Sint extra beveiligd tegen relschoppers

Screenshot_3

De intocht van Sinterklaas dit weekeinde wordt in negatieve zin historisch, schrijft het AD. Korpsen in heel het land nemen maatregelen tegen mogelijke relschoppers. In Amsterdam mag Zwarte Piet niet worden uitgescholden. En in Groningen, waar morgen de tv-intocht plaats heeft, ‘staat de politie op scherp’.

De Nationale Politie heeft alle korpsen in het land geadviseerd zaterdag alert te zijn op aversie tegen Zwarte Piet. De korpsen moeten ‘adequaat optreden indien nodig’, aldus een zegsman in het AD.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Sint extra beveiligd tegen relschoppers

 1. Martha N zegt:

  Het is toch van de zotten, wie had dat ooit gedacht…
  Leuk voor de kinderen
  Nee met dit feest is het ook alweer gedaan

  Like

 2. Het Sinterklaasfeest van honderden schoolkinderen in het Brabantse Oosterhout is vandaag op ‘wrede wijze verstoord’, nadat werd gedreigd met een bomaanslag
  Bij de koepel van tien basisscholen in Amsterdam Zuid-Oost, Bijzonderwijs, is vorige maand een brief binnengekomen waarin wordt gedreigd met brandstichting op de scholen waar Zwarte Piet meedoet aan de Sinterklaasviering. Dat meldt dagblad Het Parool vandaag.
  In de brief wordt gewaarschuwd dat de branden zullen beginnen ‘bij ingangen en ramen van de lokalen’ op het moment dat de kinderen aanwezig zijn.
  http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2008/12/Bommelding-dreigbrieven-verstoren-Sinterklaasfeesten-ELSEVIER214805W/

  Wel eens gehoord van wie zijn billen brandt?
  Wie pleitte er alweer voor een multiculturele “verrijking” en wie heeft al onze grenzen wagenwijd opengezet en wie geeft ze gratis geld en onderdak?
  DE VEROORZAKERS VAN BOVENSTAANDE WAANZIN MOETEN WORDEN AANGEPAKT!

  Like

  • Cathja zegt:

   @ realpredictor 13:48

   Juist! Degenen die ons proberen monddood te maken in ons eigen land, degenen die zonder pardon ontelbaren binnen laten komen met wie we totaal NIETS gemeen hebben, die zullen zich moeten verantwoorden voor wat er vandaag de dag in ons land gebeurt!
   Schande, dat het zóver heeft kunnen komen!!

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @realpredictor: 13.48. uur, op 15/11. DE VEROORZAKERS VAN BOVENSTAANDE WAANZIN MOETEN WORDEN AANGEPAKT! Helemaal waar, en weet U nog wel welke partijen hier in Nederland de zaak naar de kloten hebben laten gaan? Nu sinds 1972, hebben de VVD, de PvdA, D66, en CDA, dit land bestuurd. Helaas pindakaas, maar de grote meute blijft toch op deze clubs stemmen!

   Like

 3. jowitteroos zegt:

  De toon is echter alweer gezet, net als bij 4/5 mei herdenking en viering als bij andere (oer) Hollandse evenementen/gebruiken……………………………….

  Like

 4. Cathja zegt:

  Het is werkelijk niet te geloven dat deze vérgaande maatregelen nodig zijn in ons land! Gaat dit vanaf dit jaar voortaan altijd zo? Moeten we écht elk jaar politie op de been brengen om voor ons en onze kinderen het Sinterklaasfeest te laten slagen? Gaan we dezelfde kant uit als met voetbalrellen?
  Ik had nooit kunnen denken dat het ooit zover zou komen in Nederland! Maar ja, als je toestaat dat er over allerlei stompzinnige zaken discussies gevoerd mogen worden, dan kun je er op rekenen dat niet alleen de bezwaarden, maar ook hun sympathisanten van zich laten horen. Zo hoorde ik een ‘capuchon-lieverdje’ ijskoud zeggen dat je zwarte Piet van alles mocht aandoen. Zelfs neersteken!
  We leven in een treurig land. Onze tolerantie is veel te ver doorgeschoten! Daar profiteren figuren van die we niet bepaald tot onze vrienden kunnen rekenen.
  Gaan we net zover door met tolerant zijn als in Noorwegen, Zweden?

  Dan mogen we vrezen voor de nabije toekomst!

  Like

 5. luckybee zegt:

  Een schande dat een kinder feest door de politie bewaakt moet worden. Zijn wij een bananen koninkrijk geworden?

  Like

 6. Wachteres zegt:

  http://tinyurl.com/kbl7ltn

  Ouders moeten intocht bewaken
  Van een onzer verslaggevers
  AMSTERDAM –

  Ouders moeten ingrijpen als demonstranten de intocht van Sinterklaas willen verstoren. De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan rekent erop dat vaders en moeders tot kalmte zullen manen als antipiet-protestanten zich misdragen.

  Van der Laan Foto: TLG
  Handen af van Piet! Het overgrote deel van Nederland vindt dat Sints hulpje gewoon zwart moetblijven. Foto: Cor Salverius

  Dat zei de burgervader gisteren.

  Like

 7. Wachteres zegt:

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/11/sinterklaasintochten_zwaar_bev.html#comments

  Natuurlijk geeft GeenStijl ook zijn mening over zwaar bewaakte sinterklaasintochten.

  Van der Laan had voor één keer naar Rutte moeten luisteren:

  “Zwarte Piet is zwart, daar kan ik verder niets aan doen”.

  Heel soms maakt die man een verstandige opmerking.

  Like

 8. Rick zegt:

  Begin zo langzamerhand schoon genoeg van deze “situatie” te krijgen!!
  http://www.geennieuws.com/2013/11/eigen-rechter-tot-hoe-ver-mag-je-gaan/
  Voor wat mij betreft kunnen de “Hoekse- en Kabeljauwse Twisten” niet snel genoeg losbarsten.
  Genoeg = Genoeg…Alle grenzen zijn inmiddels wel overschreden.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Sint extra beveiligd tegen relschoppers…………..
  Zover is de Nederlandse samenleving al gezonken, ongelofelijk, hoelang laten we nog over ons heen lopen??? Het is trouwens niet meer alleen lopen…..Ze vegen ook nog hun poten op onze ruggen af !!

  Like

 10. Theresa Geissler zegt:

  Daar komt nog bij, dat het Sinterklaas/Zwartepieten-debat nog nooit zo heftig is geweest als dit jaar!
  Of het nu aan die Verene Shepherd ligt of omdat “ze” voelen dat er iets in de lucht hangt (de allochtonen, bedoel ik dan, hè) ze lijken opeens te denken, dat ze dingen af kunnen dwingen.
  Een reden te meer om NIET toe te geven!
  Ja, laten we wel zijn: De getinte medemens heet het hier in Nederland niet slecht genoeg om over iets anders stennis te gaan schoppen -Rassenrellen, zoals in de jaren ’60 in Detroit missen alle aanleiding- dús gaan ze maar amok maken over zo’n kinderachtigheid. -EN ook nog over de hoofden van de kínderen, dat is nog het ergste!
  Zal ik U eens wat vertellen? Surinamers en Antillianen weten niet eens, wat gediscrimineerd worden IS. Ze praten elkaar het begrip na. En dan nu Verene Shepherd, misschien…….

  Like

 11. oogenhand zegt:

  Uit het feit dat de politie zwarte piet beschermt volgt dat de staat Nederlanders tegen Surinamers/Antillianen beschermt. Op veel andere punten beschermt de staat Marokkanen (en Turken) tegen Nederlanders. Trek uw eigen conclusies.

  Like

 12. sylvia Groot zegt:

  De gesubsidieerde en zelfbenoemde kunstenaar Quincy Gario, de geestelijk nooit tot volwassenheid gekomen Pram, kwasi-komiek Rayman, ex onderwijzeres Gerda Havertong en bijbehorende bende, doen hun uiterste best om tweespalt te zaaien, de Nederlandse cultuur te beschadigen, en zelfs oproepen tot geweld.
  Toch kan men deze zwarte medelanders, die het pad van de haat bewandelen, niets kwalijk nemen.
  Het is immers de media – altijd op zoek naar programmavulling – die deze opruiers met hun verborgen agenda’s ruimschoots een podium gaven, daarmee ons landje in onrust brengend tijdens Sinterklaasvieringen.

  Like

 13. Wachteres zegt:

  Wordt het geen tijd dat de ofiiciële intocht van Sint en Piet in Nederland niet meer in Amsterdam plaats vindt, maar in een stad waar links het nog niet voor het zeggen heeft?

  Like

  • Tiny zegt:

   Welke dan? Zelfs het gehucht Schubbekutterveen is links.

   Like

   • Tiny zegt:

    Of ( ROFLOLMAO) uitwijken naar hier het oer katholieke gedeelte van het Emsland, is eigenlijk ook al bijna Nederland. Wij krijgen zelfs 5/6 december huisbezoek van Sinterklaas.

    Like

  • Cathja zegt:

   @ Wachteres 12:08

   Waarom zouden we moeten uitwijken? Dat is toegeven aan de wil van een kleine minderheid tegenover een enorme massa die dit kinderfeest graag wil houden zoals het altijd is geweest. We moeten niet buigen voor oproerkraaiers, want dat geeft ook een verkeerd signaal af naar toekomstige raddraaiers in andere steden. Het is beter als de burgemeester protesten verbiedt. Het gaat hier om een kinderfeest, en dat heeft niets met politiek en/of racisme te maken. Soms denk ik wel eens dat ze rellen om te rellen!

   Gelukkig is het vandaag in Groningen goed gegaan; het was een leuke intocht!

   Like

 14. Daiyu-ninja zegt:

  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1375351

  Ik heb me groen en geel zitten ergeren aan die anti-pieten.
  Ze zullen net zolang blijven doordrammen totdat zwarte Piet verboden wordt. BAH !!!!, wat een zielepoten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s