Kerk weert kerstliedjes

Screenshot_12

Kerstliedjes als ‘Stille Nacht’ en ‘De herdertjes lagen bij nachte’ horen volgens de Room-Katholieke kerk niet thuis in de mis. De liederen zijn daarom niet langer opgenomen in de liedboekjes.

Kerstliedjes in de ban

Norbertijn Joost Jansen is directeur van de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther, waar de liedboekjes worden uitgegeven. Hij zegt tegen de NOS dat het besluit op voorspraak van de Nederlandse bisschoppen is genomen.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Kerk weert kerstliedjes

 1. luckybee zegt:

  Is dat een befel van de Jesuiten Paus Franciscus?die voor armen mis ging voeren toen de boot people verzuipen In Lampedusa?Wist hij dan niet dat ze allemaal verenigd zijn met hun 72 maagdjes in Mohammeds Hemelse bordeel?

  Like

 2. Maloch zegt:

  Kerst heeft van oorsprong niks met Yeshua HaMassiach te maken.
  Net als zoveel Babylonische riten zijn zij toch de Kerk (kuch) binnengeslopen.
  Elk jaar maar weer vieren vele Christenen kerst en elk jaar maar weer lezen zij over Zijn waarschuwingen heen.

  Like

 3. daniel deblaere zegt:

  “Stille nacht” deze onverbiddelijke “bestseller” is uitgerekend geschreven en gecomponeerd door een Oostenrijkse priester….

  Like

 4. Rick zegt:

  Wordt het zo langzamerhand niet eens tijd om de Nederlandse taal te gaan verbieden??
  Ga denk ik maar aandelen in een prikkeldraadfabriek opkopen. Loop ik hélemaal binnen wanneer er uiteindelijk een hek om kamp NL wordt geplaatst. Driemaal raden wélke groepen er aan de “goede” kant van het hek blijken te staan en wie er in de treinen zullen zitten 😦

  Like

 5. Jean zegt:

  Wordt het niet dringend tijd al die volksverlakkers van die religiewaanzin het zwijgen op te leggen?
  Eerst kwamen ze steeds in beeld als het pedofilie betrof, alle religies en momenteel willen ze ons vergiftigen met die barbaarse smeerlapperij ons door de strot te rammen.
  Ik moet er werkelijk van kotsen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Eh…..Jean, met alle respect, maar dit hoeft voor één keer niet direct met moslimknuffelarij te maken te hebben.
   Ik weet niet hoe het in Vlaanderen is, maar de Nederlandse ‘Kerkprovincie is al jaren bezig, de liturgie weer ‘zwaarder’ te maken en “God” in de Eucharistie-viering weer een “centrale plaats te geven.”.
   Het heeft de laatste jaren voor wat parochie-opstanden gezorgd in Nederland, daar waar de verlichte priesters van de jaren ’70 werden vervangen door conservatievere çollegae, die meteen met dit soort ‘hervormingen’ begonnen!
   De nieuwe pastoor van Waalwijk werd na een krap jaar weer overgeplaatst. En veroorzaakte op z’n volgende stek wéér onrust. Vanwege dit soort dingen.

   Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Stille nacht, Heilige nacht is de prilste herinnering uit mijn jeugdjaren aan Kerstmis. Vraag me steeds vaker af, wanneer houdt het een keer op. We komen langzaam maar zeker op een draaipunt waarop het volk zal moeten zeggen tot hier en niet verder. Of is het volk, mentaal misschien al helemaal suf gebeukt door de niet aflatende progressieve propaganda? Wat de kerk aan betreft denk ik dat ze op de dag van vandaag belangrijkere problemen hebben dan kerstliedjes van meer dan honderd jaar oud. Een oud collega van mij heeft het kerstlied “”Stille nacht Heilige nacht”” verzameld op oude speelplaten in elk maar te bedenken taal. Van het Japans tot het Fins en elke andere taal van noord naar zuid en oost naar west.

  Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  Ik stel voor dat deze bisschoppen zich maar aansluiten, bij de “HUICHELENDE LINKSE KERK”. Kijk, voor mij persoonlijk hoeft het niet overdreven te worden, rond de nagedachtenis van de geboorte van Jezus de Christus. Het is zelfs totaal onbekend in welk jaargetijde Jezus geboren is, het staat nergens vermeld in het Nieuwe Testament. Maar daar gaat het niet om, het gaat er mij om, dat alles wat ook maar met traditie, cultuur, en christendom te maken heeft, constant ter discussie wordt gesteld. Maar van de IDEOLOGIE, der moordenaars en onthoofders der ISLAM hoor je geen woord, nog van deze bischoppen, noch van de Protestantse Kerken in Nederland, noch van de Wereldraad van Kerken. Ik ben helemaal klaar met de INSTITUTEN der Kerken, en de INSTITUTEN der politiek. Een grafhekel heb ik daaraan gekregen. Want het zal en moet gebeuren volgens het adagium: WEG MET ONS!!

  Like

 8. delamontagne zegt:

  Dat edict geldt alleen voor de NL-R.K.-kerk. Zal mijn vrouw blij zijn. Kan ze met kerstmis weer hier in FR in de Kerk, Stille-Nacht, etc zingen. in 4 talen….
  Gaat meer om ,t zingen dan ECHT gelovig zijn . Iets van traditie.
  Maar al dat gescheld op de laatste restjes kerkelijkheid…………….Bedenk wel dat als de laatste kerkdeur “op-slot-gaat”, men een ander soort zingen (nou ja zang……) kan gaan beoefenen.
  Ligt geloof ik niet zo lekker voor ,t NL-se oor………….

  Like

 9. nn zegt:

  Kerkmensen kennende denk ik dat ‘Stille Nacht’ en ‘De herdertjes lagen bij nachte’ dit jaar meer gezongen zullen worden dan ooit!

  Like

 10. Tiny zegt:

  httpv://www.youtube.com/watch?v=pC6J-esTKL8

  De RRK kan de pot op en de NL bisschoppen ook. Stapelgekke Nederlanders.

  Like

 11. bigljohn zegt:

  Het gevoel bekruipt mij dat de Moslim gemeenschap in Nederland de Kerk onder druk heeft gezet.
  Om te beginnen mochten deze liedjes niet meer uitgevoerd worden, of anders…..Overal ter wereld verwoesten Moslims kerken en vermoorden talloze gelovigen. Alleen hier in Nederland wonen de nette Moslims……Geloven we dat nu echt ? Volgens mij komen er hier in Nederland nog veel meer anti Christelijke maatregelen in de toekomst, en zal het telkens voorkomen dat dit besluiten waren van onze bisschoppen. We worden niet alleen genaaid door onze regering, maar ook door de RK pedofile kerk. Zij hebben een traditie om het kerkvolk dom te houden, en de regering houdt ons arm. Net als in vroegere jaren. De pastoor hield ons dom, en de fabrikant hield ons arm !

  Like

 12. Wachteres zegt:

  Silent Night vanuit de prachtige St Paul’s cathedral:

  Like

 13. Wachteres zegt:

  En vanuit Vancouver Canada: Het zal het tuig niet lukken om ons onze cultuur af te pakken:

  Like

 14. heleen zegt:

  Martha, bedankt. Ik was onlangs in St Paul’s Cathedral….Krijg tranen in de ogen.
  NEEN, we laten onze cultuur niet vernietigen. Nooit. !!!
  Love…

  Like

 15. heleen zegt:

  Sorry, was voor Wachteres bedoeld….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s