ZIJN METAFOREN VOOR MOSLIMS RACISTISCH?

EU unmask

(Door: Realpredictor)

Naar aanleiding van een artikel in een van mijn blogs, waarin ik als metafoor noemde dat bepaalde (islamitische) groepen, al dan niet uit geloofsovertuiging, ideologie, etc., zich voortplanten als kakkerlakken, vonden sommigen dat deze metafoor beledigend was voor deze groepen! Dit soort grote voortplantingen zie je namelijk alleen bij kakkerlakken! Mijn conclusie was gebaseerd op onderstaande onderzoekcijfers, die ik net binnenkreeg:

“De afgelopen 25 jaar is de bevolking van Afrika verdubbeld naar meer dan 1 miljard en omdat 6 tot 7 kinderen per vrouw op het zwarte continent nog steeds gebruikelijk zijn, kan een verdere verdubbeling naar 2 miljard verwacht worden tot het jaar 2050. In Nigeria wordt zelfs een stijging met 349% van op dit moment 160 miljoen naar 730 miljoen mensen in het jaar 2100 voorspeld. In landen zoals Mali (408%), Somalië (663%) of Malawi (741%) wordt door de Verenigde Naties nog een duidelijk grotere bevolkingsgroei voorspeld.”

Ik zag hierin de overeenkomst met de supersnelle voortplanting van kakkerlakken. Als het spreekwoord  bijv. met “vlinders” overeen kwam, was er geen probleem met de metafoor! Onze spreekwoorden zijn dus in feite racistisch?

Screenshot_4

Ik zei in eerste instantie dat ik hiermee rekening zou houden bij het gebruik van metaforen! Maar ik heb hierover toch nog eens nagedacht en ik vind dat ik juist niet moet doen wat al onze islamofiele bestuurders en de multicul-moraalridders constant doen, namelijk: alles vermijden wat de moslims kan beledigen!

Ik schrijf potverdorie niet voor niets steeds over het langzaam islamiseren van ons land en het verkwanselen van onze cultuur! Want wat is er allemaal al weggehaald/veranderd om moslims niet te beledigen? Geen varkensschilderijen, geen kruisjes dragen, geen kerstbomen, geen hand meer geven, geen gezamenlijke zwem- en sportruimtes voor moslima’s, geen mannelijke hulpverleners voor moslima’s, afschaffing van alle christelijke feestdagen en zelfs wordt geprobeerd om honden te verbieden. En hiertegenover moesten wij niet alleen de islamitische gebruiken en hun cultuur accepteren, maar het gaat steeds een stap verder! En nu wordt dus ook onze taal aan banden gelegd?

Screenshot_3

Wat is een metafoor: dit is een beeldspraak gebaseerd op vergelijking, waarbij een woord in een niet-letterlijke betekenis wordt gebruikt. Een vorm van beeldspraak, waarbij de afbeelding of beschrijving berust op een vergelijking. Bij het lezen van een metafoor wordt een bepaalde gedachtestructuur in ons hoofd opgeworpen. Vervolgens wordt alle binnenkomende informatie in deze structuur vormgegeven. Als ik van iemand zeg : “Hij is zo bang als een muis” dan geeft dat de mate van zijn angst aan en niet zijn uiterlijk! Als ik van moslims niet mag zeggen dat zij zich vermenigvuldigen als kakkerlakken, omdat dit beledigend is, dan kan ik ook niet meer zeggen: “Hij is zo lui als een varken” of “zo moe als een hond” dan mag dit dus ook niet meer omdat dit een belediging zou zijn aangezien dit “onreine”dieren betreft!

Wij moeten straks dus ook onze taal aanpassen. Alweer een stap dichter bij islamisering en 10 stappen terug in de tijd!

Sorry, maar ik heb toch besloten om mijn metaforen niet te matigen! Ik VERTIK het namelijk om mee te werken aan de islamisering van Nederland! We hebben al tientallen stappen achteruit gedaan in onze cultuur en tradities, ik doe hier niet meer aan mee!  Ik hoop dat mijn lezers het met me eens zullen zijn! Want nogmaals…

Screenshot_5

Door:
Realpredictor

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op ZIJN METAFOREN VOOR MOSLIMS RACISTISCH?

 1. Jan zegt:

  Als ratten is ook prima, of als konijnen. En die opmerking is terecht want het was o.a. Khadaffi die zei dat moslims in Europa er op los moesten naaien en neuken om zo Europa te veroveren met geboortes.
  Met geitenneuker is ook niets mis want seks met beesten wordt gesanctioneerd, zelfs seks met lijken (vandaar de zombies?)

  ‘Pakistani verkracht dertig schapen’
  http://www.spitsnieuws.nl/archives/raar/2013/09/pakistani-verkracht-dertig-schapen

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Groot gelijk, Realpredictor. Maak je niet druk; ik keek er ook van op, dat daar opeens aan gesleuteld ging worden.
  Zoals je kunt zien heb ik het woord zelfs in mijn comment overgenomen. Zodra dit ter sprake kwam,heb ik daar nog even vluchtig naar gekeken, want ik dacht: Als daar ook aan gesleuteld gaat worden, ben ik ernstig verstoord! (LOL). Maar nee dus.
  Weet je wat het is, de EU kan discriminatie en intolerantie aanpakken, wat ze wil, maar ik zeg je, als ze ook maar één greintje gezond verstand hebben, trekken ze èrgens de grens en laten deze blogs ongemoeid. Hoezo? Heel eenvoudig! Omdat mensen nooit helemaal geprogrammeerd kunnen worden, hoe graag bepaalde overheden dat ook zouden willen. Als personen/groepen op de één of andere manier een uitlaatklep nodig hebben, om alles uit te braken wat ze dwars zit,kun je ze die ruimte maar beter geven, omdat de boel anders vroeg of laat escaleert en de gevolgen dan wel eens véél ernstiger kunnen zijn. Want tja, zo gaat dat dan…..
  Dit blog is bepaald niet voor moslims bestemd, dus als die hier héél gewoon even weg blijven en nergens hun neus in steken is er niets aan de hand.
  Tot nog toe heeft de Nederlandse wetgeving dat ook begrepen. Het is van de gekke, als de EU daar opeens aan gaat tornen, en ongezond bovendien!
  Daar moeten we niet aan gaan toegeven!

  Like

 3. Louisa zegt:

  Beledigend?
  Helemaal niet,in het werelddeel Afrika krijgen de vrouwen nog veel koters omdat dit nageslacht voor de moeders de kost moet verdienen. Er zijn immers geen sociale voorzieningen !
  Mijn betovergrootmoeders van beide kanten hadden ook 10 kinderen ! Om dezelfde reden !
  In ons land krijgen godsdienstigen van allerlei richtingen ook meer kinderen dan ongelovigen, ook dat is niet beledigend.
  En wat de Islamisering van ons land betreft: een Turkse kennis van mij vertelde dat zijn vrouw ZONDER DAT ZIJ ER OM VROEG een vrouwelijke fysiotherapeute kreeg toegewezen ! Deze vrouw had helemaal geen bezwaar tegen een mannelijke !
  Gek zijn we aan het worden !

  Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  Realpredictor, ik sluit mij volkomen bij U aan. Het moet verdomme maar eens afgelopen zijn, dat LIKKEN naar de MOSLIMS. En wie doen dat, juist de gevestigde partijen als: vvd,cda,d66,pvda, en gl.

  Like

 5. Cathja zegt:

  Ik vind deze metafoor helemaal niet racistisch. Zéker niet als ik bedenk hoe moslims de vrijheid nemen om over ons, de heidenen, te spreken. Dat is nog wel een graadje erger. Ze dreigen ons met dood en verderf en sparen ons op geen enkele manier! Als ze zelf zo hard zijn als beton, moeten ze ook maar tegen deze uitspraak kunnen.

  Like

 6. Theodoor zegt:

  Juist, om kracht bij te zetten van een stelling is niets duidelijker om dat samen te laten gaan met een (geestelijke) uitbeelding, we doen niets anders. In dit geval is het een “zogenaamd minder dier/insect ” maar het kan ook de zucht van bevrediging zijn na het nemen van een paar slokken koel bier bij warm weer. Reclamemensen maken er dagelijks gebruik van.
  Mensen weten meteen en precies waar het over gaat, ook kakkerlakken zijn gekomen via de schepper nietwaar, net zo als honden en varkens.

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Simpel: islam is racistisch. Einde oefening.

  Like

 8. Tiny zegt:

  Je kunt er op wachten dat straks het woord “moslim” zelf al een belediging is en dat we i.p.v. taal alleen nog maar passende geluiden mogen maken. Dus terug naar het pre stenen tijdperk.
  Wordt tijd dar er eens een grote schoonmaak wordt gehouden daar in Brussel e.o.
  Het lijkt wel een hype te zijn ondertussen, elkaar te overtreffen in idiotie.
  En het grootste deel van de EU bevolking doet daar vlijtig aan mee, nou ik niet, zeker niet en nooit niet.

  Like

 9. louis-portugal zegt:

  Ik denk dat moslims zich gesteunt voelen door onze eigen verraders.en die moeten we dus aanpakken.

  Like

  • koddebeier zegt:

   Het verraad van binnen uit door ‘eigen landgenoten’ is het ergste.
   Maar ja, dat zelfde soort hebben ook de joden verraden aan de duitsers.

   Like

  • Theodoor zegt:

   Met de verraders kun je beginnen de politieke partijen met hun leiders te benoemen die in grote mate de lijnen hebben uitgezet voor Nederland en dat zijn heel simpel het CDA, PvdA, CDA met ondersteuning van ChristenUnie en D66 en vergeet niet het schandalige GroenLinks.

   Like

 10. Ad de Koning zegt:

  Het is helemaal niet beledigend maar gewoon de waarheid. Moslims en aanverwanten vinden bijna alles beledigend. Trouwens in de dertiger en veertiger jaren waren er in nederland, vooral in het katholieke gedeelte, ook erg veel grote gezinnen en daar werdook heus wel eens een opmerking over gemaakt, alleen waren de mensen niet zo snel beledigd als dat woestijnvolk.

  Like

 11. Senior zegt:

  Noem de islam een – VLOOIENPLAAG! – waarvan we allemaal de – PEST! – krijgen! :-@

  Like

 12. vigilante zegt:

  Ik sluit mij aan bij LP;
  Degenen die de islam faciliteren zijn de wortel van het kwaad.
  Zolang Die groep niet gestopt word zullen hordes mohammedaanse schapen blijven komen.

  Like

 13. luckybee zegt:

  Ondanks de massale hulp van de linksen krijgen de moslims landen iedere jaar weer een vrezelijke hongersnood te verdragen. Moeten ze hun politiek niet zelf veranderen?Minder kindern maken bvb

  Like

 14. daniel deblaere zegt:

  Gelukkig dat metaforen duidelijkheid verschaffen… 🙂

  Like

 15. Bedankt luitjes voor jullie ondersteunende reacties! Ik zal zeker mijn mening niet gaan milderen, juist omdat de hele gemanipuleerde media dit wél doet (“licht getint” of ” van niet-westerse afkomst”) Ik blijf het “beestje” bij de naam noemen!

  Like

 16. Peter zegt:

  Mee eens, helaas worden er dingen of personen vaak nog steeds niet bij de naam genoemd, wat maakt het uit wat iemand zijn afkomst, ras of geloof is, neem aan, daden zijn voor ieder het zelfde, helaas door het niet te noemen of in de doofpot te stoppen, streel je een ander voor zijn daden, en er gemakkelijk mee wegkomt

  Like

 17. Peter zegt:

  Als je een bepaald geloof aanhangt of je het niet mag noemen, of commentaar op leveren, betekend dat je zelf onder een dictatuur leeft, en de ander van zijn vrijheid om te praten beroofd, of je hebt wat te verbergen of je bent een heilig boontje,
  Helaas worden dat soort dicussie”s eenrichtingsverkeer en bodemloze gesprekken, zeker naarmate een bepaald geloof vooral hier en in de rest van Europa steeds invloed krijgt, je zaait zelf waar je tegen bent, wie stopt dit nog, nee beloning en geen tegengas om maar niet op de hele lange tenen te trappen, ooit worden dit hele voeten, en dan is er geen weg meer terug, de zittende bevolking heeft het nakijken en is op de vlucht, kijk maar in je eigen stad, complete wijken zijn vreemde stadsdelen geworden, maar word gewoon verzwegen.

  Like

 18. DonnaDolce zegt:

  Helemaal mee eens, Realpredictor

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s