Wat is de “ware islam”? Het zwijgen van de “gematigde moslims” en het zelfbedrog van het Westen

Screenshot_17De vraag werd al gesteld en toch kan deze steeds opnieuw gesteld worden: Wat is de “ware islam”? Waarom moet de vraag opnieuw worden gesteld? Omdat men er in Europa geen antwoord op wil geven. Van de Filippijnen via Syrië tot aan Centraal-Afrika doden radicale moslims christenen en dringen ze de sharia op. Dat is “niet de ware islam”, herhalen de opinieleiders in Europa van de media via regeringen tot aan partijen, verenigingen en staatsinstellingen toe. Daarmee wordt zonder bewijs en motivering beweerd dat de “ware islam” een gematigde islam zou zijn. Als de gewelddadige, christenen vermoordende islam echter “niet de ware islam” is, waarom protesteren de gematigde moslims dan niet tegen dit geweld?

Dagelijks steeds nieuwe berichten van islamitisch geweld uit een reusachtig gebied

Er komen dagelijks steeds nieuwe berichten uit de meest verschillende delen van de islamitische wereld en hun inhoud lijkt steeds dezelfde: radicale moslims, islamisten, Salafisten, Jihadisten vallen de christenen aan. Een ooggetuige, die een dezer dagen is teruggekeerd uit de door een orkaan getroffen Filippijnen, vertelde dat honderden gewapende radicale islamieten op het eiland Mindanao aankwamen en de stadsrand van Zamboanga aanvielen. Ze trokken moordend, brandschattend en plunderend door de straten. Wat achterbleef waren in brand gestoken huizen, doden en gewonden. Tientallen christenen werden meegenomen als gijzelaars. Zij dienen niet allemaal als ruilartikelen b ij onderhandelingen met de regering. Veel van hen eindigen ook als slaven. De moord op en ontvoering van christenen komt weliswaar vaak voor, maar zo´n massale en rechtstreekse aanval op christenen was nieuw. De hele regio staat onder shock. De bevolking wordt geterroriseerd. Niets zal meer zijn zoals het was, vertellen ooggetuigen. De regering zal het leger sturen. Het zal tot nieuwe gevechten, wraakacties en verwoestingen komen. Wie kan, probeert de streek te verlaten. Het leven van de mensen en de economie lijken lamgelegd.

Het Westen rolt voor de Golfstaten de rode loper uit, hoewel zij de radicale islam financieren die het Westen bestrijdt

Vanuit de Golfstaten stroomt er heel veel geld tot aan de radicaalislamitische groeperingen op de Filippijnen. En het zijn de meest radicale groeperingen die het meest gestimuleerd worden. De geldschieters zijn dezelfde rijke heersers, bij wie het Westen in het gevlei probeert te komen, voor wie regeringen, banken, investeringsmaatschappijen en ondernemingen in Londen en Parijs, net zo goed als in Berlijn, Bern en Wenen de rode loper uitrollen. Het politieke en economische establishment van het Westen buigt voor de financiers van de islamitische terreur, terwijl de regeringen van diezelfde landen tegelijkertijd steeds meer kosten moeten dragen voor de controle, de bewaking en be3strijding van dit terrorisme. Het directe verband wordt echter zoveel mogelijk verzwegen. Het Westen heeft de aardolie nodig en invloedrijke economische kringen willen geen lucratieve zakenpartners kwijtraken. De ongewenste bijverschijnselen worden gesocialiseerd en overgedragen op het algemeen belang. Ze betekenen in Europa meer kosten, de interne bedreiging door een veelal ongecontroleerde immigratie en vooral een steeds verder gaande beperking van de burgerrechten, die plaatsvindt in naam van het antiterrorisme. Ze betekenen echter vooral, dat tussen de Filippijnen en Nigeria, tussen Bosnië-Herzegovina en Kenia de christenen zonder bescherming aan hun lot worden overgelaten.

Oliedollars voor het kweken van “martelaars voor de islam”

Het geld uit de golfstaten gaat naar de oelema, de moskeeën en de Koranscholen om de jonge mensen op te voeden tot de strijd voor de Jihad en hen klaar te maken “martelaars van de islam” te worden. op de Filippijnen worden deze strijders opgeleid om tegen een christelijke staat te vechten. De Filippijnse Salafisten eisen een eigen islamitische staat voor de islamitische minderheid. Dit gebied op Mindanao en de naburige kleinere eilanden moet, volgens de plannen van de radicale islamieten, met Indonesië, Maleisië en Brunei samengevoegd worden tot een gezamenlijke islamitische staat. Zulk nieuws komt echter meestal niet in de internationale media terecht.

En niet alleen dit nieuws niet: Bangladesh gold vanwege het volkskarakter van de Bengalen ondanks zijn islam als gematigd land. Christelijke missionarissen en katholieke ordezusters mogen nog steeds het land binnenreizen. In de afgelopen jaren ontstonden er echter talrijke radicale groeperingen, die zorgen voor onrust in het land. Ze eisen van de staat de invoering van de sharia en leggen het land vaak lam d.m.v. dagenlange massastakingen. De manifestaties die zij organiseren, eindigen meestal in willekeurig geweld. Wie niet zo denkt als de radicale islamieten of gewoon wil werken, terwijl zij staken, wordt geslagen, neergestoken of zelfs gedood. De kleine christelijke, hindoeïstische en boeddhistische minderheden staan zwaar onder druk. Iedere dag worden ze belasterd, aangeklaagd, veroordeeld en met geweld geconfronteerd. Bij de komende parlementsverkiezingen verwacht men enorme onlusten.

Islamitische strijd van Seleka tot Boko Haram in zwart Afrika

De Republiek Centraal-Afrika behoort tot de “meest gedestabiliseerde staten van het continent”. Reden zijn de radicaalislamitische milities van de Seleka-alliantie, die in het voorjaar de macht in het land hebben overgenomen. De moslims vormen weliswaar slechts een minderheid van 15%, maar dankzij de radicaalislamitische milities, die gerekruteerd worden in Nigeria, Tsjaad, Niger en Soedan, oefenen zij de controle uit. De Seleka-milities plunderen de ziekenhuizen en EHBO-posten. Veel artsen zijn gevlucht. De gezondheidszorg is in veel delen van het land bijna volledig ingestort. Een protestantse predikant vertelt: “De christenen zijn het eerste doelwist van de radicale islamieten: ze worden geboeid, geslagen en gedwongen al hun bezittingen te overhandigen om hun leven te redden. De Seleka-rebellen verwoesten en plunderen de kerken, ze dwingen honderdduizenden mensen om te vluchten en vermoorden steeds opnieuw bewust niet-moslims.” Er werden vier katholieke bisdommen in Centraal-Afrika geplunderd. Bisschop Juan Jose Aguirre van Bangassou vertelt: “De mensen zijn overal op de vlucht, de burgers worden gedood, de jonge meisjes en vrouwen verkracht. In mijn bisdom werd alles geroofd wat er te roven was: geld, heilige bekers, medicijnen, medische apparatuur, auto´s, motoren, zelfs koelkasten, televisies en dekens. Alles wat ze niet konden meenemen, hebben ze vernietigd. Scholen, weeshuizen, ziekenhuizen en kinderinstellingen.” In een rapport van het bisdom Bohong staat: “In Bohong bleef door de Seleka-milities geen huis en geen hut verschoond van niet-moslims. In de hele stad, behalve in de islamitische wijk, is hetzelfde beeld te zien: vernietigde huizen, geblakerde muren en allemaal verlaten gebouwen.”

Het is in het gunstigste geval een aanvulling om te noemen dat andere landen in de overgangszone tussen het Arabisch-Berberse noorden en zwart Afrika in feite door radicaalislamitische bendes en milities gecontroleerd worden, zoals het noorden van Mali. In Nigeria zorgt Boko Haram met zijn aanvallen op kerken, christelijke instellingen en christelijke wijken voor angst verschrikking. In de meeste noordelijke deelstaten van Nigeria, die islamitisch zijn, is de sharia al ingevoerd. De niet-moslims worden systematisch verdrongen. Alleen al in september 2013 wordt het aantal door de radicale islamieten vermoorde christenen op 500 geschat.

Waarom zwijgt de vreedzame meerderheid van de moslims over het geweld in naam van de islam?

Maar in het Westen sluit men de ogen hiervoor en herhaalt: “Dat is niet de ware islam.” Daarom opnieuw de vraag: Wat is dan de “ware islam”? De islamitische terroristen, de Salafisten, de Jihadisten, zij beroepen zich allemaal op de islam en handelen in naam van de islam. De gewelddadige islam bepaalt het beeld. Het klopt zeker ook, dat het grootste deel van de moslims vredelievende mensen zijn, die het liefst in vrede willen leven. Dat wordt ook bevestigd door christelijke missionarissen, katholieke priesters en ordezusters in veel landen van de islamitische wereld. Vertegenwoordigen zij echter daarom ook al de “ware islam”? Of is de “ware islam” niet veelmeer die islam, die steeds tot nieuw geweld in staat is?

De vraag is terecht en houdt verband met andere vragen. Waarom exploderen protesten, ook massale protesten, in de islamitische wereld altijd alleen maar in de context van een radicale en tot geweld bereide islam? Waarom protesteren die miljoenen en miljoenen gematigde moslims niet voor een “gematigde islam”? Waarom veroordelen zij niet het geweld van de Salafisten, van de “martelaars van de islam” en van de islamitische zelfmoordterroristen? Wij weten dat zij dit niet doen. Ze doen het niet in de islamitische landen en ze doen het ook niet hier bij ons in Europa, waar ze hiertoe alle mogelijkheden zouden hebben. Waar ze door de democratische, niet-islamitische staat beschermd worden en niet bang hoeven zijn voor de sharia en maatschappelijke druk van radicale moslims. Er bevinden zich miljoenen moslims in Europa. Miljoenen zijn het in Frankrijk, Duitsland en Engeland. Een half miljoen in Oostenrijk. En toch geven ze geen stem aan de “gematigde” islam. En waarom is dat zo? Deze vragen zijn geen belediging en nog minder een onredelijke eis.

Quirico: Westen “wil niet begrijpen dat er geen gematigde islam bestaat”

Als het echt klopt wat de journalist Domenico Quirico in september zei, nadat hij was vrijgelaten uit een meerder maanden durende islamitische gevangenschap? Volgens Quirico is het Europa “dat niet wil begrijpen dat er geen gematigde islam bestaat, dat de Arabische Lente voorbij is en dat deze nieuwe fase in het radicaalislamitische en jihadistische project de oprichting van het grote islamitische kalifaat is.” Daarbij gaat het “om een nauwkeurig politiek project, dat over wapens, strijders en geld beschikt”, aldus de journalist. De katholieke kerk onderhoudt het gebed, de dialoog en de solidariteit met de hulpbehoevenden, ook met moslims. En dat is goed. Desondanks moeten er bepaalde vragen gesteld en niet verdrongen worden. Er moet naar oorzaken gezocht worden en de vraag moet gesteld worden waarom bepaalde krachten binnen de islam nu en in deze radicaliteit opnieuw werden opgewekt. Vooral echter de vraag waarom de gematigde moslims niet de straat opgaan als ze een “gematigde” islam vertegenwoordigen en dat deze de “ware islam” moet zijn. Misschien is het antwoord, dat deze gematigde moslims om die reden niet hun stem verheffen tegen de gewelddadige islam, omdat ze weten dat de radicale islamieten, de Jihadisten en de Salafisten in werkelijkheid de “ware islam” vertegenwoordigen of dat hun islam minstens net zo goed de “ware islam” is.

Bron:
http://www.katholisches.info/2013/11/15/was-ist-der-wahre-islam-das-schweigen-der-gemaessigten-moslems-und-der-selbstbetrug-des-westen/
Auteur: Andrew Taylor

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Appeasement, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, Dhimmitude, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Jihad, koran, Moslims, Naïviteit, sharia, Taqiyya, Terrorisme, Westen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Wat is de “ware islam”? Het zwijgen van de “gematigde moslims” en het zelfbedrog van het Westen

 1. Linsky zegt:

  Dat kan niet vaak genoeg gezegd worden….

  Moslims, die per definitie niet achter het krankzinnige en zieke gedachtegoed van hun Allah, koran en sharia, dan wel de terroristische acties van hun soortgenoten, staan, kunnen dus alleen maar hun standpunt duidelijk maken door er zich in het OPENBAAR van te DISTANTIËREN!
  https://ejbron.wordpress.com/2012/04/01/negeren-distantieren-en-doodzwijgen-reprise/

  Like

 2. en die kans grijpen ze niet aan…..wat wil dat zeggen: 1e ze zijn laf, 2e ze zijn het er mee eens.3e vinden het wel goed dat de isalm een allesoverheersende religie wordt…….

  Like

 3. Linsky zegt:

  Hier hoor je ze ook niet tegen protesteren, wel?

  Moslims snijden van 6 weken oude baby genitaliën weg om religieuze redenen

  ” In Londen heeft de politie twee mannen gearresteerd die de genitaliën van een baby-meisje weg hebben gesneden. De aangeklaagde misdadigers wonen in Engeland en er wordt aangenomen dat de baby met 5-6 weken oud is gemutileerd, dit is tot nu toe de jongste waarvan is gerapporteerd. Mutilatie van vrouwelijke genitaliën houdt in het snijden of verwijderen van het vrouwelijke sexuele weefsel en is in Engeland illegaal sinds 1985. Echter vanwege de sfeer van geheimhouding die om deze handeling heen hangt, is in Engeland nog nooit tegen iemand een proces aangespannen. De politie hoopt dat deze zaak leidt tot een eerste proces.”

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2507216/Two-people-arrested-Met-detectives-genital-mutilation-baby-girl-months-old.html#ixzz2kdMPZXqt

  Like

 4. Tc Mens zegt:

  Dat kunnen we niet. Want we zijn door iedereen monddood gemaakt.

  Like

 5. Jade zegt:

  Wat een zieke bende daar in de Filipijnen…
  Mensen krijgen eerst een tyfoon over zich heen, met alle
  gevolgen van dien, en dan een kudde dolgedraaide moslims???

  Like

 6. luckybee zegt:

  Dat doen ze niet anders was dat allang gebeurd

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Wij weten intussen niet alleen, dat “gematigde moslims” niet tegen de radicalere variant in opstand komen, maar tevens,dat zij niet ingrijpen als in hun bijzijn andersdenkenden het slachtoffer worden van die radicalen. Dat zij dan consequent wegkijken.
  In de Westerse wereld zou dit verraad of lafheid genoemd worden. Moeten wij dit nu milder beoordelen omdat het om zogeheten gematigde moslims gaat? Volgens mij niet!
  Als de ‘gematigden’ wat dit betreft hun houding niet wijzigen, is er geen enkele reden om met hen vertrouwelijke banden te onderhouden of om hen zonder meer als ongevaarlijk te beschouwen. Het is immers duidelijk, waar hun solidariteit ligt als het er op aankomt!
  Kortweg gesteld: Wie zelf geen moslim is, heeft ook bij die gematigden niets te zoeken.
  Wie zegt trouwens dat die in werkelijkheid zo gematigd zijn? Er kunnen er wel onder zitten, die zich, zeer geraffineerd, gematigd voordoen in het kader van “Het Project. En waarbij de aap uit de mouw komt zodra het ogenblik daar is. Of eerder al: Denk aan het artikel dat hier eerder over verscheen: Over die oppervlakkige kennis van de auteur, die op het eerste gezicht zo perfect geïntegreerd leek -tot de aard van het beestje aan het licht kwam. En dat is natuurlijk niet de enige.
  Vredelievende moslims….Tja, ze bestaan, maar aangezien je er in tijden van nood als het er op aan komt, niets aan hebt, kan men stellen, dat ze gewoon aan de zijde van de radicalen staan.
  Dus: Die mogen hier wonen, zolang ze zich nergens aan schuldig maken, maar zodra de situatie voor de autochtonen echt bedreigend wordt: Even goed er uit, zou ik zeggen.
  En raak liever niet nauw bevriend met ze: Uiteindelijk ZIJN dat onze vrienden niet.
  Islam is Islam. En radicale Islam is inderdaad de ware Islam.

  Like

 8. vanhetgoor zegt:

  Ik vind de illustratie heel erg goed gekozen. Met maakt in een oogopslag duidelijk dat er geen terrorisme is zonder de ‘gematigde’ islam. Zonder de domme ‘vredelievende’ ‘gematigde’ soldaten zijn er geen aanvoerders die hun vernietigende werk kunnen verrichten.

  Like

 9. Harry zegt:

  Zou het geen idee zijn om een fors aantal van die geweldige treffende tekeningen en de prenten aan de rechterzijde van de pagina op stickerrollen uit te brengen zodat wij ze tegen een royale vergoeding kunnen aanschaffen ?
  Kunnen we misschien nieuwe sympathisanten wekken ? Of kweken .

  Like

 10. Trucker zegt:

  Schitterende cartoon die in één beeld schetst wat de islam(ieten) zijn.
  Heb deze trouwens al eerder gezien weet niet meer waar.
  Het beeld toont de islamiet zoals hij ECHT is niks moderate, die bullshit bestaat enkel in het hoofd van hun die denken dat het nog zal meevallen (jawel uitstel van executie), van hun die denken dat er een “brave” islamiet is en een “foute” (understatement).
  Wil het nog eens herhalen (de kracht van de reklame) er is geen verschil in de fucking islamiet met stropdas die naast de Nederlander woont en dagdagelijks naar zijn werk of weet ik wat trekt en de islamiet die rondloopt in een vrouwenjurk met een baard van hier tot ginder…
  GEEN JOTA VERSCHIL innerlijk, het verschil uiterlijk is de vermomming.
  LEES SUN TZU, lees wat krijgstacktiek voorstelt, al de rest is van ondergeschikt belang.
  Zoalng er DOMME kiezers (en helaas ook goedgelovige piepeltjes) rondlopen die leuteren in de trant van :”ja mijn gebuur is een brave moslim”/ “ja mijn bakker is een brave moslim” enz wat een crap heb het al eerder geschreven als er een fatwa uitgevaardigd wordt in de context “brave moslimgebuur” of wat dan ook is het over and out maar dat willen velen niet geloven.
  Velen geloven dan nog wel het FABELTJE dat er nog altijd “onschuldiegen” bestaan, dat er nog altijd “brave mensen” zijn…forget it, deze wereld is naar de kloten aan het jassen en nog zijn er die het niet willen geloven nog zien.
  Schitterende cartoon, subliem één plaatje zegt meer als duizend woorden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s