Sigmar Gabriel waarschuwt voor de opkomst van de “anti-Europeanen”

Screenshot_19

De partijvoorzitter van de Duitse SPD, Sigmar Gabriel

SPD-chef Sigmar Gabriel is bang dat “populisten” het “grote Europese project” stoppen. Enrico Letta zei, dat “het sterkste anti-Europese Europees Parlement in de geschiedenis” dreigt. De hatelijke toon van de beide is antidemocratisch en totalitair. Zo leidt men de ondergang van Europa in.

De Italiaanse minister-president Enrico Letta en SPD-chef Sigmar Gabriel hebben gewaarschuwd voor de opkomst van de “anti-Europeanen” bij de verkiezingen voor het Europees Parlement in 2014.

De arbeiderspartijen demonstreren intolerantie i.p.v. zich af te vragen: hoe kon het komen tot de blijvende massale werkloosheid in dit grote project?

Gabriel zei, dat men “niet mag onderschatten hoe groot het gevaar is dat de anti-Europeanen, de rechtspopulisten en ook de rechts-radicalen voor het eerst hun kans ruiken om dit grote Europese project te stoppen en te verstoren.”

“Het sterkste anti-Europese Europees Parlement in de geschiedenis dreigt. Populisme is een groot gevaar voor Europa”, zei de Italiaanse sociaaldemocraat Enrico Letta gisteren op de partijdag van de SPD in Leipzig.

De sociaaldemocraten zijn geschrokken door de peilingen, waaruit blijkt dat er veel nieuwe, eurosceptische, partijen in het Europees Parlement kunnen komen.

Letta eiste dat de EU-regeringen een strategie voor meer groei en een federaal Europa zouden moeten hebben. “Of dat doen we, of de verkiezingscampagne voor de Europese verkiezingen dreigt er eentje vol stereotype vooroordelen te worden – ´egoïstische Duitsers´  tegen ´luie Italianen´.”

Letta wees tegelijkertijd de indruk van de hand dat alleen Duitsland in de eurozone zou helpen. Ook Italië zou 54 miljard euro aan het ESM hebben bijgedragen – dat zou tienmaal zoveel zijn als Finland. Tegelijkertijd verzekerde hij dat Italië geen aanspraak zal maken op hulp van de europartners en zich aan het stabiliteitspact zal houden. “We zullen bewijzen dat Italië een land is dat zich aan de regels houdt.” Als het land op 1 juli 2014 het voorzitterschap van de Europese Raad overneemt, moeten ook de belangrijkste politieke hervormingen ingevoerd zijn.

Blijkbaar behoort tot deze “hervormingen” ook de voortgezette belastering van de andersdenkenden.

Die bevat twee codewoorden: critici zijn “populisten”en “anti-Europees”.

Met “populisten” wordt bedoeld dat critici stiekeme nazi´s zijn. Gabriels volgorde is verraderlijk: “anti-Europeanen”, de rechtspopulisten en ook de rechts-radicalen.”

Daarmee wordt de gewenste associatie geproduceerd: wie niet nazegt wat die partijen wensen, die het “grote project” op onverantwoorde wijze op dood spoor hebben gezet, lonkt naar rechts-radicaal gedachtegoed.

Henryk Broder – een nazi?

Veel dommer gaat het niet.

Met het killerargument van het “anti-Europese” wordt geïnsinueerd dat “Europa” de ondemocratische, door lobbyisten en financiële belangen opgejaagde dictatuur van functionarissen is, die niet in staat en niet bereid is zinloze ideologie op te geven en in plaats daarvan alles in het werk stelt dat er eindelijk een einde komt aan de verwoestende toestand van de eurozone: één op de twee jongeren in de zuidelijke EU-staten heeft geen werk – en dat nu al meer dan twee jaar lang.

Diegenen die burgerrechten, gerechtigheid en vrijheid eisen, zijn niet anti-Europees”. Europa, wat de meeste burgers eronder verstaan, is verscheidenheid, subsidiariteit en controle van de politici.

“Anti-Europees” zijn die politici, die een centrale staat willen, waarbij ze aan niemand meer verantwoording hoeven afleggen en ongegeneerd hun “belangendemocratie” kunnen volgen.

Wat Gabriel en Letta doen, is ondemocratisch en totalitair.

Wanneer deze geesteshouding inderdaad zijn intocht zou doen in “Europa”, dan zou dat in werkelijkheid het einde van het continent zijn.

Screenshot_2

Enrico Letta, de huidige sociaaldemocratische minister-president van Italië

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/11/15/sigmar-gabriel-warnt-vor-dem-aufstieg-der-anti-europaeer/

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Linkse Kerk, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

23 reacties op Sigmar Gabriel waarschuwt voor de opkomst van de “anti-Europeanen”

 1. aquarius4422 zegt:

  Het begint de eurofielen al dun door de broek te lopen, het beste bewijs dat de anti Europa partijen op de goede weg zijn.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Ja, ze beginnen hem duidelijk te knijpen daar in Brussel! Ze prakkizeren zich suf hoe ze het tij kunnen keren. Ik ben bang dat ze eventueel draconische maatregelen niet uit de weg zullen gaan, om hun belangen (én baantjes) veilig te stellen.
  Ik hoop dat het mogelijk wordt om één groot en machtig anti EU-blok te vormen. Het is de hoogste tijd dat Brussel een stevige tegenwind zal gaan voelen, veroorzaakt door diegenen die de EU als een zeer groot gevaar zien voor de vrijheid van souvereine staten en hun bevolkingen!

  Like

 3. Wij en iedereen zal ons best moeten doen ,om het tij te keren ,want alles en iedereen word gemobilaseerd om toch maar voor de eu te zijn en te stemmen., alle die een klein beetje de politiek volgen,weten toch dat ze in de maling genomen worden.

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Zelfs Diederik Samson maakt zich schuldig aan vuilspuiterij. Hij veroordeelt Geert Wilders omdat die in zee gaat met de partij van Marine le Pen. Wilders zou zich gaan inlaten met de partij van Marine le Pen die volgens Samson o.a. racistisch, antisemitisch en anti Europees zou zijn. En de Friezen zijn ook knettergek. Tijdens de verkiezingen aangaande de herschikking van dorpjes die samengevoegd zouden worden met grotere steden, zeulde hij weer van deur tot deur met rode rozen. En de Friezen zouden weer massaal PvdA gestemd hebben. Toch niet weer he, over 2,5 jaar met de nieuwe landelijke verkiezingen, dat velen weer zo zot zijn alweer massaal PvdA te gaan stemmen. En het is mij een volslagen raadsel hoe dit bandieten kabinet er telkens weer in slaagt om het kabinet overeind te houden. Velen onder ons gaven dit kabinet toen het aantrad hooguit 1 jaar…..

  Like

 5. Tiny zegt:

  Ze beginnen ‘m te knijpen en het loopt hen dun door de broek??? Nou, niet echt, ze zijn aan het dreigen en dat gaan ze ook uitvoeren ook. Het domme schapenvolk slaapt toch wel verder.

  Like

 6. Fred zegt:

  Niet de critici zijn de stiekeme nazi`s.
  De stiekeme nazi`s zijn de eurofielen en de Brusselse bureaucratie.
  Hun hele handelswijze duidt daarop.
  Ik vind het woord eurofiel eigenlijk een veel te lief woord voor deze landverraders.
  Euzi`s is een woord dat de lading veel beter dekt.
  Nazi`s waren en zijn nationaal socialisten. Maar deze socialisten hebben het nationale verruilt voor het Europese socialisme. Zij zijn Europees gaan denken en handelen en daardoor zijn zij het grootste gevaar dat ons allemaal bedreigt.
  Euzi`s dus.
  Dat je het weet. En niet meer vergeet.
  En dat is hoe ik er persoonlijk over denk.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Fred: 00.25. uur. Precies Fred. De EUSSR, is precies datgene, waar Adolf Hitler van droomde, een groot DERDE, nu VIERDE RIJK! En de NSDAP de duitse nazi partij, was in de kern socialistisch van aard. En kijk nu naar de Europese socialistische partijen, de grootste HUICHELAARS en verraders van de eigen bevolkingen! Kotsmisselijk gedrag!

   Like

 7. luckybee zegt:

  Dat is toch ook het doel van alle Marxisten, de dictatuur van het proletariaat bij ons op te richten, staat in alle geschriften dat Karel Marx gepoebliceerd heeft. Nu zijn ze bijna aan hun doel gekomen.

  Like

 8. Frans Brassens zegt:

  Ja, de euro-fascisten zien de bui al hangen, en daarom dit wapengekletter, dit vieze gelieg…..
  Ik vrees evenwel dat wegens domme, onnadenkende, gemanipuleerde zowel als ongeïnteresseerde ‘kiezers’ de bui niet heftig genoeg zal zijn om de smeerlappen Brussel uit te spoelen.
  De met leugens doorspekte ‘goednieuwsshow’ is hier inmiddels alweer een tijdje bezig en het bekladden van onze PVV neemt ook weer toe in heftigheid. Voornoemde ‘kiezers’ zullen er weer massaal intrappen naar ik vrees.
  Maar goed, er zijn er misschien wat meer wakker geworden sinds 12 september vorig jaar, en er zal nu een begin worden gemaakt met het internationaal bundelen van krachten. Hoop doet leven.

  Like

 9. iznogoud zegt:

  Er komt een kiesdrempel die zo hoog zal zijn dat de belangen van de partijen van baantjesjagers veilig gesteld worden.

  Like

 10. oogenhand zegt:

  Nóg leuker wordt het als we de EU-elite globalistisch inhalen door middel van Esperanto, Occidental, Volapük etc.

  Like

 11. Luckyy9 zegt:

  Een eurofiele graaier, allicht ook een milde weldoener op andermans kosten. We kennen die soort: socialist tot in de kist.

  Like

 12. reageerbuis zegt:

  Om hun marxistische agenda ten uitvoer te brengen wordt alles aan elkaar vast gelogen en worden aan anderen kwalificaties gegeven, die op henzelf van toepassing zijn. Termen als anti Europees en fascist zijn niet van de lucht.

  Like

  • Theodoor zegt:

   Voor alle duidelijkheid, ik ben niet tegen Europa, maar wel tegen de EU.
   Europa is er en zal er ook blijven, altijd
   Fascistische termen dat de critici tegen Europa zijn moet zoveel mogelijk in de kiem gesmoord worden, de critici hier zijn tegen EU die alle macht naar zich toe wil halen.
   Het kan maar niet vaak genoeg gezegd worden.

   Like

 13. Jean zegt:

  Wij MOETEN dat huidige dictatoriale Europa kelderen en verdergaan met een Europa zoals ± 25 jaar geleden nl. ± 10 westerse seculiere landen maken onderlinge afspraken wat ze samen willen doen en dat ZONDER bemoeizucht van een stelletje eikels door niemand verkozen en vooral zonder corrupte, gewelddadige landen én zonder moslims op het grondgebied, op dat Europa zitten wij Europeanen te wachten. Partijen die daarvoor staan en gaan krijgen sowieso onze steun want wij zijn dat geparasiteerd en dat gewelddadig barbaars geweld komende van die achterlijke islamieten spuugzat.
  Wie zich niet wil aanpassen aan onze normen en waarden en wie niet voor zichzelf kan zorgen wordt verplicht op te lazeren.
  Leve het onafhankelijke vrije seculiere westers Europa.

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Helemaal mee eens met jouw redenatie Jean, Stel nu eens de vraag wat voor een argumentatie die zij hebben over Europa aan de meest enthousiaste voorstanders van de EU naar de voordelen die de EU en de Euro biedt, dan komen zij niet verder dan de variant op een aan alle kanten platgetrapte thema van een niet meer te hoeven wisselen van geld, de export (Nederland is bij definitie een export land) naar de andere EU lidstaten, het vrije verkeer van goederen en personen en de vrijheid om overal in de EU te mogen werken. Terwijl Nederland al eeuwenlang handel drijft met de hele wereld en de eerste waren die handels contracten afsloten met de leiders van exotische landen zoals Japan en Korea, zonder meteen de macht over te dragen aan een totalitair regime de EU. Het verdrag van Schengen wordt misbruikt door hele legers van criminelen die voornamelijk van uit Midden en Oost-Europa, Nederland als hun arbeid-terrein beschouwen. Brussel int de contributie de som van 6 miljard jaarlijks wat van de belastingbetaler als een molensteen om de nekken hangt. De bijdragen aan de andere lidstaten die daar nog eens extra boven op komen die grotendeels op gaat aan de corrupte bestuurders.

   Like

 14. koddebeier zegt:

  Wederom wordt rechts het nazi stempel opgedrukt !! Terwijl de nazi’s Nationaal SOCIALISTEN zijn/waren. En alle massa moordenaars communist of socialist !!

  Like

 15. fleckie zegt:

  Een zoektocht naar Turks-extreem-rechts,van Stella braam,is op pag.14 de moeite waard,:”viermaal is er een zoektocht in mijn huis geweest,.gaat de politie op zoek naar wapens.ik word altijd van tevoren gewaarschuwd,zodat mijn vrouw en kinderen weg kunnen gaan. Ik heb namelijk goede connecties bij de politie”. (dat zegt toch genoeg,)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s