nagedachtenis van de zes miljoen die in de Holocaust zijn vermoord”.

In een recent rapport over vreemdelingenhaat en racisme, geschreven door de Anne Frank Stichting, presenteerde ze het conflict tussen de Arabieren en Israël vanuit een Palestijns-Arabische perspectief: “Er is een evenwicht tussen de willekeurige zelfmoordaanslagen van de Palestijnen en het feit dat Israël zich geen zorgen maakt over burgerslachtoffers en collectieve bestraffing. Israël duwt (daarmee) Palestijnen economisch in een hoek en vernedert hen psychologisch”.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat de Anne Frank Stichting en het Anne Frank Museum weinig te maken hebben met Anne Frank en haar familie. Het is gek, ik weet het, maar het wordt ondersteund door rechterlijke uitspraken.

Stel je voor, iemand verandert het oude huis van Mark Twain in een Twain Museum en vult het met memorabilia van Twain … en voegt daar dan een heleboel spullen aan toe met de bewering dat de maanlanding nep was.

Dat soort dingen is goed te doen en gebeurt van tijd tot tijd.

De Nederlandse Anne Frank Stichting gebruikt de naam van Anne Frank, maar ze maakt gewoon gebruik van een historisch belangrijk huis. De werkelijke, wettelijke erfgenaam van de familie Frank is het Zwitserse Fonds, dat is de echte Anne Frank Stichting. Anne Franks vader hielp met het opzetten van het Anne Frank Huis, maar bedoelde dat zijn erfenis en de familie zou worden beschermd door de Zwitserse Stichting, niet door de Anne Frank Stichting, die is uitgegroeid tot een soort freelance mensenrechten NGO.

En de Zwitserse Stichting heeft dat d.m.v. een rechtszaak bewezen en won.

Screenshot_4

In wat wellicht het einde van een lange en bittere juridische strijd om de controle over de nalatenschap van Anne Frank is geweest, heeft een rechtbank in Amsterdam op woensdag het Anne Frank Huis bevolen een collectie archieven terug te geven aan een stichting in Zwitserland.

Het Anne Frank Fonds, gevestigd in Bazel, Zwitserland, diende in 2011 een klacht in en eiste  de onmiddellijke teruggave van zo’n 10.000 documenten en foto’s die verband houden met Anne en haar vader, Otto Frank. De stichting, die de auteursrechten van Annes dagboek beheert, had in 2007 de stukken uitgeleend aan het Anne Frank Huis, een museum en onderzoekscentrum in Amsterdam.

Hoewel het Fonds heeft gezegd dat zij uit verschillende overwegingen, inclusief de belastingen, het verzoek heeft gedaan om teruggave van het archief, heeft ze ook haar deelname aangekondigd aan de oprichting van een Frank Family Center in Frankfurt, waar zij nu van plan is het archief te bewaren. Ze beschuldigt het Anne Frank Huis ervan de toegang tot het archief te beperken en Anne, die op 15 jarige leeftijd stierf in een concentratiekamp, te presenteren als een soort van vervormd en uit de context gerukt heilig kind.

De echte Anne Frank Stichting in Zwitserland had een aantal vrij scherpe bewoordingen voor de poging van het Nederlandse museum om beslag te leggen op de documenten.

“In de jaren 1940 werden de bezittingen van de familie Frank in beslag genomen door de Duitsers en hun handlangers – nu wordt door een Nederlandse instelling opnieuw geprobeerd een aanval uit te voeren”, vertelde Yves Kugelmann aan de Nederlandse krant De Volkskrant .

Sommigen waren van mening dat de verklaring overdreven was, maar het is duidelijk dat het Zwitserse Anne Frank fonds een aantal zeer pijnlijke plekken heeft aangeroerd. De achtergronden van de beide directeuren van de Nederlandse Anne Frank Stichting, Garance Reus – Deelder en Roland Leopold,  zijn leerzaam.

Deelder was een campagnemanager voor Amnesty International en Ronald Leopold kwam uit de Pensioenraad. Het Anne Frank Huis en de Anne Frank Stichting zijn voor hen gewoon een andere mensenrechtenorganisatie.

Screenshot_10

Bron:
http://frontpagemag.com/2013/dgreenfield/dont-blame-anne-frank-for-the-anne-frank-foundation/
Auteur: Daniel Greenfield.

Vertaald uit het Engels door:
 Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", antisemitisme, Israël-vijandigheid, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Nederland, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

7 reacties op Geef Anne Frank niet de schuld van de Anne Frank Stichting

 1. Rick zegt:

  Sorry Anne…Totaal Off Topic:
  http://www.rijnmond.nl/nieuws/14-11-2013/gemeente-rotterdam-bepaalt-werkloze-moet-korfballen
  Hoe gek gaat het hier “GVD” worden1??

  Like

 2. Martien Pennings zegt:

  Zie mijn stuk uit 2011: http://bit.ly/Wd2fjl onder de titel:

  “Thomas von der Dunk is een antisemiet en de Volkskrant een Jodenhaatvod, oftewel de gotspe van de Arondéus-lezing”

  Daarin stond:

  “Het is een gotspe dat hij [Von der Doenk] die lezing mag houden omdat alles wat Von der Dunk schrijft een gotspe is. Het is hetzelfde als wanneer Anne Frank beschermheilige zou worden van de nazi’s. Wat zegt u? Ondenkbaar? Is jarenlang gebeurd! Onder Hans Westra als directeur werd de Anne Frankstichting een instituut dat de islam in bescherming nam. De islam, een zogenaamde “religie”, maar vooral een sinds 1400 jaar antisemitische ideologie die de nazistische variant van de Jodenhaat sinds 1940 moeiteloos in zich heeft opgenomen.”

  Sterf! Sterf! Sterf links tuig!

  Like

 3. Republikein zegt:

  Mijn hond ruikt aan elke struik!

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Ik heb nooit kunnen begrijpen dat andere groeperingen, buiten de Joodse, de Kristallnacht herdenking konden organiseren of die herdenking van de february STAKING in A,dam bij de dokwerker. Waarom mag/mocht b.v zoiets als “NL-bëkent kleur”, een herdenking van de joden-vervolging organiseren.? ?
  Nou lees ik hier dat er ooit in dat Anne-Frank-museum een tentoonstelling is geweest waarbij de toenmalige Israelische minister Sharon ( ligt al jaren in coma in Israelisch Ziekenhuis ) met hitler werd vergeleken.! Zou men na verloop van tijd nog wel verband zien met Anne Frank-huis en de ondergedoken joodse mensen, waarvan velen die niet werden verraden en de oorlog overleefden, alsnog naar Israel zijn gegaan .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s